Hoffenheim – Leverkusen 1:4 (kon.) | Freiburg – RB Lipsko 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 2:0 (kon.)
Mohuč – Stuttgart 3:2 (kon.) | Wolfsburg – Frankfurt 1:3 (kon.) | Hamburg – Kolín nad Rýnem 0:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:0 (1:0)
FC Augsburg
Sobota 20.01.2018, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:10. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:10. (17:26:38)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí výhrou Möchengladbachu nad Augsburgem 2:0.

    Již v desáté minutě se po rohovém kopu prosadil hlavičkou přesně k tyči Matthias Ginter. Po vstřelené brance se hra vyrovnala, ale ani po přestávce se Augsburgu nepodařilo domácí tým více zatlačit. Domácí celek s klidem hlídal tři body do tabulky, vše podtrhl ještě druhou pojišťovací brankou již v nastaveném čase Thorgan Hazard, který si tak k asistenci na první branku připsal i gól.

    Mönchengladbach se v nedohraném devatenáctém kole posouvá tabulkou již na čtvrté místo, před Dortmund!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Vincenzo Grifo.
    90+1. Thorgan HAZARD - 2:0
     
    90+1
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Po ubráněném rohu se dostal míč k Ginterovi, který ho jen lehce přiklepl k THORGANU HAZARDOVI. Belgický záložník přešel téměř celý trávník s míčem u nohy a poté zakončil celou akci střelou k levé tyči.
     
    90
    Vestergaard se pokusil překvapit Hitze umístěnou střelou, ale hostující brankář si se střelou bez razance bez větších problémů poradil.
     
    89
    Parádní narážečka Stindla s Hofmannem udělala prostor pro střídajícího Jantscheho. Po faulu Baiera právě na Jantscheho bude mít Mönchengladbach k dispozici volný přímý kop.
     
    88
    Hostům se nedaří projít do vápna. Nyní navíc zcela zbytečně ztratil míč u postranní lajny Córdova. S Augsburgem to nevypadá vůbec dobře.
     
    87
    Znovu to byl Caiuby na pravé straně, kdo se snažil zatlačit domácí tým až těsně před brankáře. Poté ale přišel nepřesný centr Frambergera, který si lehce stále do rukavic Sommer.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Raffael, přichází Tony Jantschke.
     
    85
    Augsburg pokračuje rohovým kopem, ale ani ten nezpůsobil domácí obraně potíže.
     
    84
    Framberger si vymodlil faul v blízkosti pokutového území. Po centru do vápna však hlavičkoval jen domácí Ginter, který tak k brance z prvního poločasu přidává i důležitý zákrok v obraně.
     
    83
    Caiuby vedl útočnou akci Augsburgu po levém kraji. Následně se do kombinace zapojil také Schmid s Gregoritschem, ale ani jeden se ke střele nedostal.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Augsburg, který je v posledních minutách aktivnější a usiluje o srovnání stavu.
     
    81
    Hosté se nadechují k závěrečnému tlaku. Córdova byl ve vápně s míčem u kopačky, z kroku chtěl překvapit Sommera, ale míč mezi tři tyče nedostal.
     
    80
    Thorgen Hazard nebyl dlouho vidět, nyní se ujal míče na levé straně, ale při kombinaci s Raffaelem se ke střele nedostal. Nakonec se domácí provinili faulem na Córdovu.
     
    79
    Yann Sommer si nyní stáhl míč ze vzduchu po centru Frambergera. Augsburg se však rychle zmocnil míče, ale až do vápna se hosté už nedostali.
     
    78
    Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Hinteregger, ale míč netrefil úplně ideálně a ten končí nad břevnem domácí branky. Sommer znovu nemusel zasahovat.
     
    77
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Patrick Herrmann, přichází Jonas Hofmann.
     
    76
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ja-Čeol Ku, přichází Sergio Córdova.
     
    76
    Augsburg se snaží uklidnit hru postupným útokem. Kombinace hostů se dostala až k Hitzovi. Schmid nakonec vybojoval rohový kop.
     
    74
    Caiuby dostal při pádu nohou soupeře do hlavy a musí být ošetřen. S ofenzivním hráčem Augsburgu to vypadá dobře, zdá se, že bude pokračovat ve hře.
     
    73
    Ve středu pole byl faulován Gregoritsch, Augsburg rychle rozehrál, ale nedostal se ani do vápna. Naopak na druhé straně šel do brejku Stindl. Ani ten však Hitze neohrozil.
     
    72
    Augsburg v posledních minutách zapomíná na obranu. Raffael měl před sebou znovu dostatek prostoru, ale při přípravě ke střele se zamotal do svých kliček.
     
    71
    Nadějný pokus Frambergera. Ještě ve vápně se snažil tečovat míč mimo dosah Sommera Schmid, ale ve skluzu už se míče nedokázal dotknout.
     
    70
    Domácí šli ve čtyřech do rychlého protiútoku, dokonce se dostali až do vápna, ale Stindl v jasné pozici zaváhal. Až příliš dlouho čekal se střelou a toho využil povedeným skluzem Hinteregger.
     
    69
    Caiuby mohl srovnat krok s domácím týmem. Po střele z první mu ale chybělo několik centimetrů. Augsburg však zůstává na útočné polovině.
     
    68
    Nyní se dostal do dobré pozice po vynikající přihrávce Herrmanna Hazard. Belgičan zkoušel střelu na zadní tyč, ale míč se mu svezl po nártu a končí mimo tři tyče.
     
    66
    I přes zvýšenou aktivitu se Augsburgu nedaří ohrozit domácí branku. Nedaří se ani zaměstnat obranu Mönchengladbachu, která s přehledem hlídá šestnáctku před Sommerem.
     
    65
    Domácí tým se odhodlal k napadání. Raffael byl však až příliš moc agresivní v boji o míč a tak se píská faul.
     
    64
    Tentokrát centroval před Sommera střídající Framberger, ale ani jeho pokus nebyl z nejpřesnějších. Domácí brankář Yann Sommer bude rozehrávat.
     
    63
    Domácí se musí v posledních minutách bránit. Caiuby přitvrdil na pravé straně, poté centroval do vápna, ale Schmid se znovu k hlavičce nedostal.
     
    62
    Caiuby měl prostor pro centr. Domácí obránce se však rychle stáhli až do vápna a pas na Schmida zblokovali. Hra Augsburgu začíná nabírat na obrátkách.
     
    61
    Jonathan Schmid prudce nacentroval do vápna, ale domácí obrana neměla větší potíže s odpravením míče ze šestnáctky.
     
    60
    I po hodině hry stále vede domácí Mönchengladbach o jednu branku. Ve druhém poločase se hra výrazně uklidnila, až nyní přišla prudká přihrávka na Korejce Kua, který je faulován Vestergaardem.
     
    59
    Augsburg se nemůže dostat do tempa. Domácí hráči drží stále míč pod kontrolou a čekají na vhodný okamžik k výpadu do vápna.
     
    58
    Už to vypadalo, že by se domácí mohli dostat do rychlého protiútoku. Cuisance však zazdil nepřesnou nahrávkou nadějně rozehranou akci.
     
    57
    Khedira se provinil faulem na Hazarda. Domácí tak mají znovu příležitost rozehrát útočnou akci z klidové pozice.
     
    56
    Sommer se zapojil do rozehrávky i před vlastním vápnem. Poté se dostal míč k Hazardovi, který však pasem našel jen obránce Augsburgu, který ve spolupráci s Hitzem zažehnali nebezpečí.
     
    54
    Kherida měl míč u kopačky před vápnem, ale rozehrál akci ještě na pravou stranu, kde byl nabíhající Framberger. Frambergrův centr však našel jen připraveného Sommera.
     
    53
    Thorgan Hazard vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Möchengladbach se udržel v blízkosti vápna jen několik sekund, poté přišel nekompromisní odkop Hintereggera.
     
    52
    Oscar Wendt se dostal pod tlak a musel odkopávat míč jen za postranní čáru. Hostující hráči toho ale nedokázali vůbec využít. Max v dobré pozici centruje jen na tribunu za brankou.
     
    51
    Druhý poločas nezačal v takovém tempu a to vyhovuje více domácím, kteří si z prvního poločase přinesli vedení o jednu branku.
     
    50
    Střídající Framberger nebyl dostatečně přesný se svou přihrávkou na Schmida. Caiuby si našel míč ve středu pole a útočná akce Augsburgu tak může pokračovat.
     
    49
    Caiuby si dovolil kličku proti Herrmannovi. Ten se ale rychle do souboje vrátil a ještě zbrzdil útočnou akci hostujícího týmu. Nakonec zakončoval v prvním poločase neviditelný Ku.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí hráči. Ihned po rozehrávce se nastěhovali do blízkosti pokutového území. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Verstegaard, ale míč končí vysoko nad.
     
    46
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Alfred Finnbogason, přichází Jonathan Schmid.
     
    46
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Daniel Opare, přichází Raphael Framberger.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    Šedesát nastavených sekund uplynulo a první poločas končí. Již v desáté minutě se dostal Mönchengladbach do vedení, když proměnil centr od rohového praporku Thorgana Hazarda přesnou hlavičkou k pravé tyči Matthias Ginter. Poté se Augsburg výrazně zvedl, ale brankovou šanci si nevytvořil. Naopak domácí měli několik nadějných akcí, ale Marwin Hitz zatím drží naděje Augsburgu na bodový zisk parádními zákroky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Domácí šli do rychlého protiútoku. Na konci celé akce měl být Raffael, ale Brazilec si zamotal do svých kliček a poté už pálil v nouzi jen do Hitze. Následný rohový kop končí nepřesnou střelou Elvediho.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k míči na levém kraji Philipp Max. Hostující krajní obránce neměl komu nahrát a tak raději zvolil individuální akci, která však končí hned na prvním obránci.
     
    42
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Mönchengladbach se ještě pokouší přidat druhou branku. Po přihrávce Hazarda se ale ke střele nepropracoval kapitán domácích Lars Stindl.
    41. Sporná situace ve vápně Augsburgu penaltou nekončí
     
    41
    Zapeklitá situaci v hostujícím vápně. Po akci Hazarda zahrál v pokutovém území zcela jednoznačně rukou Gouweleeuw. Hlavní rozhodčí ale pokutový kop nepíská.
     
    40
    Znovu to byla levačka Philippa Maxe, která uvedla míč do hry. Ve středu vápna se zjevil zcela sám Baier, ale hlavičku mezi tři tyče trestuhodně nedostal.
     
    39
    Philipp Max měl spoustu prostoru na levém kraji, po jeho nevyvedeném centru však zasáhl Elvedi a Augsburg bude pokračovat od rohového praporku.
     
    38
    Rani Khedira sestřelil ve středu pole Stindla. Domácí kapitán se však rychle zvedá z trávníku a může se bleskově pokračovat ve hře.
     
    37
    Nyní se pokoušel prostrčit míč do vápna Cuisance, ale Stindl si nepohlídal ofsajdové postavení a musí tak balon odevzdat hostujícím hráčům.
     
    36
    Před poločasem si vytváří tlak znovu Möchengladbach. Po dalším rohovém kopu hlavičkoval tentokrát na přední tyč Herrmann. Gregoritsch pomohl svému brankáři a odkopl míč do bezpečí.
     
    35
    A další povedená hlavička po rohovém kopu. Tentokrát umisťoval hlavičku k tyči Vestergaard, ale Marwin Hitz vytáhl povedený zákrok.
     
    34
    Naopak na druhé straně šel před obránci do vápna Zakaria. Těsně před střelou však dokázal odkopnout alespoň na rohový kop Philipp Max.
     
    33
    Po půlhodině hry tempo zápasu opadá. Augsburg se snaží postupnou kombinací dostat do blízkosti domácího vápna, ale to se hostům v čele s Finnbogasonem nedaří.
     
    31
    Po nebezpečném centru do vápna zůstal Hitz na brankové čáře. Domácí útočníci však nedokázali protlačit míč přes Hintereggera.
     
    30
    Daniel Opare byl posledním hráčem v obraně, zatáhl za dres Raffaela, který se hodně zlobí. Hlavní rozhodčí však ukazuje jen žlutou kartu pro hostujícího obránce.
     
    29
    Augsburg si vybojoval rohový kop. Po zmatcích v pokutovém zemí se dostal k zakončení Baier, z blízkosti však Sommera neprostřelil. Následně ještě pálil Caiuby, ale ani jeho střela neprošla až do sítě.
     
    28
    Mönchengladbach se dostává znovu do tlaku. Hazard si obhodil na levé straně bránícího Opareho. Následně si ale nepřesně předkopl balon a Opare se dokázal vrátit do souboje a ještě sebral míč belgickému hráči.
     
    27
    Caiuby nebyl daleko od žluté karty. Zcela zbytečně zajel do rozehrávajícího Herrmanna. S domácím záložníkem to ale vypadá nadějně a bude moci pokračovat ve hře.
     
    26
    Snad první střela Finnbogasona v zápase. Tělem si rozpohyboval obránce před sebou, ale poté pálil jen vedle levé tyče.
     
    25
    Tentokrát rozehrávka rohového kopu brankou nekončí. Marwin Hitz musel přesto zasahovat proti nepříjemnému centru Hazarda.
     
    23
    Thorgan Hazard šel sám proti dvěma obráncům. S Hintereggerem si ještě poradil, poté ho ale při střele rozhodil Gouweleeuw. Hitz i tak musel předvést povedený zákrok.
     
    22
    Zakaria znovu fauluje. Tentokrát musel poslat k zemi unikajícího Opareho. Augsburg měl další rozehrávku volného přímého kopu, ale Maxův pas našel jen Wendta.
     
    21
    Cuisance měl k dispozici další volný přímý kop. Ve vápně Augsburgu se však nic nebezpečného neudálo. Teprve osmnáctiletý Francouz Cuisance nacentroval jen do náručí hostujícího brankáře.
     
    20
    Domácí to udělali skvěle na pravé straně. Raffael už čekal ve vápně na přesnou přihrávku od Herrmanna, ale osamocený krajní záložník Mönchengladbachu neodkázal útočníka najít.
     
    19
    Postupný útok hostujícího celku začal Gouwelleuw, stoper Augsburgu hledal rozběhnutého Caiubyho, ale Brazilce zklamalo zpracování.
     
    18
    Útočná aktivita Augsburgu se zvýšila, ale hosté se nemohou dostat do souvislejšího tlaku. Baier kombinoval ve středu pole s Khedirou, ale ani jeden z nich se neodhodlal k průnikové přihrávce.
     
    17
    Tentokrát to byl Daniel Opare, kdo se snažil centrem najít v šestnáctce Finnbogasona. Sommer znovu perfektně vyběhl a opět drží míč pevně v rukavicích.
     
    16
    Také Augsburg se dostal k prvnímu volnému přímému kopu. Na přízemní střelu Gregoritsche však stačil jen Yann Sommer, který lehce ukryl míč do rukavic.
     
    15
    Augsburg se po inkasované brance více zaměřil na útok. Khedira měl na pravé straně dostatek prostoru, ale rychle se k němu stáhl Zakaria, který hostujícího hráče fauloval.
     
    14
    Sommer si nakonec musel sáhnout na míč. Ku centroval do vápna na Finnbogasona, ale domácí brankář výborně vyběhl až k hranici velkého vápna a míč sebral do rukavic.
     
    13
    Augsburg chce rychle odpovědět, v posledních minutách se drží v blízkosti domácí branky, ale ani hlavička Finnbogasona neměla gólové parametry.
    10. Matthias GINTER - 1:0
     
    10
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Mönchengladbach se dostává do vedení! MATTHIAS GINGER si výborně naskočil na centr od rohového praporku umístil hlavičku milimetrově k pravé tyči. Hitz zůstal stát na brankové čáře jako zmražený.
     
    9
    Opět se zjevil u míče Thorgan Hazard. Raffael měl před sebou trochu místa, ale ihned po zpracování se k němu stáhl Khedira, který ho čistě odzbrojil.
     
    8
    Ani jeden z týmů se v úvodu příliš nežene do útočení. Augsburg hlídá soupeře v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    7
    Herrmann dostal nahrávku na pravou stranu, zavezl míč k ose trávníku, poté mohl pálit po přihrávce proti noze Cuisance, ale Hitz mohl jen pustit střelu nad branku.
     
    6
    Po šťastném odrazu se dostal míč k Hazardovi. Belgický záložník ale nikam nespěchal, počkal si na náběh Stindla a chtěl ho přihrávkou oslovit. Míč je však příliš přetažený a Hitz s klidem sbírá pas na kapitána Mönchengladbachu.
     
    5
    Domácí celek je v úvodu zápasu aktivnější, na levém kraji držel balon Hazard, ale neměl dostatek prostoru pro průnik do vápna, nebo případný centr a tak zvolil raději přihrávku zpět.
     
    4
    Mickaël Cuisance znovu centroval do vápna, ale ještě na přední tyči srazil pas k Hitzovi bránící Khedira. Augsburg se může dostat znovu do útoku.
     
    3
    Patrick Hermann byl faulován při pokusu přejít před vápno. Z místa přestupku nakonec centroval do vápna Cuisance, ale po zásahu Maxe bude domácí tým pokračovat rohovým kopem.
     
    2
    Hráči Augsburgu rozehráli první poločas ze středového kruhu. Hostující tým se ihned vydal do útoku, centr z pravého kraje však přeletěl Sommerovu branku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas devatenáctého kola německá nejvyšší soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Cuisance, Zakaria, T. Hazard – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Drmić, Villalba, J. Hofmann, Jantschke, Grifo, Mayer.

    FC Augsburg: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier – Ku, Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Heller, Morávek, Schmid, Córdova, Framberger, Danso.

    Rozhodčí: Steinhaus – Günsch, Foltyn.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    26.08. 2017 Augsburg – Mönchengladbach 2:2
    06.05. 2017 Mönchengladbach – Augsburg 1:1
    17.12. 2016 Augsburg - Mönchengladbach 1:0
    28.02. 2016 Augsburg – Mönchengladbach 2:2
    23.09. 2015 Mönchengladbach – Augsburg 4:2
     
    Borussia Mönchengladbach

    Mönchengladbach se v loňské sezoně pohyboval v klidném středu tabulky, po povedeném závěru sezony z toho bylo dokonce deváté místo jen s tříbodovou ztrátou na příčky zaručující pohárovou Evropu.

    Letos střídá Borussia Mönchengladbach lepší zápasy s těmi horšími. Nejdelší sérii bez porážky má Mönchengladbach pouhé tři zápasy, to když na začátku listopadu přehrál Hoffenheim, Herthu a remizoval na domácím stadionu s Mohučí. První zápas po vánoční přestávce se ale Mönchengladbachu vůbec nepovedl. Na trávníku posledního Kolína nad Rýnem prohrál 1:2 gólem až z páté minuty nastavení druhého poločasu. I přes špatný vstup do roku 2018 se stále Mönchengladbach drží na šesté pozici, o bod před Augsburgem.
     
    FC Augsburg

    Jihoněmecký tým vyhrál v loňském ročníku Bundesligy jen devětkrát a to stačilo na konečné třinácté místo, jediný bod nad sestupovou hranicí. V přípravných zápasech před sezonou ulovil Augsburg cenné výsledky, když zcela jasně porazil 4:0 anglický Southampton.

    Povedenou přípravu si hráči přenesli i do začátku Bundesligy. V prvních pěti kolech prohráli jen jednou, poté ale přišla pro Augsburg série čtyř zápasů bez vítězství. Aktuálně Augsburgu patří solidní osmá pozice jen čtyři body za druhým Lipskem. V prvním povánočním zápase se Augsburg vytáhl na předposlední Hamburk v domácím prostředí 1:0, o jedinou branku zápasu se postaral před koncem poločasu Ku.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje již devatenáctým kolem a my se společně zaměříme na zápas Mönchengladbachu, který před domácím publikem přivítá Augsburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Branky: 10. Ginter (T. Hazard), 90+1. T. Hazard (Ginter)

    Karty:   30. Opare (AUG)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:10. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:10.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann (77. J. Hofmann), Cuisance, Zakaria, T. Hazard – Stindl (C) (90+2. Grifo), Raffael (85. Jantschke).
    Náhradníci: Sippel – Drmić, Villalba, J. Hofmann, Jantschke, Grifo, Mayer.

    FC Augsburg: Hitz – Opare (46. Framberger), Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) – Ku (76. Córdova), Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason (46. Schmid).
    Náhradníci: Luthe – Heller, Morávek, Schmid, Córdova, Framberger, Danso.

    Rozhodčí: Steinhausová – Günsch, Foltyn
    bahis siteleri