Sokolov – Auerbach 3:3 (kon.) | Ústí n. L. – Neugersdorf 6:4 (kon.) | Karviná – Piast Gliwice 1:1 (kon.)
Zlín – Opava 2:0 (kon.) | Senica – Dubnica 2:1 (kon.) | Trenčín – Nové Mesto n/V 9:0 (kon.)
Vlašim – Teplice 0:2 (kon.) | Slovácko – Vítkovice 4:0 (kon.) | Haladás – Prešov 4:1 (kon.)
Žilina – Ostrava 2:0 (kon.) | Podbrezová – MFK Zvolen 5:2 (kon.) | Zlín – Opava 3:3 (kon.)
Dobrovice – Příbram 0:2 (kon.) | Dunajská Streda – Olomouc 1:2 (kon.) | Cottbus – Dukla Praha 2:0 (kon.)
Žilina B – Třinec 1:1 (kon.) | Brno – Nitra 2:0 (kon.) | Slavia – Žižkov 5:0 (kon.)
Plzeň – Salzburg 0:5 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:0 (1:0)
FC Baník Ostrava
Sobota 20.01.2018, 12:05 • Pod Dubňom, Žilina • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (14:14:22)
     
    Je dobojováno! Atraktivní fotbal se po změně stran bohužel vytratil a tempo hry oproti prvnímu poločasu výrazně opadlo. Přesto jsme byli svědky druhého a posledního gólu, který znovu padl do sítě Baníku, když o žilinském vítězství 2:0 rozhodl Ivan Diaz. Ostravané toho směrem dopředu moc nevymysleli a před startem jarní části ligové soutěže ještě mají na čem pracovat.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Utkání se už jenom dohrává. Ani prohrávající Baník nejeví žádný zájem o útočení.
     
    89
    Breda si vyšlápl na Lukáše Jánošíka, nicméně hlavní rozhodčí tentokrát nechal kartu v kapsičce. Domácí rozehrávají z levé autové čáry.
     
    88
    Nařízenou standardku Ostravané jednoduše ubránili a dostali balón až k Mandousovi, jehož následný výkop vyletěl mimo hřiště.
     
    87
    Jakub Pokorný jednoznačně tahal za ruku rychlejšího protihráče a viděl za to žlutou kartu.
     
    86
    Sluka se dostal pod tlak a zachyboval v rozehrávce. Jeho spoluhráči zaváhání ale rychle napravili a vystartovali do výrazného přečíslení, ze kterého vzešel jenom centr zprava a rutinní zákrok Lapeše.
     
    85
    Mandous dobře přečetl hru a vystartoval proti dlouhému nákopu, aby před rozběhnutým útočníkem Baníku odkopl míč od bezpečí.
     
    83
    Zajímavě se vyvíjející brejk čtyři na tři ztroskotal na nepřesné finální přihrávce na Miloše Lačného. Místo šance přichází na řadu jen Lapešova rozehrávka.
     
    82
    Dalšími dvěma novými tvářemi na hrací ploše jsou domácí náhradníci Róbert Boženík a Branislav Sluka. Místa jim přepustili Holúbek a Škvarka.
     
    81
    Viktor Pečovský dostal míč na osu hřiště, prvním dotykem si ho připravil na střelu z dálky, jenže Lapešovu bránu minul o několik metrů.
     
    80
    Jánošík se už nemohl dívat na neefektivní obléhání hostujícího vápna a zleva raději odcentroval. Lačný na letící míč ale neměl šanci dosáhnout.
     
    79
    Žilina opět kontroluje hru a vypadá to, že si svůj dvoubrankový náskok udrží až do úplného konce. Na vyrovnání mají Ostravané už jenom deset minut.
     
    77
    Další snažení předposledního týmu české HET ligy uťal v samotném zárodku pomezní sudí, který odmával ofsajd.
     
    76
    Lačný přišel o balón a Hrubý se kolmou přihrávkou snažil rychle otočit hru. Jeho kolega byl bohužel pro Baník na levém křídle rovněž odzbrojen.
     
    74
    Fleišmanův pokus o střelu z pětadvaceti metrů skončil na jednom z obránců ještě před pokutovým územím. Hosté se museli vrátit až k půlce hřiště.
     
    73
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Filip Kaša, přichází Matej Moško.
     
    72
    Lapeš trochu podcenil domácí střelu z velké dálky a neohrabaně ji vyrazil před sebe. Jánošík se málem dostal k dorážce, nicméně ostravský brankář to ve spolupráci s Pokorným zvládl.
    70. Diaz (ZIL) - 2:0


    Zdroj: www.youtube.com/MSKZilinaTV
     
    70
    Žilina právě vstřelila branku!
    Dvacet minut před koncem Žilina přidává druhou branku! Škvarka propustil centr volného Holúbka více doprava, odkud se tečovanou střelou ze stoje prosadil IVAN DIAZ.
     
    68
    Diop si počkal na podpoření z druhé vlny a dal míč k pravému kraji velkého vápna Bredovi, jehož střílený centr Mandous raději pouze vyrazil.
     
    67
    Po několika šancích na obou stranách se hra zase výrazně uklidnila. Žilina operuje s míčem v bezpečné vzdálenosti od osmnáctiletého gólmana Baníku Jakuba Lapeše.
     
    65
    Snadná práce pro Aleše Mandouse, který si stáhl do náruče nijak nebezpečný centr z jeho pravé strany.
     
    63
    A dvě změny také v domácí sestavě. Za Mráze a Valla naskakují Miloš Lačný s Jurajem Chvátalem.
     
    63
    Michala v Bártu v brance Baníku nahrazuje mladík Jakub Lapeš. Za Martina Suse vbíhá na hřiště také Tomáš Mičola.
     
    61
    Dame Diop nic nevymýšlel, vedle šestnáctky přiběhl k volnému míči a tvrdou ranou jej poslal vedle Mandousovy brány.
     
    60
    Další gólovka na sebe nenechala dlouho čekat! Škvarka se neunáhlil a kousek před vápnem si zasekl míč, aby ho přihrál k pravému okraji pokutového území. Tam stál Miroslav Káčer a trefil břevno!
     
    59
    Zničehonic se Žilina dostala do gólové šance! Ostravané propadli při obléhání soupeřova vápna a Jánošík ihned vystartoval za kolmou přihrávku ze středového kruhu. V úniku už obešel Bártu, ale zprava zamířil jen do boční sítě!
     
    57
    Baníkovci se dobře pohybují v zataženém bloku a domácí hráči zkrátka nemají kudy projít skrz.
     
    55
    Dyjan Carlos De Azevedo získal míč a posléze předvedl svou vynikající rychlost. Zprava nakonec výborně odcentroval na vzdálenější tyč, kde Hrubý z voleje o kousek minul!
     
    54
    Domácí několik desítek sekund kombinovali na vlastní půlce, jenomže po první dlouho přihrávce směrem dopředu o balón přišli.
     
    53
    Po změně stran jakoby se hráčům nechtělo běhat. Tempo hry se skoro zastavilo a hraje se jen mezi vápny.
     
    52
    Snad všech dvacet hráčů do pole se potkalo na pětadvaceti metrech a domácí museli vzít zavděk posunem k půlící čáře, kde budou vhazovat.
     
    50
    Diop se snažil podržet míč a přitom byl zahnán k praporku. Vypadalo to, že vhazovat bude Baník, ale nakonec tak učinili domácí fotbalisté.
     
    49
    Domácí obránci zareagovali na napadání Roberta Hrubého a vypomohli si s Alešem Mandousem, který zjednodušil rozehrávku výkopem.
     
    48
    Výrazně pozměněné jedenáctky zatím předvádí poklidný úvod druhé půle, oba týmy se drží hodně daleko od branek soupeře.
     
    46
    A nezaháleli ani domácí trenéři. Ze hry odstoupili Volešák, Králik a Polievka, místo kterých budou hrát Aleš Mandous, Dávid Hancko a Viktor Pečovský.
     
    46
    Baník udělal do druhé půle hned několik změn. Na hřiště přišli Pokorný, Jirásek, Hrubý a Granečný, naopak odstoupili Psyché, Hlinka, Fillo nebo Poznar.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který několik stovek přítomných fanoušků musel bavit. Větší spokojenost s výsledkem zatím panuje na straně Žiliny, kterou v osmé minutě dostal do vedení Mráz. Domácí kromě toho měli několik dalších velkých šancí, v jednom případě se míč zastavil na břevně, v tom dalším zase Mráz dorážel z ofsajdu. Baník tak nebezpečný nebyl, největší příležitost měl Martin Fillo, jenž vystřelil do tyče.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Škvarkův centr se kroutil směrem od branky a vyletěl zcela mimo vápno. Balón skončil až u Diaze, jehož pokus z dálky byl tečován přesně do Bártovy náruče.
     
    44
    Znovu v akci Jánošík, který je na pravé straně hodně aktivní. Teď sice nepřihrál spoluhráči na bližší tyč, ale získal pro Žilinu alespoň roh.
     
    43
    Lukáš Jánošík si v šestnáctce navedl míč na levačku a vystřelil do jednoho z mnoha clonících obránců. Samuel Mráz se vzápětí dostal ke gólové dorážce, jenže branka nemohla platit pro odmávaný ofsajd.
     
    42
    Domácí obránce přenesl hru doleva, aby se míč vrátil na obrannou půlku Žiliny. Ta se do útoku dvakrát nežene.
     
    41
    Žilina v těchto desítkách sekund kontroluje hru, ale proti zformované defenzivě Baníku se hodně těžko prokousává do nějaké střelecké pozice.
     
    39
    Filip Kaša se po zisku na středové čáře zapojil do útoku, ale o míč přišel. Naštěstí pro něj Hlinka nepřihrál přesně a Žilina nemusela na poslední chvíli lepit díru v obraně.
     
    38
    Volešák šel odvážně proti míči a vyboxoval ho před vápno. Vzápětí k němu přiletěly další dva centry, ale ani jeden z nich zakončený nebyl.
     
    37
    Snažení Baníku bude pokračovat rohovým kopem z pravé strany.
     
    36
    Tomáš Poznar rozhodně není rychlostní typ fotbalisty, a tak trochu zbrzdil rychlý postup vpřed. Situaci vyřešil přihrávkou do druhé vlny, ze které přiběhl Fillo a z kraje velkého vápna trefil ze svého pohledu pravou tyč!
     
    35
    Domácí fotbalisté pokračují v akci a zasloužili si potlesk od slušně zaplněných tribun i za to, že se rozhodli uklidnit hru a vrátit se k Volešákovi.
     
    34
    Další šance Žiliny! Svou hrubkou ve vlastním vápně ji vytvořil Psyché, jenž namazal přesně na kopačky zakončujícího Mráze. Míč už letěl do prázdné branky, odkud ho na poslední chvíli vykopl Ouro-Sama!
     
    33
    Ale zpět k fotbalu. Kristián Vallo se nenápadně dostal až k hranici velkého vápna a levačkou zakroutil míč do spojnice břevna a tyče!
     
    32
    Posila ze Zlína se s pomocí lékařů postavila na nohy a odešla do zámezí. Kaša si mezitím vyslechl od bývalých spoluhráčů nejednu sprostou poznámku.
     
    31
    Bývalý hráč Baníku Filip Kaša uprostřed hřiště zezadu brutálně zajel do Diopa a může být hodně rád, že viděl jenom žlutou kartu! Opravdu nepochopitelný zákrok na přípravný zápas.
    29. Mráz (ZIL)


    Zdroj: www.youtube.com/MSKZilinaTV
     
    29
    Filip Kaša si navedl míč na střed a štiplavou střelou z třiceti metrů pořádně překvapil Bártu, který letící balón vyrazil před Mráze. Ten se zalekl příležitosti a z dorážky vůbec netrefil prostor branky!
     
    28
    Nákop na Róberta Polievku byl o něco delší, než daná situace vyžadovala. Bárta vyběhl mimo vápno a před útočníkem Žiliny odkopl míč do autu.
     
    27
    Rozehrávka Žiliny je hodně kostrbatá. Domácí hráči zmatkují i před lehkým napadáním a neustále vrací balóny k Volešákovi.
     
    25
    Jánošík zakončil jeden z mnoha rychlých kontrů Žiliny přihrávkou do vápna. V něm měl zajímavou příležitost Samuel Mráz, ale střela placírkou k vzdálenější tyči nebyla dostatečně přesná.
     
    24
    Vallo zachyboval v rozehrávce, kterou jeden z hostů vystihl a ihned poslal pas před Poznara. Ten v úniku vystřelil hodně špatně a Volešákovi stačil ke zmaření šance rutinní zákrok.
     
    23
    Přízemní centr propadl až k penaltovému puntíku, kde se ke střele dostal Diop, nicméně míči dal málo razance a poslal ho přímo na Volešáka.
     
    22
    Dame Diop si v pokutovém území marně říkal o penaltu. Místo toho Ostravané budou zahrávat jen další rohový kop.
     
    21
    De Azevedem kopnutá standardka Baníku šanci nepřinesla. To samé platilo i o protiakci Žiliny, kterou zastavil ofsajd.
     
    20
    Domácí až zbytečně zmatkovali při rozehrávce a vrátili se k Volešákovi, jenž se rozhodl odkopnout míč za koncovou čáru na roh.
     
    19
    Úřadující slovenský mistr si poradil s nepříjemným ostravským napadáním a přesunul se na útočnou polovinu. Tam jednu z přihrávek ale vystihl Fleišman a ve spolupráci s de Azevedem dostal balón do bezpečí.
     
    18
    Martin Sus se opřel do nadýchaného centru de Azeveda, ale rána z voleje mu vůbec nesedla a Volešák zasahovat nemusel.
     
    16
    Jeden z hráčů Žiliny zkusil přímou střelu z úhlu a míč zakroutil jen kousek vedle pravé tyče Bártovy brány.
     
    15
    Hakim Ouro-Sama měl míč poměrně daleko od nohy, a tak šel do skluzu, kterým fauloval Miroslava Káčera. Domácí budou zahrávat standardku z rohu velkého vápna.
     
    14
    Také Žilina si díky rychlému útoku po pravé straně vybojovala roh, jenže centr Škvarky neměl dobré parametry a jeho spoluhráči se postupně vrátili až k vlastnímu brankáři.
     
    13
    Fleišmanův centr z levého křídla skončil prvním rohem Baníku. Pro Poznara však byl centr dlouhý a Fillo si před šestnáctkou nestihl připravit míč na střelu.
     
    12
    De Azevedo po faulu zkazil rozehrávku standardní situace, žilinská obrana odkopla míč v momentě, kdy se nacházel ještě před pokutovým územím.
     
    11
    Domácí se dlouhým nákopem přesunuli do hloubi útočné poloviny, jenže sami se rozhodli vrátit a míč se znovu nachází u stoperů Kaši a Králika.
     
    10
    Baníkovci propadli u středového kruhu a museli se rychle vracet s protiakcí šesti Žilinských. Jeden z nich nakonec vystřelil z nějakých pětadvaceti metrů do připraveného Bárty.
    8. Mráz (ZIL) - 1:0


    Zdroj: www.youtube.com/MSKZilinaTV
     
    8
    Žilina právě vstřelila branku!
    Slovenský tým se dostává do vedení! Vallo roztáhl hru k pravé postranní čáře, odkud parádně odcentroval Lukáš Jánošík a hlavičkující SAMUEL MRÁZ to měl poměrně jednoduché, protože široko daleko kolem něj nebyl žádný z ostravských obránců.
     
    7
    Dlouhý nákop na Poznara obrana Žiliny zneškodnila a stopeři pohodlně posunuli míč k Miloši Volešákovi.
     
    6
    Snad poprvé se Žilina dostala s míčem na útočnou polovinu. Dlouho tam ale nevydržela, protože Káčerovu přihrávku na Valla zakřižoval Christophe Psyché.
     
    5
    Jiří Fleišman nechal rozehrát Bredu, který z dobrých třiceti metrů vystřelil hodně vysoko nad Volešákovu branku.
     
    4
    Diop si narazil s de Azevedem a zleva přihrál na osu hřiště, kde byl faulovaný Fleišman. Baník bude kopat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    3
    Marek Hlinka ještě udržel balón pro hosty, jenomže hrudníkem ho sklepl Susovi do odmávaného ofsajdu.
     
    2
    Hlinka potáhl míč po pravé straně a posunul ho před rozběhnutého Suse. Ten ještě dával pod sebe Poznarovi, kterému křižná střela k vzdálenější tyči vůbec nesedla.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v červených, zatímco domácí ve svítivě zelených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    MŠK Žilina: Volešák – Vallo, Kaša, Králik, Holúbek – Káčer, Diaz, Škvarka (C) – Jánošík, Mráz, Polievka.
    Náhradníci: Mandous – Moško, Sluka, Pečovský, Hancko, Jankauskas, Boženík, Chvátal, Lačný.

    FC Baník Ostrava: Bárta – Breda, Ouro-Sama, Psyché, Fleišman (C) – Hlinka – Sus, Fillo, Diop, de Azevedo – Poznar.
    Náhradníci: Lapeš – Jirásek, Pokorný, Mičola, Hrubý, Granečný..
     
    FC Baník Ostrava

    Ostravský klub skončil v podzimní části HET ligy na předposledním patnáctém místě, na což vedení Baníku zareagovalo a začalo mohutně posilovat na všech postech. O záchranu a úspěch v národním poháru budou pod vedením trenéra Kučery nově bojovat například Michal Bárta, Jiří Fleišman, Milan Jirásek, Martin Fillo či Dame Diop. V přípravě má Baník za sebou už tři zápasy, ve kterých nastřílel dohromady dvanáct branek a postupně porazil Hlučín, Valašské Meziříčí i slovenský Trenčín.

    Kvůli zdravotním problémům se dnes v Žilině nepředstaví brankáři Šustr s Budinským a obránci Šindelář s Pazderou. Do zápasu rovněž nezasáhne ani Milan Baroš. V základní sestavě se naopak objeví Hakim Ouro-Sama, což je testovaný stoper z Toga
     
    MŠK Žilina

    Poslední slovenský mistr odstartoval sezónu vypadnutím z druhého předkola Ligy mistrů a z prvních pěti ligových kol zaznamenal čtyři porážky. Přesto všechno Žilina přezimovala na druhém místě Fortuna ligy, ze kterého ztrácí na vedoucí Trnavu devět bodů. V probíhající zimní přípravě odehráli svěřenci hlavního trenéra Adriána Guľy jediné utkání proti účastníkovi druhé slovenské ligy Pohronie. Favorit ze Žiliny se však ani jednou neprosadil a pouze remizoval 0:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 8. Mráz, 70. Diaz

    Karty:   31. Kaša (ZIL) – 87. Pokorný (OVA)


    MŠK Žilina: Volešák (46. Mandous) – Vallo (63. Chvátal), Kaša (73. Moško), Králik (46. Hancko), Holúbek (82. Sluka) – Káčer, Diaz, Škvarka (C) (82. Boženík) – Jánošík, Mráz (63. Lačný), Polievka (46. Pečovský).
    Náhradníci: Mandous – Moško, Sluka, Pečovský, Hancko, Jankauskas, Boženík, Chvátal, Lačný.

    FC Baník Ostrava: Bárta (63. Lapeš) – Breda, Ouro-Sama, Psyché (46. Pokorný), Fleišman (C) – Hlinka (46. Jirásek) – Sus (63. Mičola), Fillo (46. Hrubý), Diop, de Azevedo – Poznar (46. Granečný).
    Náhradníci: Lapeš – Jirásek, Pokorný, Mičola, Hrubý, Granečný.
    thejrc.org