Skalica – Spišská N. Ves 5:2 (kon.) | Michalovce – Trnava 12:1 (kon.) | Prešov – Nové Zámky B 7:4 (kon.)
Pov. Bystrica – Dubnica 5:2 (kon.) | Topoľčany – Osmos Bratislava 3:2 (kon.)
konec
HK Skalica
5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Středa 24.01.2018, 17:00 • Hant Arena, Skalica • 1. liga (SR) • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skalica dnes potvrdila úlohu favorita proti Spišskej Novej Vsi a zaznamenala dvanáste víťazstvo po sebe. Hostia sekundovali favoritovi iba v úvodnej tretine, keď na dva góly Jarolína dokázal odpovedať dvakrát Findura. Vo zvyšných minútach sa však prevaha domáceho tímu stupňovala a rovnako narastal aj náskok Skalice. Do čierneho postupne namierili Hluch, Jurák a Janáč, ktorí sa postarali o konečný výsledok 5:2. Spišiaci tak zaknihovali šiestu prehru v rade. (19:04:52)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Hostia hrajú v pätici. Prežili záverečné oslabenie dnešného stretnutia a zo Záhoria dnes odídu bez bodov.
     
    59:18
    Adrián Sloboda vyslal tvrdú strelu príklepom od modrej čiary, na ktorej si pochutnal efektným zákrokom lapačkou Maximilián Pajpach.
     
    58:50
    Roman Chmeľ zaútočil vo vlastnom oslabení. Hosťujúci krídelník sa ocitol v samostatnom úniku, no jeho blafák do bekhendu nepriniesol gól rovnako ako následné dorážky.
     
    57:49
    Čiaroví rozhodcovia spočítali na ľade šiestich hráčov Spišskej Novej Vsi. Hostia budú hrať v oslabení.
     
    57:04
    Maximilián Pajpach sa ťažko zdvíha z ľadovej plochy. Mladý brankár hostí zostal otrasený po jednom zo zákrokov.
     
    56:40
    V závere sledujeme otvorený hokej. O víťazovi je prakticky rozhodnuté, a tak si chcú oba tímy vylepšiť skóre.
     
    55:34
    Jakub Kyčák sa rozhodol zaútočiť z pozície obrancu. Poľahky sa dostal do útočného pásma, no svoju strelu poslal iba do protihráča.
     
    54:11
    V drese hostí zaujal individuálnou akciou Jakub Lesňák, ktorý sa pohral s obrancom Skalice, no nemal dostatok síl na prudšiu koncovku.
     
    53:31
    Ďalšia veľká šanca Skalice. Aleš Dufek vystrelil z prvej spomedzi kruhov a jeho pokus sa zastavil na žŕdke.
     
    52:45
    Tomáš Hluch mohol pridať svoj druhý dnešný gól. V samostatnom nájazde zvolil kľučku do bekhendu, ale Pajpach bol na to pripravený.
     
    51:46
    Skaličania prežili dvojminútové oslabenie bez väčších ťažkostí. V jeho závere dokonca zaútočil René Jarolín, ktorý sa však nepresadil.
     
    50:55
    Rozhodcovia museli prerušiť hru, pretože Miroslav Olejník narazil do bránkovej konštrukcie a tá opustila vymedzený priestor.
     
    50:10
    Miroslav Vantroba diriguje presilovku hostí na modrej čiare. Jeho strelu sa snažil tečovať pred bránou František Forrai, ale neúspešne.
     
    49:46
    Spišská Nová Ves môže znížiť v presilovke. Dve trestné minúty za napadnutie dostal skalický útočník Valerij Kňazev.
     
    48:50
    Tomáš Hluch našiel krížnou prihrávkou na modrej čiare voľného Kristiána Kučera, ktorý si potiahol puk bližšie k bráne a príklepom trafil žŕdku.
     
    48:01
    Domáci nebezpečne zakombinovali v blízkosti súperovej brány. Na konci akcie bol Patrik Janáč, ktorého strela nebola presná.
     
    47:21
    V záverečnej časti hry sa čoraz častejšie objavujú na ľade aj legionári Vekselštein s Kopycovom. Najmä druhý menovaný ukazuje šikovné ruky.
     
    45:56
    Na opačnej strane klziska tvrdo vystrelil obranca Martin Bdžoch. Jeho príklep skončil v lapačke Samuela Košúta.
     
    45:13
    Kristián Kučera zobral puk za vlastnou bránou, nabral rýchlosť a dostal sa až na modrú čiaru, odkiaľ vyskúšal Pajpacha.
     
    44:28
    Piotr Kopycov predviedol šikovné ruky, sériou kľučiek sa presadil cez skalickú defenzívu, ale jeho prihrávku nezužitkoval Vekselštein.
     
    43:47
    Maximilián Pajpach sa nemôže sťažovať na nedostatok práce. Pravidelne čelí strelám skalických hokejistov a vďaka nemu Spišská Nová Ves neprehráva vyšším rozdielom.
     
    42:56
    František Koky mal voľný priestor na ľavom krídle, oprel sa do puku, ale jeho príklep minul cieľ.
     
    42:25
    S pribúdajúcimi minútami sa prejavuje, že hostia dnes využívajú iba dve kompletné formácie a nedokážu sekundovať domácim.
     
    40:41
    Skalica dala gól! Domáci udreli v presilovke, keď zachytili vyhodenie puku z hokejky Bdžocha, usadili sa v útočnom pásme a spred brány úspešne namieril PATRIK JANÁČ. Asistencie: René Jarolín, Roman Jurák.
     
    40:26
    Spišská Nová Ves bude hrať vo štvorici. Dve trestné minúty dostal Branislav Zwick za podrazenie.
     
    40:26
    Pajpach mal problém s odrazeným pukom od zadného mantinelu, ktorý ho prekvapil. S pomocou spoluhráčov ho však ukryl v lapačke.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skalica pokračovala v ofenzívnom prejave z prvej dvadsaťminútovky, ale tentoraz bola pozornejšia v obrane. Favorit svojmu súperovi takmer nič nedovolil a dvakrát skóroval. Najskôr presne namieril z pravého kruhu Hluch a potom zakončil rýchly protiútok Skalice do prázdnej brány Jurák.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:26
    Ľubomír Vaškovič vypálil príklepom z vrcholu pravého kruhu. Pajpach si pokryl miesto pod brvnom a puk vytlačil na zadný mantinel.
     
    38:47
    Skaličania v závere prostredného dejstva zatlačili svojho súpera, ale ten ich drží na dištanc pri mantineloch.
     
    37:18
    Dávid Okoličány a Martin Bdžoch sa vrátili späť na ľadovú plochu. V závere ich vylúčení mohol zmeniť skóre Rastislav Vereš, no spred brány nepresne zakončoval. Ešte pred ním namieril do bočnej konštrukcie René Jarolín.
     
    36:20
    V hre štyroch proti štyrom sa oba tímy pozorne strážia a dobre vykrývajú stredné pásmo. Preto čakáme na zaujímavejšie momenty.
     
    35:18
    Rozhodcovia vylučovali na oboch stranách. Martin Bdžoch inkasoval dve minúty za hákovanie a Dávid Okoličány dve minúty za filmovanie pádu.
     
    35:06
    Zwick a Vantroba sa ponúkali spoluhráčovi pred bránou, že môžu zakončovať. Nedostali však potrebnú prihrávku.
     
    34:10
    Nádejná príležitosť hostí. Branislav Zwick dostal prihrávku pred bránu, mal dostatok priestoru na zakončenie, no stál príliš zblízko a nepresadil sa.
     
    33:47
    Maximilián Pajpach mal teraz dostatok práce. Pred jeho bránou bola neprehľadná situácia, a tak nedokázal pohotovo skrotiť puk.
     
    32:44
    Skalica dala gól! Hostia po dlhšom čase zaútočili a vďaka Lesňákovi ohrozili Košúta. Hneď z brejku však inkasovali. Vydarenú kombináciu Záhorákov zakončil do prázdnej brány ROMAN JURÁK. Asistencie: René Jarolín, Patrik Janáč.
     
    32:07
    Veľká šanca Skalice. René Jarolín zostal voľný medzi kruhmi, puk si ho našiel, no domáci kanonier tentoraz nemieril presne.
     
    31:30
    Domáci hokejisti v druhej časti hry kontrolujú puk a súpera do ničoho nepúšťajú. Spišiaci sa iba bránia.
     
    30:47
    Ľubomír Vaškovič krásne našiel pred bránou voľného Martina Hujsu zadovkou naslepo, ale skalický zakončovateľ stroskotal na pripravenom Pajpachovi.
     
    29:55
    Aleš Dufek využil kvalitnú prihrávku do medzikružia, odkiaľ pohotovo zakončoval švihom. Maximilián Pajpach stál na správnom mieste.
     
    29:13
    Kristián Kučera zaviezol puk až pred hosťujúcu bránu, kde ho posunul voľnému Tomášovi Hluchovi. Skalický útočník tentoraz neprekonal Pajpacha.
     
    28:34
    Michal Findura vnikol do útočného pásma, zamieril k pravému kruhu a krížnou strelou švihom vyskúšal brankára Košúťa.
     
    28:01
    Martin Hujsa prihrával spoza brány za seba Ľubomírovi Vaškovičovi, ale jeho slabá strela neprekvapila Pajpacha.
     
    27:30
    Spišiaci vyhodili puk cez všetky čiary, ale nebolo z toho zakázané uvoľnenie. Pomohol im dotyk domáceho hráča.
     
    26:50
    Jakub Kukliš preveril hosťujúceho brankára strelou od modrej čiary. Pajpach jeho príklep úspešne zneškodnil.
     
    25:56
    Skalica dala gól! Záhoráci sa tretíkrát v zápase dostávajú do vedenia. TOMÁŠ HLUCH si zobral puk na pravom kruhu, vystrelil švihom a svoj pokus umiestnil nechytateľne do vinkla. Asistencie: Valerij Kňazev, Ondrej Janík.
     
    25:00
    Roman Jurák využil priestor na vrchole pravého kruhu a oprel sa do puku. Jeho delovka príklepom skončila na zadnom mantineli.
     
    24:15
    Tutovka Skaličanov. Martin Hujsa sa ocitol v samostatnom nájazde, posielal puk pod hornú žŕdku, ale napokon trafil brvno.
     
    23:50
    Jakub Lesňák nabral rýchlosť v strednom pásme, ale išiel sám proti dvom hráčom Skalice a nedokázal sa presadiť.
     
    22:47
    Maximilián Pajpach radšej prerušil hru. Nahodenie od modrej čiary schoval v lapačke a dovolil svojim spoluhráčom vystriedať.
     
    22:00
    Róbert Mikéska podporil útok a ocitol sa úplne sám pred bránou súpera. Jeho strela do poloodkrytej siete však nemala potrebnú presnosť.
     
    21:06
    Spišiaci predviedli jednoduchú útočnú akciu. Kokyho prihrávku od pravého mantinelu jemne tečoval Findura a Košút mal prácu.
     
    20:47
    Úvod je poznačený chybami na oboch stranách. Hráči majú problémy s jednoduchými hernými činnosťami.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skaličania mali podľa očakávania v prvej tretine viac z hry a dvakrát viedli. Do šatní však odchádzali za nerozhodného stavu. V domácom drese sa v oboch prípadoch presadil René Jarolín, ale na jeho presné zásahy rovnako dvakrát odpovedal Michal Findura. Spišiaci tak aj v oklieštenej zostave držia krok s favoritom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:45
    Spišská Nová Ves dala gól! Hostia vyrovnali v úplnom závere úvodného dejstva. Opäť presne zakončoval MICHAL FINDURA, ktorý využil dobru prácu Kokyho pred bránou a dorazil puk za domáceho gólmana Košúta. Asistencie: František Koky, Branislav Zwick.
     
    18:16
    Martin Bdžoch sa prezentoval vydareným hitom na modrej čiare, ktorý ocenili najmä jeho spoluhráči na striedačke.
     
    17:34
    Skaličania neustále kontrolujú puk, ale nevedia sa dlhšie udržať pred Pajpachom. Často strácajú pásmo a musia sa vracať späť.
     
    16:18
    Martin Hujsa predviedol vydarenú individuálnu akciu, prekľučkoval sa do streleckej pozície, ale puk poslal iba do obrancu hostí.
     
    15:41
    Košút tentoraz musel zasahovať. Strelu švihom z ľavého krídla od Zwicka schoval vo svojom náručí.
     
    15:15
    Domáci urobili chybu v útočnom pásme a stratili puk. Dopredu sa vydal hosťujúci útočník Koky, ale nemal potrebnú rýchlosť.
     
    14:06
    Kristián Kučera vypálil príklepom od modrej čiary. Pajpach jeho pokus bez problémov kryl a puk vykopol do bezpečia.
     
    13:12
    Spišiaci sú už v pätici. Vylúčený Kyčák naskočil späť na ľadovú plochu. Prevaha Skalice však stále trvá.
     
    12:05
    Pajpach neudržal delovku od modrej čiary a puk mu vypadol do bránkoviska. Hostia ho s problémami odpratali preč.
     
    11:12
    Skaličania si zahrajú prvú presilovku v dnešnom stretnutí. Dve trestné minúty za nedovolené bránenie dostal Jakub Kyčák.
     
    10:30
    Maximilán Pajpach si pripísal úspešný zákrok, keď zlikvidoval strelu Aleša Dufeka z pravého krídla.
     
    09:50
    Domáci sa snažia upokojiť hru a vyčkávajú s rozohrávkou spoza vlastnej brány. Oba tímy to využívajú na striedanie.
     
    09:07
    Hokejisti zo Spiša nezvládli prechod do útočného pásma a vyprodukovali ofsajd. Nasleduje vhadzovanie v neutrálnej zóne.
     
    07:40
    Skalica dala gól! Domáci hokejisti sú opäť v tesnom vedení. Do streleckej listiny sa druhýkrát zapísal RENÉ JAROLÍN, ktorý presným zakončením z pravej strany nedal šancu Pajpachovi. Asistencie: Róbert Mikéska, Patrik Janáč.
     
    07:26
    Hujsa dostal dobrú prihrávku do medzikružia, odkiaľ nebezpečne vypálil príklepom. Maximilián Pajpach puk vyrazil ramenom.
     
    06:30
    Spišská Nová Ves dala gól! Východniari rýchlo odpovedali a dokázali vyrovnať stav stretnutia. MICHAL FINDURA zostal nepokrytý pred bránou, kde úspešne tečoval nahodenie Františka Forraia. Asistencie: František Forrai, Branislav Zwick.
     
    05:40
    Úvodných päť minút duelu neprinieslo ani jedno prerušenie. Teraz sa však hra kúskuje a vidíme sériu vhadzovaní.
     
    05:09
    Skalica dala gól! Favorit otvára skóre v úvode šiestej minúty. Záhoráci dobre zakombinovali v prečíslení troch proti dvom a RENÉ JAROLÍN pohodlne doklepával puk do prázdnej brány. Asistencie: Patrik Janáč, Roman Jurák.
     
    04:50
    Hosťom nevyšiel pokus o rýchly brejk. Roman Chmeľ nedokázal zachytiť prudkú prihrávku na modrej čiare.
     
    04:10
    Domáci hokejisti sa mohli ujať vedenia. Jeden zo skalických útočníkov vystrelil švihom spomedzi kruhov a trafil spojnicu žŕdky a brvna.
     
    03:25
    František Forrai váhal s rozohrávkou z vlastného obranného pásma. Napokon puk iba nahodil za skalickú bránu.
     
    02:45
    František Koky sa s problémami natlačil na medzi kruhy a potom mu nezostalo dostatok síl na presnejšie zakončenie.
     
    01:56
    Záhoráci podľa očakávania kontrolujú hru a od začiatku sa tlačia dopredu. Ďalšiu útočnú akciu začínajú za vlastnou bránou.
     
    01:02
    Obrovská šanca Skalice. Hostia zle vystriedali a pustili do samostatného nájazdu Patrika Janáča, ktorý zoči-voči Pajpachovi vystrelil priamo do jeho betónov.
     
    00:29
    Peter Horváth nahadzoval puk od modrej čiary na teč, ale nikto z jeho spoluhráčov nestál pred Pajpachom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov už stoja na modrých čiarach. Pred začiatkom duelu zaznie ešte slovenská štátna hymna.
     
    Vzhľadom na postavenie v tabuľke a rozličnú formu oboch tímov je jasným favoritom domáca Skalica. Spišiaci to budú mať dnes na Záhorí veľmi náročné, pretože pricestovali s troma nekompletnými formáciami a majú k dispozícii iba trinásť hráčov do poľa.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Skalica: Košút – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Straka, Kukliš – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Jurák, Jarolín, Janáč – Hluch, Kučera, Kňazev – Kotzman, Dufek, Okoličány.

    HK Spišská Nová Ves: Pajpach – Forrai, Vantroba, Bdžoch, Kyčák, Hochmann – Findura, Koky, Zwick – Lesňák, Olejník, Chmeľ – Vekselštein, Kopycov.

    Rozhodcovia: Druga, Juhász – D. Konc ml., Kis-Király.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 40. kola St. Nicolaus 1. ligy. Aktuálny líder súťaže HK Skalica privíta na domácom ľade HK Spišská Nová Ves.

    HK Skalica momentálne figuruje na prvej priečke tabuľky so ziskom 92 bodov v 40 dueloch a pred druhými Michalovcami má náskok jediného bodu. Záhoráci sú aktuálne vo výbornej forme, keď ťahajú šnúru jedenástich ligových víťazstiev po sebe. Naposledy prehrali ešte 13. decembra na pôde Prešova. Potom však nepocítili chuť porážky a v rámci jedenástich kôl stratili iba tri body. Skaličania v ostatných štyroch zápasoch ani raz nezakopli a nazbierali plný počet dvanástich bodov. Trnavu doma porazili 3:2, Prešov 6:4, v Michalovciach vydolovali tesné víťazstvo 4:3 a naposledy pred vlastnými fanúšikmi pokorili Považskú Bystricu 3:0.

    HK Spišská Nová Ves okupuje priebežne siedmu pozíciu so ziskom 45 bodov v 40 stretnutiach. Východniari však výrazne zaostávajú za šiestym HC Bratislava alebo piatou Dubnicou. Rovnako bezpečný odstup si udržiavajú od ôsmej Považskej Bystrice a deviatej Trnavy. Preto sa v závere základnej časti nemusia obávať o stratu miestenky do play-off. Pred vyraďovacou častou sa však výsledkovo trápia. Spišiaci v piatich novoročných súbojoch ani raz nevyhrali a vydolovali jediný bod. Sériu prehier odštartovali v Michalovciach, kde zaznamenali výsledok 0:6. Následne doma podľahli Považskej Bystrici 4:5 po predĺžení, béčku Nových Zámkov 2:4 a Bratislave 4:6. V predchádzajúcom ligovom kole navyše nestačili vonku na Topoľčany pomerom 1:4.

    Skalica a Spišská Nová Ves majú v tomto ročníku druhej najvyššej slovenskej súťaže vyrovnanú bilanciu. Záhoráci triumfovali na domácom ľade 7:2 a 3:1, no Spišiaci rovnako uspeli pred vlastnými fanúšikmi, keď dosiahli dve zhodné víťazstvá 6:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 6. Jarolín (Janáč, Jurák), 8. Jarolín (Mikéska, Janáč), 26. Hluch (Kňazev, Janík), 33. Jurák (Jarolín, Janáč), 41. Janáč (Jarolín, Jurák) – 7. Findura (Forrai, Zwick), 20. Findura (Koky, Zwick)


    HK Skalica: Košút – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Straka, Kukliš – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Jurák, Jarolín, Janáč – Hluch, Kučera, Kňazev – Kotzman, Dufek, Okoličány.
    HK Spišská Nová Ves: Pajpach – Forrai, Vantroba, Bdžoch, Kyčák, Hochmann – Findura, Koky, Zwick – Lesňák, Olejník, Chmeľ – Vekselštein, Kopycov.

    Rozhodčí: Druga, Juhász – D. Konc ml., Kis-Király
    ocianews.com