New Jersey – Detroit 0:3 (kon.) | Toronto – Colorado 2:4 (kon.) | Minnesota – Ottawa 3:1 (kon.)
Chicago – Tampa 0:2 (kon.) | Arizona – NY Islanders 3:2 (po pr.) | Calgary – Buffalo 1:2 (po pr.)
po prodl.
Arizona Coyotes
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
New York Islanders
Úterý 23.01.2018, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (06:39:20)
     
    Československá stopa v utkání
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 4 střely, čas na ledě 16:28
    Jaroslav Halák (NYI) 60 minut. 30 zák., 3 góly, 90,9%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nick Cousins (ARI) 2+1
    2. Brendan Perlini (ARI) 1+0
    3. Oliver Ekman-Larsson (ARI) 0+1.
     
    Střely na branku: 33 – 34.
     
    Je dobojováno! Výkon Arizony po vynikajícím začátku postupně upadal do průměru, Islanders se naopak pozvolna rozjížděli k mohutnému finiši, na jehož začátku svým druhým gólem vyrovnal Beauvillier. Prakticky celá třetina stála z domácího pohledu na brankáři Raantovi, který udržel remízu 2:2 a v prodloužení svými zákroky chvílemi zvedal diváky ze sedadel. Velké šance svěřenců trenéra Douga Weighta tak zůstaly nevyužity a za to přišel trest od Nicka Cousinse, který v polovině nastaveného času strhl vítězství na stranu Kojotů.

    Ti pokračují v překvapivě dobrých výkonech, dnes zvítězili podruhé v řadě a celkově v tomto kalendářním roce bodovali už posedmé z osmi utkání. Oproti tomu Islanders prohráli třetí z předchozích čtyř zápasů a je takřka jisté, že je až do konce základní části čeká tuhý boj o play-off.
     
    Konec zápasu.
    62:21 Nick COUSINS - 3:2
     
    62:21
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto a druhý bod přece jenom zůstává v Glendale! Christian Fischer rychle otočil hru a najetím do mezikruží k sobě přilákal všechny protihráče. Mezi nimi stihl v ideální moment přihrát na nehlídaného NICKA COUSINSE, jenž byl několik metrů za obranou, takže měl čas na rutinérské bekhendové zakončení! Asistence: Christian Fischer.
     
    62:08
    Kompletní trojka Arizony se stáhla na jednu stranu, toho využil Beauvillier a vynikajícím pasem přenesl hru doleva k úplně volnému Leddymu. Raanta ho dvakrát výtečně vychytal a za zneškodnění další Tavaresovy dorážky si vysloužil ovace ve stoje!
     
    61:56
    John Tavares měl po své levici Beauvilliera, zkusil to však sám a nebyl úspěšný, neboť Cousins se jeho naznačením nenechal ošálit. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan dnes hraje výtečně a zaslouženě dostává hodně prostoru i v prodloužení.
     
    61:27
    Slovenský útočník Richard Pánik uklidnil hru a dlouhou přihrávkou o mantinel uvolnil Claytona Kellera. Mladičký nováček si připravil prudkou střelu zápěstím z levého bodu pro vhazování a Halák musel rychle reagovat.
     
    61:06
    Matthew Barzal udělal několik tanečků nad kotoučem a přihrál ho do těsné blízkosti brankáře Raanty. K Hickeymu tento pas ale neprošel, protože ho vystihl Keller.
     
    60:57
    Eberle s Hickeym úspěšně bojovali na levé straně útočného pásma Islanders. Druhý jmenovaný si sjel blíže brankovišti a přihrávkou do druhé vlny nabil Barzalovi, který z mezikruží vypálil zápětím nad branku.
     
    60:31
    Brendan Perlini přilepil puk na svou hokejku a znovu vyrazil vstříc Halákovi. Ten ale zasahovat nemusel, protože Leddy střelu domácí jedenáctky hokejkou nadzvedl do ochranné sítě.
     
    60:23
    Perlini nabral rychlost a vřítil se mezi trojici soupeřů. Kotouč mu ale utekl do rohu a Stepan po jeho přihrávce vybruslil ven z útočného pásma Arizony.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 31 – 31 (14:3, 13:13, 4:15).
     
    Šedesát minut hry je o minulostí, nicméně o vítězi zápasu ještě rozhodnuto není. Třetí třetina bezesporu patřila New Yorku Islanders, který byl jasně lepší a po vyrovnání Beauvilliera měl několik možností na obrat. Kojotům ale výrazně pomohl ve formě chytající Antti Raanta a dotáhl utkání do pětiminutového prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 13. Cousins (Ekman-Larsson), 30. Perlini (L. Schenn, Cousins), 63. Cousins (Fischer) – 21. Beauvillier, 43. Beauvillier (Hickey, Barzal)


    Arizona Coyotes: Raanta (Wedgewood) – Demers, Ekman-Larsson (A), Hjalmarsson (A), Chychrun, L. Schenn, Goligoski – Pánik, Stepan (A), Perlini – Rieder, Dvorak, Keller – Fischer, Domi, Rinaldo – Martinook, Richardson, Cousins.
    New York Islanders: Halák (Greiss) – Mayfield, Leddy (A), Aho, Pelech, Pulock, Hickey – Jo. Bailey, Tavares (C), Lee – Eberle, Barzal, Beauvillier – Quine, B. Nelson, Johnston – Clutterbuck (A), Fritz, Chimera.

    Rozhodčí: Joanette, Luxmore – Shewchyk, Wheler

    Diváci: 11 707
    thejrc.org