Washington – Montreal 2:3 (kon.) | Florida – Vegas 4:3 (po pr.) | Anaheim – Los Angeles 2:1 (kon.)
Philadelphia – New Jersey 3:1 (kon.) | Buffalo – Dallas 1:7 (kon.) | Colorado – NY Rangers 3:1 (kon.)
Calgary – Winnipeg 1:2 (0:2 po s.n.)
konec
Philadelphia Flyers
3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
New Jersey Devils
Sobota 20.01.2018, 19:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Robert Hägg fauloval u pravé tyče Drewa Stafforda, který se snažil puk dorazit do brány, a dostal dvě minuty za krosček.
     
    59:58
    Pavel Zacha ještě mohl alespoň snížit, když se na levém křídle dostal ke střele z ostrého úhlu a orazítkoval přední tyč! Drew Stafford puk nedorazil díky tomu, že byl zezadu faulován!
     
    57:51
    Damon Severson se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci poté, co Ken Appleby zamířil na střídačku. Michal Neuvirth ale jeho střelu levým ramenem vyrazil!
     
    57:17
    Jori Lehterä našel krásnou kolmou přihrávkou Scotta Laughtona, který si z pravého kruhu sjel před bránu a střelou zápěstím se snažil z blízkosti nad pravým betonem Kena Applebyho zamířit ke vzdálenější levé tyči, brankář Devils ale puk výtečně vyrazil!
     
    53:44
    A znovu Stefan Noesen, jehož střela z pravého kruhu mířila mezi tři tyče, Michal Neuvirth ji ale výtečně vyrazil!
     
    52:47
    Miles Wood na pravém křídle nabral opět slušnou rychlost, které využil k prudké střele z téměř nulového úhlu, Michal Neuvirth se ale zaskočit nenechal a podržel puk na prsou!
     
    52:41
    Dvě důležité informace z tábora Devils. Brankář Keith Kinkaid utrpěl zranění v dolní části těla, které nebylo blíže specifikováno, zatímco Brian Gibbons se nevrátí do hry poté, co rukou zablokoval tvrdou střelu Philadelphie Flyers.
     
    51:58
    Jordan Weal v pravém kruhu rychle vstřelil z otočky, Ken Appleby ale jeho pokus skvěle vyrazil pravým betonem!
     
    49:41
    Miles Wood na levém křídle rychle zavezl puk podél hrazení do útočného pásma a rychlou střelou zápěstím mířil ke vzdálenější pravé tyči, Michal Neuvirth ale předvedl parádní semafor!
     
    44:43
    Brian Boyle vystřelil z levého kruhu a po zákroku Michala Neuvirtha pravým betonem se Devils dostali na přední tyči k dorážce, následný pokus ale minul bránu a skončil za ní!
     
    43:59
    Travis Konecny mohl před pár okamžiky skórovat, nyní už ale sedí na trestné lavici poté, co dostal dvě minuty za podražení.
     
    43:15
    Travis Konecny se ocitl na opačné straně ledové plochy ve slibné šanci u pravé tyče, jenže trefil levé rameno Kena Applebyho!
     
    40:29
    Devils vyrazili v oslabení do přečíslení 2 na 1, které v blízkosti pravé tyče zakončil po krásné výměně s Kylem Palmierim aktivní Taylor Hall, jeho střela ale těsně minula vzdálenější levý horní roh brány!
     
    39:29
    Jakub Voráček z pravého kruhu nahodil puk na vzdálenější levou tyč, kde se ho snažil tečovat Michael Raffl! Kotouč sice minul vzdálenější levou tyč, Travis Zajac ale dostal dvě minuty za hákování.
     
    36:19
    Marcus Johansson z pravého kruhu mířil na opačné straně ledové plochy těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, jenže také Michal Neuvirth skvěle zasáhl, když pravým betonem puk vyrazil!
     
    35:19
    Devils málem během forčekingu ukradli na vrcholu mezikruží puk Flyers, jenže místo toho přišlo rychlé přečíslení domácích hráčů 2 na 1, které v levém kruhu zakončil sám Scott Laughton! Jeho střela mířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Ken Appleby vyrazil puk lapačkou přes sebe a poté ho rychle zmrazil!
     
    33:34
    Sean Couturier se ocitl u pravé tyče ve velké šanci, z úhlu ale Kena Applebyho nepropálil a vzápětí byl tvrdě sestřelen k ledu.
     
    32:23
    Taylor Hall dostal dvě minuty za vysokou hůl a Devils jsou nyní týmem, který musí čelit přesilové hře Philadelphie Flyers.
     
    31:50
    Ivan Provorov vyhazoval puk z otočky v levém kruhu obranného pásma a nádhernou kolmou přihrávkou poslal do samostatného úniku Travise Konecnyho, jehož střela po ledě těsně minula vzdálenější levou tyč! To byla obrovská šance.
     
    28:55
    Kyle Palmieri dostal dvě minuty poté, co z pravé strany obranného pásma Devils vyhodil puk bez teče přes hrazení.
     
    28:30
    Stefan Noesen si najel na vzdálenější pravé tyči na zpětnou diagonální přihrávku zpoza brány Flyers, jenže z blízkosti nedokázal Michala Neuvirtha překonat! Fantastický zákrok brankáře Flyers!
    28:12 Jesper BRATT - 3:1
     
    28:12
    Devils právě vstřelili branku!
    JESPER BRATT napřáhl na vrcholu pravého kruhu k prudké střele zápěstím, která se na přední tyči od levého betonu Michala Neuvirtha odrazila do horní tyče a poté za brankovou čáru! Devils využili přesilovou hru a snížili na 3:1! Asistence: Will Butcher a Taylor Hall.
     
    27:10
    Kyle Palmieri na vrcholu levého kruhu napřáhl k nádherné střele s příklepem, která nad ledem těsně minula přední tyč!
     
    26:41
    Šest sekund po návratu Brandona Manninga se znovu vylučovalo! Scott Laughton podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, po podražení tentokrát za vysokou hůl. Komerční přestávka.
     
    25:30
    Sami Vatanen na pravém křídle u střídaček vypálil po ledě od modré čáry a po zákroku Michala Neuvirtha přišla na přední tyči dorážka, český brankář ale ani po ní puk za svá záda nepustil!
     
    24:35
    Stefan Noesen vlétl k hrazení jako uragán a po nepřesném hitu sundal jednoho z protihráčů pěstí. To se hodně nelíbilo Brandonovi Manningovi, který byl vyloučen na dvě minuty za hrubost! Pokud dvě minuty, tak je měl dostat i Stefan Noesen.
     
    21:23
    Kyle Palmieri si po návratu z trestné lavice z levého křídla nebezpečně najížděl před bránu, jenže v mezikruží ho posadil doslova na zadek skvělým obranným zákrokem Shayne Gostisbehere!
     
    21:05
    Sean Couturier mohl skórovat u pravé tyče poté, co Ken Appleby dobře zasáhl betonem, jeho dorážka ale minula bránu!
     
    19:59
    Sean Couturier si najel do mezikruží na krásnou přihrávku z pravého křídla a střelou zápěstím mířil do pravého horního rohu brány, Ken Appleby ale předvedl famózní semafor!
     
    19:15
    Sean Couturier skončil na pravé straně obranného pásma Flyers na ledě poté, co ho tvrdě dohrál u hrazení zezadu Kyle Palmieri! Vražení na hrazení.
     
    17:36
    Scott Laughton dostal dvě minuty za podražení a Devils mohou v závěru první třetiny snížit náskok Flyers během přesilové hry.
     
    16:28
    Michael Raffl se pustil po čistém hitu ramenem do Johna Moora, který si hit nenechal líbit a rychle ho poslal k ledu. Útočník Flyers se ale zvedl a bitka pokračovala. Oba dostali pět minut.
     
    15:49
    Shayne Gostisbehere od modré čáry napřáhl ke krásné střele, která těsně nad ledem mířila k levé tyči, jenže střídající Ken Appleby ji pravým betonem vyrazil do ochranné sítě! Komerční přestávka.
     
    13:37
    Jordan Weal na pravém křídle zavezl puk podél střídaček rychle do útočného pásma a diagonální přihrávkou přenesl hru doleva, kde Wayne Simmonds krásnou střelou zápěstím mířil z levého kruhu pro vhazování na vzdálenější pravou tyč, Ken Appleby jeho pokus ale fantasticky vyrazil levým betonem, stejně jako následnou dorážku Flyers z mezikruží! A ještě jeden zákrok levým betonem! Tři fantastické zákroky během dvou nebo tří sekund. Vítej v NHL!
     
    12:15
    Střídání v týmu New Jersey Devils: ze hřiště odchází Keith Kinkaid, přichází Ken Appleby.
    12:15 Ivan PROVOROV - 3:0
     
    12:15
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Travis Konecny napřáhl před vrcholem pravého kruhu pro vhazování k táhlé střele zápěstím, po které se sice IVAN PROVOROV napoprvé před bránou z blízkosti bekhendem neprosadil, jeho druhý pokus už ale přes pravý beton ležícího Keitha Kinkaida zamířil do brány – 3:0! Asistence: Travis Konecny a Claude Giroux.
     
    09:43
    Wayne Simmonds si z pravého rohu útočného pásma vybruslil k přední tyči, kde bekhendovou střelou orazítkoval tyč!
    08:30 Valtteri FILPPULA - 2:0
     
    08:30
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    John Moore nedokázal na levé straně obranného pásma vyhodit puk podél hrazení přes Radka Gudase, který na bližší tyči našel Michaela Raffla, a po přihrávce druhého jmenovaného hráče Flyers krásnou střelou z blízkosti vymetl vzdálenější levý horní roh brány VALTTERI FILPPULA! Asistence: Michael Raffl a Radko Gudas.
     
    07:31
    Travis Zajac se ocitl v pravém kruhu po krásné diagonální přihrávce ve velké šanci a střelou zápěstím těsně nad ledem mířil ke vzdálenější levé tyči, Michal Neuvirth ale jeho pokus z blízkosti vyrazil pravým betonem!
     
    04:49
    Michael Raffl krásně vypálil z pravého kruhu pro vhazování po zpětné přihrávce Jakuba Voráčka, Keith Kinkaid ale jeho střelu mířící do vzdálenějšího levého rohu lapačkou vyrazil!
    03:29 Travis KONECNY - 1:0
     
    03:29
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    TRAVIS KONECNY v pravém kruhu pro vhazování v rychlosti krásně zpracoval diagonální přihrávku Shaynea Gostisbeherea z levého křídla a střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Keitha Kinkaida k bližší tyči! Philadelphia udeřila jako první a vede 1:0. Asistence: Shayne Gostisbehere a Scott Laughton.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Konecny (Gostisbehere, Laughton), 9. Filppula (M. Raffl, Gudas), 13. Provorov (Konecny, Giroux) – 29. Bratt (Butcher, Hall)


    Philadelphia Flyers: Neuvirth (Elliott) – Provorov, Gostisbehere, Hägg, MacDonald, Manning, Gudas – Giroux (C), Couturier, Konecny – M. Raffl, Filppula (A), Voráček – Weal, Patrick, Simmonds (A) – Lehterä, Laughton, Goulbourne. Hlavní trenér: Dave Hakstol.
    New Jersey Devils: Kinkaid (13. Appleby) – A. Greene (C), Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall (A), Hischier, Bratt – Ma. Johansson, Zajac (A), Stafford – Wood, Zacha, Palmieri – Gibbons, Boyle, Noesen. Hlavní trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Francis Charron. Čároví: Brian Mach, Devin Berg

    Diváci: 19934
    thejrc.org