Košice – Poprad 6:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Žilina – Nitra 2:3 (kon.)
Trenčín – Banská Bystrica 1:0 (kon.) | Zvolen – Detva 6:3 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 21.01.2018, 16:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nové Zámky zvládli dôležitý domáci zápas proti Liptovskému Mikulášu. Hokejisti z juhu Slovenska triumfovali na vlastnom klzisku najtesnejším rozdielom 3:2 a poskočili na priebežné ôsme miesto tabuľky. Novozámčania sa ujali vedenia už v siedmej minúte po zakončení Šimuna, no v druhej tretine vyrovnal stav stretnutia Laco. Do prestávky si však domáci vypracovali najtesnejší náskok vďaka Vargovi a krátko po návrate zo šatní pridal poistku Škoda. Liptáci síce v závere dokázali znížiť po presnej strele Hunu, no nevytvorili si potrebný tlak na vyrovnanie. (18:28:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    Nové Zámky vyhodili puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie. Hra sa sťahuje pred Samuela Baroša.
     
    59:10
    Andrej Košarišťan zamieril na hráčsku lavicu. Jeho kolegovia hrajú v šestici, ale nevedia sa udržať v útočnom pásme.
     
    58:27
    Pavol Paukovček si zobral oddychový čas. Jeho zverenci majú ešte minútu a pol na to, aby dosiahli vyronávajúci gól.
     
    58:27
    Andrej Košarišťan prerušil hru po nahodení od modrej čiary. Ešte predtým však rozhodcovia odpískali ofsajd Nových Zámkov.
     
    57:21
    Adam Zbořil vyviezol puk z obranného pásma až do útočného a oslobodil svoj tím. Liptovský Mikuláš si nedokáže vytvoriť tlak.
     
    56:37
    Róbert Varga predviedol vydarenú individuálnu akciu, z pravého krídla sa natlačil pred Andreja Košarišťana, ale jeho zakončenie nesmerovalo do siete.
     
    55:42
    Eduard Šimun nazbieral cenné sekundy pri mantineli v útočnom pásme. Hostia musia zakladať útok spoza vlastnej brány.
     
    55:00
    Do konca tretej tretiny zostáva posledných päť minút. Nové Zámky sa stiahli do defenzívy, tvoriť musia hokejisti z Liptova.
     
    54:12
    Pred druhým gólom hostí sa zdalo, že Nové Zámky bez problémov kontrolujú svoj náskok a v závere stretnutia nedopustia drámu. Teraz sa situácia zmenila.
     
    53:25
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hostia z ničoho nič udreli a znížili na rozdiel jediného presného zásahu. Patrik Števuliak ideálne našiel voľného RUDOLFA HUNU a jeho príklep z pravého kruhu napol sieť. Asistencie: Patrik Števuliak, Jakub Langhammer.
     
    52:37
    Plášil mal dobrú pozíciu na modrej čiare, oprel sa do puku príklepom, no jeho pokus zastavil blokujúci Tomáš Nádašdi.
     
    51:54
    Róbert Varga vystrelil švihom takmer od modrej čiary a Andrej Košarišťan predviedol úspešný zákrok lapačkou. Nasleduje posledná reklamná prestávka.
     
    50:36
    Lukáš Jurík bez prípravy vystrelil z tesnej blízkosti. Andrej Košarišťan bol pripravený a udržal puk vo svojej moci.
     
    49:58
    Matúš Sukeľ nabral rýchlosť na pravom krídle a bekhendovou prihrávkou hľadal svoje dvojča Jakuba. Druhý zo Sukeľovcov na puk nedosiahol.
     
    49:10
    Tretia tretina je zatiaľ takmer bez prerušení. Jedinou dlhšou prestávkou bolo prezeranie videa po góle Vladimíra Škodu.
     
    48:24
    Liptovský Mikuláš nepôsobí odovzdaným dojmom. Hostia cítia, že držia krok s domácimi, ale doplácajú na slabšiu efektivitu v koncovke.
     
    47:38
    Andrej Laco získal odrazený puk medzi kruhmi a nenápadnou strelou ho poslal smerom na bránu. Samuel Baroš si pripísal úspešný zákrok.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 7. Šimun (Šille), 35. Varga (Fábry), 44. Škoda (Varga, Novotný) – 29. Laco (Kriška, Nádašdi), 54. Huna (Števuliak, Langhammer)


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš – Husák, Salija, Novák, Plášil, Hruška, Jass, Kuzma – Varga, Novotný, Škoda – Zbořil, Šimun, Šille – Saulietis, Jurík, Lorraine – Hřebejk, Ondrušek, Fábry.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Nemec, Gründling, Bača, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Pacalaj, Nitriansky – Huna, Langhammer, Števuliak – Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Laco – Vybiral, Piatka, Uhrík

    Rozhodčí: Müllner, Novák – Krajčík, Výleta
    thejrc.org