Marítimo – Belenenses 0:0 (kon.) | Benfica – Chaves 3:0 (kon.) | Portimonense – Braga 1:2 (kon.)
konec
Portimonense SC
1:2 (0:2)
SC Braga
Sobota 20.01.2018, 21:30 • Estádio Municipal de Portimão (Portimão) • Portugalská Primeira Liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Portugalská Primeira Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Portimonense SC a SC Braga.
     
    Portimonense SC

    Fotbalisté Portimonense se zatím nacházejí v klidných vodách tabulky, konkrétněji to je dvanácté místo. Domácí celek dnešního utkání se nachází ve velmi špatné formě, neboť z posledních sedmi ligových utkání dokázal zvítězit pouze jedinkrát. Poslédní vítězství je přitom staré takřka dva měsíce, naposledy si Portimonense vyšláplo na Tondelu. Nejlepším střelcem tohoto celku je s devíti góly Japonec Shoya Nakajima, druhý v pořádí pak je Fabrício, který nastřílel o jednu branku méně.
     
    SC Braga

    Braga se tradičně nachází kolem pozic zaručujíc pohárovou Evropu, jinak tomu nebylo ani v minulé sezóně. Domácí celek dnešního utkání si totiž zajistil Evropskou ligu, přičemž letos je to s dosavadním postavením v tabulce hodně podobně. Braze totiž momentálně patří čtvrté místo, což zajišťuje právě účast v Evropské lize. Hostující celek dnešního utkání se ale bude muset oklepat z prohry z minulého kola, kdy na vlastním stadionu nestačil na Benficu.
     
    Úvodní sestavy:

    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Hackman, Jadson, Rú. Fernandes, Agbenyenu – Paulinho, Pedro Sá, Ewerton – Wellington, Pires, Nakadžima.
    Náhradníci: Leonardo – Marcel, Fabrício, Dener, Tabata, Rosell, Manafá.

    SC Braga: Matheus – Goiano, B. Viana, R. Silva, Sequeira – N. Vukčević, Danilo – Esgaio, R. Horta, W. Eduardo – Paulinho.
    Náhradníci: T. Sá – Jefferson, Rosić, F. Martins, Dyego Sousa, Xadas, J. C. Teixeira..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    O první střelecký pokus dnešního zápasu se postaral hostující Esgaio. Jeho zakončení ale nemělo patřičnou razanci a Barbosa tak neměl problém.
     
    4
    O malý okamžik později to nakopávaným míčem z vlastní poloviny zkoušel Willemen, nicméně jeho úmysl nedokázal odhadnout Dias.
     
    5
    Pro další kolmici si za obranu sbíhal Eduardo, kter okamžitě zkoušel najít svého útočného parťáka Diase, ten si ale v souboji pomáhal faulem.
     
    6
    Také Portimonense se poprvé podívalo s míčem na útočnou polovinu, nicméně pouze na krátký časový úsek. Následovala trochu zbytečná nepřesnost.
     
    7
    Dias tak dlouhá váhal, co vlastně provede s balónem, až o něj přišel. Zpětnou přihrávku na Esgaia totiž dokázal hravě přečíst domácí Agbenyenu.
     
    8
    Vzorně se do obranné linie vrátil Wellington, který si ale posléze počínal trochu ledabyle. Soupeř se tak ujme autového vhazování.
     
    9
    První slušnější zakončení! Esgaio vyslal zpětnou nabídku na volného Diase, který si přichystal ránu pravou nohou, jenomže ta míříla pouze doprostřed.
     
    9
    Braga právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku zápasu! Jeden z hostujících zadáků vyslal náramnou kolmici na naběhnuvšího PAULINHA, který si nejen, že pohlídal ofsajdovou linii, následně z voleje poslal míč mimo Barbosův dosah.
    9. PAULINHO - 0:1
     
    10
    Braga právě vstřelila branku!
    A netrvalo dlouho a hosté odskakují na rozdíl dvou branek! Do velmi dobré pozice se dostal WILSON EDUARDO, který nejprve napálil tyč, posléze z dorážky už zamířil do odkryté části brány.
    10. Wilson EDUARDO - 0:2
     
    11
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    12
    Šoja Nakadžima (Portimonense SC) neproměňuje pokutový kop.
    12. Penalta
     
    12
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil Nakajima, který zvolil ideální razanci, nicméně jeho zakončení mířilo vysoko nad horní tyč.
     
    13
    Poslední minuty se opravdu dějou zajímavý věci. Nejdříve hosté udeřili hned ze svých prvních velkých šancí, na druhé straně odmítl korekci skóre Nakajima.
     
    14
    Právě nejlepší střelec domácího celku se prezentoval přílišnou agresivitou a po jeho faulu odpískal hlavní sudí tohoto klání nedovolený zákrok.
     
    15
    Nejdříve se aktivní Dias vůbec nedostal k hrací předmětu, posléze si dalším faulem vypomohl Sequeira. Portimonense bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    16
    K rozehrávce se nakonec postavil sám brankář Barbosa, který hledal u opačné šestnáctky Pirese. Jeho útočný kolega byl velmi dobře pokryt.
     
    17
    Ewerton to myslel hodně chytře, nicméně jeho dloubáček na Pirese byl příliš pomalý. Hostující obrana se tak stačila vrátit na své pozice.
     
    18
    Levý bek Agbenyenu ještě zastihl míč na hrací ploše, což vedlo ke střele z kopačky Nakajimy. Japonský křidelník ale mířil pouze doprostřed.
     
    19
    V tuto chvíli je o něco aktivnější domácí celek, který ale stále marně hledá cestičku k brance soupeře. V tuto chvíli to zkouší obránce Jadson.
     
    20
    Danilo stačil aktivního Nakajimu vytlačit z pozice, která by mohla pramenit v nějaké nebezpečí. Posléze se teatrálním pádem prezentoval Pires.
     
    21
    Hlavní sudí nakonec domácímu hráči neudělil žlutý kartónek, nicméně simulace to byla zřetelná. Hra ale pokračuje dále.
     
    22
    Do hry se vměstnává příliš mnoho osobních soubojů. Právě po jednom z nich vletěl do domácího Paulinha hodně ostře obránce Melo da Silva.
     
    23
    Nedovolených zákroků i nadále přibývá. Portimonense mělo k dispozici standardní situaci zhruba ze třiceti metrů, po němž musel Matheus předvést rutinní zákrok.
     
    24
    Hackman měl na pravém křídle spousta prostoru, což mu ale naopak uškodilo. Jeho nadýchaný centr totiž skončil pouze v náruči pozorného Matheuse.
     
    25
    Nejdříve hlavní sudí gestem ukázal, že se souboj před šestnáctkou odehrál v rámci pravidel, poté musel rychle z branky spěchat brankář Matheus.
     
    26
    Portimonense skutečně zvýšilo aktivitu. Od levé postranní čáry připlachtil do pokutového území další centr, i tentokráte ale mířil do území hostujícího strážce tyčí.
     
    27
    Naopak fotbalisté Bragy se dopouštějí naprosto laciných ztrát míče. Místo chvilkové kombinace s míčem totiž putovala nepřesná přihrávka na Eduarda.
     
    28
    Jenomže hosté se dostali k rozehrávce rohového kopu, který nepřinesl nic nebezpečno. Melo da Silva si na přední tyči pomáhal rukama.
     
    29
    Willemen byl zahnán až k vlastnímu vápnu, kde místo kloudné rozehrávky zvolil razantní odkop do zámezí. Domácí se ale také rychle připravili o balón.
     
    34
    Agbenyenu si seběhl od autové čáry ke středu hrací plochy, kde ale nedokázal propasírovat míč na Pirese. Akce domácích tak končí.
     
    35
    Servítky si rozhodně nebral se svým protihráčem Marcelinho, který ho poslal k zemi na polovině hřiště. Jasný faul a následovat bude volný kop.
     
    36
    Slušná šance Portimonense! Pires chytře propustil balón na lépe postaveného Carvalha, který placírkou poslal míč do rukavice Matheuse.
     
    37
    Mezitím domácí rozehráli druhý rohový kop dnešního klání, který se stáčel nebezpečně k malému vápnu. I tentokráte se ale Braga dokázala ubránit.
     
    38
    Mírný favorit dnešního zápasu má zatím velké štěstí. Na rohový kop si totiž naskočil Jadson, který tentokráte poslal svojí hlavičku zhruba metr vedle.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí také něco nastaví.
     
    40
    Na zeleném pažitu zůstal po souboji ležet Paulinho, který byl dle opakovaných záběrů nepříjemně trefen hlavou do zátylku.
     
    41
    Nakonec se nejednalo o nic vážného a po zhruba minutovém přerušení se znovu pokračuje ve hře. Mezitím si ještě dvojice protihráčů říká pár nehezkých slov.
     
    42
    Vukčevič sice dokázal načasovat svůj náběh za obranu, zakončení ze stoprocentní šance se ale počítat nebude. Hostující hráč se totiž nacházel v ofsajdu.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Danilo (SC Braga).
     
    43
    Na opačném pólu hrací plochy se Nakajima chopil i další rozehrávky standardky. Skákavý mčí doletěl na určené místo, tam se domácí tábor dožadoval další penalty, hlavní sudí ale nechává pokračovat.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první dějství, které vyznělo lépe pro hostující celek. Ten využil úvodní desetiminutovky, ve které dokázal vyzrát na obranu soupeře hned dvakrát. Hned vzápětí mělo Portimonense jedinečnou příležitost zkorigovat nepříznivý výsledek, nicméně Nakajima selhal při exekuci pokutového kopu. Od té doby sice měli domácí více ze hry, na Matheuse si ale přijít nedokázali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Wellington, přichází Fabrício.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Sequeira vhazoval aut od levé postranní čáry a díky spolupráci s Danilem se balón dostal za polovinu hřiště. Tam se s ním hosté moc dlouho neudrželi.
     
    49
    Střídající Fabrício si při prvním kontaktu s balónem zrovna s hracím předmětem neporozuměl, neboť upadl na zelený pažit. Matheus bude vykopávat.
     
    50
    Už, už to vypadalo, že se Fabríciovi podaří vysunout aktivního Nakajimu, včas ale zasáhl Willemen, jenž nepustil protihráče vůbec k míči.
     
    51
    Napadající Paulinho vletěl do Hackamana kopačkou napřed, což značí šlapák. Hlavní sudí tuto skutečnost viděl a pochopitelně odpískal faul.
     
    52
    Zhruba deset metrů od pokutového území byl poslán k zemi Fabrício. Portimonense se tak chopí standardní situace z velmi dobré pozice.
     
    53
    K její exekuci se postavil záložník Ewerton, který poslal do malého vápna vysoký dloubáček. Ještě před jeho dopadem byl brankář Matheus nepříjemně faulován.
     
    54
    Melo da Silva uplatnil své výškové předpoklady a v hlavičkovém souboji nedal Piresovi sebemenší šanci. Hostující obrana působí hodně jistě.
     
    55
    Z pravého křídla to individuálním způosbme zkoušel Paulinho. Domácí záložník sice přešel přes prvního bránícího hráče, ten další mu už ale vystavil stopku.
     
    55
    Je tu další pokutový kop pro domácí!
     
    56
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Je tu drama, domácí totiž snižují! Tentokráte si pokutový kop vzal na starost FABRÍCIO, který zvolil opačnou stranu, než kam skočil brankář.
    56. FABRÍCIO - 1:2
     
    57
    Domácí se tak krátce po začátku druhého dějství dostali kontaktní brankou zpět do zápasu a v tuto chvíli nás čeká určitě zajímavý zbytek utkání.
     
    58
    Braga si chtěla po rozehrávce ze středového kruhu vzít dvoubrankové vedení zpět, to se ale nepodařilo. Horta si v osobním souboji pomáhal útočným faulem.
     
    59
    Na druhé straně to s agresivitou přehnal Paulinho, který při snaze získat míč trefil nohu bránícího Willemena. Matheuse se tak chopí dalšího odkopu.
     
    60
    To nebylo vůbec špatné! Zničehonic si totiž na centr naskakoval Paulinho, který svojí hlavikču o zem poslal vedle brány. Tomuto zakončení ale předcházel ofsajd.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry a stále platí, že mírnou územní převahu má domácí celek. Braga se snaží využívat rychlých protiútoků.
     
    62
    Na scénu byl přivolán lékařský personál, který zkoumal závažnost poranění Paulinha. Nakonec to ale nevypadá na nic vážného.
     
    63
    Pedro se sice vzorně vrátil k vlastní šestnáctce, tam se ale dopustil zbytečného faulu. Hortova exekuce se stáčel směrem do branky, nakonec včas zasáhl Barbosa.
     
    64
    Hackman měl znovu hodně prostoru a i času na kloudnější kombinaci, svůj nákop ale poslal do země nikoho. Celkem laciná ztráta domácí zadáka.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Nuno Sequeira (SC Braga).
     
    66
    V tuto chvíli je hra plná nepřesností a rozhodně nemůžeme říct, že sledujeme pohlednou podívanou. Ani jedno z mužstev není schopné najít cestičku k opačné svatyni.
     
    67
    Křižná přihrávka napříč pokutovým územím úplně minula prostor,ve kterém se pohyboval Nakajima. Hosté zatím nemají problém s bráněním.
     
    68
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Wilson Eduardo, přichází João Carlos Teixeira.
     
    69
    Horta ještě stačil propasírovat na hodně neviditelného Esgaia, který se neodvážil k ničemu individuálnímu a místo toho pouze přihrál zpět na Marcelinha.
     
    70
    Jeden z domácích se marně dožadoval pokračocání ve hře, nicméně nedovolený zákrok na Mela byl více než zřetelný.
     
    71
    Časomíra se nám prodrala do závěrečné dvacetiminutovky a stále platí, že hosté bez větších starostí střeží svůj hubený jednobrankový náskok.
     
    72
    Po delší době se nám ukázal Nakajima, který si navedl míč na pravou nohu a posléze své zakončení otřel o soupeřovu kopačku. Rohový kop pro domácí.
     
    73
    Jenomže ten se příliš nezdařil. Technicky velmi dobře vybavený Nakajima nalezl svým centrem Jadsona, jeho hlavička ale neměla gólové parametry.
     
    74
    Pires zřejmě ukradl lepší palebnou pozici svému parťákovi. Za ním totiž číhal tuším, že Nakajima, který se logicky zlobí na svého spoluhráče.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Bruno Viana (SC Braga).
     
    78
    Paulinho byl ve středu hrací plochy ihned zdvojen a místo přihrávky vpřed tak musel zvolit prudkou nahrávku až na vlastní obrannou polovinu.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Nikola Vukčević (SC Braga).
     
    80
    Danilovi se podařilo přenést těžiště hry na volného Esgaia, který po chvilkové prodlevě poslal do vápna centr. Ten ale pouze proskákal pokutovým územím.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Pedro Sá (Portimonense SC).
     
    82
    Portimonense stále marně hledá skulinku v obraně soupeře. Po předchozím centrované nabídce byla hned trojice domácích hráčů vystavena do ofsajdu.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo přes deset minut. Braga bude spoléhat na úpornou defenzívu a pokud možná vyrážet do rychlých kontrů.
     
    84
    Zničehonic se do solidní gólovky hnal hostující Paulinho, který ale své zakončení uspěchal. Místo přesné střely se nekonala žádná tvrdá rána.
     
    85
    Paulinho prošel až k vápnu, kde předal míč do druhé vlny Fabríciovi. Střídající hráč zkoušel vypálit z první, hrací předmět ale vystoupal do ochranné sítě.
     
    86
    Hosté chtěli využít skulinku v obraně a na Barbosu se ze strany řítil Horta. Ten byl ale na poslední chvíli vyrušen ze zakončení, které se vůbec nekonalo.
     
    87
    K technické ráně se unáhlil Nakajima, který ještě zřejmě mohl kombinovat. Zakončení se stáčelo ke vzdálenější tyči, nakonec jí však minulo o pár metrů.
     
    88
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Ricardo Horta, přichází Dyego Sousa.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Portimonense se sice drží s balónem poblíž šestnáctce, tam ale pokaždé naráží na hustý blok protihráčů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Fotbalisté Bragy nakonec dokázali ustrážit svoje jednobrankové vedení a z dnešního utkání berou všechny tři body. Faktem je, že více ze hry měl domácí celek, který si ale na brankáře Matheuse přišel jen z pokutového kopu.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 22:18. (23:20:01)

    David Suchý

    Branky: 56. Fabrício (pen.) – 9. Paulinho, 10. W. Eduardo

    Karty:   81. Pedro Sá (POO) – 42. Danilo (BRG), 65. Sequeira (BRG), 74. B. Viana (BRG), 79. N. Vukčević (BRG)

    Neproměněná penalta: 12. Nakadžima (POO), mimo


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 22:18.
    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Hackman, Jadson, Rú. Fernandes, Agbenyenu – Paulinho, Pedro Sá, Ewerton – Wellington (46. Fabrício), Pires, Nakadžima.
    Náhradníci: Leonardo – Marcel, Fabrício, Dener, Tabata, Rosell, Manafá.

    SC Braga: Matheus – Goiano, B. Viana, R. Silva, Sequeira – N. Vukčević, Danilo – Esgaio, R. Horta (88. Dyego Sousa), W. Eduardo (68. J. C. Teixeira) – Paulinho.
    Náhradníci: T. Sá – Jefferson, Rosić, F. Martins, Dyego Sousa, Xadas, J. C. Teixeira.
    thejrc.org