Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.) | Boston – New Jersey 3:2 (kon.) | Detroit – Philadelphia 2:3 (po pr.)
Montreal – Colorado 4:2 (kon.) | St. Louis – Ottawa 3:0 (kon.) | Nashville – Tampa 3:4 (po pr.)
Dallas – Florida 6:1 (kon.) | Edmonton – Buffalo 0:5 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 6:3 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 6:2 (kon.) | Vegas – Columbus 6:3 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Vancouver Canucks
6:2 (4:1, 2:1, 0:0)
Los Angeles Kings
Středa 24.01.2018, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    27:57 Brock BOESER - 6:2
     
    27:57
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kings před chvílí využili velmi rychle přesilovou hru, ale Canucks to nyní zvládli ještě rychleji. Domácí přidávají šestou trefu zápasu a znovu vedou rozdílem čtyři gólů. Druhou branku duelu si do statistik zapisuje mladý útočník BROCK BOESER, který vsadil na jednoduchost. Za pravým kruhem se napřáhl, vypálil a poslal Kuemperovi ránu k levé tyči. Navíc ještě bude pokračovat klasická přesilovka Kosatek pět na čtyři. Asistence: Alexander Edler, Sam Gagner.
    25:48 Anže KOPITAR - 5:2
     
    25:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přesilové hry dnes fungují na obou stranách barikády. Hosté od začátku početní nevýhody neopustili útočné pásmo a přesná kombinace se jim vyplatila. Z místa za levým kruhem vyslal rychlé nahození ANŽE KOPITAR. Puk by asi normálně do klece neprošel, jenže před Markströmem výborně stínil Dustin Brown. Ten soupeřově brankáři zabránil ve výhledu, tudíž touš zamířil pod horní tyčku. Tohle je výsledková naděje pro Kings. Nechme se překvapit. Asistence: Jake Muzzin, Drew Doughty.
    24:21 Brock BOESER - 5:1
     
    24:21
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nedůraz, nedůraz a ještě jednou nedůraz. Hosté dali Canucks během přesilovky příliš prostoru, i v tomto případě opět zakončoval mladík Bo Horvat. On sám sice neuspěl, ale jeho pokus dorazil u levé tyče další mladý talent, konkrétně BROCK BOESER. Před Jonathanem Quickem zůstali dva volní hráč v modrém dresu, po střele obránce od modré čáry si mohli dělat prakticky cokoli. Teď už to budou mít hosté hodně těžké. Druhá využitá přesilovka Vancouveru v zápase. Asistence: Bo Horvat, Alexander Edler.
    10:02 Sven BÄRTSCHI - 4:1
     
    10:02
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Neskutečné, co zatím sledujeme. Z utkání mezi Canucks a Kings uteklo sotva deset minut a viděli jsme už pět branek. A tady je ta pátá, která padla z domácí přesilovky. I když to vypadalo, že Kings početní nevýhodu zvládnou, nakonec se tak nestalo. Thomas Vanek nastřelil puk z pravého kruhu. Rána se odrazila před Quicka, kde čekal na dorážku bekhendem připravený SVEN BÄRTSCHI. Takže Kosatky znovu vedou o tři zásahy a hostující trápení pokračuje. Asistence: Thomas Vanek, Michael Del Zotto.
    08:01 Alex IAFALLO - 3:1
     
    08:01
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Dnes to ve Vancouveru vypadá na pořádnou přestřelku. Los Angeles doposud nemělo ani jednu větší šanci, nicméně první chyby Canucks okamžitě využívá. Nedůraz za domácí klecí potrestal slovinský útočník Anže Kopitar, jenž našel před brankovištěm osamoceného spoluhráče. Byl jím ALEX IAFALLO. Ten zakončil bez přípravy a pověsil kotouč do horní poloviny branky. Markström byl takřka bezmocný. Asistence: Anže Kopitar, Dustin Brown.
    05:49 Thomas VANEK - 3:0
     
    05:49
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Situace začíná být pro Los Angeles hodně kritická. Ze zápasu ještě neuteklo ani šest minut a hollywoodský tým ztrácí ve Vancouveru tři góly! A co víc, o gól Canucks se znovu postarali takřka ti samí hráči. Nyní to byl pro změnu Loui Eriksson, kdo přes střední pásmo vyslal do šance THOMASE VANEKA. Zkušený útočník zůstal nikým nehlídaný, čehož využil. Za pravým kruhem se napřáhl a propálil Quicka pořádnou peckou. Hodně zajímavý začátek. Asistence: Loui Eriksson.
    03:50 Loui ERIKSSON - 2:0
     
    03:50
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Když se Kosatkám daří, tak se jim daří. Na co zatím sáhly, to padlo do sítě. Tentokrát se domácí borci vydali do přečíslení dva na jednoho, později i tři na dva, které vyřešili ukázkově a na jedničku. Bo Horvat posunul puk na levou stranu na úplně volného spoluhráče, jenž dával prakticky do prázdné branky. Nebyl to nikdo jiný, než LOUI ERIKSSON, ten tím pádem dnes skóruje už podruhé. Jonathan Quick neměl šanci se stihnout přesunout k tyči. Asistence: Bo Horvat.
    01:02 Loui ERIKSSON - 1:0
     
    01:02
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Trvalo to jen něco málo přes minutu a domácí už otevírají skóre zápasu. Vše začalo za hostující brankou, kde brankář Jonathan Quick chyboval v rozehrávce. Poslal totiž kotouč přímo na hokejku soupeře. Ten nahodil směr zařízení Los Angeles. Prvnímu nebezpečí ještě Quick stačil zabránit, když kotouč vyrazil z brankové čáry. Když ale následně dorážel LOUI ERIKSSON, už americký maskovaný muž inkasoval. Králové tak musí od úvodních momentů střetnutí dohánět ztrátu. Asistence: Thomas Vanek.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Eriksson (Vanek), 4. Eriksson (Horvat), 6. Vanek (Eriksson), 11. Bärtschi (Vanek, Del Zotto), 25. Boeser (Horvat, Edler), 28. Boeser (Edler, Gagner) – 9. Iafallo (Kopitar, D. Brown), 26. Kopitar (Muzzin, Doughty)


    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, Stecher, Del Zotto, Ch. Tanev, B. Hutton, Biega – Bärtschi, Horvat, Boeser – D. Sedin, H. Sedin, Vanek – M. Granlund, B. Sutter, Gagner – Eriksson, Dowd, Virtanen.
    Los Angeles Kings: Quick (25. Kuemper) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, Folin – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Pearson, Kempe, Toffoli – Gáborík, Amadio, Lewis – Clifford, N. Shore, T. Mitchell.

    Rozhodčí: Sutherland, Kowal – Knorr, Daisy

    Diváci: 18 865
    thejrc.org