Sokolov – Auerbach 3:3 (kon.) | Ústí n. L. – Neugersdorf 6:4 (kon.) | Karviná – Piast Gliwice 1:1 (kon.)
Zlín – Opava 2:0 (kon.) | Senica – Dubnica 2:1 (kon.) | Trenčín – Nové Mesto n/V 9:0 (kon.)
Vlašim – Teplice 0:2 (kon.) | Slovácko – Vítkovice 4:0 (kon.) | Haladás – Prešov 4:1 (kon.)
Žilina – Ostrava 2:0 (kon.) | Podbrezová – MFK Zvolen 5:2 (kon.) | Zlín – Opava 3:3 (kon.)
Dobrovice – Příbram 0:2 (kon.) | Dunajská Streda – Olomouc 1:2 (kon.) | Cottbus – Dukla Praha 2:0 (kon.)
Žilina B – Třinec 1:1 (kon.) | Brno – Nitra 2:0 (kon.) | Slavia – Žižkov 5:0 (kon.)
Plzeň – Salzburg 0:5 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:0 (1:0)
FC Baník Ostrava
Sobota 20.01.2018, 12:05 • Pod Dubňom, Žilina • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    87
    Jakub Pokorný jednoznačně tahal za ruku rychlejšího protihráče a viděl za to žlutou kartu.
     
    82
    Dalšími dvěma novými tvářemi na hrací ploše jsou domácí náhradníci Róbert Boženík a Branislav Sluka. Místa jim přepustili Holúbek a Škvarka.
     
    73
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Filip Kaša, přichází Matej Moško.
    70. Diaz (ZIL) - 2:0


    Zdroj: www.youtube.com/MSKZilinaTV
     
    70
    Žilina právě vstřelila branku!
    Dvacet minut před koncem Žilina přidává druhou branku! Škvarka propustil centr volného Holúbka více doprava, odkud se tečovanou střelou ze stoje prosadil IVAN DIAZ.
     
    63
    A dvě změny také v domácí sestavě. Za Mráze a Valla naskakují Miloš Lačný s Jurajem Chvátalem.
     
    63
    Michala v Bártu v brance Baníku nahrazuje mladík Jakub Lapeš. Za Martina Suse vbíhá na hřiště také Tomáš Mičola.
     
    60
    Další gólovka na sebe nenechala dlouho čekat! Škvarka se neunáhlil a kousek před vápnem si zasekl míč, aby ho přihrál k pravému okraji pokutového území. Tam stál Miroslav Káčer a trefil břevno!
     
    59
    Zničehonic se Žilina dostala do gólové šance! Ostravané propadli při obléhání soupeřova vápna a Jánošík ihned vystartoval za kolmou přihrávku ze středového kruhu. V úniku už obešel Bártu, ale zprava zamířil jen do boční sítě!
     
    55
    Dyjan Carlos De Azevedo získal míč a posléze předvedl svou vynikající rychlost. Zprava nakonec výborně odcentroval na vzdálenější tyč, kde Hrubý z voleje o kousek minul!
     
    46
    A nezaháleli ani domácí trenéři. Ze hry odstoupili Volešák, Králik a Polievka, místo kterých budou hrát Aleš Mandous, Dávid Hancko a Viktor Pečovský.
     
    46
    Baník udělal do druhé půle hned několik změn. Na hřiště přišli Pokorný, Jirásek, Hrubý a Granečný, naopak odstoupili Psyché, Hlinka, Fillo nebo Poznar.
     
    43
    Lukáš Jánošík si v šestnáctce navedl míč na levačku a vystřelil do jednoho z mnoha clonících obránců. Samuel Mráz se vzápětí dostal ke gólové dorážce, jenže branka nemohla platit pro odmávaný ofsajd.
     
    36
    Tomáš Poznar rozhodně není rychlostní typ fotbalisty, a tak trochu zbrzdil rychlý postup vpřed. Situaci vyřešil přihrávkou do druhé vlny, ze které přiběhl Fillo a z kraje velkého vápna trefil ze svého pohledu pravou tyč!
     
    34
    Další šance Žiliny! Svou hrubkou ve vlastním vápně ji vytvořil Psyché, jenž namazal přesně na kopačky zakončujícího Mráze. Míč už letěl do prázdné branky, odkud ho na poslední chvíli vykopl Ouro-Sama!
     
    33
    Ale zpět k fotbalu. Kristián Vallo se nenápadně dostal až k hranici velkého vápna a levačkou zakroutil míč do spojnice břevna a tyče!
     
    31
    Bývalý hráč Baníku Filip Kaša uprostřed hřiště zezadu brutálně zajel do Diopa a může být hodně rád, že viděl jenom žlutou kartu! Opravdu nepochopitelný zákrok na přípravný zápas.
    29. Mráz (ZIL)


    Zdroj: www.youtube.com/MSKZilinaTV
     
    29
    Filip Kaša si navedl míč na střed a štiplavou střelou z třiceti metrů pořádně překvapil Bártu, který letící balón vyrazil před Mráze. Ten se zalekl příležitosti a z dorážky vůbec netrefil prostor branky!
    8. Mráz (ZIL) - 1:0


    Zdroj: www.youtube.com/MSKZilinaTV
     
    8
    Žilina právě vstřelila branku!
    Slovenský tým se dostává do vedení! Vallo roztáhl hru k pravé postranní čáře, odkud parádně odcentroval Lukáš Jánošík a hlavičkující SAMUEL MRÁZ to měl poměrně jednoduché, protože široko daleko kolem něj nebyl žádný z ostravských obránců.

    Michal Břuchanský

    Branky: 8. Mráz, 70. Diaz

    Karty:   31. Kaša (ZIL) – 87. Pokorný (OVA)


    MŠK Žilina: Volešák (46. Mandous) – Vallo (63. Chvátal), Kaša (73. Moško), Králik (46. Hancko), Holúbek (82. Sluka) – Káčer, Diaz, Škvarka (C) (82. Boženík) – Jánošík, Mráz (63. Lačný), Polievka (46. Pečovský).
    Náhradníci: Mandous – Moško, Sluka, Pečovský, Hancko, Jankauskas, Boženík, Chvátal, Lačný.

    FC Baník Ostrava: Bárta (63. Lapeš) – Breda, Ouro-Sama, Psyché (46. Pokorný), Fleišman (C) – Hlinka (46. Jirásek) – Sus (63. Mičola), Fillo (46. Hrubý), Diop, de Azevedo – Poznar (46. Granečný).
    Náhradníci: Lapeš – Jirásek, Pokorný, Mičola, Hrubý, Granečný.
    thejrc.org