Carolina – Vegas 1:5 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 1:0 (kon.) | Anaheim – San Jose 2:6 (kon.)
Los Angeles – NY Rangers 4:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
New York Rangers
Pondělí 22.01.2018, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Alec Martinez (LAK) (0 + 2)
    Anže Kopitar (LAK) (0 + 1)
    Michael Amadio (LAK) (1 + 1) (07:15:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 12:32)
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 30

    New York Rangers: 23
     
    Máme za sebou napínavé utkání mezi Los Angeles Kings a New York Rangers. Hosté šli v první třetině do vedení, a to dokonce o dvě branky. Nejdříve využili přesilovku, potom na 2:0 zvýšil Jimmy Vesey. Jenže rozhodovala prostřední část, kterou ovládlo Los Angeles. Králové v ní nasázeli hned tři přesilovkové góly, otočili skóre na svou stranu a náskok už nepustili. Nutno říci, že Kings měli ve druhé polovině zápasu i herně navrch, takže výsledek 4:2 je zasloužený. Domácí tím pádem končí dlouhou sérii bez vítězství a zapisují důležité body do tabulky Pacifické divize. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek nového týdne.
     
    Konec zápasu.
    59:42 Trevor LEWIS - 4:2
     
    59:42
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Teď už je jisté, že si dnes dva body za výhru v základní hrací době odnesou Los Angeles Kings. Po vhazování v obranném pásmu domácí dostali puk do střední třetiny, kde stál připravený útočník TREVOR LEWIS. Ten měl čas zamířit a trefit prázdnou klec New York Rangers. Zbytek základní hrací doby se bude velmi pravděpodobně jen dohrávat. Asistence: Dustin Brown, Drew Doughty.
     
    59:34
    Doughty vyhodil puk jen na modrou čáru a málem z toho ještě byl střelecký pokus. Pak následovalo další zakázané uvolnění domácích. Poslední minuta základní hrací doby se hodně kouskuje.
     
    59:04
    Ryan McDonagha pálil po vyhraném vhazování svého týmu. Potom už Los Angeles vyhodilo přes všechny čáry, takže se píská zakázané uvolnění a herní situace míří zpátky před Quicka.
     
    58:50
    New York Rangers si podle očekávání vybírají oddechový čas.
     
    58:50
    Smithovu střelu z dálky si Jonathan Quick dobře pohlídal. Vyjel hodně před brankoviště a vymrštil lapačku.
     
    58:24
    Henrik Lundqvist opustil branku a New York Rangers to zkoušejí se šesti hráči na ledě.
     
    57:52
    Rangers vyhráli vhazování v útočném pásmu a nějakou chvíli se v něm také udrželi. Pak se ale Dustin Brown postaral o vyhození a jeho formace mohla poslat na led čerstvé síly.
     
    57:07
    Holden zavezl puk do útočného pásma a zkusil štěstí nahozením. Spíš ale ještě doufal, že ho někdo bude tečovat, k čemuž nedošlo.
     
    56:46
    Pearson vytečoval puk mimo hrací plochu, takže se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    56:25
    Nejspíš zůstává jen otázkou času, kdy Henrik Lundqvist opustí branku a hosté zkusí štěstí v šesti mužích na ledě. Zatím si totiž nemohou vytvořit žádné vyložené šance.
     
    55:55
    Bučněvič zkusil překvapit Quicka skrytým nahozením z dálky, ale také tento pokus si brankář Los Angeles pohlídal. Pravda ale je, že na zakončení moc neviděl.
     
    55:21
    Nadále platí, že Kings zůstávají stažení na své polovině a hlavně vyhazují kotouče dopředu. Což se jim teď moc nevyplatilo, protože vyhodili pouze na zakázané uvolnění.
     
    55:05
    Je tu poslední komerční pauza, pak budeme sledovat zbytek základní hrací doby.
     
    55:00
    Smith hledal mezi kruhy Grabnera, druhý jmenovaný ale nebyl vůbec přesný v zakončení z první. Gáborík potom pokazil přečíslení tři na dva, dostal se do postavení mimo hru.
     
    54:20
    A další pecka z velké dálky, teď se o ni postaral útočník Tyler Toffoli. Kolem Lundqvista létá spousta kotoučů, ale ani jeden nemíří přesně mezi tři tyče.
     
    53:41
    Střílená nahrávka Forborta by možná šla do sítě, ale obránci Rangers puk poslali nad branku. Potom už aspoň vyhodili do středního pásma, Králové opět vytvořili tlak.
     
    53:12
    Drew Doughty se napřáhl od modré čáry a vystřelil. Jeho pokus zkoušel někdo v černém dresu před brankovištěm tečovat, ale marně.
     
    52:40
    Ryan McDonagha znovu neudržel puk na modré čáře, na poslední chvíli mu utekl. Z toho zkusil profitovat Kopitar, který vyslal nebezpečné nahození z dálky.
     
    52:06
    DeAngelo vyslal do úniku Lettieriho, mladý útočník newyorského týmu se ale přes obranu Kings daleko nedostal. Hostům začíná utíkat čas, budou muset začít více riskovat.
     
    51:33
    Po střetu hokejek ve středním pásmu Skjei vytečoval kotouč na hostující střídačku. Vhazovat by se mělo někde na modré čáře.
     
    51:01
    Tentokrát už Brown v daleko větší šanci u pravé tyče, Lundqvist tam ale nechal přiložený beton a neudělal soupeři ani kousek místečka na průchod kotouče do sítě.
     
    50:28
    Kotouč se po buly odrazil s notnou dávkou štěstí na hokejku Dustinu Brownovi. Ten ho ale nestačil zpracovat, toho Rangers využili a hned vyhodili.
     
    50:13
    Los Angeles ujíždělo do přečíslení, Shore dostal nahrávku od Mitchella. První jmenovaný pak rychle zakončoval, jenže našel pouze připraveného Lundqvista.
     
    49:45
    Lewis a Muzzin posunuli puk na Gáboríka, ten ale nikam nespěchal, raději si dával pozor na poctivé bránění ve středním pásmu.
     
    49:18
    Zuccarello sice získal pro hosty dobře útočné pásmo, ale pak se mu nikdo nenabídl. Podruhé už norský útočník střílel sám, avšak na Quicka dělovkou nevyzrál.
     
    48:36
    McDonagh tak dlouho kličkoval s pukem na modré čáře, až sklouzl za ni a dostal se do postavení mimo hru. Takže je z toho jen další buly, tentokrát ve středním pásmu.
     
    48:27
    Budeme sledovat komerční přestávku, po jejím konci následuje buly u domácí branky.
     
    48:15
    Veliká možnost, do níž se dostal David Desharnais. Střelec prvního gólu tohoto zápasu zůstal nikým nehlídaný na pravém kruhu. Odtud pálil bez přípravy, jenže nastřelil přesně Jonathana Quicka.
     
    47:46
    Až nyní sledujeme přerušenou hru. Los Angeles Kings vyhazují na zakázané uvolnění, nerozuměli si při rozehrávce, za což také pykají.
     
    47:26
    Domácí formace už byla na ledě hodně dlouho, takže není divu, že Dustin Brown jen nahodil puk k zadnímu mantinelu a okamžitě společně s ostatními odjel na lavici.
     
    46:58
    Hodně dlouhá pasáž bez přerušení, kterou nyní můžeme sledovat. Rychlá hra a utíkání času bude vyhovovat hlavně Los Angeles, které pochopitelně za současného stavu nemá kam spěchat.
     
    46:27
    Grabner mohl pálit aspoň od modré čáry, ale potom mu touš stejně utekl a musel pro něj zpátky do středního pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    45:55
    Vypadá to, že Kings jsou ve třetí třetině poctivě připraveni směrem dozadu, což hostům dělá problémy. Jezdci nejsou schopni už pět minut vyprodukovat jedinou lepší střelu.
     
    45:17
    Jake Muzzin zabránil v obranné třetině větším potížím, když soupeři vypíchl kotouč z hokejky. Hned poté to Rangers zkoušeli aspoň střelou z dálky, avšak zatím marně.
     
    44:45
    Už máš brankář Rangers kotouč pod kontrolou a bude se za pár okamžiků vhazovat po jeho levé ruce.
     
    44:28
    Pearson dostal puk od Kempeho a zavezl ho za branku. Potom našel na modré čáře volného obránce a Lundqvist měl co dělat, aby ránu z dálky zastavil.
     
    43:50
    Už docela dlouho čekáme na nějakou větší šanci. Hosté mají problém založit přechod přes střední pásmo, jako třeba před malou chvíli Ryan McDonagh, který chyboval.
     
    43:18
    Amadio a Gáborík bojovali o kotouč v levém rohu útočného pásma, důslednější ale byli hokejisté Rangers.
     
    42:48
    Martinez nahodil puk do středního pásma do mantinelu, tam čekali Gáborík a Lewis. Ti však neměli dostatečnou rychlost k tomu, aby překvapili defenzívu soupeře.
     
    42:10
    Je vidět, že Los Angeles nikam nespěchá. Zůstává klidně ve třech lidech vzadu a raději si rozehrávku přes střední pásmo dvakrát rozmyslí, než k ní dojde.
     
    41:50
    Střelu Smithe z dálky má Quick v náruči, tohle pro něj nebyl žádný velký problém.
     
    41:28
    Vypadalo to, že by se mohlo vylučovat za příliš mnoho hráčů na ledě, ale rozhodčí nakonec zůstává v klidu a pokračuje se v plném počtu na obou stranách.
     
    41:07
    Iafallo se málem se spoluhráčem z formace dostal do přečíslení dva na jednoho. V klíčovém okamžiku ale domácímu útočníkovi přeskočil puk hokejku u pravého mantinelu.
     
    40:38
    Jonathan Quick nechtěl nic riskovat, raději podržel nahození z dálky v lapačce a přerušil hru.
     
    40:15
    Jako první se ve třetí části dostali na kotouč Rangers. Ale ne na dlouho, ani nestihli zavézt puk pořádně do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zanedlouho začne třetí třetina utkání. Dotáhnou domácí zápas do vítězného konce, nebo dnes uvidíme také prodloužení?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Los Angeles Kings: 22

    New York Rangers: 15
     
    Máme za sebou druhou třetinu zápasu. Los Angeles v ní otočilo výsledek na svou stranu a nyní tedy vede 3:2. Ale co je zajímavější, domácí využili hned tři přesilovky a je tím pádem jasné, co dnes může hrát roli v konečném výsledku. Každopádně nás v poslední dvacetiminutovce čeká ještě hodně zajímavý hokej.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Alec Martinez musel hodně bojovat, aby dostal společně s Kopitarem puk aspoň do středního pásma. Pak ale stejně stačil vypálit Ryan McDonagh.
     
    39:03
    Tak přeci jen se vylučovat bude, a to na obou stranách. Za Kings si jde na deset minut sednout Kyle Clifford, za Rangers Jimmy Vesey. Oba dostávají osobní tresty, takže budou svým celkům nějakou dobu chybět.
     
    39:03
    Quick raději podržel puk na brankovišti, potom se před ním strhla menší strkanice. Ale nešlo o nic vážného, rozhodčí nebudou udělovat tresty.
     
    38:47
    Hosté chybovali v rozehrávce ze středního pásma, k odraženému kotouči se dostal Lewis. Ten pelášil sám na Henrika Lundqvista, ochránce hostující klece ho však u pravé tyče vychytal betonem.
     
    38:14
    Marián Gáborík si udělal útočný výlet po pravé straně, nahrávka mezi kruhy na spoluhráče mu ale nevyšla. Na konci této třetiny se hraje hodně v klidu.
     
    37:30
    Lundqvist zastavoval levou nohou nečekané zakončení z dálky, které mu málem přeskočilo přes beton. Švéd měl štěstí, že před brankovištěm nikdo nečekal na dorážku.
     
    36:54
    Jake Muzzin je zpátky na ledě, hosté během přesilovky neposlali ani jednu střelu na branku. Teď ale zuby nehty drží v útočné třetině.
     
    36:28
    Ještě jedno vyhození až k brance Lundqvista a vypadá to, že tohle oslabení Králové zvládnou bez větších potíží.
     
    35:57
    Střela Bučněviče z pravého kruhu skákala směrem k brankovišti, pak se ale stočila vedle pravé tyče. Tahle přesilovka Jezdců zatím není moc nebezpečná.
     
    35:21
    Rick Nash už sice měl puk na holi v pravém rohu. Jenže vzápětí o něj přišel, čehož aktivní Drew Doughty okamžitě využil k dalšímu vyhození. Quick zatím zůstává v klidu.
     
    34:50
    Kings začínají oslabení nejlépe, jak mohou, tedy vyhozením na druhou stranu kluziště. Rangers se budou potřebovat rychle usadit kolem Quicka.
     
    34:44
    Hosté mají šanci vyrovnat skóre na kostce. Obránce Jake Muzzin totiž fauloval soka vysokou holí a musí si jít odsedět dvě minuty.
     
    34:18
    Forbort neměl na modré útočné čáře moc času, takže jen nahodil puk k zadnímu mantinelu bekhendem. Tam ale nečekal nikdo v černém dresu.
     
    33:48
    Hraje se dlouho bez přerušení, ale tempo hokeje trošku opadlo. Což je zapříčiněno i tím, že kotouč čím dál častěji pobývá ve středním pásmu.
     
    33:06
    Newyorčany provází v útočném pásmu řada nepřesností, možná i proto se jim nedaří být tak efektivní jako v první části. Lettieri z levé strany minul zařízení.
     
    32:34
    Nick Holden nahodil puk od modré čáry a čekal, zda ho někdo bude tečovat. To se ale nestalo, Kings mohli v klidu rozehrát a navíc na led poslat čerstvé síly.
     
    31:54
    Hra se po delší době trošku uklidnila. Toffoli i tak zkusil založit přečíslení tři na dva, které ale ještě ve středním pásmu zastavil Michael Grabner.
     
    31:31
    Los Angeles nemohlo do útočného pásma, Anže Kopitar byl v postavení mimo hru, takže musí následovat nové vhazování ve středním pásmu.
     
    31:18
    Zibanejad nebezpečně dorážel u domácího brankoviště, Quick si ale jeho nečekaný puk pohlídal vyrážečkou, následně i betonem.
     
    30:58
    Nálada ve Staples Center je najednou úplně jiná než v první třetině. Rangers se po dlouhé době dostali ke střele a Jonathan Quick si také konečně připisuje zákrok.
     
    30:51
    Je tu komerční přestávka, za pár okamžiků ale pokračujeme.
    30:22 Tanner PEARSON - 3:2
     
    30:22
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    No tak se na to podívejme! Los Angeles hraje ve druhé třetině třetí přesilovku a dává v ní třetí gól. Neuvěřitelné, jak se dnes domácí dokáží během početní výhody prosazovat. Přitom začátek této převahy nebyl pro domácí ideální. Pak ale na modré čáře napřáhl obránce Alec Martinez a těsně před zraky Lundqvista kotouč tečoval TANNER PEARSON. Brankář Rangers nestihl reagovat na změnu směru zakončení a Králové poprvé v utkání vedou. Asistence: Alec Martinez, Michael Amadio.
     
    29:35
    Tahle početní výhoda Los Angeles zatím nevypadá tak dobře jako ty předchozí. Už je skoro polovina pryč a Kings se vůbec nedostali ke střele.
     
    29:00
    Hned na úvod oslabení ale Kings přišli o útočné pásmo, takže se musí na území soupeře co nejrychleji vracet.
     
    28:48
    Takže je tu další komplikace pro tým z Východní konference. Dvě minuty za sekání si musí jít odsedět hostující hokejista Nick Holden. A Lundqvista tak čeká další práce.
     
    28:35
    Chystá se další přesilovka pro Kings, ti mají nyní výhodu. Faulován byl útočník Tyler Toffoli.
     
    28:09
    Hned po vhazování další domácí pokus, nyní z hokeji Pearsona. Lundqvist měl znovu připravený beton u tyče, tohle pro něj nebyl žádný problém.
     
    27:59
    Henrik Lundqvist jen tak tak udržel puk před brankovou čarou, na jeho brankovišti dorážela dvojice hráčů Kings. Třetímu inkasování švédský lapač puků ale zatím zabránil.
     
    27:45
    Smith musel zastavovat Kopitara na levé straně, domácí jsou stále hodně nebezpeční a mají nyní daleko více ze hry.
    26:13 Michael AMADIO - 2:2
     
    26:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Během přesilové hry jsou dnes domácí hodně nebezpeční, tady je další důkaz. Peter Holland už se sice pomalu vracel do hry, ale ještě předtím zvedali Kings ruce nad hlavy. Někam k pravému kruhu dostal ukázkově nabito MICHAEL AMADIO, ten neváhal a ránou z první poslal kotouč za Henrika Lundqvista. Tady neměl gólman New York Rangers šanci stihnout reagovat. Králové tím pádem srovnávají dvoubrankou ztrátu a začínáme prakticky od nuly. Druhá využitá přesilovka Los Angeles. Asistence: Alec Martinez.
     
    25:52
    Toffoli a jeho další rána, tentokrát od modré čáry. Potřeboval však, aby jeho pokus někdo tečoval, takto napálil jen mantinel za klecí Rangers.
     
    25:16
    Michael Grabner vyhodil puk přes všechny čáry, hosté se tedy poprvé osvobozují a mají prostor na to, aby vystřídali formace.
     
    24:51
    Muzzin měl na hokejce svou druhou branku v zápase, jenže z prostoru mezi kruhy minul.
     
    24:42
    Slovenský forvard Marián Gáborík pálil bez přípravy, trefil ale jen připraveného Lundqvista. Ještě předtím to od modré čáry zkoušel i Drew Doughty.
     
    24:21
    Rozhodčí na startu prostřední periody tresty rozhodně nešetří. Je tu další, nyní pro hostujícího Hollanda. Ten musí odsedět menší trest za podražení. Tudíž šance Kings na srovnání stavu.
     
    23:58
    Stále platí, že jsou na začátku druhé části aktivnějším týmem na ledě domácí. Toffoli střílel a Lundqvist jen tak tak vyrazil kotouč pryč levým betonem.
     
    23:20
    Už jen poslední vteřiny z trestu Dustina Browna, vypadá to, že Kings tohle oslabení zvládnou bez inkasování.
     
    22:51
    Vesey kličkoval s pukem na levé straně, načež vybídl do šance Bučněviče. Avšak Jonathan Quick ani přesto nemusel řešit žádnou střelu na svou branku.
     
    22:19
    Poprvé v oslabení se Králové osvobozují, ale J. T. Miller touš brzy zavezl zpátky do útočného pásma. Každopádně ne na dlouho.
     
    21:31
    Tentokrát pro změnu přesilovka pro New York Ranger. Dvě minuty za podražení inkasuje Dustin Brown, jenž bude doufat, že jeho spoluhráči v oslabení neinkasují.
     
    21:20
    Už se tedy hraje znovu na obou stranách v plném počtu, ale aktivnější jsou domácí. Dustin Brown to zkoušel bez přípravy z dálky.
    20:30 Jake MUZZIN - 1:2
     
    20:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla hodně rychle využitá přesilovka. Domácí si zahráli první početní výhodu v zápase a hned je z toho branka na 1:2. Vše začalo ještě v obranné třetině, odkud Králové vyvezli puk dopředu. Potom situaci sehráli tak jednoduše, jak to jen šlo. Od modré čáry napřáhl na pumelici JAKE MUZZIN, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Zamířil přesně do levého horního rohu Lundqvistovy klece. Los Angeles je tedy výsledkově zpátky v zápase a drama je na světě. Asistence: Drew Doughty, Anže Kopitar.
     
    20:01
    Domácí Kempe a hostující Smith se do sebe na konci první třetiny pustili pěstmi, a tak oba právem dostávají pětiminutové tresty za rvačku. Na začátku prostřední části tedy budou svým týmům chybět. Smith navíc dostal ještě dvě minuty za hrubost, takže z toho vznikla přesilovka Los Angeles.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zanedlouho odstartuje druhá třetina utkání. Podaří se v ní Los Angeles dohnat dvoubrankovou ztrátu na svého soupeře?
     
    Střely na branku po první třetině

    Los Angeles Kings: 10

    New York Rangers: 9
     
    Více už se toho v první třetině nestane. New York Rangers nejdříve využili přesilovou hru a prosadil se David Desharnais, brzy po něm skóroval ještě spoluhráč Jimmy Vesey. Los Angeles tedy doma znovu prohrává a bude muset dohánět ztrátu. Po první siréně se ještě strhla bitka mezi domácím Kempem a hostujícím Smithem, oba dostanou tresty po pěti minutách za bitku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Smith se snažil vybojovat kotouč u levého mantinelu v útočném pásmu. Měl ale na zádech dvojici hokejistů Kings, takže není divu, že nakonec neuspěl.
     
    19:03
    Začala poslední minuta první třetiny, puk mají ve středním pásmu na hokejkách Kings. Teď ale mají domácí trable se dostat až před zařízení soupeře.
     
    18:31
    Forbort vypálil a někdo ještě puk tečoval. Puk se pak vznesl do vzduchu a gólman New Yorku ho musel lovit pořádně vysoko. I v tomto případě ovšem uspěl a zabránil inkasování.
     
    18:13
    Lundqvist znovu raději podržel puk, který k němu přiklouzal na brankoviště. Dorážet totiž hodlala hned dvojice hráčů v černých trikotech.
     
    17:58
    Folinova dělovka se odrazila od někoho před brankou a zamířila znovu jen do ochranné sítě. Henrik Lundqvist má teď daleko více práce než v první části úvodní třetiny.
     
    17:20
    Po delší době vyrazili do protiakce hosté, ale nebylo z toho nic většího. Je vidět, že Kings chtějí ještě v první třetině s výsledkem něco udělat a dohnat ztrátu.
     
    16:43
    V příležitosti skórovat pro změnu Anže Kopitar, ale ten tváří v tvář Lundqvistovi trefil jen betony připraveného soupeřova gólmana.
     
    16:18
    Forbortovi utekl poskakující puk na modré čáře, tudíž domácí přišli poměrně lacino o výhodu útočného pásma. Toho Ragners okamžitě využili k dostřídání.
     
    15:48
    Alec Martinez a jeho pokus, ten však mířil hodně vysoko nad branku. Dorážka Toffoliho z prostoru před brankovištěm už vypadala mnohem nebezpečněji, Henrik Lundqvist měl tentokrát i krapet štěstí.
     
    15:25
    Kings vyhráli důležité vhazování v útočném pásmu a byl to znovu Muzzin, kdo bez otálení pálil. V tomto případě však trefil jen ochrannou síť, takže se bude muset buly opakovat.
     
    15:16
    Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, potom už budeme pokračovat v jeho zbytku.
     
    15:16
    Martinez vybídl ke střeleckému pokusu Muzzina. Ten nadvakrát prověřil Henrika Lundqvista z dálky, ale ani jednou na něj nevyzrál.
     
    14:56
    Rangers nikam nespěchají, jejich druhá formace v klidu počká, až na led naskočí čerstvé síly.
     
    14:28
    Quick vyjel za branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Už se hraje hodně dlouho bez přerušení, což by mohlo pomoci nějakým lepším akcím na jedné či druhé straně.
     
    13:54
    Grabner zkusil překvapit Quicka střelou po ledě z rohu, touš ale vůbec netrefil branku.
     
    13:20
    Kyle Clifford je zpátky na ledě a to znamená, že Los Angeles Kings hrají v plném počtu. Stále ale musejí být pozorní, protože se situaci odehrává kolem jejich klece.
     
    12:49
    DeAngelo to zkoušel také střelou na teč, jenže neuspěl. Vypadá to, že tentokrát Králové početní nevýhodu zvládnou bez inkasování.
     
    12:15
    Millerova pecka z levého kruhu, znovu trefila připraveného gólmana kalifornského výběru. Polovina oslabení Kings je pryč, zatím si vedou docela dobře.
     
    11:50
    Quick měl znovu co dělat, aby se stihl přesunout k pravé tyči. Nakonec to ale zvládl a puk nějakým způsobem vytěsnil do pravého rohu.
     
    11:18
    Okamžitě po vhazování přišla rána od modré čáry, jenže Bučněvič nemířil přesně, trefil jen mantinel za klecí. Potom už se Kings osvobozují vyhozením daleko.
     
    11:08
    Dvě minuty za napadení si je nucen odsedět Kyle Clifford. To znamená, že Rangers čekají další dvě minuty v přesilovce, mohou odskočit už na rozdíl tří zásahů.
     
    09:56
    Bude se vylučovat, a to znovu na straně Los Angeles Kings, ale ještě mají hosté ponechanou výhodu.
     
    09:06
    Neuspěl ani Tyler Toffoli, který tečoval pokus některého ze svých spoluhráčů před brankovištěm.
     
    08:26
    Na druhé straně hrací plochy zkoušel své štěstí Pearson, ten ale ve vyložení pozici na levém kruhu minul. Dorážky z domácích hokejek už nepřišly.
    07:12 Jimmy VESEY - 0:2
     
    07:12
    Rangers právě vstřelili branku!
    Netrvalo to dlouho a hosté vedou dokonce rozdílem dvou zásahů. Po souboji o kotouč v pravém rohu puk doputoval až na modrou čáru, odkud Rangers vypálili. Akce skončila až před brankovištěm Jonathana Quicka, tam aktivně a hlavně přesně dorážel hostující útočník JIMMY VESEY. Gólman Los Angeles vůbec neměl situaci pod kontrolou, nevěděl, kde mu hlava stojí a inkasoval. Také v tomto případě puk za jeho záda doskákal po ledě, nešťastná situace pro Kings. Asistence: Mats Zuccarello, Brady Skjei.
     
    06:32
    Nahození Zibanejada ještě někdo před domácím zařízením tečoval, ale kotouč šel nakonec mimo tři červené tyče.
     
    06:23
    Lundqvist má puk v náruči po střele z dálky. Pokračovat budeme po konci komerční přestávky.
     
    05:57
    Los Ageles vsadilo na nahozený kotouč o zadní mantinel, tentokrát se to domácím vyplatilo. Jako první u něj byl Marián Gáborík, který však neměl komu nahrát.
     
    05:34
    Hra se po první brance trošku uklidnila, hraje se převážně ve středním pásmu.
     
    04:58
    Králové se snaží odpovědět co nejrychleji. Z pravého kruhu se snažil do šance protlačit Anže Kopitar, jenže nikdo ze spoluhráčů mu nepomohl.
    03:53 David DESHARNAIS - 0:1
     
    03:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    První hostující přesilovka na začátku nevypadala moc dobře, Rangers měli problém se vůbec udržet v útočném pásmu. Potom ale Newyorčané začali kombinovat, posílali puk z jedné strany na druhou, a to se jim vyplatilo. Z pravého kruhu totiž vypálil po ledě DAVID DESHARNAIS, jenž zamířil přesně mezi betony Jonathan Quicka. A domácí brankář je nestačil dát zavčas k sobě. Rangers jdou tedy ještě v prvních pěti minutách do vedení a Kings musí dohánět ztrátu. Asistence: Tony DeAngelo, Vinni Lettieri.
     
    02:52
    Pavel Bučněvič nahazoval puk na teč, jenže před gólmanem Los Angeles nikdo netečoval přesně. Jezdci se ještě stále neusadili v pásmu tak, aby rozevřeli přesilovkový deštník.
     
    02:29
    Začátek přesilovka hostům moc nevychází, Doughty okamžitě vyhodil puk přes všechny čáry až za klec Henrika Lundqvista.
     
    02:00
    bude se poprvé v zápase vylučovat. Útočník Kings Marián Gáborík odjíždí na trestnou lavici, protože zasáhl soupeře holí do obličeje. Takže početní výhoda pro Rangers a jejich šance jít do trháku.
     
    01:41
    Mats Zuccarello zůstal nekrytý mezi kruhy, a tak zakončoval bez přípravy. Útočník hostů jen těsně minul pravou tyčku, málem zaskočil Quicka.
     
    01:06
    Zatím se hraje aktivní hokej a bez přerušení. Ani jedna strana nechce udělat chybu, ale zároveň se týmy nestahují zbytečně před svou klec.
     
    00:26
    Také Rangers to zkoušejí na druhé straně. Konkrétně Michael Grabner doloval touš v pravém rohu, tam proti němu ale byla dvojice hráčů v černém dresu.
     
    00:07
    Jako první se kotouče na buly zmocnili hokejisté Los Angeles. Obránce Drew Doughty zkusil hledat cestu dopředu, ale jen nahodil o zadní mantinel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a vše bude připraveno k úvodnímu buly.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, Folin – Kempe, Kopitar, D. Brown – Pearson, Lewis, Toffoli – Iafallo, N. Shore, Gáborík – Clifford, Amadio, T. Mitchell.

    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh, Holden, Skjei, Kampfer, Br. Smith, DeAngelo – Rick Nash, Zibanejad, Bučněvič – Vesey, J. T. Miller, Zuccarello – Catenacci, Desharnais, Lettieri – Carey, Holland, Fast.

    Rozhodčí: O'Halloran, Luxmore – Rody, Cherrey.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou týmů z opačných konferencí. Narazí na sebe finalisté Stanley Cupu z roku 2014. Trápící se Los Angeles Kings na svém ledě přivítají New York Rangers.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Pavelec (NYR) (8 odchytaných zápasů)
    Marián Gáborík (LAK) (7 + 7)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy už na sebe jednou v této sezóně narazily, a to v polovině prosince. New York Rangers na svém ledě porazili Los Angeles Kings 4:2.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Ve Staples Center rozjeli letošní hokejovou sezónu na jedničku. Zdálo se, že Kings hodili za hlavu nevyrovnané výkony z ročníku 2016-17, dlouho vedli celou Pacifickou divizi a neměli konkurenci. Jenže pak se něco přihodilo, výsledky Los Angeles začaly skřípat a týmy kouče Stevense postupně padal pořadím dolů. Nyní Králům náleží až čtvrtá příčka, se ztrátou dvou bodů na třetí Calgary Flames. Co je pro Kings vůbec nejhorší, aktuálně se jim vůbec nedaří a mají v zádech dlouhou sérii proher. Od 3. ledna tohoto roku Kaliforňané neví, jak chutná pocit vítězství. Naposledy je udolali těsně 2:1 rivalové Anaheim Ducks, ještě předtím obhájce Stanley Cupu Pittsburgh Penguins (3:1). Los Angeles dalo v každém z předchozích tří utkání jedinou branku, takže je zřejmé, kde dnešní domácí výběr nejvíce tlačí bota. Procitnou Králové proti Rangers a vrátí se zpátky do pohody?

    Statistiky Los Angeles má nyní na starosti Anže Kopitar (18 + 29), který je společně s Tylerem Toffolim (18 + 12) nejlepším střelcem týmů. Dále se daří Dustinu Brownovi (15 + 17), Drew Doughtymu (7 + 23) či Tanneru Pearsonovi (8 + 1)
     
    NEW YORK RANGERS

    S výsledky New York Rangers je to poslední dobou jako na houpačce. V sobotu večer tým z Východní konference padl na ledě Colorado Avalanche, když pod střechou Pepsi Center prohrával už od první třetiny. Ještě předtím si ale stejný mančaft vyšlápl poměrem 4:3 na Buffalo Sabres, zvládl i bitvu proti Philadelphia Flyers (5:1). Jezdci se pohybují na hranici postupu do play-off, v tabulce Metropolitní divize jim patří 53 bodů. Aby poskočili na první tři divizní pozice, potřebovali by nějakou delší sérii výher. Co je zajímavé, Newyorčané čekají na venkovních úspěch už tři střetnutí po sobě, takže body z ledu Los Angeles by se jim vskutku hodily. Dokáže parta před brankářem Henrikem Lundqvistem hodit duel proti Coloradu rychle za hlavu a nabrat síly pro další klání?

    Kandaské bodování New York Rangers vede norský útočník Mats Zuccarello (8 + 25), následují ho Pavel Bučněvič (13 + 17), J. T. Miller (10 + 19) či nejlepší střelec výběr Michael Grabner (20 + 4). Naposledy v Coloradu se mezi tři tyče postavila brankářská jednička Henrik Lundqvist.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Muzzin (Doughty, Kopitar), 27. Amadio (Martinez), 31. Pearson (Martinez, Amadio), 60. Lewis (D. Brown, Doughty) – 4. Desharnais (DeAngelo, Lettieri), 8. Vesey (Zuccarello, Skjei)


    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, Folin – Kempe, Kopitar, D. Brown – Pearson, Lewis, Toffoli – Iafallo, N. Shore, Gáborík – Clifford, Amadio, T. Mitchell.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh, Holden, Skjei, Kampfer, Br. Smith, DeAngelo – Rick Nash, Zibanejad, Bučněvič – Vesey, J. T. Miller, Zuccarello – Catenacci, Desharnais, Lettieri – Carey, Holland, Fast.

    Rozhodčí: O'Halloran, Luxmore – Rody, Cherrey

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri