Anderlecht – Waasland-Beveren 2:2 (kon.) | Eupen – Charleroi 1:0 (kon.) | Lokeren – Genk 1:2 (kon.)
Antverpy – Gent 1:1 (kon.)
konec
Royal Antverpy
1:1 (1:1)
KAA Gent
Středa 24.01.2018, 20:30 • Het Bosuilstadion, Antverpy • Belgická liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:9. (22:23:35)
     
    Je tu konec! Dnešní utkání nakonec končí remízou 1-1, což je vzhledem k průběhu utkání zřejmě zasloužené. Sledovali jsme hodně nezáživné klání, jenž nabízel spíše vlnu nedovolených zákroků. Ani jeden z brankářů pak neměl moc práce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Centr ke vzdálenější tyči nebyl nikterak dobře umístěný a následně zaplul do náruče Bolata.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Sinan Bolat (Royal Antverpy FC).
     
    87
    Hodně nebezepčnou střelu vyprodukoval Kubo, jenž se s velkým štěstím dostal k míči. Bolat jeho střelu vyrazil a poté je pískáno ve prospěch Antverp.
     
    86
    Hodně důrazně šel do souboje v pokutovém území Verstraete, který nakonec čistým způsobem obral protihráče o balón.
     
    85
    Po hodně dlouhé době měl práci hostující brankář Kalinič, který musel pokrýt nepříjemnou skákavou střelu z kopačky Pitroipy.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Thomas Foket (KAA Gent).
     
    83
    Posléze se také hráči Gentu dostali s míčem do ofsajdu a následovat bude rozehrávka Bolata. Do konce zápasu zbývá něco málo přes sedm minut.
     
    82
    Útok domácího celku je nakonec zastaven kvůli ofsajdovému postavení. To se Antverpám pochopitelně nelíbí, nicméně hlavní sudí je jiného názoru.
     
    81
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Mamadou Sylla.
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Stallone Limbombe, přichází Reda Jaadi.
     
    80
    Již se žlutou kartou hrající Yatabaré nyní hodně zariskoval, neboť jeho tahání za dres klidně mohlo přinést druhou žlutou.
     
    79
    Zhruba z pětadvacet metrů zkusil své štěstí křídelník Jaremčuk. Jeho zakončení se stáčelo směrem od branky, kterou nakonec minulo o pár metrů.
     
    78
    A po něm se málem hosté dostali do vedení! Kalu poslal na malé vápno náramný centr, po němž Rosted orazítkoval břevno.
     
    77
    O malý okamžik později se stejná rozehrávka opakovala, nicméně se stejným výsledkem. Tentokráte Owusu odvrátil míč za cenu rohového kopu.
     
    76
    Kalu to zkoušel zřejmě cvičeným signálem, který spočíval v přetažení míče na zadní tyč. Tam byl ale jako první u balónu Matheus.
     
    75
    Bronnovi se sice nelíbilo posouzení předchozího zákroku, hostující zadák totiž požadoval žlutý kartónek. I tak bude jeho celek zahrávat volný kop.
     
    74
    Na opačné straně v zakončení naprosto selhal střídající Pitroipa, který zkoušel zbrkle vystřelit. Výsledkem je hodně nepovedený projektil.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Birger Verstraete (KAA Gent).
     
    72
    Kalu to na pravém křídle udělal velmi dobře, bránící Van Damme měl velké starosti. Nakonec musel zasahovat až brankář Bolat.
     
    71
    Utkání se nám dostalo do závěrečné dvacetiminutovky a v tuto chvíli nic nenasvědčuje tomu, že bychom měli v brzké době očekávat nějakou branku.
     
    70
    Kdepak, ani z tohoto mráčku nezaprší. Corryn se totiž bleskově po zisku míče pokusil oslovit vzdušným pasem své kolegy, míč ale skončil až u Kaliniče.
     
    69
    Před malým momentem prolétl domácí šestnáctkou hodně nebezpečný centr, který si málem Sall srazil do vlastní branky.
     
    68
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Obbi Oularé, přichází Romain Habran.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Sambou Yatabaré (Royal Antverpy FC).
     
    66
    Gent se i tentokráte dostal k rohovému kopu, který směřoval ke vzdálenější tyči. Tam zcela osamocen hlavičkoval Gigot nad břevno.
     
    65
    Kubovi se podařilo v těžké pozici vydolovat balón, který následně předal svému obrannému spoluhráči Foketovi. Hosté to v tuto chvíli zkoušejí přes pravé křídlo.
     
    64
    Bolat se tak dlouho připravoval k výkopu od své svatyně, až ho poslal pouze za postranní čáru. Ani jeden z domácích hráčů ho neměl šanci zastihnout.
     
    63
    Foket přešel s trochou štěstí přes střed hřiště a těsně před vápnem předal balón Kaluovi. Následná rána minula tyč hruba o metr.
     
    62
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Geoffry Hairemans, přichází Jonathan Pitroipa.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry a ve druhém poločase platí, že sledujeme hodně nezáživnou podívanou. K vidění není žádný výrazný moment.
     
    60
    Bolatovo nikterak razantní odkopnutí míče nakonec našlo předem určeného adresáta. Owusu sklepl míč na levou stranu, kde Van Damme neuspěl se stahovačkou.
     
    59
    K němu se postavil opět Kalu, který to tentokráte zkoušel nakrátko. Po několika přihrávkách směřoval do vápna centr, jenž neměl šanci na úspěch.
     
    58
    Foket měl najednou na levém křídle spoustu prostoru a ten využil k přihrávce na Andrijaševiče. Ten o míč přišel, nicméně následovat bude roh.
     
    57
    V hlavičkovém souboji nedokázal Kalu přehlavičkovat Matheuse a těžiště hry se tak otáčí na druhou stranu. Mezihra je nyní naprosto mizivá.
     
    56
    Netrvalo dlouho a další nedovolený zákrok byl spáchán na Oularého. Mezitím sledujeme bouřlivý kotel Antverp, jenž vydatně ženou své miláčky za druhou brankou.
     
    55
    Hairemans si přichystal exekuci rohového kopu, po kterém se žádný z jeho kolegů nedokázal dostat k hlavičce. Hosté se i tentokráte ubránili.
     
    54
    Střídající Rosted se snad poprvé seznámil s kulatým nesmyslem a ihned ho odpálil na druhou stranu hrací plochy. Úvodní minuty jsou hodně nepřesné.
     
    53
    Bronn si chtěl hodit balón kolem napadajícího Yatabarého, který mu v cestě nechal nohu. Místo průniku přes střed hřiště bude následovat aut.
     
    52
    Na opačné straně se Van Dammovi nepodařilo ideálně odcentrovat a posléze si o nic lépe nevedl ani Oularé. Kalinič bude vykopávat.
     
    51
    Odpovědnost od rohového praporku vzal opět na sebe Kalu, jehož nabídka se stáčela směrem do branky. Nakonec jí ale odvrátil pozorný Sall.
     
    50
    Rozehrávky standardní situace zhruba ze čtyřiceti metrů se chopil Janga, který necentroval vůbec špatně. Po jeho centru bude Gent ještě zahrávat roh.
     
    49
    Verstraete se neprobil přes mohutný blok v pokutovém území, jeho spoluhráči ale ještě vybojovali autové vhazování.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách byl sice Owusu poslán k zemi, nicméně byl pískán až následující nedovolený zákrok na Kalua.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Nana Asare, přichází Sigurd Rosted.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl dvě branky. Sledovali jsme velice vyrovnanou podívanou, jenž byla bohatá spíše na nedovolené zákroky. Vyložených šancí bylo poskvrnu, i tak jsme se dočkali dvou přesných zakončeních.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Stallone LIMBOMBE - 1:1
     
    45+1
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Domácí srovnávají krok! Andrijaševič si nevšímal napadajícího Hairemanse, který oslovil STALLONEHO LIMBOBEHO, který propálil Kaliniče.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Roman Jaremčuk (KAA Gent).
     
    43
    Matheus se podíval směrem dopředu a ihned zkoušel kolmicí oslovit Owusua. Dalekonosný nákop sice nebyl špatný, Gigot ale uplatnil svoje výškové předpoklady.
     
    42
    Domácí středopolař to nakonec zkoušel přímo na bránu, nicméně jeho ostrý projektil skončil na dobře postavené zdi.
     
    41
    V blízkosti pokutového území byl poslán k zemi Limbombe a domácí mají k dispozici volný kop z velmi dobré pozice. K míči se již staví Hairemans.
     
    40
    Antverpy rázem ožily a najednou jsou to domácí hráči, kdo je výrazně aktivnější. Do vápna přiletěly hned dva centry, oba ale odvrátli pozorní protihráči.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí také něco nastaví.
    34. Roman JAREMČUK - 0:1
     
    34
    Gent právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! V pokutovém území se dostal k hlavičce ROMAN JAREMČUK, proti jehož zakončení byl Bolat krátký.
     
    34
    Do pokutového území Antverp přiletěl skákavý centr, který z první odklidil do bezpečnějšího prostoru Matheus. Broon bude ještě vhazovat.
     
    33
    Zatím není k vidění příliš střeleckých pokusů, nýbrž jsme viděli nespočet osobních soubojů. Oba celky si nedarují ani kousek prostoru.
     
    32
    Oulare spěchal kupředu, načež chtěl popostrič přihrávku na Owusua. Přihrávka ale byla sražena a navíc se první jmenovaný dopustil útočného faulu.
     
    31
    Foketova dalekonosná nabídka byla příliš dlouhá a Sall již nedopustil, aby se Janga dostal k míči. Bolat se po delší době seznámí s míčem.
     
    30
    Domácí tábor se nyní dožadoval odpískání pokutového kopu, nezdálo se jim totiž počíníné Asareho, jenž z opakovaného záběru skutečně zahrál rukou.
     
    29
    Hra je v posledních okamžicích hodně kouskována. Další z řady nedovolených zákroků tentokráte spáchal Asare, jenž evidentně držel Oulareho.
     
    28
    Gigot narazil na pravou stranu na Bronna, který se ukvapil s výkopem na útočné kolegy. Ti se totiž na poslední chvíli hnuli opačným směrem.
     
    27
    Jako poslední se dotkl míče domácí zadák Matheus, což znamená, že soupeř se chopí rohového kopu. Ten bude proveden z kopačky Kalua.
     
    26
    O pár vteřin později je hra opět přerušena. Tentokráte chtěl Buta vyvézt balón z vlastní poloviny, nicméně do dráhy pohybu se mu postavil Foket.
     
    25
    Gent si přichystal standardní situaci od pravé postranní čáry. Ještě před dopadem míče bylo pískáno, neboť se Kalu dopustil útočného faulu.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Alexander Corryn (Royal Antverpy FC).
     
    23
    Rázem ale přišla velice riskantní přihrávka středem hřiště, kterou stačil vystihnout Yatabare. Domácí hráči posléze vybojovali autové vhazování.
     
    22
    Hostující zadáci nyní vedou velice pozvolnou kombinaci od vlastního pokutového území. Soupeř nikterak nenapadá rozehrávku.
     
    21
    Máme za sebou více než dvacet minut a k vidění je hodně vyrovnaná partie. O něco více ze hry přeci jenom mají hosté, kteří si dokonce vytvořili úvodní gólovku.
     
    20
    Foket se na levém křídle neodvážil k ničemu individuálnímu a balón vrátil zpět za půlící čáru. Gent to zřejmě zkusí přes opačné křídlo.
     
    19
    Vypadá to, že hostující hráč bude moci pokračovat ve hře a oba celky jsou tak v plném počtu. Mezitím Antverpy okupují útočnou polovinu.
     
    18
    Ghanský obránce nakonec po svých dolních končetinách opustil hrací plochu a nadcházející minuty ukážou, jestli bude zapotřeba střídat.
     
    17
    Už se nehraje dobrou minutu, neboť po jednom ze soubojů skončil na zemi hostující Asare. Na hrací plochu přispěchal také lékařský tým.
     
    16
    V tuto chvíli mají více ze hry hostující hráči, kteří vedou svoje akce spíše po křídelním prostoru. Střed hrací plochy je totiž hodně přehuštěný.
    15. Velká šance hostů.
     
    15
    Velká šance Gentu! Kalu poslal na malé vápno zpětnou přihrávku, po které pálil Andrijaševič z velmi dobré pozice vedle tyče.
     
    14
    Hlavní sudí vrátil Butu na správné místo k provedení autového vhazování. Domácí zadák si svým hodem vybral Oulareho, který byl velmi dobře pokryt.
     
    13
    Turecký brankář nalezl svým odkopem úplně volného Hairemanse, který ale zřejmě netušil, že široko daleko nikdo není a o míč přišel.
     
    12
    Hodně zkušeně si u brankové čáry počínal Sall, jenž nepustil k balónu napadajícího Jangu. Bolat bude vykopávat od své svatyně.
     
    11
    Hodně ostře šel do souboje v pokutovém území hostující Asare, který doslova zboural Limbombeho. Pokutový kop se ale konat nebude.
     
    10
    Janga pouze slabě prodloužil za sebe balón, nicméně v tomto prostoru se nepohyboval žádný z hráčů ve žlutém kompletu.
     
    9
    Kubo se vydal za půlící čáru, kde svedl souboj jeden na jednoho s Yatabarem. Nakonec úspěšnější byl hostující středopolař.
     
    8
    Na opačné straně posílal zajímavý centr do šestnáctky Kau, který našel na malém vápně Gigota. Jeho kolega posléze hlavičkoval na horní síť.
     
    7
    Hostující obrana uklidnila poněkud rozháraný úvod utkání a v tuto chvíli sledujeme poklidnou kombinaci na vlastní obranné polovině.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Buta (Royal Antverpy FC).
     
    5
    Buta vhazoval od pravé postranní čáry a posléze se balón dostal až k opačnému pokutovému území. Tam v tuto chvíli úřaduje brankář Kalinič.
     
    4
    Po rozehrávce standardní situace se do hlavičky natlačil Van Damme, jehož zakončení putovalo vysoko nad branku.
     
    3
    Z pravé strany zkoušel odcentrovat do šestnáxtky Limbombe, nicméně jeho ostrý centr dokázal zpacifikovat brankář Kalinič.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Royal Antverpy FC: Bolat – Matheus, Owusu Acheampong, Hairemans, Limbombe – Corryn, Bayal Sall, Buta, S. Yatabaré – Oularé, Jelle Van Damme.
    Náhradníci: Debaty – L. Mendy, Nazaryna, Pitroipa, Jaadi, Ghandri, Habran.

    KAA Gent: L. Kalinić – Gigot, Jaremčuk, Kalu, B. Verstraete – Asare, Janga, Bronn, Foket – Kubo, Andrijašević.
    Náhradníci: Thoelen – Čakvetadze, Sylla, Rosted, Koita, Raskin, L. Verstraete..
     
    KAA Gent

    Na druhé straně stojí fotbalisté Gentu, kteří se nacházejí o jednu pozici výše, než jejich dnešní soupeř. Gent se taktéž nachází ve velmi slušném rozpoložení, přičemž z posledních devíti ligových zápasů prohrál pouze v jediném. Hostující tým dnešního utkání se opírá o fungující defenzivní vazbu, která je vůbec nejlepší v celé soutěži.
     
    Royal Antverpy FC

    Antverpy letos předvádějí velmi sympatické výkony, které je vynesly až na dosavadní pátou pozici. Domácí celek dnešního utkání se nachází ve velmi slušné formě, neboť z posledních osmi ligových zápasů prohrál pouze v jediném. Pakliže je tradicí, být silnější na domácím stadionu, tak to rozhodně o Antverpách neplatí. Místní celek se totiž v tabulce domácích zápasů nachází ve spodní polovině tabulky, nicméně ve venkovní tabulce se zatím nachází na třetí pozici.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Royal Antverpy FC a KAA Gent.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 45+1. Limbombe – 34. Jaremčuk

    Karty:   6. Buta (ANY), 24. Corryn (ANY), 67. S. Yatabaré (ANY), 88. Bolat (ANY) – 45. Jaremčuk (GNT), 73. B. Verstraete (GNT), 84. Foket (GNT)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:9.
    Royal Antverpy: Bolat – Buta, Bayal Sall, Matheus, Jelle Van Damme (C) – Corryn, Limbombe (81. Jaadi), Hairemans (62. Pitroipa), S. Yatabaré – Oularé (68. Habran), Owusu Acheampong.
    Náhradníci: Debaty – Ghandri, Habran, Jaadi, L. Mendy, Pitroipa, Nazaryna.

    KAA Gent: L. Kalinić – Bronn, Gigot, Asare (C) (46. Rosted), Foket – B. Verstraete, Kubo – Andrijašević – Kalu, Jaremčuk (81. Sylla), Janga.
    Náhradníci: Thoelen – Čakvetadze, Koita, Raskin, Sylla, Rosted, L. Verstraete.
    ocianews.com