Hoffenheim – Leverkusen 1:4 (kon.) | Freiburg – RB Lipsko 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 2:0 (kon.)
Mohuč – Stuttgart 3:2 (kon.) | Wolfsburg – Frankfurt 1:3 (kon.) | Hamburg – Kolín nad Rýnem 0:2 (kon.)
konec
Hamburger SV
0:2 (0:1)
1. FC Kolín nad Rýnem
Sobota 20.01.2018, 18:30 • Imtech Arena, Hamburg • Německá Bundesliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z německé Bundesligy. Společně se podíváme na souboj mezi Hamburgerem SV a Kolínem nad Rýnem. Výkop je stanoven na 18:30.
     
    1. FC Kolín nad Rýnem

    Kolín letos zažívá opravdu nepovedenou sezónu. V osmnácti zápasech vybojoval devět bodů a beznadějně se krčí na poslední pozici bundesligové tabulky. Většinu bodů však získal doma. Na hřištích soupeřů vybojoval jen dvě remízy. V prvním střetnutí jarní části však minulý týden porazil Monchengladbach. Kozli navíc ani nepustoupili ze základní skupiny Evropské ligy. Na jaře se mohou plně soustředit na boj o zachování ligové příslušnosti.
     
    Hamburgem SV

    Hamburk na tom není o mnoho lépe. V osmnácti kolech na své konto přidal jen patnáct bodů a patří mu sedmnáctá pozice. Na záchranu však ztrácí pouhé dva body. Doma vybojoval jedenáct bodů a inkasoval zde jen devět branek. V minulém kole však prohrál na půdě Augsburgu. Kvalitní sestava však Hamburku slibuje vyhlídky na lepší zítřky.
     
    Úvodní sestavy:

    Hamburger SV: Pollersbeck – Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Santos – Janjicic, G. Jung – Holtby, Hunt, Kostić – Hahn.
    Náhradníci: Mathenia – van Drongelen, Wood, Schipplock, Salihović, Sakaj, Ito.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – F. Sörensen, Meré, Heintz, Hector – Clemens, S. Özcan, Höger, Jojić – Osako, Terodde.
    Náhradníci: Kessler – Zoller, Guirassy, Klünter, Lehmann, C. Pizarro, Koziello.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Hamburk bude hrát bílém, zatímco Kolán přijel v černých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Hamburk se ihned vydal do útoku. Akci po pravé straně táhl Holtby, na jehož centr si naběhl Hahn a Horn musel poprvé zasahovat.
     
    2
    Simon Terodde si brousil zuby na vysokou přihrávku na polovinu domácího Hamburku. Obránce Kyriakos Papadopoulos si jej vzal do parády a míč propadl k Pollersbeckovi.
     
    3
    Domácí stopeři uklidňují rozehrávku na vlastní polovině. Mërgim Mavraj poslal prudkou přihrávku na levou stranu, nicméně hostující Clemens pobídku přečetl.
     
    4
    Filip Kostić prošel po levé straně hrací plochy do pokutového území a poslal zajímavou pobídku na malé vápno. Obránce se na poslední chvíli vrátil a odkopl míč do autu!
     
    5
    Hra je přerušena! André Hahn spěchal za odraženým míček do blízkosti rohového praporku, kde svedl souboj s obráncem a natloukl si. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    6
    Kyriakos Papadopoulos měl velké štěstí! Domácí stoper zastavil unikajícího soupeře zatažením za dres. Naštěstí pro něj se Mërgim Mavraj stačil vrátit do lepší pozice a ušetřil svého kolegu červené karty.
     
    7
    Exekuce následného přímého kopu se chopil Salih Özcan. Hostující fotbalista vyslal přetažený centr, na který nedosáhl nikdo z hlavičkářů v šestnáctce.
     
    8
    Filip Kostić si nabíhal na další prudkou přihrávku na levé křídlo. Tentokrát před ním bleskově vystoupil obránce Frederik Sörensen, který míč zakopl do autu.
     
    9
    Aaron Hunt zahrával rohový kop domácího celku. Křídelník Hamburku poslal prudký centr na přední tyč, ale obránce Jorge Meré míč prodloužil ven ze šestnáctky.
     
    10
    Po delší době se zadáci Kolínu dostali k míči. Obránci hostujícího celku kombinují na vlastní polovině a čekají na skulinku v záložní řadě Hamburku.
     
    11
    Marco Höger vyslal zajímavou přihrávku za obranu Hamburku, kam spěchali hned tři fotbalisté Kolínu. Míč však letěl opačným směrem.
     
    12
    Juja Osako běžel od poloviny hrací plochy sám na domácí branku! Kyriakos Papadopoulos musel dávat pozor, aby jej nefauloval! Hostující obránce jej obešel, ale Pollersbeck mu ukradl míč z kopačky!
     
    13
    Hamburk zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr se snesl na přední tyč, kde se k hlavičce nedostal nikdo v bílém dresu.
     
    14
    Před branku hostujícího celku přiletěl dlouhý míč z autového vhazování. Do souboje se zapojil Douglas Santos, jež si podle rozhodčího pomohl faulem.
     
    15
    Juja Osako neustál souboj se Santosem na levé straně hrací plochy. Hostující fotbalista začal rozhazovat rukama a rozhodčí nařídil přímý kop pro Kolín.
     
    16
    Dennis Diekmeier dostal prostor na pravé straně hrací plochy, poslal přihrávku do pokutového území, nicméně obrana hostů míč znovu odkopla na rohový kop.
     
    17
    Další akci hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Osako už málem šel sám na branku, ale podle asistenta stál v ofsajdu.
     
    18
    Kyriakos Papadopoulos fauloval v hlavičkovém souboji s Teroddem. Hostující útočník si z tohoto souboje odnese bolestivý zásah do týla.
     
    19
    Salih Özcan sice pokazil přihrávku a daroval míč domácím fotbalistům, jenže ofenzivní hráči Hamburku ihned soupeři vrátili balón zpět.
     
    20
    Juja Osako dotíral na domácího obránce Papadopoulose. Japonský fotbalista mu nakonec podkopl nohy a provinil se nedovoleným zákrokem.
     
    21
    Mërgim Mavraj ukázal v dalším souboji svou obětavost. Domácí stoper špičkou kopačky odkopl míč na polovinu soupeře. Hamburk zatím hraje důrazně.
     
    22
    Dennis Diekmeier vhazoval na polovině hrací plochy. Do souboje s obráncem Hectorem se pustil domácí Filip Kostić, který však získal pouze další aut.
     
    23
    André Hahn bojoval o míč v blízkosti rohového praporku. Domácí útočník se loktem opřel o svého strážce a dopustil se útočného faulu. Kolín bude rozehrávat.
     
    24
    Aaron Hunt se z pravého křídla pokusil projít do pokutového území. Domácímu záložníkovi se do cesty postavili hned tři zadáci, kteří mu nedali prostor.
     
    25
    Douglas Santos se na poslední chvíli vrátil s rozběhnutým soupeřem, položil se mu pod nohy a odkopl míč do zámezí. Hamburk navíc bude vhazovat.
     
    26
    Frederik Sörensen odcentroval z pravé strany hrací plochy do pokutového území. Obránce Kyriakos Papadopoulos odvrátil míč efektní rybičkou.
     
    27
    Köln právě vstřelil branku!
    Kolín se ujímá vedení po rohovém kopu! Na povedený centr si na malém vápně naběhl SIMON TERODDE, natlačil se před svého strážce a v pádu otevřel skóre dnešního utkání!
    27. Simon TERODDE - 0:1
     
    29
    Hostující brankář vyběhl ven z branky proti rozběhnutému soupeři, vrhl se mu pod nohy a na poslední chvíli zakopl míč do zámezí.
     
    30
    Domácí fotbalisté se tlačí za vyrovnáním. Filip Kostić chtěl překvapit hostující obranu vysokým obloučkem na hranici šestnáctky, ale překvapil i své spoluhráče.
     
    31
    Gideon Jung zajel do svého soupeře kopačkou napřed a vysloužil si žlutou kartu.
     
    32
    Filip Kostić si křikl o přihrávku do běhu na levé křídlo. Spoluhráč míč jeho směrem pohotově adresoval, ale balón propadl do zámezí.
     
    33
    Kolín se znovu usadil na polovině Hamburku a prakticky nepouští soupeře k balónu. Aaron Hunt soupeřovu rozehrávku sice napadal, ale soupeře o míč nepřipravil.
     
    34
    Dennis Diekmeier si řekl o přihrávku do volného prostoru na pravé straně hrací plochy. Míč sice dohnal před soupeřem, ale netroufl si na průnik.
     
    35
    Domácí fotbalisté se po delší době dostali do zakončení. Hahn se v pokutovém území natahoval po skákavém míči, ale podklouzl a nártem minul branku.
     
    36
    Domácím fanouškům se výkon Hamburku v prvním poločase vůbec nepozdává. Příznivci domácího celku dávají svou nevoli najevo pískotem.
     
    37
    Další žlutá karta na straně domácího celku! Vasilije Janjicic zastavil rodící se akci soupeře a vyfasoval žlutou kartu!
     
    38
    Gideon Jung chtěl vyslat dlouhou přihrávku za obranu svého soupeře, jenže jeho prudkou pobídku zastavil dobře postavený obránce Frederik Sörensen.
     
    39
    Jonas Hector si naběhl na další krásnou přihrávku do pokutového území a z ostrého úhlu vracel míč na značku pokutového kopu. Aaron Hunt se stihl vrátit a míč odkopl do autu.
     
    40
    Dominique Heintz ustál souboj s rozběhnutým Holtbym. Hostující zadák pohlídal cestu míče do zámezí. Kolín svého soupeře takřka nepouští na dostřel.
     
    41
    Filip Kostić se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže pohotovou střelou trefil soupeřova brankáře! Kostić se ještě tlačil k odraženému míči, ale obránce mu zabránil v zakončení.
    41. Obrovská šance Hamburku na vyrovnání
     
    42
    Gólman hostujícího celku se znovu zapojil do rozehrávky. Horn tentokrát vyrazil na hranici pokutového území, odkud míč nakopl na pravé křídlo.
     
    43
    Kolín po delší době zahrával rohový kop. Na přední tyči se do zakončení opět tlačil Simon Terodde, jenže Kyriakos Papadopoulos jej tentokrát přetlačil.
     
    44
    Jonas Hector se na hranici pokutového území položil do odraženého balónu, nicméně střela mu vůbec nesedla a balón prolétl vysoko nad břevnem.
     
    45
    Jonas Hector v závěru prvního poločasu táhl akci Kolína po pravé straně hrací plochy. Německý reprezentant však poslal hodně nepřesnou přihrávku.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! O přestávce mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího Kolínu! Hamburk sice vlétl do utkání velmi aktivně, jenže defenzíva soupeře nebezpečné náznaky přestála. Poté se do hry dostal také Kolín a dokonce se ujal vedení. Ve 27. minutě se po rohovém kopu prosadil Simon Terodde! Hamburk mohl do přestávky vyrovnat, jenže Kostićovu šanci zlikvidoval skvělým zákrokem Timo Horn!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Kolín obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku. Hector centroval do pokutového území, ale jeho pobídku zneškodnil Kyriakos Papadopoulos.
     
    47
    Hamburk hned v úvodu druhé půle zahrával rohový kop. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, kde kraloval pouze obránce Dominique Heintz.
     
    48
    Salih Özcan motal hlavy domácím obránců v blízkosti rohového praporku. Filip Kostić jej ale obral o míč, rozjel protiútok a vybojoval další roh.
     
    49
    Po dalším centru od rohového praporku se k hlavičce probíjel Kyriakos Papadopoulos, nicméně obránce se mu položil pod nohy a míč odkopl.
     
    50
    André Hahn si v souboji u postranní čáry pomohl nedovoleným zákrokem. Domácí útočník přistrčil svého strážce, což hlavnímu rozhodčímu neuniklo.
     
    51
    Hamburku se po přestávce vůbec nedaří přechod do útoku. Lewis Holtby poslal vysokou přihrávku za obranu, kde nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    52
    Aaron Hunt si krásně pokryl míč u postranní čáry. Dotírající obránce si jej přidržel za dres a dopustil se nedovoleného zákroku. Hamburk může pokračovat v útočení.
     
    53
    Simon Terodde upadl po souboji s Papadopoulosem v pokutovém území. Hostující útočník se dožadoval odpískání pokutového kopu, ale nedočkal se.
     
    54
    Gideon Jung chtěl překvapit obranu soupeře přihrávku mezi stopery. Bleskově proti němu vystoupil Jonas Hector, který vybojoval míč pro hosty a rozjel protiútok.
     
    55
    Hahn si na malém vápně naskočil na vysoký centr z pravé strany. Hlavička mu však nesedla, ale Filip Kostić míč vrátil před branku. Obrana hostů přesto odolala.
     
    56
    Simon Terodde udržel míč před dotírajícím Mavrajem. Domácí stoper si proto pomohl nedovoleným zákrokem. Kolín bude zahrávat přímý kop.
     
    57
    Exekuce přímého kopu se zhostil Miloš Jojić. Jeho centr přiletěl na přední tyč, kde se k hlavičce tlačil Simon Terodde, ale domácí obránce mu nedovolil zakončit.
     
    58
    Lewis Holtby táhl další akci Hamburku po pravém křídle. Bývalý fotbalista Fulhamu si však netroufl odcentrovat. Domácím zatím chybí myšlenka.
     
    59
    Aaron Hunt dostal přihrávku na hranici pokutového území, jenže si zrovna nepotykal se zpracováním a dotírající soupeř jeho ránu zablokoval.
     
    60
    Douglas Santos se skvělou kličkou otočil kolem obránce a nechal se faulovat. Frederik Sörensen ještě dostává žlutou kartu.
     
    61
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Holtby. Jeho pěkný centr přiletěl na přední tyč, odkud ji hostující obránce přizvedl pryč z pokutového území.
     
    62
    Hamburk zahrával další roh. Rybičkou se o zakončení pokoušel Kyriakos Papadopoulos, jenže jeho pokus hlavou trefil jednoho z domácích hráčů.
     
    63
    Další žlutá karta na straně hostujícího celku! Za ostrý skluz na polovině hrací plochy ji dostává Jonas Hector.
     
    64
    Miloš Jojić se zpoza hranice pokutového území položil do skákavého balónu. Hostující záložník vyslal střelu nártem, jenže jeho pokus prosvištěl na tribunu.
     
    65
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Matthias Lehmann.
     
    66
    Gideon Jung neustál souboj na hranici pokutového území. Domácí fotbalista se nechal snadno připravit o balón. Kolín může uklidnit hru.
     
    67
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Vasilije Janjicic, přichází Bobby Wood.
     
    68
    Köln právě vstřelil branku!
    Kolín navyšuje své vedení na 2:0! Hostům se povedl parádní protiútok! SIMON TERRODE si naběhl na krásnou přihrávku na hranici ofsajdu a bez zpracování prostřelil domácího brankáře mezi nohama!
    68. Simon TERODDE - 0:2
     
    69
    Jorge Meré trefil unikajícího Hahna do stehna a zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    70
    Domácí zahrávali další přímý kop. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, jenže Kyriakos Papadopoulos se k míči nedostal, jelikož jej předskočil obránce.
     
    71
    Christian Clemens si na levém křídle narazil s Teroddem, který mu poslal přihrávku na hranici pokutového území, odkud ale přestřelil branku.
     
    72
    Jannik Pollersbeck dlouho otálel s odkopem od branky. Domácí fanoušci jsou s průběhem dnešního utkání velmi nespokojení a hlasitě pískají.
     
    73
    Jannik Pollersbeck musel tentokrát vystartovat za hranici pokutového území, aby stačil odkopnout míč před dotírajícím Teroddem. Hostující hráč si už brousil zuby na hattrick.
     
    74
    Bobby Wood si v pokutovém území brousil zuby na vysoký centr, nicméně Jonas Hector před ním balón odhlavičkoval na rohový kop.
     
    75
    André Hahn se po rohovém kopu opřel do odraženého míče, jenže střela se mu svezl po vnějším nártu a balón prolétl dobré dva metry vedle branky.
     
    76
    André Hahn byl faulován v blízkosti pokutového území. Dominique Heintz se sice diví, jenže rozhodčí je pevně rozhodnutý, že Hamburk bude kopat přímý kop.
     
    77
    Exekuce přímého kopu se ujal Aaron Hunt, který se rozhodl pro technickou střelu levačkou. Jeho pokus mířil do horního rohu a orazítkoval spojnici břevna a tyče!
     
    78
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Lewis Holtby, přichází Tacuja Ito.
     
    79
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Christian Clemens, přichází Lukas Klünter.
     
    80
    Gideon Jung si na hranici pokutového území troufl na kličku kolem Heintze, který mu špičkou kopačky odkopl míč od nohy. Kolín může rozehrát.
     
    81
    Lukas Klünter táhl akci Kolínu na polovině domácího celku. Střídající fotbalista se pokusil odcentrovat, ale jeho pobídku srazil obránce Dennis Diekmeier na autové vhazování.
     
    82
    Kolín zahrával další rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kde už čekal brankář Jannik Pollersbeck, jež míč schoval do rukavic.
     
    83
    Rohový kop nyní zahrával také domácí celek. Bobby Wood poslal centr na značku pokutového kopu. K odraženému míči se dostal Jung, ale z ostrého úhlu trefil jen Horna.
     
    84
    Salih Özcan se v pokutovém území zbavil obránce efektní patičkou a dostal se ke střele placírkou. Jeho pokus zablokoval obětavý Kyriakos Papadopoulos.
     
    85
    Slabší chvilku si vybral také hlavní rozhodčí. Arbitr dnešního utkání neustál rychlou brzdu a poroučel se k zemi. Stadion jeho pádu pohotově zatleskal.
     
    86
    Kolín zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Miloš Jojić to zkusil střelou přímo na branku, jenže jeho pokus prosvištěl do autu.
     
    87
    Dominique Heintz skvěle pohlídal nákop domácího celku za obranu Kolína. Hostující stoper prodloužil míč hlavou do rukavic brankáře Horna.
     
    88
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Miloš Jojić, přichází Claudio Pizarro.
     
    89
    Gideon Jung fauloval na polovině hrací plochy. Domácí fotbalista může být rád, že z rukou hlavního arbitra nedostal druhou žlutou kartu.
     
    90
    Hamburk se v závěru utkání stále tlačí do útoku, jenže obrana hostujícího celku dnes hraje na podtrženou jedničku. Kolín podle všeho získá další důležité body.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Kolín mohl přidat svou třetí branku! Pizzaro poslal přihrávku na malé vápno, Marco Höger míč na dlouhou nohu poslal mimo tři tyče domácí branky!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Hamburk nezvládl domácí s utkání a Kolínu nad Rýnem podlehl 0:2! Domácí přitom vstoupili do utkání aktivně, jenže slibné náznaky nepřetavili v úvodní branku! Ve 27. minutě se do vedení dostal Kolín. Po rohovém kopu se prosadil Simon Terodde! Poté se Hamburk tlačil do útoku, ale Filip Kostić před přestávkou zahodil šanci k vyrovnání! Po přestávce pokračoval Hamburk v honbě za vyrovnáním, jenže Simon Terodde dotáhl do zdárného konce rychlý protiútok a potvrdil výhru hostů!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:24:10)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 27. Terodde (Jojić), 68. Terodde (Jojić)

    Karty:   6. Papadopoulos (HAM), 31. G. Jung (HAM), 37. Janjicic (HAM) – 60. F. Sörensen (KLN), 63. Hector (KLN), 69. Meré (KLN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 21:13.
    Hamburger SV: Pollersbeck – Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Santos – Janjicic (67. Wood), G. Jung – Holtby (78. Ito), Hunt, Kostić – Hahn.
    Náhradníci: Mathenia – van Drongelen, Wood, Schipplock, Salihović, Sakaj, Ito.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – F. Sörensen, Meré, Heintz, Hector – Clemens (79. Klünter), S. Özcan, Höger, Jojić (88. C. Pizarro) – Osako (65. Lehmann), Terodde.
    Náhradníci: Kessler – Zoller, Guirassy, Klünter, Lehmann, C. Pizarro, Koziello.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos
    thejrc.org