Sparta – Vítkovice 4:3 (2:1 po s.n.) | Třinec – Jihlava 4:1 (kon.) | Liberec – Zlín 7:0 (kon.)
Chomutov – Pardubice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 7:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 21.01.2018, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Schleiss si ještě najížděl při přečíslení dvou proti jednomu na střelu, jenže Konrád už byl proti jeho pokusu přesný. Puk se následně odrazil na zadní mantinel.
    58:48 Tomáš MERTL - 2:4
     
    58:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je zřejmě o vítězi rozhodnuto! Po laciné ztrátě Olomouce v ofenzivním pásmu se dostává ke střele přes celé hřiště TOMÁŠ MERTL. Opuštěná branka byla pro něj lacinou kořistí. Asistence: Miroslav Svoboda.
    57:04 Tomáš HOUDEK - 2:3
     
    57:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle zápletka! Olomouc se ještě dostává na dostřel, když se přesnou střelou z osy hřiště prezentoval TOMÁŠ HOUDEK. Jeho příklep zaplul přesně do šibenice Svobodovy klece. Asistence: Jakub Herman.
     
    56:55
    Kouč Venera si bere oddechový čas!
     
    56:55
    Miroslav Svoboda (PLZ) nyní při šanci Vyrůbalíka úmyslně vyhodil branku ze špuntů, což je pokynem pro udělení menšího trestu. Za plzeňského brankáře tento prohřešek odsedí Petr Straka.
     
    51:15
    Strapáč a Jergl si připsali ve skrumáži před Svobodou dvě velikánské šance, jenomže plzeňský blok byl i tentokrát dostatečně bystrý. Puky tak beci spolu s hostujícím brankářem odklidili mimo dosah soupeřů, Olomouc musí zase spěchat rychle zpět.
     
    49:34
    Strapáčova rána asi Svobodu pořádně vylekala! Mírně tečovaný pokus zápěstím se na poslední chvíli svezl, plzeňský brankář jej však nakonec fantasticky vykryl maskou.
     
    44:23
    Knotek se dostal do velikánské šance, když se k němu dostal odražený kotouč. Olomoucký forvard však tváří tvář Svobodovi neuspěl, jeho přízemní rána nakonec proletěla vedle tyče. Plzeň přežila další gólovku!
     
    40:04
    Pro Olomouc nastává brzký konec přesilovky, takřka hned po buly je na trestnou lavici poslán Jakub Herman (OLO). Podle výroku sudích zahrál vysokou holí proti svému soupeři.
     
    39:11
    Avizovaný trest přichází právě v této chvíli, když je vyloučen Ryan Hollweg (PLZ). Kanadský bojovník se nepáral s Jakube Galvasem a v předbrankovém prostoru jej od puku odstavil krosčekem.
     
    39:02
    Jakub Galvas nahrál svému otci na střed hřiště, jenže ten se ve vyložené šanci nakonec neprosadil. Svoboda totiž proti němu vytáhl zákrok z říše snů, když puk i v protipohybu dokázal dostat pod beton. Následná šťouchaná před bránou bude mít ještě trestní dohru.
     
    37:08
    Tentokráte bude pykat i Plzeň. Nick Jones (PLZ) nestačil zabránit Strapáčovi v průniku podél mantinelu čistě, neboť olomouckého útočníka poslal na led. Podle výroku sudích šlo o krosček.
    31:26 Milan GULAŠ - 1:3
     
    31:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tomuhle se říká hokejová paráda! Plzeň ukázala svou sílu v přesilovkách a už podruhé v zápase se díky ní dokázala prosadit. Krásnou kombinaci na jeden dotyk po průnikové diagonále proměnil v branku stále nejlepší hráč bodování extraligy MILAN GULAŠ. Konrád byl u tyče pozdě. Asistence: Lukáš Kaňák, Jaroslav Kracík.
     
    31:15
    Plzni se nabízí další početní výhoda, tentokrát je totiž vyloučen Aleš Jergl (OLO). Olomoucký mládežnický odchovanec je potrestán za zákrok vysokou holí v útočném pásmu.
     
    27:14
    Plzeň má k dispozici další přesilovku, David Ostřížek (OLO) zatáhl za pomyslnou záchrannou brzdu a ujíždějícího Kracíka raději zahákoval. Plzeňský forvard v té době připravoval nadějný kontr.
    25:58 Tomáš MERTL - 1:2
     
    25:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen je přesilovka využita! Po rychlé kombinaci se dostal k odraženému puku u levé tyčky TOMÁŠ MERTL, který si už coby protřelý bard dokázal s nastalou situací bez potíží poradit. Jeho dorážka zamířila přesně k bližší tyčce, kam už Konrád nedosáhl. Asistence: Lukáš Kaňák, Jaroslav Kracík.
     
    25:12
    Vráblík byl znovu středem pozornosti, když tentokrát inkasoval od Zbyňka Irgla (OLO) pořádnou ránu hokejkou. Podle sudích šlo o učebnicový zákrok vysokou holí.
     
    22:51
    Plzeň znovu unikla inkasování! Holec se řítil úplně sám na branku soupeře, jenže nakonec trestuhodně svou šanci zahodil. Puk vypálený těsně před Svobodou nakonec bránu o notný metr přeletěl. Hosté měli znovu štěstí na své straně.
     
    22:27
    Domácí měli obrovskou gólovku! Jergl se dostal k vyražené střele, jenže nakonec mezírku mezi tyčkou a Svobodou netrefil. Puk se svezl pouze po boční síťce zpět do hry.
    18:52 Jan EBERLE - 1:1
     
    18:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Rozhodčí nakonec po prozkoumání opakovaného záběru branku domácích uznávají. Máme tudíž znovu vyrovnáno! Puk se v inkriminovaném momentu několikrát odrazil od Svobody, až jej uzmul pod kontrolu JAN KNOTEK. Jeho rána z hranice brankoviště nakonec dokázala dorazit do klece dříve, než ji posunul brankář Svoboda bruslí. Asistence: Jan Eberle, Marek Laš.
     
    18:52
    Eberle podle svého úsudku, neboť alespoň ta vypadala jeho reakce po zamítavém verdiktu rozhodčích, dostal puk do brány. Svoboda však posunul klec, hlavní sudí si ještě nicméně budou pouštět videozáznam.
    15:34 Nick JONES - 0:1
     
    15:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme tu první zásah! Velká přetahovaná o nadvládu nad ledovou plochu nakonec vyšla lépe pro Plzeň, která se dostává do vedení zásluhou parádní rány NICKA JONESE. Americký bek dostal krásnou zpětnou nahrávku do druhé vlny od Skleničky, palba z osy hřiště s volným prostorem před bránou už tak byla jen formalita. Puk trefil přímo do pravé šibenice. Asistence: David Sklenička, David Stach.
     
    15:12
    A další šance! Ostřížek se dostal ke střelbě z modré, jenomže nakonec se Svoboda ani nemusel pokoušet o rozklek. Dělovka domácích letěla těsně vedle pravé tyče.
     
    14:31
    Laš a poté i Knotek se snažili překonat Svobodu, ani jedna rána z velké blízkosti jeho betonů ovšem nevyšla. Plzeňský golman následně ustál i nebezpečně vyhlížející dorážku.
     
    12:57
    Gulaš nahrával Mertlovi přímo před Konrádovu bránu, avšak brankář s jistou nominací na olympijské hry nyní obstál. Domácí díky jeho šťastnému zákroku nyní přežili čistokrevnou gólovku!
     
    10:57
    Plzeň si zahraje první oslabení, za sekání v předbrankovém prostoru si půjde odsedět menší trest lídr kanadského bodování celé extraligy Milan Gulaš (PLZ).
     
    10:24
    Souhra Knotka s Eberlem málem dvakrát skončila první brankou, avšak při obou situacích byl střílející hráč nakonec v tutovce nepřesný. Plzeň měla obrovskou dávku štěstěny!
     
    02:42
    Olomoucký mančaft se bude muset soustředit v nadcházejících momentech na oslabení, Tomáš Dujsík (OLO) totiž vystřelil puk mimo led, což rozhodčí postřehli. Domácí bek tak vyfasoval trest za zdržování.
     
    01:15
    Plzeň ukázala pořádnou ofenzivní sílu! Schleiss nahrával zpoza brány úplně volnému Kratěnovi, ten však nakonec ve finální fázi své šance selhal. Zkušený forvard hostí nakonec mířil mimo tři tyče, Konrád musel zasahovat až posléze. Vypadnutý puk mu však moc práce nenatropil.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 19. J. Knotek (Eberle, Laš), 58. Houdek (Herman) – 16. Jones (D. Sklenička, Stach), 26. Mertl (L. Kaňák, Kracík), 32. Gulaš (L. Kaňák, Kracík), 59. Mertl (M. Svoboda)


    HC Olomouc: Konrád (Matoušek) – Dujsík, Vyrůbalík (C), Houdek (A), Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Jergl, Herman, Holec – Podlaha, Mráz, Ostřížek.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Jones, D. Sklenička, J. Kindl, Vráblík, L. Kaňák, Moravčík – Gulaš (C), Mertl (A), Straka – Pour, Kratěna, Schleiss (A) – Kantner, Kracík, Stach – Hollweg, Kodýtek, D. Kindl – Rubner.

    Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Flegl, Polonyi

    Diváci: 4381
    thejrc.org