Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.) | Boston – New Jersey 3:2 (kon.) | Detroit – Philadelphia 2:3 (po pr.)
Montreal – Colorado 4:2 (kon.) | St. Louis – Ottawa 3:0 (kon.) | Nashville – Tampa 3:4 (po pr.)
Dallas – Florida 6:1 (kon.) | Edmonton – Buffalo 0:5 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 6:3 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 6:2 (kon.) | Vegas – Columbus 6:3 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Carolina Hurricanes
Středa 24.01.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:40
    Penguins střelou od hrazení na pravém křídle minuli přední tyč prázdné brány a Hurricanes poté mohli trestat, jenže jejich střela podruhé v zápase orazítkovala brankovou konstrukci!
     
    57:29
    Casey DeSmith vyrazil diagonální střelu Hurricanes od modré čáry na vzdálenější levé tyči pravým betonem krátce poté, co Cam Ward opustil bránu a naskočil na střídačku!
    51:02 Jake GUENTZEL - 3:1
     
    51:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Riley Sheahan dokázal za bránou vybojovat puk proti dvojnásobné přesile a podél hrazení přihrál Philovi Kesselovi, jenž nádhernou zpětnou diagonální přihrávkou zpoza brány našel v mezikruží JAKEA GUENTZELA a útočník Penguins bez přípravy poslal puk nad lapačkou Cama Warda z blízkosti do pravého horního rohu brány! Penguins vstřelili tři góly v řadě a vedou 3:1! Asistence: Phil Kessel a Riley Sheahan.
     
    47:35
    Carl Hagelin se po krásné diagonální přihrávce z levého kruhu ocitl u pravé tyče ve velké šanci, jeho rychlá střela zápěstím ale minula vzdálenější levou tyč Caroliny!
     
    46:13
    Teuvo Teräväinen krásnou střelou z vrcholu mezikruží mířil nad ledem k pravé tyči, jenže Casey DeSmith reflexivně vymrštil levý beton do strany a puk vykopl!
     
    44:59
    Haydn Fleury na levém křídle vystřelil od modré čáry a po zákroku Caseyho DeSmithe se ocitl na přední tyči v obrovské šanci Brock McGinn, jeho střela z blízkosti ale orazítkovala brankovou konstrukci! Carolina byla hodně blízko vyrovnání!
     
    41:55
    Teuvo Teräväinen se ocitl na vrcholu levého kruhu pro vhazování v tísní a rychlou střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého rohu brány, Casey DeSmith ale předvedl pěkný semafor a ukryl puk v lapačce!
     
    41:18
    Jamie Oleksiak vystřelil z pravého kruhu pro vhazování a Cam Ward podržel puk ve výstroji. Ještě předtím ale vystřelil ze stejného prostoru Sidney Crosby, který krásnou střelou zápěstím nad ledem mířil ke vzdálenější levé tyči, jenže Cam Ward puk vyrážečkou vyrazil!
     
    38:03
    Hurricanes se nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění. Před poslední střelou Penguins nesmím opomenout střelu Caroliny z levého kruhu, která se otřela o přední tyč a skončila za bránou!
     
    29:58
    Kris Letang byl po bleskovém obratu Penguins vyloučen na dvě minuty za hákování a Carolina může rychle vyrovnat stav utkání.
    29:19 Jean-Sébastien DEA - 2:1
     
    29:19
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JEAN-SÉBASTIEN DEA si na vzdálenější pravé tyči najel na krásnou bekhendovou přihrávku Bryana Rusta z levého kruhu pro vhazování a bez přípravy puk usměrnil nad lapačkou Cama Warda do bližšího horního rohu brány! Penguins bleskově otočili skóre a po prvním gólu Jeana-Sébastiena Dey v NHL vedou 2:1! Asistence: Bryan Rust a Tom Kühnhackl.
    28:03 Dominik SIMON - 1:1
     
    28:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    DOMINIK SIMON v rychlosti zavezl puk na pravém křídle do útočného pásma a nádhernou střelou zápěstím z kruhu pro vhazování vymetl nad lapačkou Cama Warda přední pravý horní roh brány! Penguins bleskově odpověděli zásluhou českého útočníka a stav utkání je vyrovnaný 1:1! Asistence: Sidney Crosby a Conor Sheary.
    27:14 Derek RYAN - 0:1
     
    27:14
    Carolina právě vstřelila branku!
    Casey DeSmith skvěle zasáhl proti střele od modré čáry levým betonem, jenže vzápětí přišlo před jeho bránu nahození z pravého křídla, po kterém se DEREK RYAN sice na vzdálenější levé tyči napoprvé neprosadil, napodruhé nebo až napotřetí už ale puk přes pravý beton brankáře Penguins procedil do brány! Asistence: Lee Stempniak a Trevor van Riemsdyk.
     
    25:42
    Elias Lindholm na pravém křídle nabral rychlost a v blízkosti pravé tyče mohl skórovat, jenže jeho střela zápěstím po ledě zamířila vedle vzdálenější levé tyče brankáře Caseyho DeSmitha!
     
    23:24
    Justin Schultz mířil z vrcholu levého kruhu nádhernou střelou do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, také Cam Ward ale fantasticky vytáhl puk lapačkou! Dva úžasné zákroky.
     
    22:32
    Hurricanes se ocitli v pravém kruhu ve velké šanci, když prudkou střelou mířili do bližšího pravého horního rohu brány, Casey DeSmith ale dokázal puk fantasticky vyrazit lapačkou!
     
    21:43
    A další vyloučení na obou stranách, tentokrát za nesportovní chování poté, co se do sebe pustili Justin Faulk a Patric Hörnqvist. Hra 4 na 4.
     
    19:33
    A znovu Noah Hanifin, který na levém křídle mířil z vrcholu levého kruhu prudkou střelou zápěstím těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, Casey DeSmith ale ukryl puk v lapačce!
     
    19:22
    Noah Hanifin si na pravém křídle krásně pokryl puk a z úhlu si sjel v rychlosti před bránu, mezi betony výtečného Caseyho DeSmitha se mu ale z blízkosti puk zasunout nepodařilo!
     
    19:06
    Cam Ward zbytečně sekl jednoho z hráčů Penguins a dostal dvě minuty za sekání, které za něj odpyká Teuvo Teräväinen. Vyloučen za sekání byl ovšem také domácí Patric Hörnqvist a hrát se bude 4 na 4.
     
    18:35
    Sidney Crosby zřejmě vystřelil z levého kruhu, jeho střelu z blízkosti ale Cam Ward skvěle vyrazil levým betonem!
     
    11:40
    Hurricanes se ocitli po diagonální přihrávce z levého kruhu na vzdálenější pravé tyči v obrovské šanci, Casey DeSmith ale dokázal střelu z blízkosti vyrazit a podržel Penguins nad vodou!
     
    11:08
    Teuvo Teräväinen se mezi dvěma protihráči po skvělém pokrytí puku protáhl do pravého kruhu pro vhazování a z úhlu vystřelil bekhendem, připravený Casey DeSmith ale podržel puk v náručí!
     
    10:16
    Olli Määttä napřáhl na vrcholu mezikruží k prudké střele zápěstím, která mířila do pravého rohu, nakonec ale skončila v ochranné síti, kam se zřejmě odrazila od horní tyče! Reklamní přestávka.
     
    10:01
    Penguins dostali dvě minuty za zdržování hry za porušení postupu při vhazování a menší trest odpyká útočník Dominik Simon.
     
    10:01
    Jevgenij Malkin na pravém křídle napřáhl na vrcholu kruhu bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která letěla těsně nad ledem a Cam Ward ji nedokázal napoprvé zastavit, napodruhé už ale ano!
     
    08:38
    Jeff Skinner dostal dvě minuty za podražení poté, co fauloval za bránou Penguins během forčekingu. První přesilová hra.
    05:55 Jevgenij Malkin se krásně uvolnil a Ward mu ukradl gól!
     
    05:55
    Jevgenij Malkin si na vrcholu pravého kruhu pro vhazování po krásném zaseknutí puku navedl kotouč do středu útočného pásma a napřáhl k rychlé střele zápěstím, která nad ledem mířila k bližší pravé tyči, jenže Cam Ward mu ukradl gól fantastickým semaforem!
     
    03:39
    Cam Ward vyrazil střelu Conora Shearyho z vrcholu mezikruží levým betonem a v blízkosti pravé tyče se dostal k dorážce Dominik Simon, jehož pokus mířil do předního horního rohu brány, nakonec ale rozvlnil boční síť a Cam Ward podruhé zasahovat nemusel!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 29. Simon (Crosby, Sheary), 30. Dea (Rust, Kühnhackl), 52. Guentzel (Kessel, Sheahan) – 28. D. Ryan (Stempniak, T. van Riemsdyk)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Hunwick, Oleksiak – Simon, Crosby (C), Sheary – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Guentzel, Sheahan, Kessel – Kühnhackl, Dea, Rust. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Slavin, Pesce, H. Fleury, Faulk (A), Hanifin, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, J. Staal (C), E. Lindholm – B. McGinn, V. Rask, Williams – Skinner (A), D. Ryan, Stempniak – Nordström, Krüger, Di Giuseppe. Hlavní trenér: Bill Peters.

    Rozhodčí: Chris Schlenker, Kevin Pollock. Čároví: Scott Driscoll, Greg Devorski

    Diváci: 18421
    thejrc.org