Tour Down Under 5. etapa Richie Porte (BMC) (kon.)
konec
Tour Down Under 5. etapa

Richie Porte (BMC)

sk Sobota 20.01.2018, 01:40Cyklistika
     
    Kráľovská etapa Tour Down Under priniesla piaty triumf Richieho Porta za sebou, na stúpaní Old Willunga Hill opäť nenašiel premožiteľa, ale na celkový triumf mu to nestačilo. Daryl Impey totiž skončil v etape druhý, po prerátaní v cieli mal rovnaký celkový čas ako Porte, no lepší súčet etapových umiestnení ho posunul na prvé miesto GC (celkovej klasifikácie). Peter Sagan držal krok s najlepšími do méty dvoch kilometrov pred cieľom, potom zvesil nohy a s vedomím straty okrového dresu dokončil stúpanie v dobrej nálade. Austrálske etapové preteky uzavrie zajtrajšia etapa, v ktorej má dobré vyhliadky na úspech aj Peter Sagan. Pozývam vás k jej sledovaniu. Nateraz vám ďakujem za pozornosť. (05:50:36)
    Najlepšia desiatka celkového poradia po piatej etape

     
    Cieľ
    Pozor, pozor! Po prerátaní v cieli je novým lídrom celkovej klasifikácie Juhoafričan Daryl Impey! Ten má totožný čas ako Richie Porte, no zásluhou súčtu umiestnení v jednotlivých etapách je prvý. Pretekár tímu Mitchelton–Scott je na najlepšej ceste za celkovým triumfom!
     
    Cieľ
    Peter Sagan dokončil piatu etapu v dobrej nálade a zdravil fanúšikov. Síce prišiel o okrový dres pre lídra celkovej klasifikácie, ale nemusí byť sklamaný. Zajtra má šancu na etapový triumf.
     
    Cieľ
    Richie Porte z tímu BMC potvrdil, že toto stúpanie je jeho doménou. Ako prvý naň vystúpil piatykrát za sebou. 32-ročný cyklista finišoval s osemsekundovým náskokom pred Darylom Impeym. Tretie miesto obsadil v dnešnej etape Tom-Jelte Slagter.
     
    1 km
    Richie Porte sa dokázal zbaviť Jaya McCartyho a v ceste do cieľa pokračuje sám! Zdá sa, že Austrálčan ovládne stúpanie na Old Willunga Hill aj piaty raz za sebou.
    Atak Porta

     
    1,5 km
    Kilometer a pol pred cieľom zaútočil Richie Porte! Tento nástup zatiaľ zachytil len Jay McCarthy.
     
    2 km
    Dva kilometre pred cieľom si z hlavného poľa vystúpil Peter Sagan. Trojnásobný svetový šampión tak nebude bojovať o celkové víťazstvo na pretekoch Tour Down Under.
     
    3 km
    Odspodku kopca sa ujali tempa pelotónu pretekári UAE Team Emirates, ktorí sa na špici vystriedali traja. Po nich nastúpil na absolútne čelo Rohan Dennis pracujúci pre Richieho Porta.
     
    5 km
    Borci EF Education First–Drapac ukončili svoju prácu na čele pelotónu, hlavné pole momentálne vedie taliansky cyklista a dvorný kolega Petra Sagana Daniel Oss.
     
    6 km
    EF Education First–Drapac stále na čele balíka s trojicou pretekárov, Bora s Petrom Saganom sa drží na dobrej pozícii.
     
    8 km
    Tím EF Education First–Drapac to teraz na vetre poriadne rozprúdil. Pelotón sa naťahuje a vznikajú v ňom drobné medzery. Petra Sagana vyťahujú dopredu tímoví kolegovia.
     
    9 km
    Dnešná etapa trvá už bezmála tri a pol hodiny. Únik je minulosťou, blížime sa do finále.
     
    11 km
    Pelotón má na dohľad Thomasa De Gendta. Ten už, zdá sa, svoje snaženie vypustil a počká si na pohltenie balíkom.
     
    12 km
    Peter Sagan opäť raz demonštruje svoje fantastické zjazdárske schopnosti, vďaka ktorým sa posunul na absolútne čelo pelotónu. Po skončení zjazdu sa už, samozrejme, obzerá za seba, aby ho niekto na samotnej špici balíka nahradil.
     
    15 km
    Pätnásť kilometrov pred cieľom má náskok Thomasa De Gendta, ktorý sa pohybuje osamote na čele etapy, hodnotu tridsiatich piatich sekúnd. Cyklisti teraz letia zjazdom 90-kilometrovou rýchlosťou.
     
    17 km
    Peter Sagan si stále drží výbornú pozíciu, pomáha mu v tom Daniel Oss. Balík ťahá v týchto chvíľach tím LottoNL-Jumbo.
     
    18 km
    Prvý prejazd rozhodujúcim kopcom piatej etapy nespôsobil v pelotóne výraznejšie selekcie. Udržal sa v ňom aj čistokrvný špurtér André Greipel.
    Nicholas Dlamini si zabezpečil bodkovaný dres

    Michal Bakoš

    bahis siteleri