Brighton – Chelsea 0:4 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 4:1 (kon.) | Burnley – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
Everton – West Brom 1:1 (kon.) | Leicester – Watford 2:0 (kon.) | Stoke – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
West Ham – Bournemouth 1:1 (kon.) | Manchester City – Newcastle 3:1 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
0:4 (0:2)
Chelsea FC
Sobota 20.01.2018, 13:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
    89. Victor MOSES - 0:4
     
    89
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Tohle už je debakl, Chelsea pár minut před závěrečným hvizdem přidává čtvrtou branku! Kanté ve středu hřiště nahrál střídajícímu Musondovi, který vyslal milimetrově přesný pas pro VICTORA MOSESE. Ten si balon ukázkově zpracoval, načež se ocitl sám proti Ryanovi, s jehož překonáním neměl sebemenší problém.
     
    83
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Solly March, přichází José Izquierdo.
     
    81
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Willian, přichází Charly Musonda.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Connor Goldson (Brighton & Hove Albion FC).
    77. Eden HAZARD - 0:3
     
    77
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Do konce základní hrací doby sice zbývá ještě třináct minut, už nyní si ale troufám říci, že o vítězi je rozhodnuto! Do rychlé protiakce se po Willanově pasu vydal EDEN HAZARD, který dostal okolo šestnáctky soupeře trestuhodně mnoho prostoru, navedl si balon na pravačku a střelou do protipohybu překonal Ryana.
     
    75
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Marcos Alonso, přichází Davide Zappacosta.
     
    68
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Pascal Groß, přichází Beram Kayal.
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Tomer Hemed, přichází Glenn Murray.
    66.
     
    66
    Obrovská příležitost Seagulls, tady mnoho nescházelo! Stephensův pas směřoval k Hemedovi, těsně před ním jej ale stačil odvrátit Antonio Rüdiger. Alonsovi nepozornosti využil Schelotto, jenž se ocitl sám před Caballerem, ten ale podržel své spoluhráče parádním zákrokem.
    59.
     
    59
    Parádní rána Williana! Brazilský šikula se podle očekávání ujal exekuce standardní situace, prostřelil zeď domácích hráčů a jen díky parádnímu zásahu Ryana, jenž vytěsnil míč na tyč, nevedou Blues už o tři branky.
     
    58
    Rozehrávka přímého kopu Blues se protahuje, Andreas Christensen totiž kvůli souboji, ve kterém se před pár minutami srazil s Duffym, není schopen v utkání pokračovat. Nahradí jej David Luiz.
     
    56
    Shane Duffy udělal vše, co bylo v jeho silách, aby zastavil do úniku se řítícího Edena Hazarda, svůj skluz ale nenačasoval ideálně. Udělení žluté karty je zde zcela na místě.
     
    51
    Teď stáli při Chelsea všichni svatí, Brighton se málem dočkal snížení! Celá akce opět započala u dnes výtečně hrajícího Schelotta, který se zbavil Alonsa a předl míč Marchovi. Na jeho povedený centr si naskočil Davy Pröpper, hlavou ale orazítkoval pouze tyč.
     
    36
    Italský obránce se vydal hlavnímu sudímu k celé situaci něco říci, zjevně si ale neodpustil nějaké nevhodné výraz, načež mu Jonathan Moss udělil žlutou kartu.
    31.
     
    31
    Po několikaminutové odmlce o sobě směrem do útoku dali vědět i fotbalisté Brightonu! Pascal Groß si okolo Alonsa přehodil míč na pravačku a milimetrově přesným centrem oslovil před brankou číhajícího Hemeda, proti jeho hlavičce se ale Caballero vyznamenal.
    29.
     
    29
    Fantastický zákrok Mathewa Ryana! Už několikátý brejk Chelsea znovu táhl Eden Hazard, jenž klidně mohl zpoza šestnáctky zkusit své štěstí, místo toho ale přihrával Batshuayovi, s jehož dělovkou si ale australský gólman s vypětím všech sil poradil.
     
    27
    Rychlé protiútoky v podání Conteho svěřenců jsou opravdu nesmírně nebezpečné! Domácí nechali Alonsův pas doskákat až k Hazardovi, jenž si znovu narazil s Batshuayiem. Na konci celé akce stál střílející Willian, jeho dělovku ale Ryan vytěsnil na roh.
    18.
     
    18
    Zajímavá možnost pro Blues! Celou akci hostí opět rozjel Eden Hazard, po jehož přihrávce stačil Batshuayi na poslední chvíli poslat na kraj šestnáctky. Tam jej přenechal Willianovi, na jehož pas si naběhl Bakayoko, s jeho přízemní ranou si ale Ryan poradil.
     
    17
    Markus Suttner vymyslel parádní nabídku pro Große, tomu ale k dosažení na balon kousek chyběl. Balon se odrazil příhodně pro Schelotta, jenž se v šestnáctce po kontaktu s Caballerem poroučel k zemi. Opakovaný záběr ukázal, že Jonathan Moss upřel Brightonu jasnou penaltu.
    6. WILLIAN - 0:2
     
    6
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Zmatky v obranné hře domácího celku pokračovaly, čehož Chelsea znovu nemilosrdně využila a po parádní akci se dostává do dvoubrankového vedení! Hazard šikovnou přihrávkou z otočky nalezl Batshuayie, který celou akci ještě vyšperkoval patičkou pro z druhé vlny si sbíhajícího WILLIANA, proti jehož dělovce pod horní tyč neměl Mathew Ryan šanci zasáhnout.
    3. Eden HAZARD - 0:1
     
    3
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Na první branku jsme na Amex Stadium nemuseli dlouho čekat, lepší vstup do utkání si fotbalisté Chelsea nemohli přát! Domácím se nepodařilo odklidit míč z vlastní poloviny, načež Batshuayi roztáhl hru na vpravo číhajícího Mosese. Jeho centr byl tečován příhodně pro EDENA HAZARDA, jenž si balon nachystal na svou silnější nohu a s přehledem propálil marně se natahujícího Ryana.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 3. E. Hazard, 6. Willian (Batshuayi), 77. E. Hazard (Willian), 89. Moses (Musonda)

    Karty:   36. Schelotto (BRN), 56. Duffy (BRN), 79. Goldson (BRN)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:5.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Goldson, Duffy, Dunk (C) – Schelotto, Stephens, D. Pröpper, Suttner – March (83. Izquierdo), Groß (68. Kayal) – Hemed (68. G. Murray).
    Náhradníci: Krul – Hünemeier, Rosenior, Kayal, Izquierdo, Baldock, G. Murray.

    Chelsea FC: Caballero – Azpilicueta (C), Rüdiger, Christensen (58. David Luiz) – Moses, Bakayoko, Kanté, Alonso (75. Zappacosta) – Willian (81. Musonda), Batshuayi, E. Hazard.
    Náhradníci: Eduardo – David Luiz, Zappacosta, Ampadu, Barkley, Musonda, D. Sterling.

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Eddie Smart, Andy Halliday

    Diváci: 30 600
    thejrc.org