PSG – Guingamp 4:2 (kon.) | Troyes – Saint-Étienne 1:1 (4:3 po pen.) | Montpellier – Lorient 4:3 (kon.)
Monaco – Lyon 2:3 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
4:2 (2:1)
EA Guingamp
Středa 24.01.2018, 18:30 • Parc des Princes, Paříž • Francouzský pohár • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný středeční podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. V týdnu mezi ligovými koly pokračuje ve Francii pohárová soutěž. Již ve čtvrtém kole francouzského poháru přivítá na domácím trávníku slavné PSG tým ze středu ligové tabulky Guingamp.
     
    Paris Saint-Germain F.C.

    Tým z hlavního města Francie se musel v minulém ročníku Ligue 1 sklonit před Monakem, v Lize mistrů čekal francouzský celek také více než "jen" osmifinálové vyřazení Barcelonou. V letošní sezoně myslí pařížský tým ještě mnohem výše! V létě totiž majitelé sáhli hluboko do kapsy, přivedli z Barcelony hvězdného Neymara a z mistrovského Monaka také superstar loňského roku Kyliana Mbappého.

    V nové sezoně byl tým okolo hvězdného Neymara dlouho neporažen, drtil jednoho protivníka za druhým, až přišel zápas ve Štrasburku, kde PSG senzačně prohrálo 1:2. Stejným výsledkem padl největší aspirant na francouzský trůn také v posledním ligovém zápase na půdě Lyonu.

    Do poháru bylo PSG nasazeno až do třetího kola, ve kterém deklasovalo Koubkovo Rennes 6:1, když po dvou brankách vstřelil Neymar, Mbappé a Di María.
     
    EA Guingamp

    Guingampu stačilo padesát bodů v minulém roce jen na konečné desáté místo, které nezaručilo pohárovou Evropu v nové sezoně.

    V nové sezoně však patří do lepší poloviny francouzské soutěže. Po dvaadvaceti odehraných zápasech se Guingamp pohybuje na deváté pozici, k tomuto umístění pomohl především povedený prosinec loňského roku, kdy Guingamp připsal deset bodů za tři výhry a remízu. Poslední dva zápasy se Guingampu příliš nevydařily, nejprve přišla prohra 0:2 s Lyonem a poté nečekané zaváhání 1:3 s Amiens.

    Také Guingamp byl nasazen v poháru až do třetího kola, v něm měl ale velké problémy s druholigovým Niortem. Jedinou postupovou branku vstřelil Marcus Regis Coco.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    13.08. 2017 Guingamp – PSG 0:3
    09.04. 2017 PSG – Guingamp 4:0
    17.12. 2016 Guingamp – PSG 2:1
    09.04. 2016 Guingamp – PSG 0:2
    22.09. 2015 PSG - Guingamp 3:0
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Trapp – Meunier, Marquinhos (C), Kimpembe, Berchiche – Pastore, Lo Celso, Rabiot – Di María, Cavani, Draxler
    Náhradníci: Areola – Georgen, Kurzawa, Nsoki, Silva, Lucas, Nkunku

    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Kerbrat (C), Eboa Eboa, Rebocho – Deaux, Phiri – N´Gbakoto, Blas, Coco, Thuram
    Náhradníci: Caillard – Briand, Didot, Giresse, Martins-Pereira, Salibur, Sorbon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Di María poslal z pravého křídla ostrý centr na útočného kolegu Cavaniho, který měl v těžké pozici problém se zakončením. Johnsson tak bude vykopávat.
     
    4
    Hostující brankář nepřevedl zrovna jistý odkop od své svatyně, nicméně spoluhráči se postarali o zisk míče. Guingamp ale u kulatého nesmyslu příliš dlouho nevydržel.
     
    5
    Blas velmi dobře vytlačil z operativní pozice Lo Celsa a domácí se posléze museli vráti na vlastní obrannou polovinu. Míč má v tuto chvíli na kopačkách Marquinhos.
     
    6
    Eboa Eboa předvedl naprosto katastrofální rozehrávku poblíž své šestnáctky, nicméně napadající Di María nedokázal oslovit zcela osamoceného Cavaniho.
     
    7
    Argentinský technik Di María měl ve středu hrací plochy najednou hodně prostoru na střelu, svůj projektil ale poslal pouze doprostřed branky.
     
    8
    Až nyní se outsider tohoto klání dostal k souvislejší práci s balónm. Po chvilkové kombinaci pálil hodně pohotově Coco a Trapp musel vytasit důležitý zákrok.
    8. Trapp se musel činit.
     
    9
    Šance také na druhé straně! Berchiche vyprodukoval famózní centr, na který si naskočil kanonýr Cavani. Uruguayský sniper ale hlavičkoval těsně vedle.
     
    10
    Neuběhlo ještě ani deset minut a obě mužstva si již přichystala úvodní vyloženou šanci. V obou případech se museli činit brankáři, kteří i nadále drží bezbrankový stav.
     
    11
    PSG se nikam nežene a momentálně je k vidění poklidná rozehrávka na vlastní polovině. Soupeř nikterak nenapadá a spíše vyčkává, co domácí udělají.
     
    12
    O malý okamžik později zkusil své štěstí zpoza šestnáctky Di María, jehož obstřel branky skončil vysoko nad břevnem. Johnsson bude vykopávat.
     
    13
    Na druhé straně si Deaux chtěl narazit s Cocem, nicméně druhý jmenovaný byl ihned obrán o kulatý nesmysl. Následný protiútok domácích skončil tak rychle, jak začal.
     
    14
    Rabiotova nabídka směřovala k postranní čáře na Berchicheho, který se musel vrátit za půlící čáru. Pařížané mají nezvyklé problémy při přechodu do útočné fáze.
     
    15
    Další stoprocentní šance Guingampu! Nejdříve domcácí narychlo rozehráli standardku, která ale vedla k smrtícímu kontru soupeře. Zničehonic se na pravé straně zjevil osamocený Coco, jenž ve velké šanci trestuhodně přestřelil.
     
    16
    Na druhé straně Meunier ještě zastihl balón na hrací ploše a najednou se do vyložené příležitosti mohl dostat Cavani. Druhý jmenovaný ale nezalepil celkem lehkou přihrávku.
     
    17
    Zatím celkem neviditelný Draxler nyní kombinoval ve trochu nezvyklé pozici. Bývalý hráč německého Schalke pouze přeposlal balón na vedle stojícího Lo Celsa.
     
    18
    Hlavní sudí píská ve prospěch hostů. Forvard Thuram si dělal prostor, nicméně ten mu skvěle pokryl Kimpembe. Talentovaný zadák si ale pomohl loktem.
     
    19
    Hostující kapitán Kerbrat se rozhodl nevymýšlet nic moc závratného a místo toho zvolil zpětnou přihrávku až na Johnssona. Ten pro změnu otočil hru na druhou stranu.
     
    20
    Svojí připravenost musel před malým okamžikem prokázat brankář Trapp, který zachytil centr z pravé strany. Ikokova nabídka nebyla špatná, v šestnáctce se ale nepohyboval žádný z kolegů.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku a i nadále sledujeme územní převahu PSG. Domácí ale musí být obezřetný, neboť soupeř čeká na protiútoky.
     
    21
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Domácí zahrávali rohový kop, na který si na přední tyči naskočil ADRIEN RABIOT. Jeho hlavička se ještě otřela o soupeře a skončila v síti.
    21. RABIOT - 1:0
     
    22
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme tak nemuseli dlouho čekat, dle očekávání se do vedení dostalo PSG. Na tahu jsou tak hosté.
     
    23
    Soupeř se okamžitě pokusil o rychlou odpověď, nicméně hodně zkušeně to u rohového praporku udělal Kimpembe. Thuramovi nezbýval nic jiného, než faulovat.
     
    24
    Velmi aktivní Draxler se natahoval po prudké přihrávce, kterou přeci jenom nedokázal zastihnout. Místo toho velmi dobře vystoupil z obranné linie Kerbrat.
     
    25
    Lo Celso vymýšlel chytrý dloubáček na naběhnuvšího Cavaniho, druhý jmenovaný se ale k přihrávce vůbec nedostal. Včas totiž ve vzduchu zasáhl Eboa Eboa.
     
    25
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Rázem je to o dvě branky! Di María se chopil rozehrávky volného kopu z levé strany a po jeho centru si balón srazil do vlastní sítě LUCAS DEAUX.
    25. DEAUX - 2:0
     
    26
    S hostujícím celkem to v tuto chvíli nevypadá příliš optimisticky. Nejen, že prohrává o dvě branky, navíc se soupeř dostává do drtivé územní převahy.
     
    27
    Naopak, kdo musí být spokojený tak to jsou domácí příznivci. Ti jsou zatím hodně slyšet, což pochopitelně musí jejich miláčky hnát za vítězstvím.
     
    28
    Další z řady nebezpečných centrů tentokráte putoval z kopačky Meuinera, který nasměroval svojí nabídku na Cavaniho. Domácí kanonýr ale nedokázal zasunout míč do odkryté brány.
     
    29
    Po hodně dlouhé době se Guingamp podíval s míčem na útočnou polovinu. Blas to zkoušel individuálním průnikem kolem Lo Celsa, který mu nedaroval ani kousek prostoru.
     
    30
    Posléze se o hodně nebezpečnou střelu postaral Phiri. Hostující středopolař nasměroval svojí ránu k tyči, kde byl připravený Trapp.
     
    31
    Fantastický Johnsson! Lo Celso se vydal k šestnáctce, kde po manévru kolem protihráče předal balón Cavanimu. Ten zvolil zakončení pod břevno, kde byl připravený Johnsson.
     
    32
    Logicky tak následoval rohový kop, který opět hosté nezvládli ubránit. Tentokráte se nejednalo o inkasovanou branku, nýbrž o hlavičku do boční sítě.
     
    33
    Netrvalo dlouho a Paris Saint-Germain se dostalo k dalšímu rohovému kopu. I tentokráte byl vzdušný prostor pokryt modrou barvou, na zadní tyči měl k míči ale daleko Meunier.
     
    33
    Je tu pokutový kop pro Guingamp!
     
    33
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil MARCUS THURAM, který zvolil opačnou stranu, než kam skočil brankář.
    33. THURAM - 2:1
     
    34
    Ihned po rozehrávce si za obranu sebíhal Draxler, kterému nechybělo moc ke zpracování těžké přihrávky. Tentokráte si hostující obrana mohla oddechnout.
     
    35
    Posléze to ale domácí hráči překombinovali. Cavani se totiž ještě rozhodl vyšperkovat akci přihrávkou na naběhnuvšího Lo Celsa, pro kterého byl centr příliš dlouhý.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Berchiche (Paris Saint-Germain FC).
     
    37
    Po první žluté kartě dnešního zápasu se před Trappa snášel nebezpečný centr. Balón ještě ani nedopadl na hrací plochu a hlavní sudí musel odpískat útočný faul.
     
    38
    Di María se pár metrů za pokutovým územím dostal s trochou štěstí k míči, svoje následné zakončení ale poslal pouze do nohy bránícího Kerbrata.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí bude také něco nastavovat.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Lo Celso (Paris Saint-Germain FC).
     
    42
    Hosté si přichystali rozehrávku volného kopu z lukrativní pozice. Odpovědnost na sebe vzal N´Gbakoto, který tuto šanci promarnil a zamířil úplně vedle.
     
    43
    Meuiner se snažil urychlit pozvolnou kombinaci, nicméně střed hřiště byl příliš přehuštěný. Proto následovala zpětná přihrávka až k Trappovi.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který dle předpokladů vyzněl lépe pro domácí celek. Pařížané dokázali brankáře překonat hned dvakrát, posléze soupeř reagoval snížením. Oba celky si ale přichystaly velké příležitosti, nicméně oba brankáři zatím drží své týmy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého dějství se nedovoleným zákrokem prezentoval Thuram, který kousek za středovým kruhem povalil k zemi zatím velmi dobře hrajícího Berchicheho.
     
    49
    Parádní průniková přihrávka směřovala na Meuinera, který využil chybičky Rebocha, jenomže posléze si balón ukopl a z nadějné akce tak nebylo vůbec nic.
     
    50
    Draxler si počkal na prudkou přízemní přihrávku a poté roztáhl hru na pravou stranu. Tam Di María vyprodukoval parádný centr, po kterém zakončoval doprostřed Rabiot.
     
    51
    Nejdříve byla další Di Maríova rána sražena pouze k Meunierovi, který posléze nezvládl kombinační hru. Pařížané se ale rychle dostali zpět k balónu.
     
    52
    Také Guingamp se až nyní poprvé podíval k opačné šestnáctce, kde na levém křídle zazlobil Blas. Nedůslednost Meuniera nakonec nebyla smrtící.
     
    53
    Di María to s patičkou na Meuinera sice myslel chytře, nicméně tento úmysl dokonale přečetl bránící Rebocha. Protiútok Giungampu ale zastavilo praporek pomezního – ofsajd.
     
    54
    O pár vteřinek později se musel opět činit pomezní rozhodčí. Tentokráte svůj náběh za obranu nenačasoval Blas a i v tuto chvíli je odmáván ofsajd.
     
    55
    Pastore si to namířil kupředu a těsně před vápnem čekal na náběh Cavaniho. Domácí kanonýr vyhrál souboj o balón a posléze vybojoval rohový kop.
     
    56
    Naprosto neskutečný zákrok Johnssona! Cavani se zjevil tváří v tvář odkryté brance, jenomž svojí hlavičku poslal pouze do rukavice padajícího brankáře.
    56. Cavaniho tutovka.
     
    57
    Hostující obrana zkoušel zahrát ofsajd systém, to se jim ale málem nevyplatilo. Di María sice převzal přihrávku na hranici ofsajdu, zpětnou přihrávku ale neposlal na místo určení.
     
    58
    Ve druhém poločase sledujeme naprosto dominantní představení PSG. Domácí celek si přichystal už několik velkých šancí, nicméně stav je stále 2-1.
     
    59
    Ani tentokráte se Cavanimu nepodařilo vsítit branku! Hosté marně signalizovali útočný faul, nicméně domácí forvard obešel brankáře a posléze opět ztroskotal na rukavici Johnssona.
     
    60
    Di María si narazil s Pastorem, načež vyprodukoval lehký dloubáček na Rabiota. Třetí jmenovaný měl na práci s balónem příliš málo času.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry a v tuto chvíli to nevypadá, že by se měl dít fotbalový zázrak. PSG jednoznačně diktuje tempo zápasu, třetí branku se mu ale stále nedaří přidat.
     
    62
    Další velmi nadějný kontr táhl Di María, který si kousek za šestnáctkou počkal na náběh svých kolegů. Nakonec se jako nejlepší varianta jevila přihrávka na Draxlera, který byl u míče o něco pozdě.
     
    63
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Kerbrat, přichází Sorbon.
     
    64
    Lo Celso zabojoval u vlastního pokutového území a po chvilkovém driblinku servíroval kolmici na Cavaniho. Velmi důležitý zákrok ale vytasil pozorný Ikoko.
     
    64
    Blas se protáhl mezi dvojici protihráčů a poté přihrával na pravou stranu na Ikoka. Vzorně se do brany ale vrátil Berchiche, jenž odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    64
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Až nyní se domácí konečně dočkali! Draxler měl na hranici šestnáctky spoustu prostoru na ideální centr, na který si na malé vápno naběhl JAVIER PASTORE. Důrazná hlavička byla úspěšným řešením.
    64. PASTORE - 3:1
     
    65
    Domácí se po lavině neproměněncýh šancí konečně dočkali kýžené třetí branky a v tuto chvíli to s postupem vypadá hodně reálně.
     
    66
    Své rychlé dolní končetiny musel prokázat Marquinhos, jenž zamezil nebezpečnému centru. Soupeř se ještě ujme rohového kopu.
     
    67
    Cavani hraje naprosto příšerný zápas! Uruguayský útočník se řítil společně s Di Maríou na samotného brankáře, nicméně Cavani poslal na druhého jmenovaného slabou přihrávku.
     
    68
    Pařížané se pokoušeli zahrozit i z další útočné akce, tentokráte své štěstí zkusil Rabiot. Úvodní střelec dnešního zápasu střílel ve skluzu vysoko nad.
     
    69
    Hostující obrana je ve druhém poločase jednoznačně na ručník. PSG si totiž směrem dopředu dělá, co jen chce a čtyřčlenná obranná vazba má velké potíže.
     
    70
    Cavani se po přihrávce od Lo Celsa ani tentokráte neodhodlal vystřelit, nýbrž narazit zpět. Zakončení talentovaného záložníka nebylo nikterak přesné a skončilo v rukavicích Johnssona.
     
    71
    Časomíra se nám dostala do závěrečné dvacetiminutovky a stále platí, že sledujeme jednoznačnou podívanou. PSG výrazně přidalo a soupeř se pouze brání.
     
    72
    Coco neměl na pravém křídle potřebnou podporu svých kolegů. Posléze ale mířila průniková přihrávka na Thurama, který byl natolik překvapen, že nestačil reagovat.
     
    73
    Po delší době se nám ozvala také píšťalka hlavního rozhodčího. Se svým důrazem to totiž přehnal Piri, jenž po odehrání balónu tvrdě přišlápl stojícího Lo Celsa.
     
    74
    Už se zdálo, že Di María bude kroutit kulatý nesmysl ke vzdálenější tyči, jenomže svojí realizaci přehodnotil a zkoušel na zadní tyči oslovit Pastoreho, leč neúspěšně.
     
    74
    Je tu další pokutový kop pro hosty!
     
    74
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Coco, přichází Briand.
     
    75
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Snížení je opět na světě! Tentokráte se k rozehrávce pokutového kopu postavil JORDAN IKOKO, který poslal míč přesně k pravé tyči.
    75. IKOKO - 3:2
     
    76
    Rázem nám utkání dostává nový náboj. Zřejmě si už i domácí hráči jsou vědomi, že by jakákoliv další chybička mohla mít už fatální následky.
     
    77
    Bleskový výběh z branky předvedl Johnsson, jenž nakonec nepustil Berchicheho vůbec k balónu. Posléze Cavanimu chyběl zhruba krok k trefení neposedného míče.
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Draxler, přichází Nkunku.
     
    79
    Nakonec v tom byla ještě teč a Di María si tak přichystal rohový kop. V přehuštěném prostoru se dokázal prosadit Kimpembe, jehož hlavička byla sražena opět za brankovou čáru.
     
    80
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Blas, přichází Salibur.
     
    81
    Nyní se nám utkání dostalo do závěrečné desetiminutovky a ty jistě slibují ještě pořádně dramatickou podívanou. Pařížané se ale i nadále drží u balónu.
     
    82
    Nkunku se po svém příchodu na hrací plochu okamžitě seznámil s kulatým nesmyslem. Jeho pohyb dělal obraně soupeře problémy, nakonec se ale nic nebezpečného neudálo.
     
    83
    Posléze si pořádné sousto naložil Pastore, který proti vydatné přesile protihráčů neměl šanci. Na opačné straně pro změnu neuspěl Briand.
     
    84
    Lo Celso se vydal kupředu a s míčem došel až do pokutového území. Tam za ním spěchala smečka hráčů v bílém, kteří nakonec alespoň srazili balón do zámezí.
     
    85
    To všechno znamenalo další exekuci rohového kopu, který na malém vápně odvrátil Briand. Jednalo se o razantní hlavičku, jenž putovala daleko z vápna.
     
    87
    N´Gbakoto ostře dohrál Lo Celsa a po odpískání faulu se kolem rozhodčího seskupila početná skupina protihráčů. Nakonec se ale nebude vůbec žlutit.
     
    88
    Di María vyzkoušel brankářovu pozornost zhruba z osmnácti metrů od branky a po odskoku na malém vápně musel Johnsson na poslední chvíli reagovat.
     
    89
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    O postupujícím je rozhodnuto! Di María zakroutil svůj rohový kop přesně na hlavu naběhnuvšího MARQUINHOSE, který hlavičkou o zem nedal brankáři šanci.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Paris Saint-Germain nakonec zvládlo ustrážit svoje vedení a dle přepodkladů postupuje do dalších pohárových bojů. Nutno dodat, že jsme zejména ve druhém dějství sledovali dosti jednoznačnou partii. Několikrát se ale parádně předvedl brankář Johnsson, jenž se v dnešním zápase stal Cavaniho katem.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:14. (20:19:20)

    David Suchý

    Branky: 21. Rabiot, 25. Deaux (vla.), 64. Pastore, 89. Marquinhos – 33. Thuram (pen.), 75. Ikoko (pen.)

    Karty:   36. Berchiche (PSG), 41. Lo Celso (PSG)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:14.
    Paris Saint-Germain: Trapp – Meunier, Marquinhos (C), Kimpembe, Berchiche – Pastore, Lo Celso, Rabiot – Di María, Cavani, Draxler
    Náhradníci: Areola – Georgen, Kurzawa, Nsoki, Silva, Lucas, Nkunku

    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Kerbrat (C), Eboa Eboa, Rebocho – Deaux, Phiri – N´Gbakoto, Blas, Coco, Thuram
    Náhradníci: Caillard – Briand, Didot, Giresse, Martins-Pereira, Salibur, Sorbon
    thejrc.org