Riga – Minsk 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 3:6 (kon.)
Dynamo Moskva – Vladivostok 4:0 (kon.) | Jaroslavl – Kunlun 2:0 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 5:3 (kon.)
Petrohrad – Chabarovsk 5:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Amur Chabarovsk
Sobota 20.01.2018, 15:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:25 Vladislav GAVRIKOV - 5:0
     
    57:25
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Stále ještě hokejisté SKA nemají dost. Sotva Alikin vylovil ze sítě jeden kotouč, musí lovit další. Přitom na ránu nejprve docela dobře viděl. Jenže VLADISLAV GAVRIKOV nahodil puk nečekaně z pozice za pravým kruhem a jeho pokus gólman Amuru Chabarovsku očividně nepředpokládal. Následně už se třepala síťka a domácí vedou 5:0. Zápas pro Amur docela dobře začal, ale moc dobře neskončí. Asistence: Pavel Dacjuk, Ilja Kovalčuk
    51:30 Ilja KOVALČUK - 4:0
     
    51:30
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hostující brankář ve třetí třetině zastavil dvě velká přečíslení dva na jednoho, na to další ale nestačil. Nahrávku na levou stranu útočného pásma dostal před polovinu prázdné branky útočník Petrohradu ILJA KOVALČUK, který nádherně vymetl levý horní růžek. Obrana Chabarovsku zaspala, tady neměl gólman Alikin šanci. Ještě rozhodčí na videu kontrolovali, zda nedošlo před vstřelením gólu k ofsajdu. Ale zásah nakonec platí a SKA vede 4:0. Asistence: Arťom Zub, Vjačeslav Vojnov.
    37:28 Vladislav GAVRIKOV - 3:0
     
    37:28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jenže jako bych to přivolal. Ani v tomto případě se nejednalo o moc těžké zakončení. Ale gólman Metsola tentokrát svůj celek nepodržel. Obránce Petrohradu VLADISLAV GAVRIKOV padal na led, ve stejné chvíli ale na pravém kruhu udeřil do kotouče. Zametl ho přesně mezi betony soupeřova maskovaného muže, ten měl mezi nohama pořádnou mezeru. SKA bude teď moci hrát s daleko větším klidem. Asistence: Jegor Jakovlev, Vadim Šipačov.
    34:42 Sergej ŠIROKOV - 2:0
     
    34:42
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Dá se říci, že domácí jdou do vedení o dvě branky zaslouženě. Před malou chvílí sice museli řešit problémy také před svým zařízením, ale jinak od začátku prostřední části dominují. SERGEJ ŠIROKOV si udělal místo na pravé straně, ještě hledal někoho mezi kruhy. Tam se mu ale nikdo nenabídl, a tak zkusil štěstí a z úhlu zakončil někam nahoru. Brankář Metsola kotouč tečoval lapačkou, i přesto pak spadl za jeho záda. Tenhle inkasovaný gól může Chabarovsk hodně mrzet. Asistence: Nikolaj Prochorkin, Maxim Karpov.
    15:23 Jegor RYKOV - 1:0
     
    15:23
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Dlouho Chabarovsk odolával a dlouho se snažil vyhazovat kotouče od své branky co nejdál. Ale tentokrát už inkasuje. JEGOR RYKOV dostal nahrávku na modrou útočnou čáru, odkud provedl sólovou jízdu až před zraky gólmana Metsoly. Rykov nabral puk na hokejku bekhendem, načež jej pověsil pod horní tyčku. Petrohrad se dnes poprvé raduje a po několika neproměněných šancích jde do vedení. Asistence: Ilja Kablukov, Viktor Tichonov.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 16. Rykov (Kablukov, Tichonov), 35. Širokov (Prochorkin, Karpov), 38. Gavrikov (J. Jakovlev, Šipačov), 52. Kovalčuk (Zub, Vojnov), 58. Gavrikov (Dacjuk, Kovalčuk)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Zubarev, Zub, A. Bělov, J. Jakovlev, Gavrikov, Rykov – Dacjuk, Kovalčuk, Kalinin – S. Plotnikov, Šipačov, N. Gusev – Širokov, Prochorkin, Karpov – Tichonov, Kablukov, Thoresen.
    Amur Chabarovsk: Metsola (38. Alikin) – Kondratěv, J. Kolář, Chabarov, Jordán, Berďukov, Aťušov, Karmaškov – O. Li, Byvalcev, Potěchin – T. Zohorna, Rasskazov, Picard – Vl. Ušenin, Litovčenko, Vj. Ušenin – Frolov, Veličkin, Kacuba – Beljakov.

    Rozhodčí: Birin, Jeřábek – Gorděnko, Sysujev

    Diváci: 11 720
    thejrc.org