Espanyol – Sevilla 0:3 (kon.) | Atlético – Girona 1:1 (kon.) | Villarreal – Levante 2:1 (kon.)
Las Palmas – Valencia 2:1 (kon.)
konec
UD Las Palmas
2:1 (1:1)
Valencia CF
Sobota 20.01.2018, 20:45 • Estadio de Gran Canaria • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:40:47)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 10:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 18:16.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec ve druhé půli otočili zápas na svou stranu, když se z penalty prosadil Jonathan Calleri a svůj náskok tak udrželi. Hosté obdrželi dvě červené karty a v oslabení se jim vyrovnat nepodařilo. Domácí tak získávají tři body, favorizovaná Valencia tak odjede s prázdnou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Tak už to nestihnou. Hlavní sudí bere píšťalku a už tento zápas ukončí.
     
    90+4
    Nic z toho ale nebylo. U míče jsou nyní zase hosté a pokusí se ještě o útok. Zřejmě poslední v tomto utkání.
     
    90+4
    Po faulu na Vieru budou domácí hráči zahrávat ještě volný přímý kop v blízkosti velkého vápna. Zajímavá standardní situace v závěru utkání.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Francis Coquelin (Valencia CF).
     
    90+3
    Zaza se znovu dostal k velkému vápnu, tentokráte ale nemohl vystřelit. Byl tísněn obranou Las Palmas, která zapracovala opět na jedničku.
     
    90+2
    Hosté se ještě snaží o srovnání stavu, ale obrana domácích jim nic takového nepovolila. Sami hráči Las Palmas se tak dostávají zpět před hostující branku.
     
    90+1
    Zaza uvnitř velkého vápna vyslal z pravé strany prudkou ránu a míč skončil jen těsně vedle levé tyče z pohledu domácího brankáře. Vyrovnání z toho tedy nebylo.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě čtyři minuty.
     
    90
    Začíná poslední minuta utkání. Uvidíme, zda hlavní sudí nějakou minutu navíc ještě přidá.
     
    88
    Do šance se po delší době dostali hosté, ale před brankou domácích prakticky nic nevymysleli. Navíc Lato nečistě zastavil jednoho z domácích hráčů a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu, ale pouze domluvu hlavního sudího.
     
    88
    Rubén Vezo trefil soupeře do hlavy a dostává žlutou kartu. A protože je to už jeho žlutá karta v tomto utkání, půjde předčasně do sprch. Inkasuje totiž také červený kartónek.
     
    86
    Od své branky provede odkop domácí brankář Leandro Chichizola a pošle znovu své spoluhráče do útočné akce.
     
    85
    Hosté se pomalu smiřují s tím, že zřejmě tento zápas nevyhrají. Směrem dopředu jim to od vyloučení Gabriela vůbec nejde, naopak domácí hráči jsou na koni a hrají v absolutní pohodě.
     
    84
    Tony Lato poslal míč z levé strany nabíhajícímu spoluhráči, ale ten mu sebral jeden z obránců domácích. Ti tak stále drží své vedení a do výraznějšího zakončení Valencii nepouštějí.
     
    82
    Před Netem bylo opět rušno, na jeho branku letěly další střely, ty ale neměly gólové parametry. Míč po jeho odkopu míří před domácí branku, kam už spěchají také jeho spoluhráči.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 20. Viera (Calleri), 53. Calleri (pen.) – 5. S. Mina (Gil)

    Karty:   73. Jairo (LPA), 77. Halilović (LPA) – 22. Lato (VAL), 27. Vezo (VAL), 52. Gabriel (VAL), 62. Montoya (VAL), 72. Neto (VAL), 75. Zaza (VAL), 90+3. Coquelin (VAL)   53. Gabriel (VAL), 88. Vezo (VAL)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 10:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 18:16.
    UD Las Palmas: Chichizola – Navarro, Lemos (46. Simón), Gálvez, D. Castellano – Tana, Peňalba (80. J. Castellano), Viera (C) – Toledo, Calleri, Jairo (76. Halilović).
    Náhradníci: Lizoain – David García, Simón, Halilović, V. Gómez, J. Castellano, Expósito.

    Valencia CF: Neto – Montoya, Gabriel, Vezo, Lato – Nemanja Maksimović, Coquelin, Kondogbia, Gil (58. Guedes) – S. Mina (74. Zaza), Rodrigo (C) (68. Vietto).
    Náhradníci: Doménech – Vidal, Garay, Guedes, Pereira, Vietto, Zaza.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba
    thejrc.org