Magnitogorsk – Kunlun 4:1 (kon.) | Čeljabinsk – Omsk 3:1 (kon.) | Jaroslavl – Chabarovsk 3:0 (kon.)
Minsk – Vladivostok 2:3 (kon.) | Petrohrad – Dynamo Moskva 2:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Čerepovec 3:4 (po pr.)
Riga – Chanty-Mansijsk 1:2 (po pr.)
po prodl.
Spartak Moskva
3:4 (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
Severstal Čerepovec
Pondělí 22.01.2018, 17:30 • Lužniki Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Radil (SPM)
    0+1, 1 střela, čas na ledě 26:05
    Matěj Stránský (CER) 1+0, 1 střela, čas na ledě 14:50 (20:08:06)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 25:31.
    Zblokované střely – 11:11.
    Vyloučení – 3:4.
    Využití přesilovek 3/4 – 1/3.
    Vhazování – 14:24.
     
    Druhý bod nakonec po zásluze získali hosté, kteří přetavili svůj tlak v kýženou branku. Nutno dodat, že Spartak působil zejména ve třetí třetině hodně vlažně a po zásluze dnes bere pouze bod.
     
    Konec zápasu.
     
    63:16
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hostům byla poskytnuta výhoda, která nakonec byla zužitkována! Do velmi dobré pozice totiž dostal kotouč YURY TRUBAČJOV, který propálil Bespalova. Asistence: Aleksander Jevsejenkov.
     
    62:47
    I úvod prodloužení patří hostujícím hráčům, kteří zatím svého soupeře nepustili do útočné třetiny.
     
    61:24
    Nejdříve Jevsejenkov nahazoval kotouč na bránu a ten se pokusil ještě tečovat Černov. Puk ale prosvištěl pouze kolem tyče.
     
    60:21
    Začalo nám avizované prodloužení, jehož úvodní vhazování vyznělo lépe pro Severstal. Připomínám, že se hraje klasicky tři na tři.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani šedesát minut nerozhodlo o vítězi utkání a následovat tak bude prodloužení. Nutno dodat, že ve třetí periodě měl jednoznačně navrch Čerepovec, který ale selhal hned v několika obrovských příležitostí. Zároveň pořádá domácí obrana den otevřených dveří, který zatím musí hasit Bespalov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:06
    Tohle bylo o poznání nebezpečnější. Černov se s lehkostí dostal přes modrou čáru a proti jeho umístěné ráně se vytáhl Bespalov.
     
    57:21
    Kornejev se vydal sám do útočné třetiny, kde přiťukl hrací předmět Bumaginovi. Rána z levého kruhu niterak nevystrašila Bespalova.
     
    56:11
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky a stále platí, že oba celky mají k vítězství pořád stejně daleko. Podaří se jednomu z mužstev vstřelit vedoucí branku?
     
    55:23
    To jsou fatální nedůslednosti v obraně! Domácí obraně totiž pláchl další hráč, který svůj samostný nájezd zakončil střelou nad bránu.
     
    54:41
    Radil potáhl kotouč do útočné třetiny, kde se jeho kolega Chochlačov dopustil velmi laciné ztráty. Tu musel důležitým obranným zákrokem hasit Kolcov.
     
    53:54
    Spartak opět zapomněl na jednoho z protihráčů, který z pravé strany orazítkoval vzdálenější tyč. Z protiútoku se neprosadil Američan Stoa.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 20. Chochlačov (Radil), 35. Chochlačov (Kalinin), 36. Chochlačov (Kalinin, V. Lajunen) – 24. Kagarlickij (P. Černov), 29. Stránský (Kudako, J. Hudáček), 50. Trubačjov (Masuhr, Vovčenko), 64. Trubačjov (Jevsejenkov)


    Spartak Moskva: Bespalov (Truškov) – Kalinin (C), Kolcov, V. Lajunen, Kulik, A. Osipov, Judin, Provolněv – Radil, Stoa, Chochlačov (A) – Leščenko, Děrgačov, Podšendjalov – Truňov, A. Voronin (A), Černych – Talalujev, A. Kuzněcov, V. Komarov.
    Severstal Čerepovec: J. Hudáček (Magarilov) – V. Vasiljev, Jevsejenkov, Verjovkin, Stasenko, Masuhr, Kornějev, Kudako, Kalašnikov – Bumagin, P. Černov, Kagarlickij (C) – Geraskin, Trubačjov (A), Vovčenko – Jašin, Karlin, Rybin (A) – Stránský, Mereskin, Monachov.
    thejrc.org