Ottawa – Toronto 3:4 (kon.) | Montreal – Boston 1:4 (kon.) | Detroit – Carolina 1:3 (kon.)
San Jose – Pittsburgh 2:1 (kon.) | St. Louis – Arizona 2:5 (kon.) | Nashville – Florida 4:3 (kon.)
Chicago – NY Islanders 3:7 (kon.) | Minnesota – Tampa 5:2 (kon.) | Edmonton – Vancouver 5:2 (kon.)
Washington – Philadelphia 1:2 (po pr.)
konec
Nashville Predators
4:3 (1:2, 3:0, 0:1)
Florida Panthers
Neděle 21.01.2018, 02:08 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:43
    Säteri už je na střídačce a Florida to zkouší se šesti hráči v útočném pásmu!
     
    55:41
    Domácí se mohli výrazně přiblížit k vítězství. Turris dostal přihrávku před Säteriho, volil zakončení forhendem, ale po rychlém manévru vypálil mimo tři tyče.
     
    52:43
    Nečekaně měl Säteri hodně práce, když se před jeho bránou zjevil osamocený Kevin Fiala. Po přihrávce od zadního mantinelu šlo zakončení do betonů!
    48:34 Keith YANDLE - 4:3
     
    48:34
    Florida právě vstřelila branku!
    Velmi kuriózní moment, který hosty může nastartovat. Pekka Rinne se mylně domníval, že KEITH YANDLE kotouč bude nastřelovat po mantinelu a udělal krok do strany. Obránce Floridy ho ale dokonale zaskočil, když od červené čáry po ledě vypálil přesně k tyči Rinneho brány. Asistence: Aaron Ekblad, Jevgenij Dadonov.
     
    44:50
    Až nyní měl Rinne hodně práce. Trocheck ho nejprve otestoval dorážkou a pak ještě jedním velmi podobným zakončením z téměř totožné pozice. Finský gólman připraven!
     
    43:06
    Krátkou přihrávku za obranu Panthers dostal Kyle Turris. Kanadský forvard volil rychlé zakončení, ale to skončilo na Säteriho betonu.
     
    41:45
    Ve fantastické pozici se po přihrávce od mantinelu zjevil McCann. Hostující útočník rychle zakončoval z mezikruží, ale střelou vůbec netrefil bránu.
    36:29 P. K. SUBBAN - 4:2
     
    36:29
    Nashville právě vstřelil branku!
    A je to o dvě branky! Domácí podnikli rychlý útok, který Smith vyřešil přihrávkou na P.K. SUBBANA. Obránce Nashvillu šel do útočného pásma z druhé vlny, ale výsledkem byla nechytatelná dělovka mířící přesně k tyči Säteriho brány. Finský gólman se natahoval marně. Asistence: Craig Smith, Kyle Turris.
    30:53 Kevin FIALA - 3:2
     
    30:53
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí překlápějí skóre na svou stranu. Skvělou práci za bránou odvedl Nick Bonino, který počkal na ideální moment a nasměroval přihrávku na dojíždějícího KEVINA FIALU. Švýcarský mladík byl ráze ve skvělé pozici a z mezikruží vypálil přesně nad Säteriho beton. Asistence: Nick Bonino, Calle Järnkrok.
     
    29:13
    Zničehonic šel Fiala sám na Säteriho. Ten si ale s forhendovým zakončením poradil a střelu zneškodnil pravým betonem!
     
    25:32
    Nashville si zahraje přesilovou hru. Za sekání je totiž potrestán Jared McCann (FLA).
     
    21:24
    Gól je definitivně uznán a Florida přichází o oddechový čas. Stížnosti naštvaného Dereka MacKenzieho i kouče jsou zbytečné.
    21:23 Nick BONINO - 2:2
     
    21:23
    Nashville právě vstřelil branku!
    Původně hlavní rozhodčí gól vůbec nesignalizoval, ale po konzultaci ukazuje na středový kruh. Po nahození od modré čáry se na brankovišti nejlépe zorientoval Järnkrok, který puk ve zmatku dostal pod jednoho ze soupeřů a ten s toušem zajel za brankovou čáru. Gól je ale připsán NICKU BONINOVI, jenž jako poslední s hokejkou šťouchl do hráče s kotoučem. Asistence: Calle Järnkrok.
     
    21:23
    Obrovský tlak do brankoviště hostujícího gólmana. Domácí se radují, neboť jsou přesvědčeni, že kotouč přešel brankovou čáru.
     
    19:54
    V samotném závěru ještě chyboval Jemelin a Jevgenij Dadonov šel sám na domácího gólmana. Rus to neudělal špatně, ale bekhend po ledu mířil těsně vedle brány.
     
    19:06
    Viděli jsme druhou bitku první třetiny. Austin Watson (NSH) si připsal jeden dobrý úder na bradu Michaela Haleyho (FLA) a pak už šli oba rváči na ledě. Samozřejmě přichází pětiminutový trest pro oba.
     
    17:02
    Domácí mohli bleskově odpovědět. Kyle Turris dostal přihrávku do jízdy, ale střelou zpoza obránce trefil Säteriho lapačku. Finský brankář Floridy předvedl krásný semafor.
    16:33 Derek MACKENZIE - 1:2
     
    16:33
    Florida právě vstřelila branku!
    Ohromná chyba domácí obrany je ztrestána gólem. Dva obránci šli k zadnímu mantinelu po Sceviourovi, ale ten dokázal najít osamoceného DEREKA MACKENZIEHO. Hostující kapitán měl proti sobě jen Rinneho, kterého překonal rychlým forhendovým zakončením z bezprostřední blízkosti. Asistence: Colton Sceviour, MacKenzie Weegar.
     
    15:35
    Nepříjemná situace pro Säteriho. Nahození od modré čáry bylo nejprve tečováno Turissem a poté se ještě ke třem dorážkám dostal hodně důrazný Craig Smith. Hostující gólman odolal.
    11:16 Vincent TROCHECK - 1:1
     
    11:16
    Florida právě vstřelila branku!
    Nyní je ale vyrovnáno. Fantasticky to udělal Dadonov, který mířil za bránu, ale kotouč nechal na přední tyči. Rinne reagoval na pohyb ruského útočníka a dorážející VINCENT TROCHECK měl docela jednoduchou pozici. Asistence: Jevgenij Dadonov, Jonathan Huberdeau.
     
    09:54
    Je tady první přesilová hra a zahraje si ji Florida. Miika Salomäki (NSH) vysekl hokejku z rukou rozjetého Vrbaty a je potrestán dvěma minutami na lavici hanby.
     
    09:14
    Ekblad si sjel od modré čáry a hned po obdržení přihrávky zakončoval z pravého kruhu. Rinne proti rychlé střele stačil zareagovat.
     
    01:34
    Scott Hartnell (NSH) se dostal do křížku s Alexem Petrovicem (FLA) a právě hostující obránce ze souboje vyšel jako vítěz, když trefil dobrou pravou. Oba kohouti dostávají pětiminutový trest.
    00:36 Kevin FIALA - 1:0
     
    00:36
    Nashville právě vstřelil branku!
    Chyba ve vlastní obraně je okamžitě napravena úvodní brankou. Napadající Bonino získal kotouč u zadního mantinelu, načež rychle oslovil Järnkroka. Ten si všiml volného KEVINA FIALY, který z předbrankového prostoru zakončil mezi betony přesunujícího se Säteriho. Asistence: Calle Järnkrok, Nick Bonino.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 1. Fiala (Järnkrok, Bonino), 22. Bonino (Järnkrok), 31. Fiala (Bonino, Järnkrok), 37. P. K. Subban (C. Smith, Turris) – 12. Trocheck (Dadonov, Huberdeau), 17. MacKenzie (Sceviour, Weegar), 49. Yandle (Ekblad, Dadonov)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (C), Ellis (A), Jemelin, P. K. Subban, Bitetto, Irwin – Hartnell, Johansen (A), Arvidsson – Åberg, Turris, C. Smith – Fiala, Bonino, Järnkrok – Salomäki, Sissons, Watson.
    Florida Panthers: Säteri (Reimer) – Yandle (A), Ekblad, Matheson, Pysyk, Weegar, Petrovic – Huberdeau, Barkov (A), Dadonov – Brickley, Trocheck, Vrbata – J. McGinn, McCann, Bjugstad – Haley, MacKenzie (C), Sceviour.

    Rozhodčí: Dwyer, Skilliter – Cormier, Suchánek

    Diváci: 17 441
    ocianews.com