Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.) | Boston – New Jersey 3:2 (kon.) | Detroit – Philadelphia 2:3 (po pr.)
Montreal – Colorado 4:2 (kon.) | St. Louis – Ottawa 3:0 (kon.) | Nashville – Tampa 3:4 (po pr.)
Dallas – Florida 6:1 (kon.) | Edmonton – Buffalo 0:5 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 6:3 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 6:2 (kon.) | Vegas – Columbus 6:3 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Vancouver Canucks
6:2 (4:1, 2:1, 0:0)
Los Angeles Kings
Středa 24.01.2018, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    49:04
    Rozhodčí dnes tresty rozhodně nešetří. Sam Gagner tentokrát míří do boxu na dvě minuty za držení a bude doufat, že jeho mančaft početní nevýhodu zvládne.
     
    46:18
    Počet hráčů na ledě se rychle srovná. Obránce Michael Del Zotto inkasuje dvě minuty za zbytečné nedovolené bránění. Uvidíme, kterému celku prospěje více prostoru na ledě.
     
    45:43
    Dustin Brown fauloval jednoho z bratří Sedinů a musí odejít na trestnou lavici. Arbitři mu udělují menší trest za faul loktem. Další přesilovková šance pro Vancouver.
     
    39:50
    Na konci prostřední části je tu ještě jedno vyloučení. Dvě minuty za držení dostává domácí Alexander Edler. Takže přesilovka pro Los Angeles.
     
    34:45
    Domácí Stecher dle rozhodčích držel hůl protihráče a musí jít za tento prohřešek na dvě minuty pykat. Kings si tak před koncem druhé třetiny zahrají přesilovku.
     
    30:33
    Sotva se Trevor Lewis vrátil z trestné lavice, zamíří tam zpátky. Vyhodil totiž puk přes mantinel, takže dostane od rozhodčích další dvě minuty, tentokrát za zdržování hry.
     
    27:45
    Trevor Lewis míří na trestnou lavici za krosček. To znamená, že si Vancouver Canucks zahrají přesilovou hru pět na tři. Velká domácí příležitost.
     
    27:06
    Je tu opět vyloučení, pro změnu na hostující straně. Menší trest za hákování je nucen si odsedět Alec Martinez. Ten míří dnes za katr už podruhé.
     
    25:14
    Puk vypadl z kluziště ven a bude se vylučovat. Alex Biega ho totiž poslal za mantinely bez doteku. Takže je tu první přesilová hra utkání pro Los Angeles.
     
    23:50
    Třetí vyloučení v zápase a třetí na straně Los Angeles. Obránce Alec Martinez dostává dvě minuty za podražení, tudíž domácí mají šanci na pátou branku v duelu.
     
    11:01
    Aby nebylo potíží pro Los Angeles Kings málo, přichází další vyloučení na jejich straně. Tentokrát musí jít pykat Folin, protože vyhodil puk přes mantinel. Jasné zdržování hry.
     
    08:19
    Jsou tu ale další komplikace pro Kings. Adrian Kempe porušil postup na vhazování a dostává za tento prohřešek dvě minuty. Takže první přesilovka pro Canucks v zápase.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Eriksson (Vanek), 4. Eriksson (Horvat), 6. Vanek (Eriksson), 11. Bärtschi (Vanek, Del Zotto), 25. Boeser (Horvat, Edler), 28. Boeser (Edler, Gagner) – 9. Iafallo (Kopitar, D. Brown), 26. Kopitar (Muzzin, Doughty)


    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, Stecher, Del Zotto, Ch. Tanev, B. Hutton, Biega – Bärtschi, Horvat, Boeser – D. Sedin, H. Sedin, Vanek – M. Granlund, B. Sutter, Gagner – Eriksson, Dowd, Virtanen.
    Los Angeles Kings: Quick (25. Kuemper) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, Folin – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Pearson, Kempe, Toffoli – Gáborík, Amadio, Lewis – Clifford, N. Shore, T. Mitchell.

    Rozhodčí: Sutherland, Kowal – Knorr, Daisy

    Diváci: 18 865
    thejrc.org