Brighton – Chelsea 0:4 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 4:1 (kon.) | Burnley – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
Everton – West Brom 1:1 (kon.) | Leicester – Watford 2:0 (kon.) | Stoke – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
West Ham – Bournemouth 1:1 (kon.) | Manchester City – Newcastle 3:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
4:1 (4:0)
Crystal Palace FC
Sobota 20.01.2018, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Yohan Cabaye, přichází Jaïro Riedewald.
     
    82
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Sead Kolašinac.
     
    80
    Domácí si zničehonic mohli čtyřbrankový náskok vzít zpět. Před Hennesseym se totiž objevil zcela opomenuty Alexandre Lacazette, brankář Crystal Palace ale díky včasnému výběhu zmenšil střelecký úhel a předvedl povedený zákrok.
    78. Luka MILIVOJEVIĆ - 4:1
     
    78
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Crystal Palace se přeci jen prosazují, Petr Čech si tak ani v tomto utkání nepřipíše svou jubilejní dvoustou nulu v Premier League. Cabaye svůj centr od rohového praporku opět směřoval na Bentekeho, který míč prodloužil k neobsazenému LUKOVI MILIVOJEVIĆOVI, s jehož přesnou ranou z otočky nemohl český brankář nic dělat.
     
    72
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Reiss Nelson.
     
    57
    Crystal Palace ale ani tentokráte s rohovým kopem nenaložilo dobře, navíc nabídlo soupeři možnost rychlé protiakce. Özil vyslal do samostatného úniku Alexe Iwobiho, vybíhající Hennessey se ale prezentoval povedeným zásahem.
     
    44
    První zajímavá možnost Crystal Palace! Domácí chybovali při rozehrávce, když Maitland-Niles namazal Zahovi, který se díky několika naznačením zbavil Elnenyho a poté vypálil. Jeho rána byla ještě lehce tečována, Petr Čecha ale stačil zareagovat a vytěsnil balon na roh.
     
    34
    Nacho Monreal se dnes podílel na třech ze čtyř gólů svého týmu, nyní ale z důvodu neznámých zdravotních problémů opouští hřiště. Na levém kraji obrany jej nahrazuje Ainsley Maitland-Niles.
    22. Alexandre LACAZETTE - 4:0
     
    22
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Demolice Crystal Palace pokračuje, jen podotýkám, že do konce utkání pořád zbývá téměř sedmdesát minut! Na Wilshereovu přihrávku si kousek před pokutovým územím seběhl Özil, jenž sebou na sebe natáhl hned několik protivníků, a vytvořil tak prostor pro ALEXANDRA LACAZETTEA. Ten nabídnutou šancí nepohrdl a z první uklidil balon k tyči, hostující gólman Hennessey se opět natahoval zcela marně.
    13. Laurent KOSCIELNY - 3:0
     
    13
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Na Emirates Stadium se dějí neuvěřitelné věci, ještě neuběhlo ani úvodních patnáct minut a domácí vedou už o tři branky! Arsenal zahrával další roh, na Xhakův centr si opět naběhl Monreal, kterého ani tentokráte nepohlídal James McArthur. Španělský zadák vrátil míč před branku, kde číhal připravený LAURENT KOSCIELNY a s přehledem jej uklidil za záda překvapeného Hennesseyho.
    10. Alex IWOBI - 2:0
     
    10
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Nápor Arsenalu ale pokračoval i nadále a nakonec se domácí přeci jen mohou radovat z druhé vstřelené branky! Obrana Crystal Palace si počínala velice nedůrazně, Fosu-Mensah míč ve skluzu odvrátil pouze k Monrealovi, jenž zachoval chladnou hlavu a milimetrově přesným pasem nalezl v šestnáctce nehlídaného ALEXE IWOBIHO, proti jehož ráně z první se Hennessey už nestihl přesunout.
    6. Nacho MONREAL - 1:0
     
    6
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Emirates Stadium je na nohou, na první branku tohoto utkání jsme nemuseli čekat dlouho! Po předchozí gólem zavánějící šanci dostali domácí k dispozici rohový kop, jehož exekuce se ujal Granit Xhaka. Centr švýcarského středopolaře doputoval až k zadní tyči, kde se od svého strážce odpoutal NACHO MONREAL a přesnou hlavičkou překonal Hennesseyho.
     
    6
    Zajímavá možnost v podání Wengerovy družiny! Monreal si počkal na ideální okamžik a poté z levého křídla nalezl na hranici šestnáctky se pohybujícího Alexe Iwobiho, jehož kroucený pokus vyrazil Hennessey nad břevno.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 6. Monreal (Xhaka), 10. Iwobi (Monreal), 13. Koscielny (Monreal), 22. A. Lacazette (Özil) – 78. Milivojević (Ch. Benteke)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 1:1. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:8.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal (34. Maitland-Niles) – Elneny, Xhaka – Iwobi (82. Kolašinac), Wilshere, Özil (72. Nelson) – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Kolašinac, Maitland-Niles, Chambers, Nketiah, Nelson.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Tomkins, Kelly, van Aanholt – Milivojević, Cabaye (C) (90. Riedewald), McArthur – Zaha, Ch. Benteke, Sako.
    Náhradníci: Speroni – Souaré, J. Ward, Delaney, Riedewald, Čung-Jong, Townsend.

    Rozhodčí: Chris Kavanagh – Peter Kirkup, Adam Nunn

    Diváci: 59 386
    thejrc.org