Jihlava – Č. Budějovice 5:2 (kon.) | Zlín – Kladno 2:5 (kon.) | Olomouc – K. Vary 5:3 (kon.)
Třinec – HC Litvínov 3:2 (kon.) | Kometa Brno – HC Plzeň 4:1 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 5:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 2:4 (kon.) | Liberec – Slavia 1:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
HC Plzeň 1929
Sobota 20.01.2018, 12:30 • DRFG Arena • DHL Extraliga juniorů • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je u konce, domácí si po výborném výkonu ponechávají doma tři body a přeskakují Pardubice na druhém místě. (14:28:38)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Dostál předvedl hezký zákrok proti závěrečné šanci jednoho z hostujících hráčů a Kometa zaslouženě vítězí.
     
    59:35
    Kometa dvakrát v krátkém časovém sledu vyhazuje.
     
    59:15
    Střondala neopatrným zákrokem podrazil svého soupeře a patrně stráví zbytek duelu na trestné lavici.
     
    58:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Krásná akce domácích vrací Kometě tříbrankové vedení. Jakub Matula a Robert Havlát se dostali do přečíslení dvou na jednoho, prvně jmenovaný poslal kotouč na Havláta, který celou akci vyšperkoval pasem na DANIELA KOWALCZYKA, jenž přesným zakončením dává čtvrtou branku Komety. Asistence: Robert Havlát, Jakub Matula.
     
    57:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je sníženo. Hosté byli v závěrečné třetině aktivnější a zaslouženě snižují. PETR KODÝTEK dostal na levém křídle příliš mnoho prostoru a přesnou ranou snižuje. Asistence: Josef Roubal.
     
    56:14
    Výborný zákrok Dostála! Jeden z plzeňských hráčů vypálil od modré čáry, kotouč byl za letu tečován, ale i přesto si domácí brankář poradil a nadvakrát ukryl puk v rukavici.
     
    56:08
    Matěj Kolda získal hodně prostou na pravém křídle, ale nedokázal jej využít dle svých představ a pouze nechal Dostála, aby kotouč skryl ve své výstroji.
     
    55:00
    Střondala získal puk ve středním pásmu, ale nedokázal nabrat dostatečnou rychlost a vracející se obránce jej rychle dojel a odzbrojil jej.
     
    54:06
    Petr Krejčí se dostal ke kotouči na pravé straně a jeho protáhla brankáře Berana.
     
    53:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Zmatky v obranném pásmu Plzně znamenají třetí branku brněnské Komety. MATĚJ NOVÁK se vytočil s kotoučem do středu hřiště, vypálil a puk proskákal až za brankovou čáru. Asistence: Jakub Matula, Robert Havlát.
     
    52:55
    Kunc získal kotouč na útoční modré, ale všichni spoluhráči mu šli střídat a tak ze své těžké pozice nevytěžil v podstatě nic.
     
    51:55
    Petr Eret po krátké stahovačce do středu pouze orazítkoval levou tyč branky Lukáše Dostála!
     
    51:42
    Krejčí přešel skrz střední pásmo, ale následní pouze nahodil kotouč.
     
    50:57
    Hosté dokázali přejít modrou čáru a ke kotouči se dostal osamocený Radek Mužík. Mužíka zradilo zpracování a místo ohrožení branky Dostála měl co dělat, aby udržel kotouč v útočném pásmu.
     
    50:17
    Brňané zavezli kotouč do útočné třetiny, kde jej přenechávají a jdou střídat.
     
    49:31
    Poslední třetina se pomalu přehupuje do druhé poloviny, chce-li Plzeň pomýšlet na bodový zisk, tak by se její hráči měli začít více tlačit do branky.
     
    48:51
    Kowalczyk se ostře opřel do kotouče, naštěstí pro Berana nedokázal zamířit přesně. V opačném případě by tato akce patrně skončila brankou, neboť Beran nebyl v ideálním postavení.
    Marken.cz

    Kryštof Severa

    Branky a nahrávky: 10. Střondala (Svoboda), 25. Svoboda (Střondala), 54. Novák (Matula, Havlát), 59. Kowalczyk (Havlát, Matula) – 58. Kodýtek (Roubal J.)


    HC Kometa Brno: Dostál (Šindelka) – Trnka "A", Slabý, Rafaj, Jeřábek, Kučeřík, Kowalczyk – Novák, Havlát, Svoboda, Hasoň "A", Střondala, Čejka, Matula, Krejčí, Kunc
    HC Plzeň 1929: Beran (Červenka R.) – Kačena "A", Štěpánek, Staněk, Váchal, Lakajíček, Sysel "A" – Reitspies, Kolda, Kodýtek, Matiašek, Markov, Roubal J., Kovačík, Přikryl, Červenka M, Eret, Mužík, Roubal D. "C"

    Rozhodčí: Maršálek – Maloušek, Maťašovský
    thejrc.org