New England Patriots - Jacksonville Jaguars 24:20 (kon.)
konec
New England Patriots - Jacksonville Jaguars

24:20

(3:0, 7:14, 0:3, 14:3)

Neděle 21.01.2018, 21:05 • Gillette Stadium, Foxborough, Massachusetts • Americký fotbal • Finále konference AFC
     
    Z tohoto utkání je to vše, ale nikam neodcházejte,neboť zanedlouho začíná finále konference NFC, ve kterém se rozhodne, kdo bude druhým účastníkem Super Bowlu LII. Do té doby děkuji za pozornost. (00:24:51)
     
    New England Patriots tak mohou balit na cestu do Minneapolis, kde se mohou stát teprve druhým týmem historie, který bude mít na svém kontě dvě obhajoby titulu. Poprvé dokázali vyhrát trofej Vince Lombardiho dvakrát za sebou v sezónách 2003 a 2004.
     
    Pro New England Patriots to bylo 34. vítězství v play off, kterým na druhém místě dorovnali Green Bay Packers a Dallas Cowboys v historické tabulce. Tu vedou s 36 vítězstvími ve vyřazovacích bojích Pittsburgh Steelers.
     
    To vše sledovalo přímo na Gilette Stadium 65 878 v drtivé většině nadšených diváků.
     
    Patriots ve druhém poločase výrazně zpevnili obranu a až na jednu výjimku dokázali ubránit běhové pokusy Fournetta. To se ukázalo jako líčové, protože Bortles, ačkoliv neudělal větší chybu, nedokázal dovést svůj tým vzduchem pro touchdown. Obrana hostů však také fungovala spolehlivě a výsledkem byla opatrná třetí čtvrtina, ve které skóroval pouze kicker Jaguars Josh Lambo skvěle kopnutým 54yardovým field goalem. Když stejný hráč dalším 43yardovým field goalem na začátku čtvrté čtvrtiny zvýšil na 10bodový rozdíl, zdálo se, že Jacksonville dokáže zápas ubránit a postoupit do svého prvního Super Bowlu. Ale to by na druhé straně nesměl být Tom Brady, mistr v otáčení zápasů v play off. Nejprve mu sice práci zhatil ztraceným fumblem running back Dion Lewis, ale další drive již neměl chybu a 9yardový catch and run Dannyho Amendoly znamenal snížení. Útok hostů se již na nic nezmohl, rychle vrátil míč soupeři a Patriots necelé 3 minuty před koncem dokonali obrat. Posledním článkem v řetězu byl další, tentokrát velmi těžký, catch Dannyho Amendoly, na který již Jaguars nedokázali odpovědět.
     
    NEW ENGLAND PATRIOTS POSTUPUJÍ DO SUPER BOWLU LII A JAKO PRVNÍ TÝM HISTORIE SI ZAHRAJÍ FINÁLOVÝ ZÁPAS NFL PODESÁTÉ!
     
    Konec utkání.
     
    0:23
    NE, 3&12, JAX 40
    Poslední zakleknutí a je konec!
     
    0:51
    NE, 2&11, JAX 39
    Druhé zakleknutí.
     
    1:30
    NE, 1&10, JAX 38
    První zakleknutí.
     
    1:30
    Poslední timeout Jaguars.
    Lewis probíhá do prvního downu a ukončuje zápas

     
    1:38
    NE, 3&9, NE 44
    Skvělé bloky na levé straně umožnily Lewisovi doběhnout pro 18 yardů, čímž domácím definitivně vyhrává zápas! Hostům zbývá jediný timeout, kterým už konci nijak nezabrání!
     
    1:38
    Druhý timeout Jaguars.
     
    1:42
    NE, 2&13, NE 40
    Znovu Lewis po zemi a napravo tentokrát 4 yardy získal.
     
    1:42
    První timeout Jaguars.
     
    1:47
    NE, 1&10, NE 43
    Lewis neměl po zemi kudy jít a ztrácí 3 yardy.
     
    1:53
    JAX, 4&15, NE 43
    Bortles si sice dobře odstoupil, ale Westbrook musel čekat na míč, čehož využil Gilmore a přihrávce zabránil! Patriots jsou velmi blízko postupu do Super Bowlu!
     
    2:00
    JAX, 3&19, NE 47
    Bortles sice hází míč O¨Shaugnessovi, ale 4 yardy jsou hodně málo.

    Libor Štěpán

    Clete Blakeman
    65 878
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad: NE, 3&5, JAX 42 – U míče je New England, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Jacksonville.
    thejrc.org