Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.) | Boston – New Jersey 3:2 (kon.) | Detroit – Philadelphia 2:3 (po pr.)
Montreal – Colorado 4:2 (kon.) | St. Louis – Ottawa 3:0 (kon.) | Nashville – Tampa 3:4 (po pr.)
Dallas – Florida 6:1 (kon.) | Edmonton – Buffalo 0:5 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 6:3 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 6:2 (kon.) | Vegas – Columbus 6:3 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Boston Bruins
3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
New Jersey Devils
Středa 24.01.2018, 01:05 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrou noc a brzy na počtenou. (03:57:40)
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Tuukka Rask (BOS) 37 zák., 2 góly, úsp. 94,9 %
    2. Brad Marchand (BOS) 1+1
    3. Damon Severson (NJD) 1+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    David Pastrňák (BOS) 0+1, +0, 1 střela, čas na ledě 16:16
    David Krejčí (BOS) 0+0, +0, 2 střely, čas na ledě 17:14
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, +0, 3 střely, čas na ledě 23:16
    Pavel Zacha (NJD) 0+1, +1, 0 střel, čas na ledě 17:07
     
    Brad Marchand ještě v samotném závěru poslal puk do prázdné branky Devils, kotouč ale překročil brankovou čáru až po vypršení času. O osudu tohoto utkání rozhodla druhá třetina, v níž padlo všech pět gólů. New Jersey sice dvakrát vedlo, domácí ale v obou případech těsné manko rychle smazali a v poslední minutě prostřední části poslal domácí do vedení Brad Marchand. K vidění dnes bylo pár kuriózních situací, například zhruba čtvrthodinovou pauzu vynucenou poruchou časomíry.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Patrice Bergeron se ze středního pásma pokusil poslat puk do prázdné branky, nakonec ale těsně minul! Bruins tak bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    59:15
    Ofsajd a v něm Kyle Palmieri, v probíhající poslední minutě třetí třetiny se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    58:57
    Přesilovka Devils je u konce. Ken Appleby míří na střídačku, hosté to v poslední minutě zkusí v šesti!
     
    58:03
    Ve vlastním oslabení se vydal kupředu Marchand, který ale z levéhi kruhu na připraveného Applebyho nevyzrál. Brad Marchand se po přerušení hry srazil s Marcusem Johanssonem a ten vypadá značně otřesen...
     
    57:41
    Palmierimu sjel na modré čáře puk z hokejky a skončil až ve středním pásmu, hosté tak musejí vyklidit vydobyté pozice v útočné třetiny.
     
    56:58
    Sami Vatanen se už během této přesilovky dostal ke dvěma střeleckým pokusům, navzdory clonícímu Boyleovi měl ale Rask dobrý výhled a v obou případech to zvládl.
     
    56:12
    Adam McQuaid (BOS) půjde pykat na dvě minuty za nedovolené bránění, hosté tak budou mít příležitost vyrovnat v přesilové hře.
     
    55:37
    Sean Kuraly získal puk na vlastní modré a vydal se do rychlého protiútoku, který nakonec zakončil střelou z levého kruhu, Ken Appleby si ale dokázal poradit.
     
    54:42
    Marcus Johansson se rozjel na pravém křídle a přesprintoval Cháru, poté jej ale kotouč neposlechl a sjel mu z čepele.
     
    53:45
    Tísněný Spooner vrátil puk Millerovi, bostonští hokejisté v této fázi zápasu především nechtějí udělat chybu.
     
    52:49
    Marchand se v dobré palebné pozici ještě rozhodl přihrávat a jeho pas byl takříkajíc na nikoho, k puku se ale poté ještě dostal David Pastrňák.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:57
    Už se hraje dlouho bez přerušení a na ledě se vlastně nic zajímavého neděje, čas ve třetí třetině rychle ubíhá.
     
    51:10
    Spooner podklouzl ve vlastním pásmu, hosté toho ale nedokázali využít a nyní musejí zakládat další akci z hloubi vlastní třetiny.
     
    50:19
    Chárova střela od modré trefila nohy Zajace, načež svěřenci Johna Hynese vytlačili černou pryž alespoň do středního pásma.
     
    49:38
    Hra byla po delší době přerušena a následovat bude další komerční přestávka.
     
    48:45
    Backes u hrazení obral o puk rozehrávajícího Bena Lovejoye, který poté vybojoval kotouč zpět, načež ho ovšem poslal na zakázané uvolnění.
     
    48:17
    Miles Wood z ostrého úhlu nahodil puk na brankáře Bruins, který tentokrát předvedl vcelku nejistý zákrok, nakonec to ale stačilo.
     
    47:33
    Obránce Damon Severson se dostal do samostatného úniku, Raska ale ze stoprocentní pozice nepropálil a gólman Bruins zastavil i jeho následnou dorážku!
     
    46:51
    Andy Greene ještě obětavým způsobem udržel puk v útočném pásmu, poté jej ale černá pryž neposlechla a Pastrňák ji dostal až na opačný konec hřiště.
     
    45:53
    Po Lovejoyově střele z pravé strany vznikl před Raskem krátký závar, nikdo v bílém dresu se ale nedostal k dorážce.
     
    44:58
    Třetí třetina zatím kdovíjaký hokej nenabízí, oproti prostřední dvacetiminutovce si obě mužstva mnohem pečlivěji hlídají zadní vrátka.
     
    44:11
    Will Butcher nabral rychlost ve středním pásmu, poté ale jen nahodil puk směrem k Raskovi a odjel střídat.
     
    43:04
    Tuukka Rask měl pořádně zakrytý výhled, pokus veterána Boylea od modré ale přesto dokázal polapit a přerušil hru.
     
    42:26
    Sean Kuraly vystřelil od pravého hrazení, na Applebyho si ale nepřišel. Domácí se snaží proti trojce New Jersey střílet doslova ze všech pozic.
     
    41:30
    Riley Nash s Davidem Backesem se dostali jen do středního pásma, poté se ale vydali napadat rozehrávku Devils a nakonec se dostali ke kotouči v útočné třetině.
     
    40:24
    Další nepěkné obrázky. Devin Berg upadl po kontaktu s Pastrňákem u hrazení a čárový arbitr vypadá otřeseně, doufejme, že bude v pořádku.
     
    40:01
    Komplikace pro Devils. Cory Schneider o druhé přestávce kvůli zranění v dolní části těla odstoupil a protože je zraněný i tradiční náhradník Kinkaid, do hry se dostává trojka Ken Appleby.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:12.
     
    Ve druhé třetině jsme se už gólů dočkali, červené světlo se rozsvítilo hned pětkrát. Devils byli stejně jako v první třetině mírně aktivnějším týmem, na góly Wooda i Seversona ale domácí v obou případech přispěchali s rychlou odpovědí a v poslední minutě druhé třetiny Bruins poslal do vedení Marchand.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:27 Brad MARCHAND - 3:2
     
    39:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    Poprvé v utkání se Bruins dostávají do vedení. Pastrňák a BRAD MARCHAND ujeli do přečíslení dvou na jednoho a druhý jmenovaný naznačil přihrávku, poté si ale přehodil kotouč na bekhend a dokonale zaskočil nicnetušícího Schneidera. Asistence: David Pastrňák.
     
    38:28
    Carlova nepřesná rozehrávka skončila až u Hischiera, ani Devils se ale následně nepodařilo rozehrát a puk doletěl na zakázané uvolnění.
     
    37:35
    V závěru druhé třetiny sledujeme hlušší pasáž hry, zhruba patnáctiminutová (!) přestávka kvůli potížím s časomírou utkání viditelně poznamenala a oba brankáři jsou nyní prakticky bez práce.
     
    36:16
    Ve středním pásmu se srazili spoluhráči Kuraly a Schaller, naštěstí pro Bruins z toho ale žádná šance pro Devils nepramenila.
     
    35:37
    Brandon Carlo si na útočné modré nedokázal zpracovat skákavý kotouč a Marcus Johansson poté dostal puk až do soupeřova pásma, a Devils tak mohou vystřídat.
     
    34:48
    Na samotném konci bostonské přesilovky se ještě ke střele od modré dostal Zdeno Chára, kanon slovenského veterána ale za Schneiderova záda nepropadl!
     
    34:19
    Travis Zajac se ve vlastním oslabení vydal do protiútoku, jeho nahození si ale Rask pohlídal a Bruins už míří zpět do útočného pásma.
     
    33:52
    Už se konečně zase hraje. Na konci přesilovkové kombinace Bruins stál David Krejčí, jehož pokus z levého kruhu ale Cory Schneider dokázal zastavit.
     
    32:53
    Hra zůstává nadále přerušena kvůli problému s časomírou.
    32:53 Patrice BERGERON - 2:2
     
    32:53
    Bruins právě vstřelili branku!
    Svěřenci Bruce Cassidyho se usadili v útočném pásmu a rána Krejčího z levé strany ještě orazítkovala tyč, o chvilku později ale z vrcholu kruhů vypálil PATRICE BERGERON a jeho rána už skončila v síti! Asistence: Brad Marchand a Torey Krug.
     
    32:03
    To jsou věci. Johansson (NJD) podrazil Carla, Boston si tak zahraje přesilovku pět na tři.
     
    31:30
    Poměr sil na ledě se vyrovná a poté si Bruins zahrají dlouhou přesilovku, Miles Wood (NJD) dostal trest na 2+2 minuty za nedovolené bránění a krosček!
     
    31:08
    Jinak se domácí v této početní nevýhodě brání velmi slušně, napadající Marchand teď o dobrých deset sekund pozdržel rozehrávku Willa Butchera.
     
    30:20
    Ou. Ihned po vyhraném buly se puk odrazil k úplně volnému Palmierimu, jehož dělovka z mezikruží prosvištěla těsně vedle pravé tyče.
     
    30:00
    Matt Grzelcyk (BOS) za zbytečnou vysokou hůl v útočném pásmu dostal dvouminutový trest, svěřenci Bruce Cassidyho tak půjdou opět do čtyř.
    29:03 Damon SEVERSON - 1:2
     
    29:03
    Devils právě vstřelili branku!
    Pastrňák nabil na střelu Krugovi, jeho pokus byl ale zblokován a hosté založili bleskový protiútok, který nakonec končí gólem! Johansson po přihrávce od Zachy vyřešil přečíslení tři na dva křižným pasem na DAMONA SEVERSON, který z první propálil přesouvajícího se Raska! Asistence: Marcus Johansson a Pavel Zacha.
     
    28:20
    Dvakrát v krátkém časovém sledu od modré tvrdě vypálil Zdeno Chára, jeho první rána ale orazítkovala jen zadní hrazení a tu druhou dokázal Schneider polapit.
     
    27:45
    Z ostrého úhlu to teď zkusil i Sean Kuraly, jeho pokus si ale Cory Schneider pohlídal a následovat bude komerční přestávka.
    27:03 Riley NASH - 1:1
     
    27:03
    Bruins právě vstřelili branku!
    Vedení New Jersey ale dlouho nevydrželo, jinak nepříliš dobře hrající Bruins vyovnávají! Danton Heinen u mantinelu vybojoval puk pro RILEYHO NASHE, který z prakticky nulového úhlu nahodil kotouč na Schneidera a ten nestihl zareagovat. Asistence: Danton Heinen.
     
    26:31
    Hischierem tísněný David Pastrňák přenesl hru na Kruga, který sice neudržel puk v útočném pásmu, následná rozehrávka Devils ale skončila na zakázaném uvolnění.
     
    25:44
    John Moore se na útočné modré zmocnil odraženého kotouče, jeho následné nahození ale Raska nenachytalo v nedbalkách. Protiakci Bruins už zakládá Matt Grzelcyk.
     
    25:01
    David Krejčí se dostal jen do středního pásma, načež se rozhodl nic nevymýšlet a jen nahodil kotouč směrem ke Schneiderovi.
     
    24:02
    Pavel Zacha našel chytrým pasem v předbrankovém prostoru pozapomenutého Johanssona, jenž ale z bezprostřední blízkosti nedokázal dostat puk přes Raskův beton!
     
    23:09
    Jesper Bratt se rozjel po pravém křídle, bránící Krug jej ale vytlačil ze střelecké pozice. Kotouč ale ještě zůstává v útočném pásmu Devils.
    22:05 Miles WOOD - 0:1
     
    22:05
    Devils právě vstřelili branku!
    Zdálo se, že úvodní branka Devils je jen otázkou času, což se nakonec potvrdilo. Bruins tak už v šestém utkání po sobě inkasovali jako první. Will Butcher vypálil z pravého kruhu a MILES WOOD jeho pokus dokázal protečovat mimo Raskův dosah. Asistence: Will Butcher a Nico Hischier.
     
    21:53
    Ben Lovejoy nic nevymýšlel a bekhendovým obloučkem vyhodil kotouč až do útočného pásma, Zdeno Chára teď má čas a klid na rozehrávku.
     
    21:10
    Pavel Zacha pronikl s pukem na hokejce do útočné třetiny a poté přenechal kotouč Staffordovi, který ale z ostrého úhlu výrazně minul.
     
    20:34
    Po Vatanenově nepřesvědčivé rozehrávce od modré vystřelil Patrice Bergeron, Schneider ale měl dobrý výhled a bez potíží zasáhl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po dvaceti minutách se jde do kabin za bezbrankového stavu, za který mohou být rozjetí Bruins rádi, Devils totiž vstoupili do zápasu velmi aktivně a Tuukku Raska zasypali ohromnou porcí dvaceti střel. Nechme se překvapit, zdali se obraz hry nějak změní ve druhé třetině, která začne v 0:03.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Brian Boyle ještě napadá rozehrávku Bruins, zdá se ale, že v první třetině už se na ledě nic převratného nestane.
     
    19:06
    Patrice Bergeron vyhrál buly pro Marchanda, který vůbec neváhal a okamžitě vypálil, lapačka Coryho Schneidera ale byla ve správný čas na správném místě.
     
    17:55
    Kyle Palmieri i Matt Grzelcyk už jsou zpět na ledě, před námi už jsou jen poslední dvě minuty první třetiny.
     
    17:20
    I Sami Vatanen už se vrátil do hry, John Hynes tak má znovu k dispozici všech šest obránců. Jeden z nich, Damon Severson, teď zaváží puk do útočné třetiny.
     
    16:38
    Krejčí s Krugem se díky povedené kombinaci usadili v útočném pásmo, tam ale dlouho nevydrželi a Devils poté vyhodili puk až k Raskovi. Oba týmy nyní střídají.
     
    15:51
    To bylo rychlé. Matt Grzelcyk (BOS) přizvedl svou hůl do obličeje Colemana, přesilovka Bruins je tak u konce.
     
    15:38
    Kyle Palmieri (NJD) vyfasoval dvě minuty za krosček na Kruga, také Bruins si tak zahrají svou první přesilovku.
     
    15:33
    Brad Marchand se proháčkoval ze středního pásma až na levý kruh, jeho následná střela ale Raskovi nepřidělala žádné starosti.
     
    15:01
    Lovejoyův pokus od modré si Tuukka Rask snadno pohlídal, byl to už jeho sedmnáctý zákrok v zápase. Před námi je další komerční přestávka.
     
    13:50
    Z akce Seana Kuralyho žádné nebezpečí pro Devils nevzešlo, Marcus Johansson a John Moore už pomalu zakládají protiútok hostí.
     
    12:53
    John Moore už je zpět ve hře a nyní se dokonce dostal ke střele od modré, s tou si však Tuukka Rask dokázal poradit.
     
    12:30
    Riley Nash se zničehonic zjevil v předbrankovém prostoru, už ale nestihl pořádně vystřelit a Schneider v poklidu přerušil hru. Následovat bude komerční přestávka.
     
    12:13
    Zatím se vůbec nenudíme, sledujeme svižný hokej nahoru – dolů se šancemi na obou stranách. Aktivnější jsou trochu překvapivě hosté, kteří vedou na střely už 12:5.
     
    11:22
    Odraženého puku se v mezikruží zmocnil Patrice Bergeron a bez váhání vypálil, jeho pokus ale mířil přímo do míst, kde stál připravený Cory Schneider.
     
    10:52
    Od modré to zkusil Torey Krug a Schneider jeho ránu vykopl pravým betonem, naštěstí pro něj a pro Devils nebyl nikdo v černo-žlutém připraven na dorážku.
     
    10:14
    Rychlík Miles Wood přebruslil Cháru a z vrcholu levého kruhu vypálil, jeho nepříliš přesný pokus ale nakonec Raska vůbec neohrozil.
     
    09:41
    Stefan Noesen se od levého hrazení natlačil až do brankoviště, zakončit se mu už ale nepodařilo a poté se hra konečně uklidnila, u puku je domácí obránce Carlo.
     
    08:57
    Colemanovu střelu z vrcholu kruhů sice Rask pouze vyrazil, k dorážce už se ale nikdo v bílém dresu nedostal.
     
    08:15
    Před Raskem vznikl nepřehledný závar a Brandon Carlo nakonec doslova z brankové čáry vyhodil puk do bezpečí!
     
    07:20
    Jake DeBrusk zkusil štěstí z pravého kruhu, Schneider si ale připsal další jistý zákrok a přerušil hru. Následovat bude komerční přestávka.
     
    06:55
    New Jersey hraje jen na čtyři obránce, Vatanen a Moore se do hry stále nevrátili. Nechme se překvapit, jak dlouho to ještě bude trvat a jak to hrající čtyřku poznamená.
     
    06:11
    Andy Greene zničehonic ujel po levém křídle, jeho střelu na zadní tyč ale Tuukka Rask dokázal vyrazit a Bruins už zakládají protiútok.
     
    04:49
    Krátce po buly se Bergeron pokusil zaskočit Schneidera, brankář Devils ale zareagoval včas a reflexivně zasáhl.
     
    04:30
    Damon Severson si nedokázal zpracovat skákavou přihrávku od Greenea, čehož využil Pastrňák a poté se dostal ke střele z mezikruží, Schneider si ale připsal snadný zákrok.
     
    03:42
    Svěřenci Bruce Cassidyho vyhodili puk až ke Corymu Schneiderovi, to už je přesilovka New Jersey téměř u konce.
     
    03:14
    Potíže pro Devils, po Mooreovi zůstal otřesený i další obránce Sami Vatanen, který se jen velmi těžko sbírá z ledu a odjíždí na střídačku.
     
    02:43
    Bývalý Medvěd Stafford se natlačil až do předbrankového prostoru, střela už mu ale nevyšla podle představ.
     
    02:10
    Kyle Palmieri to zkusil ihned po buly, jeho pokus ale nenadělal Raskovi žádné potíže a Brad Marchand poté vyhodil kotouč do bezpečí.
     
    01:44
    Brandon Carlo (BOS) trefil vysokou holí Hischiera, hosté si tak zahrají svou první přesilovku.
     
    01:33
    Svěřenci Johna Hynese začali velmi aktivně, v útočném pásmu se ale dlouho neudrželi a Jake DeBrusk poté dostal kotouč do bezpečí.
     
    00:41
    John Moore se zapojil do rychlé protiakce Devils a po Zachově přihrávce bekhendem nahodil kotouč na Raska, poté se ale nešťastně doklouzal až do hrazení a vypadá to, že je očividně otřesený.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára, Carlo, Krug, McQuaid, Grzelcyk, K. Miller – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Spooner – Heinen, Riley Nash, Backes – Schaller, Kuraly, Acciari.

    New Jersey Devils: Schneider (Appleby) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Bratt, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zajac, Stafford – Wood, Zacha, Noesen – Coleman, Boyle, J. Hayes.

    Rozhodčí: Hebert, Skillitier – Berg, Amell.
     
    Vzájemné zápasy
    New Jersey Devils 2:3pp Boston Bruins
    Boston Bruins 3:2 New Jersey Devils
    New Jersey Devils 3:0 Boston Bruins
    Boston Bruins 2:1 New Jersey Devils
     
    New Jersey Devils 24-14-8
    Hosté přijíždí do TD Garden s dvěma porážkami za sebou a dnes se pokusí tuto sérii prolomit. Devils jsou na pátém místě Východní konference se ziskem 56 bodů po 46 zápasech. Na deváté Pens mají Devils náskok pouhých tří bodů, a tak se jim dnes bude každý bod hodit.

    Poslední utkání
    New Jersey Devils 0:3 Detroit Red Wings
    x – Bertuzzi, Booth, Larkin
    Schneider 27/30 – 90%

    Nejproduktivnější hráči
    Taylor Hall 17+31
    Jesper Bratt 12+18
    Nico Hischier 8+20
     
    Boston Bruins 27-10-8
    Domácí hokejisté bodovali už šestnáctkrát za sebou, což je vyhouplo na druhé místo Východní konference se ziskem 62 bodů po 45 utkáních. Bruins mají o několik zápasů méně než jejich nejbližší konkurenti, a tak se Medvědi mohou prokousávat tabulkou výš a výš.

    Poslední utkání
    Montreal Canadiens 1:4 Boston Bruins
    Pacioretty – Pastrňák 2x, Krug, Nash
    Rask 20/21 – 95,2%

    Nejproduktivnější hráči
    Brad Marchand 20+28
    David Pastrňák 20+24
    Patrice Bergeron 19+20
     
    Dobrý večer všem fanouškům NHL! Těsně před blížícím se all-star víkendem se společně podíváme na utkání mezi Bruins a Devils.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 28. Riley Nash (Heinen), 33. Bergeron (Marchand, Krug), 40. Marchand (Pastrňák) – 23. Wood (Butcher, Hischier), 30. Severson (Ma. Johansson, Zacha)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára, Carlo, Krug, McQuaid, Grzelcyk, K. Miller – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Spooner – Heinen, Riley Nash, Backes – Schaller, Kuraly, Acciari.
    New Jersey Devils: Schneider (41. Appleby) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Bratt, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zajac, Stafford – Wood, Zacha, Noesen – Coleman, Boyle, J. Hayes.

    Rozhodčí: Hebert, Skillitier – Berg, Amell
    thejrc.org