Skalica – Spišská N. Ves 5:2 (kon.) | Michalovce – Trnava 12:1 (kon.) | Prešov – Nové Zámky B 7:4 (kon.)
Pov. Bystrica – Dubnica 5:2 (kon.) | Topoľčany – Osmos Bratislava 3:2 (kon.)
konec
HK Skalica
5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Středa 24.01.2018, 17:00 • Hant Arena, Skalica • 1. liga (SR) • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skalica dnes potvrdila úlohu favorita proti Spišskej Novej Vsi a zaznamenala dvanáste víťazstvo po sebe. Hostia sekundovali favoritovi iba v úvodnej tretine, keď na dva góly Jarolína dokázal odpovedať dvakrát Findura. Vo zvyšných minútach sa však prevaha domáceho tímu stupňovala a rovnako narastal aj náskok Skalice. Do čierneho postupne namierili Hluch, Jurák a Janáč, ktorí sa postarali o konečný výsledok 5:2. Spišiaci tak zaknihovali šiestu prehru v rade. (19:04:52)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Hostia hrajú v pätici. Prežili záverečné oslabenie dnešného stretnutia a zo Záhoria dnes odídu bez bodov.
     
    59:18
    Adrián Sloboda vyslal tvrdú strelu príklepom od modrej čiary, na ktorej si pochutnal efektným zákrokom lapačkou Maximilián Pajpach.
     
    58:50
    Roman Chmeľ zaútočil vo vlastnom oslabení. Hosťujúci krídelník sa ocitol v samostatnom úniku, no jeho blafák do bekhendu nepriniesol gól rovnako ako následné dorážky.
     
    57:49
    Čiaroví rozhodcovia spočítali na ľade šiestich hráčov Spišskej Novej Vsi. Hostia budú hrať v oslabení.
     
    57:04
    Maximilián Pajpach sa ťažko zdvíha z ľadovej plochy. Mladý brankár hostí zostal otrasený po jednom zo zákrokov.
     
    56:40
    V závere sledujeme otvorený hokej. O víťazovi je prakticky rozhodnuté, a tak si chcú oba tímy vylepšiť skóre.
     
    55:34
    Jakub Kyčák sa rozhodol zaútočiť z pozície obrancu. Poľahky sa dostal do útočného pásma, no svoju strelu poslal iba do protihráča.
     
    54:11
    V drese hostí zaujal individuálnou akciou Jakub Lesňák, ktorý sa pohral s obrancom Skalice, no nemal dostatok síl na prudšiu koncovku.
     
    53:31
    Ďalšia veľká šanca Skalice. Aleš Dufek vystrelil z prvej spomedzi kruhov a jeho pokus sa zastavil na žŕdke.
     
    52:45
    Tomáš Hluch mohol pridať svoj druhý dnešný gól. V samostatnom nájazde zvolil kľučku do bekhendu, ale Pajpach bol na to pripravený.
     
    51:46
    Skaličania prežili dvojminútové oslabenie bez väčších ťažkostí. V jeho závere dokonca zaútočil René Jarolín, ktorý sa však nepresadil.
     
    50:55
    Rozhodcovia museli prerušiť hru, pretože Miroslav Olejník narazil do bránkovej konštrukcie a tá opustila vymedzený priestor.
     
    50:10
    Miroslav Vantroba diriguje presilovku hostí na modrej čiare. Jeho strelu sa snažil tečovať pred bránou František Forrai, ale neúspešne.
     
    49:46
    Spišská Nová Ves môže znížiť v presilovke. Dve trestné minúty za napadnutie dostal skalický útočník Valerij Kňazev.
     
    48:50
    Tomáš Hluch našiel krížnou prihrávkou na modrej čiare voľného Kristiána Kučera, ktorý si potiahol puk bližšie k bráne a príklepom trafil žŕdku.
     
    48:01
    Domáci nebezpečne zakombinovali v blízkosti súperovej brány. Na konci akcie bol Patrik Janáč, ktorého strela nebola presná.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 6. Jarolín (Janáč, Jurák), 8. Jarolín (Mikéska, Janáč), 26. Hluch (Kňazev, Janík), 33. Jurák (Jarolín, Janáč), 41. Janáč (Jarolín, Jurák) – 7. Findura (Forrai, Zwick), 20. Findura (Koky, Zwick)


    HK Skalica: Košút – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Straka, Kukliš – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Jurák, Jarolín, Janáč – Hluch, Kučera, Kňazev – Kotzman, Dufek, Okoličány.
    HK Spišská Nová Ves: Pajpach – Forrai, Vantroba, Bdžoch, Kyčák, Hochmann – Findura, Koky, Zwick – Lesňák, Olejník, Chmeľ – Vekselštein, Kopycov.

    Rozhodčí: Druga, Juhász – D. Konc ml., Kis-Király
    ocianews.com