Alavés – Valencia 2:1 (2:3 po pen.) | Real Madrid – Leganés 1:2 (kon.)
po penal. (2:3)
Deportivo Alavés
2:1 (0:0)
Valencia CF
Středa 24.01.2018, 19:00Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělský pohár má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Deportivo Alavés a Valencia CF.
     
    Deportivo Alavés

    Fotbalisté Alavésu zažili v loňské sezóně velmi slušnou jízdu soutěží. Tento skromný celek obsadil sympatickou devátou pozici a dařilo se mu také v domácím poháru. Tam se dokázal probojovat až do samotného finále, kde ale nestačil na favorizovanou Barcelonu. Jakoby ale byl loňský ročník pouhou náhodou. Alavés naprosto zapomněl na sympatické výkony a v letošním ročníku předvádí velmi vlažný fotbal. To má za výsledek umístění až na šestnácté pozici, přičemž náskok na první sestupovou pozici činí tři body.
     
    Valencia CF

    Na opačné straně stojí znovuzrozená Valencia, která pod novým trenérem předvádí náramný fotbal, což se pochopitelně promítlo na postavení v tabulce. Valencia se zatím nachází na teřím místě a po dlouhých letech atakuje příčky zaručující Ligu mistrů, nicméně na vedoucí Barcelonu ztrácí už čtrnáct bodů. Netopýři se ale nenacházejí ve zrovna dobré rozpoložení, neboť na ligové scéně prohráli třikrát z posledních pěti zápasů. Ostudná je prohra především z minulého utkání, kdy Valencia nestačila na předeposlední Las Palmas, které zápas otočilo a navíc donutilo hrát soupeře pouze v devíti lidech.
     
    První zápas

    První vzájemné klání těchto dvou celků skončilo těsnou výhrou Valencie 2:1. Netopýři nevstoupili do zápasu vůbec dobře, neboť územní převahu měl soupeře. Ten se po hodině hry dokonce dostal do vedení, nicméně Valencie zabojovala a zápas ještě stačila otočit.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: Sivera – Padilla, Laguardia, Ely, Duarte – Torres, Pina – Gómez, Sobrino, Pedraza – Guidetti
    Náhradníci: Pacheco, Alexis, Maripán, Pérez, Wakaso, Munir, Demirovič

    Valencia CF: Doménech – Montoya, Vezo, Paulista, Gayá – Maksimovič, Parejo, Kondogbia, Guedes – Vietto, Zaza
    Náhradníci: Pereira, Neto, Lato, Coquelin, Rodrigo, Mina, Garay.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí na trávník obě základní jedenáctky. Odveta čtvrtfinále španělského poháru tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Alavés se ihned vydalo k útoku po levém kraji, Pedraza však narazil na bránícího Montoyu, který ho o balon obral.
     
    3
    Také Valencia se dostala poprvé na útočnou polovinu. Parejo mohl najít rozběhnutého Zazu, ale až příliš otálel a mezitím se stačil k záložníkovi Valencie stáhnout Pina.
     
    4
    Gómez získal míč u středové lajny, poté se ale nevydal do rychlého útoku. Ibai Gómez nevěděl komu má nahrát, podobně jako Parejo přichází míč.
     
    5
    José Gayá si to namířil z levého kraje do pokutového území. Ještě se snažil přízemním centrem najít Zazu, ale útočník Valencie byl ubráněn.
     
    6
    Dani Parejo mohl pokračovat v tlaku rozehrávkou od rohového praporku. Ve vápně se však dostal k balonu jen Rodrigo Ely. Hosté však jsou znovu bleskově u míče a pokračují v útoku.
     
    7
    Parejo je v úvodu hodně vidět, nyní hledal na druhé straně pokutového území Vietta, ale Laguardia se stačil na poslední chvíli stáhnout a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    8
    Také Alavés si vybojovalo první rohový kop. Před Doménechem se však nic nebezpečného neudálo. Míč se odrazil mimo pokutové území, nakonec pálil v pádu Torres jen daleko od hostující branky.
     
    9
    Na pravé straně Valencie se zjevil s míčem Maksimovič. Srbský fotbalista zvolil individuální postup, ale ihned na prvním bránícím hráči ztroskotal.
     
    10
    V první desetiminutovce byli aktivnější hostující fotbalisté, kteří dokonce na několik okamžiků zatlačili soupeře. Na brankovou příležitost však stále čekáme.
     
    11
    Na pravé straně se po narážečce s Sobrinem uvolnil Gómez. Následně přišel prudký centr do vápna, který ale dokázal hlavou odpravit do bezpečí Paulista.
     
    12
    Alavés vytáhlo napadání až téměř k vápnu Valencie. Guedes se dostal pod tlak na levém kraji a musel sáhnout k taktickému faulu. Domácí se tak dostávají k balonu.
     
    13
    Aktivitu začíná přebírat domácí celek. Po rozehrávce rohového kopu se dostal k míči Pina, ale jeho zpracování nebylo z nejpřesnějších.
     
    14
    Valencia se nemůže udržet na balonu, naopak domácí fotbalisté nemají žádný problém s kombinací ve středu trávníku.
     
    15
    Gayá udělal nepřesnou kličku, poslal míč až za postranní lajnu. Navíc při snaze zachránit míč ještě nepříjemně podklouzl. Zdá se, že ale bude krajní obránce hostující týmu v pořádku.
     
    16
    V rozehrávce Valencie to zatím pořádně skřípe. Parejo přihrával na pět metrů velmi nepřesně na Guedese a míč končí znovu mimo hru.
     
    17
    Guidetti si nabíhal do vápna na průnikovou přihrávku Sobrina. Kolmice byla však až příliš prudká a míč končí opět za postranní lajnou.
     
    18
    Stále se hraje především na polovině hostujícího týmu. Tomas Pina s Danielem Torresem obehrávali obranný val Valencie. Nakonec se míče zmocnil Gómez, který byl ale ubráněn povedeným skluzem Veza.
     
    19
    Po delším čase se míč dostal také na domácí polovinu. Zaza byl u středové lajny faulován, poté z místa přestupku centroval do vápna Parejo, ale Paulista byl při hlavičce v ofsajdovém postavení.
     
    20
    Guedes si pomohl nedovoleným zákrokem u postranní lajny. Alavés tak mělo k dispozici volný přímý kop v nadějné pozici. Po rozehraném signálu zakončoval jen vedle levé tyče Pina.
     
    22
    Také Valencia se dostala do postupného útoku. Domácí však soupeře stačili vytlačit až téměř k vápnu Jaumého Doménecha. Gabriel Paulista se při rozehrávce skácel k zemi a vůbec to s ním nevypadá dobře.
     
    23
    Na straně Valencie se připravuje střídání, Gabriel Paulista nebude moci pokračovat ve hře a je z trávníku odnášen na nosítkách.
     
    24
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Paulista, přichází Garay.
     
    25
    Sobrino se dostal se štěstím k odraženému míči v pokutovém území a hned zaměstnal střídajícího Garaye, který musel tečovat míč mimo tři tyče.
     
    26
    Alavés pokračovalo rohovým kopem. Míč propadl až k zadní tyči, kde byl ve sporném souboji Garay s Pedrazou. Penalta se však napíská.
     
    27
    A další rohový kop pro domácí. Po rychlé rozehrávce se postaral o odstranění míče z vápna Parejo.
     
    28
    Po dalším rohovém kopu se dostal k hlavičce Guidetti, ale míč nasměřoval jen do středu branky, kde byl připravený Doménech.
     
    29
    Valencia je i na vlastní polovině pasivní. Nyní se musel postarat o obranný odkop až stoper Vezo. Alavés zatím ovládají první poločas.
     
    30
    Ani první půlhodina nepřinesla výraznější šanci u jedné z branek. V posledních minutách jsou aktivnější domácí, ale Doménech ještě nemusel řešit vážnější zákrok.
     
    31
    Další sporná situace v hostujícím vápně. Vezo zbořil v souboji Sobrina, který se bleskově dožadoval odpískání penalty. Hlavní rozhodčí zůstává ledově klidný.
     
    32
    Domácí stále drží balon pod kontrolou. Guidetti vybojoval dokonce autové vhazováním svým rychlým pohybem. Alavés však ukončují své snažení ofsajdem.
     
    34
    Gómez se hnal za nakopnutým míčem, ale v rychlostním souboji prohrál s Garayem. Střídající stoper Valencie je hodně vidět po svém příchodu na trávník.
     
    35
    Simone Zaza byl faulován na pětatřiceti metrech od branky domácího celku. Rozehrávky se ujal Dani Parejo, ale domácí si s centrem s přehledem poradili.
     
    36
    Útok Valencie pokračoval rohovým kopem. Opět to byl Parejo, kdo rozehrával standardní situaci. Opět se domácí ubránili více než s přehledem.
     
    37
    Po ubráněném rohovém kopu se domácí hnali ve dvou na jediného obránce. Guidetti byl sražen k zemi, ale hlavní rozhodčí nechává hru pokračovat.
     
    38
    Domácí vytáhli znovu napadání až k vápnu Jaumého Doménecha. Rebén Vezo si pomohl s Garayem, poté přišla už zblokovaná přihrávka na Pareja. Hosté však zůstávají u míče.
     
    39
    Nebezpečná akce Valencie. Na levém kraji měl spoustu prostoru Gayá, chtěl centrovat do vápna, dokonce i našel Vietta, ale ten zpracoval míč jen za brankovou lajnu.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Tlak Alavés v posledních minutách pominul, naopak Valencie se drží více u balonu a snaží se rozpohybovat soupeře.
     
    42
    Gayá musel nyní pořádně zapracovat do obrany. Padilla se na něj hnal společně s Gomezem. Hostující obránce však celou situaci ustál a soupeře obral o míč.
     
    43
    Ani jeden tým se v závěru poločasu nežene do bezhlavého útoku. Montoya měl na pravém kraji trochu prostoru, ale raději podržel míč a počkal na spoluhráče.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal do souboje Zaza s Laguardiou. Domácí stoper přetlačil soupeře a odpálil míč za postranní lajnu.
     
    45
    Dani Parejo zvedl ve středovém kruhu nohu až příliš vysoko, dokonce udeřil Pinu do hlavy. Hlavní rozhodčí ještě žlutou kartu z kapsy nevytahuje.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Valencia se snažila ještě v úplném závěru první půle něco vymyslet. Parejo však neměl komu nahrát a tak zvolil vysokou nahrávku za obranu, Vietto je však nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas tak končí bezbrankovou remízou. Úvod zápasu patřil Valencii, ale Alavés s přehledem drželo soupeře daleko od svého brankáře. Poté přišla dvacetiminutovka domácích fotbalistů, kteří více drželi balon pod kontrolou, ale Doménecha ani jednou nedonutili k pořádnému zákroku. Závěr znovu patřil favoritovi dnešního utkání, ale ani Valencia se nezmohla na slibnější šanci. Kaňkou na prvním poločase je zranění Gabriela Paulisty, který musel již v první půlhodině opustit trávník na nosítkách.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující fotbalisté. Na pravé straně si dokázal udělat prostor pro centr Maksimovič, ale před vápnem nenechal zakončovat Zazu Ely.
     
    48
    Druhý poločas začíná velmi ospale. Alavés ukončilo akci nepřesnou přihrávkou ještě před středovou lajnou, ani hostující tým se do útoku příliš nežene.
     
    48
    Doménech však musel řešit dalekonosnou střelu Sobrina. Míč šel přesně do středu branky, kde byl hostující brankář připraven. Následně fauluje po rozehrávce Daniel Torres a je prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    49
    Parejo se pokusil překvapit Siveru střelou na přední tyč, ale míč končí vedle vedle branky. Brankář domácího týmu tak může v klidu rozehrávat.
     
    50
    Alavés se dostává do tempa. Po střele z hranice vápna musel Doménech vyrážet míč jen na rohový kop. Po něm se ale už příliš dlouho nehrálo, je pískán útočný faul.
     
    52
    Sobrino rozběhl přihrávkou Gómeze, ten se chtěl prosmýknout do vápna, ale zastavil ho Garay. Za faul ve středu pole ještě inkasuje žlutou kartu Maksimovič.
     
    53
    Po dlouhém autovém vhazování se dostal k balonu jen domácí Torres. Montoya bojoval v rychlostním souboji s Duartem, ale je pískán faul domácího hráče.
     
    54
    Ani jeden z týmů se nemůže udržet na delší dobu na útočné polovině. Nyní vyzkoušel pozornost hostující obrany Sobrino. Po jeho kličce do středu si navedl míč na pravou nohu a jen těsně minul vzdálenější tyč.
     
    55
    Alavés se dostává do tlaku. Duarte byl faulován na hranici pokutového území a Alavés tak má k dispozici rozehrávku z nadějné pozice.
     
    56
    Tomas Pina způsobil centrem zmatky v pokutovém území. Nakonec pálil po odraženém míči Torres, který donutil Doménecha k povedenému zákroku.
     
    57
    Rohový kop už nic nebezpečného před brankou Valencie nepřinesl. Jaumé Doménech může s klidem rozehrát z vlastního vápna.
     
    58
    Alavés se znovu usadilo v blízkosti pokutového území hostujícího týmu. Guidetti měl míč u nohy, ale otočen zády k brance. Než se stačil otočit, tak se k němu stáhl Garay.
     
    59
    Velké pozdvižení! Po centru Duarteho dostal míč hlavou do sítě Guidetti, ale při souboji ve vápně si pomohl faulem a gól tak nemůže být uznán.
    59. Neuznaná branka domácího týmu
     
    60
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Vietto, přichází Rodrigo.
     
    62
    Ani více než hodina hry nepřinesla první branku. Maksinovič si skvěle zpracoval dlouhý pas, ale poté se dostal do obklopení hned několika soupeřů a ke střele už nedošlo.
     
    63
    Ruben Vezo si pomohl v souboji rukou a vidí za to od rozhodčího žlutou kartu.
     
    64
    Tlak Alavés na chvíli ustal. Také Valencie se dostává více na útočnou polovinu. Montoya měl před sebou prostor pro přechod do vápna, ale raději zvolil přihrávku zpět a uklidňuje hru.
     
    65
    Tentokrát se provinil faulem Parejo, který sestřelil skluzem Pinu. Domácí se tak nastěhovali před Doménecha, ale hosté se se štěstím ubránili.
     
    66
    Tempo hry opět opadává. Ani jeden z týmů nechce především udělat chybu v obraně, která by mohla znamenat nepostup do semifinále. Nyní ale fauluje Pedraza a je dalším potrestaným hráčem zápasu.
     
    67
    José Gayá zkusil vypálit z dobrých třiceti metrů, ale ohrozil maximálně diváky ve dvacáté řadě na tribuně za brankou Alavés.
     
    69
    Pedraza se nyní dostal k míči v blízkosti rohového praporku, dokázal odcentrovat do vápna, ale hosté byli ve výrazně převaze a nenechali Guidettiho zakončovat.
     
    70
    Hostující tým nyní vytáhl napadání až k vápnu soupeře. Parejo dokázal získat míč ještě na útočné polovině, poté se dostal k míči Maksimovič, ale centr do vápna nenašel Zazu.
     
    71
    Valencia pokračovala v tlaku rohovým kopem. Přetažený centr dokázal vrátit k bodu pro pokutový kop Maksimovič, tam byl připravený Guedes, který téměř přelomil břevno.
    71. Šance Valencie
     
    72
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Gómez, přichází Munir.
     
    72
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Guidetti, přichází Pérez.
     
    73
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Alavés se ujímá vedení! MUNIR byl na trávníku sotva minutu a už poslal míč do sítě. Po povedeném centru z hloubi pole se prosazuje přesnou hlavičkou k tyči.
    73. MUNIR - 1:0
     
    75
    Alavés chce přidat druhou branku. I po vstřeleném gólu zůstali domácí aktivní a tvoří hru.
     
    77
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Maksimovič, přichází Mina.
     
    78
    Valencia právě vstřelila branku!
    Bleskově je srovnáno! Podobě jako před malou chvíli Munir, tak i nyní skóruje střídající hráč. SANTI MINA dostal přesnou přihrávku do běhu, dokázal ustát souboj ve vápně a zakončil k přední tyči.
    78. MINA - 1:1
     
    79
    Kondongbia si nedopustil faul ve středu pole a vidí za něj žlutou kartu.
     
    80
    Po rozehrávce do vápna si připsal útočný faul Munir a Valencia tak může stabilizovat hru postupnou rozehrávkou od svého brankáře.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Munir (Deportivo Alavés).
     
    81
    Posledních zhruba deset minut do konce druhého poločasu. Nyní má nakročeno do semifinále Valencia, ale jediná vstřelená branka to může změnit.
     
    82
    Parejo fauloval ve středu pole, ale hlavní rozhodčí nechal domácím výhodu. Nakonec pálil z hranice vápna Pedraza, ale míč končí vedle pravé tyče.
     
    84
    Zaza doběhl nakopnutý míč ještě před koncovou lajnou. Dokázal ještě odcentrovat a donutil tak Elyho k obrannému odkopu.
     
    85
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Ely, přichází Demirovič.
     
    86
    Parejo musel faulovat před vápnem osamoceného Péreze a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    87
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Alavés se znovu dostává do jednobrankového vedení! Po faulu Pareja rozehrávali domácí dlouhým centrem do vápna. Míč se se štěstím odrazil na kopačku RUBÉNA SOBRINA, který z blízkosti poslal míč snadno do sítě.
    87. SOBRINO - 2:1
     
    88
    Je tady další faul Pareja. Tentokrát ale útočný, domácí se tak mohou znovu přesunout daleko od svého vápna na polovinu Valencie.
     
    89
    Valencia se snaží držet míč, ale domácí jsou nabuzení vedoucí brankou a velmi aktivně napadají. V pokutovém území se snažil zakončovat Zaza, ale míč netrefil ideálně.
     
    90
    Santi Mina už dnes jednu branku dal, ale nyní ztroskotal ještě před vápnem na kopačce Daniela Torrese.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Gayá se snažil ještě něco vymyslet, našel dlouhým pasem Montoyu, který ještě centroval do vápna. Tam se ale už k míči nedostal Zaza ani střídající Santi Mina.
     
    90+3
    Zaza to vzal na sebe. Dostal dobrou nahrávku na pravou stranu, poté si udělal kličku k ose trávníku, ale střelu nasměroval jen do náruče domácího brankáře.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    Dvakrát devadesát minut o postupujícím do semifinále nerozhodlo. Zápas mezi Valencií a Alavés jde do prodloužení. Zběsilá poslední desetiminutovka nabídla přehlídku šancí, ale jen Sobrino dokázal míč dostat po centru do vápna až do sítě.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Alavés zahájilo prodloužení rozehrávkou ze středového kruhu. Domácí začínají aktivně i v nastaveném čase, na levé straně bojoval o míč Pedraza, ale silnější byl v klíčový moment Montoya.
     
    93
    Munir si chtěl vymodlit faul, ale po souboji s Kondogbiou se zcela zbytečně sesunul k zemi. Hra mezitím pokračuje bez zásahu hlavního rozhodčího.
     
    94
    Tentokrát byl faulován Dani Parejo. Právě sám faulovaný chtěl rozehrát velmi rychle nakrátko, ale to se mu vůbec nepodařilo a Guedes musel řešit rychlý útok soupeře faulem za žlutou kartu.
     
    95
    Také domácí se odhodlali k centru do vápna, ale Pina až příliš přetáhl míč a ten končí bez doteku hráčů za brankovou lajnou.
     
    96
    Střídající Demirovič se dostal snad poprvé k míči po svém příchodu na trávník. S Garayem si ale v přímém souboji neporadil.
     
    97
    Rodrigo měl na noze nadějnou střelu, ale míč mu v klíčový okamžik sjel z kopačky. Následně se ale provinil faulem za žlutou kartu Pina.
     
    98
    Obvyklý exekutor volných přímých kopů Dani Parejo poslal míč do vápna, ale Rodrigo si nepohlídal ofsajdové postavení a ani jeho případná branka by neplatila.
     
    99
    A také Duarte inkasuje žlutou kartu. Domácí krajní obránce zbytečně poslal k zemi rychlého Minu.
     
    100
    Domácí šli ve třech do protiútoku, ale Pedraza narazil na dobře postaveného Pareja. Následně se na druhé straně dostal až do vápna Zaza. Ten si ale v šestnáctce pomohl faulem.
     
    102
    Alavés chce trochu uklidnit hru, proto se pokouší kombinovat ve středu pole. Nyní však sáhl do rozehrávky Zaza, který ale jen odrazil míč za postranní lajnu.
     
    103
    Munir se rozběhl za nakopnutým míčem, ale k balonu měl o poznání blíže Vezo. Hostující obránce nedal střídajícímu hráči žádnou šanci dostat se k zakončení.
     
    104
    Boj u středového kruhu vyhrál Mina. Následně chtěl najít Zazu, který ale v rychlostním souboji prohrál s Padillou. Sivera může znovu rozehrát od své branky.
     
    105
    Dalším potrestaným hráčem je Santi Mina, který sestřelil skluzem rozehrávajícího Pinu. Ten se jen těžce zvedá z trávníku.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    V prvním prodloužení branka nepadla. Více než střeleckých pokusů bylo nečistých zákroku za žluté karty. Za patnáct minut rozdal hlavní rozhodčí hned čtyři žluté tresty, v celém zápase už poté celkem jedenáct!
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    107
    Závěrečných patnáct minut hry rozehráli hostující fotbalisté, pokud se ani nyní nerozhodne budou následovat pokutové kopy. Před vápnem Valencie se postrkoval Kondongbia s Pinou, hlavní rozhodčí to nechal bez povšimnutí.
     
    108
    Valencia se pokouší co nejvíce držet míč pod kontrolou. Alavés už nemá příliš sil na aktivní napadání a tak domácí nechali soupeře dojít až k vápnu, ale Sivera s přehledem chytil centr z pravé strany.
     
    109
    Rodrigo byl v dobrém postavení v pokutovém území, ale z úhlu už Siveru překonat nedokázal. Domácí brankář si připisuje důležitý zákrok.
     
    110
    Valencia je v posledních minutách aktivnějším týmem. Nyní mohl pálit Zaza, ale v klíčový okamžik, kdy se musel vracet do hřiště netrefil míč ideálně.
     
    111
    Alavés chce na chvíli diktovat hru. To se ale domácím nedaří, zdá se, že více sil mají hráči Valencie.
     
    112
    Guedes pádil s míčem na pravé straně, ale Padilla mu stačil a dokázal odpravit míč velmi razantně za postranní lajnu.
     
    113
    Po nepovedeném volném přímém kopu se dostal k míči Doménech, který ukryl pokus z levé strany do rukavic. Náznak rychlého protiútoku končí už u středové lajny.
     
    114
    Hosté přenášejí míč ze strany na stranu. Alavés se však stačí přesouvat. Valencia si nakonec vybojovala rohový kop, který ale končí jen obrannou hlavičkou Padilly.
     
    115
    Santi Mina tečoval střelu Pareja, ale dráhu střely změnil jen nepatrně. Sivera byl připraven u své tyče, kam také míč doputoval.
     
    116
    Valencia kontroluje průběh prodloužení. Alavés už nemá síly na útok. Nyní ale Guedes nedokázal zpracovat dlouhý pas a míč končí za postranní lajnou.
     
    117
    Demirovič byl v pokutovém území stažen při hlavičce, ale hlavní rozhodčí pokutový kop nepíská. Střídajícímu hráči ubralo, že závěr souboje výrazně přihrál.
     
    119
    I závěr prodloužení se blíží. Demirovič zbytečně dohrál po odehrání Guedese. Nyní rozhodčí nechal hru pokračovat, po několika sekundách se ale provinil Pina.
     
    120
    Montoya mohl být hrdinou, ale jeho střela po odraženém míči končí jen těsně nad břevnem Siverovy branky.
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení o semifinalistovi nerozhodlo, následovat tak budou pokutový kopy. Prodloužení už bylo opatrné z obou stran. Největší možnost na skórování měl až v poslední minutě Martín Montoya, který pálil jen těsně nad domácí břevno. Více sil měli hráči Valencia a i to mohlo být důležité při závěrečném rozstřelu.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    Jako první si míč postavil na pokutový kop Tomas Pina. Domácí záložník poslal míč nekompromisně k pravé tyči. Doménech byl bez šance.
     
    1. série
    1:1
    Střídající útočník Valencie Rodrigo napodobil Pinu a poslal brankáře na druhou stranu branky.
     
    2. série
    1:1
    Pedraza je vychytán Doménechem. Pedraza pálil k pravé tyči, ale tam se vydal i hostující brankář.
     
    2. série
    1:2
    Santi Mina už dnes jednou míč do sítě dostal. A nemýlil se ani podruhé. Přesná rána k pravé tyči.
     
    3. série
    1:2
    Jako další si postavil míč na bod pro penaltu Pérez. Ani on Doménecha nepřekonal, stejná střela jako před malou chvílí předvedl Pedraza.
     
    3. série
    1:2
    Kondogbia mohl Valencii přiblížit postupu, ale ani on brankáře nepřekonal. Jeho pokus po zemi k tyči Sivera vyrazil.
     
    4. série
    2:2
    Munir se bleskově po svém příchodu na trávník zapsal mezi střelce a nyní proměněnou penaltou srovnává rozstřel.
     
    4. série
    2:3
    Krajní obránce Valencie Gayá odehrál povedené utkání a zakončuje ho přesnou penaltou k pravé tyči. Sivera skákal na opačnou stranu.
     
    5. série
    2:3
    Sobrino nedává a Valencia postupuje! V 87. minutě zařídil Sobrino prodloužení, ale nyní v kritický okamžik přestřeluje branku a souboj mezi Alavés a Valencií končí.
    Sobrino rozhodl čtvrtfinále neproměněnou penaltou
     
    Konec zápasu.
     
    Dlouho se nic v odvětě čtvrtfinále nedělo. Závěrečných dvacet minut druhého poločasu však přineslo strhující podívanou. Nejprve poslal Alavés do vedení po svém příchodu na trávník Munir. Následně přišel z lavičky Santi Mina a také ihned po minutě pobytu na trávníku srovnal krok. Tři minuty před koncem zařídil prodloužení povedenou ránou z blízkosti Sobrino. V opatrném prodloužení už se ani jeden z týmů do větší šance nedostal a tak musely rozhodnout pokutové kopy. V nich ale selhali hned tři domácí střelci. Ve druhé sérii nedal Padraza, ihned po něm byl vychytán také Pérez a zmar při proměňování pokutových kopů zakončil Sobrino, který celou branku přestřelil. Z Valencie se mýlil jen Kondogbia a tak postupuje do semifinále favorit celého dvojzápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 25:23. (21:46:29)

    Vít Schück

    Branky: 73. Munir, 87. Sobrino – 78. Mina

    Karty:   48. Torres (DAL), 66. Pedraza (DAL), 80. Munir (DAL), 97. Pina (DAL), 99. Duarte (DAL) – 52. Maksimovič (VAL), 63. Vezo (VAL), 79. Kondongbia (VAL), 86. Parejo (VAL), 94. Guedes (VAL), 105. Mina (VAL)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Pina (DAL)
    1:1   Rodrigo (VAL)
    2. série:
    1:1   Pedraza (DAL)
    1:2   Mina (VAL)
    3. série:
    1:2   Pérez (DAL)
    1:2   Kondogbia (VAL)
    4. série:
    2:2   Munir (DAL)
    2:3   Gayá (VAL)
    5. série:
    2:3   Sobrino (DAL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 25:23.
    Deportivo Alavés: Sivera – Padilla, Laguardia, Ely (85. Demirovič), Duarte – Torres, Pina – Gómez (72. Munir), Sobrino, Pedraza – Guidetti (72. Pérez)
    Náhradníci: Pacheco, Alexis, Maripán, Pérez, Wakaso, Munir, Demirovič

    Valencia CF: Doménech – Montoya, Vezo, Paulista (24. Garay), Gayá – Maksimovič (77. Mina), Parejo, Kondogbia, Guedes – Vietto (60. Rodrigo), Zaza
    Náhradníci: Pereira, Neto, Lato, Coquelin, Rodrigo, Mina, Garay
    17.01.2018
    Valencia - Alavés 2:1

    Branky: 73. Guedes, 82. Rodrigo – 66. Sobrino

    Karty:   53. Guedes (VAL), 90+2. Kondogbia (VAL) – 41. Pina (DAL), 67. Diéguez (DAL), 86. Mina (DAL)   77. Diéguez (DAL)

    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 20:27.
    bahis siteleri