PSG – Guingamp 4:2 (kon.) | Troyes – Saint-Étienne 1:1 (4:3 po pen.) | Montpellier – Lorient 4:3 (kon.)
Monaco – Lyon 2:3 (kon.)
konec
AS Monaco
2:3 (1:2)
Olympique Lyon
Středa 24.01.2018, 21:05 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzský pohár • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších online přenosů na shledanou. (23:03:44)
     
    Strhující utkání je tedy u konce. Domácí šli do vedení již ve 13. minutě po brance Stevana Jovetiće, avšak další minuty patřily Lyonu. Ve 21. minutě nejprve povedenou střelou vyrovnal Bertrand Traoré a o chvíli později si Djibril Sidibé vstřelil vlastní branku. Nutno ale říci, že i přes Sidibého zákrok by stoprocentně skóroval hostující Mariano, který měl před sebou prázdnou bránu.

    Do druhé půle vstoupili lépe hráči Monaka, nicméně byl to Mariano, kdo v 55. minutě zvýšil vedení Lyonu. Dlouho se pak domácí nemohli dostat ke snížení, které přišlo až v 71. minutě z kopačky Ronyho Lopese. Monako posléze tlačilo, nicméně v nastavení trefil Glik břevno, což znamenalo konec nadějím. Postupuje Olympique Lyon.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Břevno po hlavičce Kamila Glika
     
    90+3
    Tak to je obrovská smůla pro domácí. Prudký centr z pravé strany přistál na hlavě Glika, který se opřel do hlavičky. Ta se však odrazila od břevna a zamířila do Lopesovy náruče.
     
    90+1
    Skvěle to dělají hosté, kteří vybojovali rohový kop a Depay následně našetřil několik cenných vteřin u praporku.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    89
    Solidní zakončení obstaral Cornet, který si míč na střelu nachystal na hranici vápna. Technický pokus ke vzdálenější tyči Sy pohledem vytěsnil mimo tři tyče.
     
    87
    Keita Baldé teď nevymýšlel nic zázračného a na pětadvaceti metrech od brány se opřel do razantního zakončení. Míč letěl kousek nad bránu.
     
    86
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Mariano, přichází Houssam Aouar.
     
    86
    Kamil Glik si šikovně naskočil na centr od rohového praporku. Zakončení hlavou poslal vysoko nad.
     
    85
    Velmi důležitý zákrok teď zaznamenal Anthony Lopes, kterého z volného kopu prověřil domácí Rony Lopes. Technická střela k tyči byla vyražena na roh.
     
    83
    Rony Lopes se jako první dostal k odraženému míči po krásné akci Traorého. Získal pak volný kop ve prospěch Monaka.
     
    81
    Zatímco se chystá střídání Lyonu, drží hosté míč daleko od Anthonyho Lopese. Jedna branka však domácí dělí od prodloužení a to je pro Olympique ošemetná situace.
     
    79
    Ghezzal si výborně naběhl do pokutového území a hned po zpracování dával přihrávku do těsné blízkosti Lopese. Monako získává roh.
     
    78
    Monako vybojovalo standardní situaci, po které šel míč pouze do náruče pozorného Anthonyho Lopese. Domácí jsou však hodně při chuti.
     
    76
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Maxwel Cornet.
     
    74
    A potrestán je také Youri Tielemans (ASM), který se dopustil šlapáku při předchozím výpadu hostů.
     
    73
    Žlutou kartu za faul na rozběhnutého Sidibého dostává Kenny Tete (LYO).
    71. Rony LOPES - 2:3
     
    71
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom se domácí dočkali snížení. Zleva se míč dostal do pokutového území, kde si dobře počínal Keita Baldé. Ten následně oslovil zcela volného RONYHO LOPESE, jenž svému jmenovci v bráně Lyonu nedal šanci. Razantní střela šla přesně k tyči.
     
    70
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Raschid Ghezzal.
     
    69
    Standardní situace nepřinesla ohrožení brány Anthonyho Lopese. Lyon íč dostává k polovině hřiště.
     
    68
    Jen volný kop z poměrně velké vzdálenosti a ze strany teď vybojovali domácí.
     
    66
    Lyon naprosto v pohodě drží míč poměrně daleko od svého gólmana. Troufnu si tvrdit, že si hosté připíší druhou velkou výhru v řadě. Připomenu, že o víkendu Lyon porazil PSG.
     
    65
    Nadále se Monako jen ztěžka dostává k zakončení. Třetí branky Lyonu domácí dokonale rozhodila a odpor už je hodně matný.
     
    63
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Andrea Raggi, přichází Youri Tielemans.
     
    61
    Lyon ještě vybojoval rohový kop, po kterém se do zakončení dostal Ferri. Ten zblízka mohl přidat čtvrtý gól Lyonu, avšak nemohl by se nacházet v ofsajdu.
     
    59
    Do výborné pozice se navíc dostal Mariano, který se na malém vápně dokázal uvolnit a Sy měl plné nohy práce!
     
    58
    Monako se nyní vůbec nemůže dostat do blízkosti pokutového území Lyonu. Domácí už to dnes budou mít hodně těžké.
    55. MARIANO - 1:3
     
    55
    Lyon právě vstřelil branku!
    Velká rána pro domácí. Skvělý centr zleva vyslal Traoré, který naprosto dokonale nalezl MARIANA. Tomu byla odepřena druhá branky Lyonu, ale nyní už hlavičkou míč neomylně poslal za záda bezmocného Sy.
     
    54
    Monako přitápí pod kotlem. Přetažený centr na vzdálenější tyč byl Jovetićem vrácen před Lopese, nicméně nikdo z domácích na tuto nabídku nereagoval.
     
    53
    Touré se na pravé straně dostal k centru, nicméně míč se odrazil od nohy bránícího hráče a nakonec z toho Monako nevytěžilo ani roh.
     
    52
    Rony Lopes chtěl na pravé straně kombinovat se spoluhráčem, avšak při svém postupu byl soupeřem zasažen do hrudi. Volný kop pro Monako.
     
    50
    Monako má momentálně více ze hry. Znovu se připomněl Sidibé, který odcentroval z levé strany, nicméně míč poslal vysoko nad hlavy všech hráčů.
     
    49
    Domácí sice zahrávali rohový kop, ale ten byl naprosto bez problémů ubráněn. Lyon hru přesouvá k polovině hřiště.
     
    48
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval jeden z hostů, který chtěl za každou cenu zastavit Keitu Baldého. Monako se tak zatím drží na obranné půli hřiště.
     
    47
    Velmi rychle se Monako vydalo vpřed. Nakonec to byl Sidibé, kdo se opřel do střely z levé strany. Skákavý pokus se však nevlezl do brány.
     
    46
    Domácí jdou do druhého poločasu s jednou změnou v sestavě. Zdravotně indisponovaného Diega Benaglia totiž v bráně nahrazuje Seydou Sy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:07.
     
    Úvodní poločas je u konce a spokojenější jsou hosté. Monako se sice již ve 13. minutě dostalo do vedení, když se hlavou prosadil Stevan Jovetić, avšak Lyon pak předvedl skvělý obrat. Ve 21. minutě se nejprve ujala střela Bertranda Traorého a o chvíli později se z těsné blízkosti brankáře trefil také Mariano. Domácí se pak snažili o vyrovnání, avšak veškeré útoky byly ubráněny.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ještě jeden centr letěl do pokutového území Lyonu. Jenže slabý míč doputoval jen k pozornému obránci hostujícího výběru.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    44
    Kolmá přihrávka sice doputovala jen k obsazenému Falcaovi, ale do akce se rychle zapojil také Keita Baldé. Ten zleva prudce přihrával před bránu, nicméně tam nenašel žádného spoluhráče.
     
    43
    Fotbalisté Monaka se ještě v závěru snaží dostat k šanci na vyrovnání. Jedovatá přihrávka zleva nyní propadla až k Fabinhovi, ale jeho střela z prvního doteku vylétla vysoko nad.
     
    42
    Radamel Falcao šel středem až k pokutovému území, načež nevymýšlel nic světoborného a okamžitě vypálil. Přízemní zakončení letělo přesně do náruče pozorného Lopese.
     
    41
    Do ofenzívy Monaka se nyní zapojil i stoper Kamil Glik. Polský reprezentant se zjevil až na pravém křídle, nicméně kombinace domácích hodně zaskřípala.
     
    39
    Standardní situace se domácímu celku vůbec nepovedla. Místo ohrožení Anthonyho Lopese se k míči dostává Lyon, jenž bude vhazovat.
     
    38
    Aktivní Rony Lopes se prezentoval podobnou akcí jako Falcao před chvílí. Následovat bude rohový kop Monaka.
     
    37
    Falcao se dostal až k pokutovému území, kde kombinoval se spoluhráči. Jenže Jovetić s dalším domácím hráčem si dával přednost a z akce nic nebylo.
     
    37
    N'Dombelé už je ošetřován v zámezí a pokračuje se tedy ve hře. Lyon dostal míč na polovinu hřiště, kde vybojoval volný kop.
     
    35
    Marcal se v pokutovém území tlačil k zakončení hlavou, avšak těsně před ním míč odehrál N'Dombelé, který si o hlavu soupeře nepříjemně nabil. Ve výsledku je pískán Marcalův faul.
     
    34
    Hodně rychle zpátky teď musel Kamil Glik, který v rozhodujícím momentu dokázal rozhodit Mariana. Ten se sice ještě dostal k míči, ale přihrávkou zprava už nikoho neoslovil.
     
    33
    Keita Baldé se nalevo neohroženě vydal hluboko na útočnou polovinu. Nakonec se sice dostal k centru, ale ten byl zablokován hned prvním bránícím hráčem.
     
    31
    Jenže po rohovém kopu Monaka přišel rychlý brejk a div, že se osamocený Depay na středu pokutového území nedostal k téměř dokonalé přihrávce Ferriho. Následná střela Traorého byla výrazně nepřesná.
     
    30
    Falcao nyní šikovnou přihrávkou oslovil Baldého, který se v pokutovém území snažil prodrat k zakončení. Tete míč ve skluzu odehrál na roh.
     
    28
    Mariano Díaz se při napadání Glika dopustil nedovoleného zákroku. Nutno říci, že může být rád, že nebyl odměněn žlutou kartou, neboť šel nohama proti soupeři.
     
    27
    Monako je očividně zaskočené a vůbec se teď kombinací nedostává přes půlící čáru. Lyon teď soupeře drží v šachu.
    25. Djibril SIDIBÉ (vl.) - 1:2
     
    25
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro domácí. Depay se v pokutovém území dostal ke střele, která byla tečována na břevno. Od něj se však míč odrazil k Marianovi, jenž si u tyče pohrál s Benagliem a mohl zakončovat prakticky do prázdné brány. Místo toho si však vlastní branku připisuje vracející se DJIBRIL SIDIBÉ, který se pokusil o vypíchnutí míče.
     
    24
    Monako se znovu poměrně brzy dostává k míči. Další ofenzívu však musí rozjet až od poloviny hřiště.
     
    23
    Hodně rychle se Monako mohlo dostat zpátky do vedení. Rony Lopes si hrudí výborně zpracoval dlouhou přihrávku z levé strany, rychle zakončoval, ale míč poslal trestuhodně mimo bránu.
    21. Bertrand TRAORÉ - 1:1
     
    21
    Lyon právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Lyon těží z momentální převahy, když Tete zprava hlavičkou posunul míč přesně k BERTRANDU TRAORÉMU. Hostující forvard si obhodil Raggiho a přesnou střelu poslal k tyči Benagliovy brány.
     
    19
    Nepříliš povedený centr do pokutového území si pohlídal Falcao. Benaglio pak musel zasahovat po rohu, neboť ho paradoxně prověřil vlastní obránce Touré.
     
    18
    Nyní se však Lyon může těšit na standardní situaci. Zahrávat se bude volný kop od postranní čáry.
     
    17
    K velmi pěknému zakončení se odhodlal N'Dombelé, který natáhl ke střele z nějakých dvaadvaceti metrů. Míč vylétl několik decimetrů nad bránu Diega Benaglia.
     
    15
    Lyon se snaží o rychlou odpověď. Zatím se však rozvážnou kombinací vůbec nedostává na útočnou část hřiště.
    13. Stevan JOVETIĆ - 1:0
     
    13
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení! Velmi dobrý centr do pokutový kop poslal Fabinho, jenž si postavil míč na místo předchozího přestupku a našel hlavu STEVANA JOVETIĆE. Reprezentant Černé Hory se skvěle vyšplhal do vzduchu, načež zakončil mimo dosah marně se natahujícího Lopese.
     
    12
    Velmi dobře to udělal Marcal a Jordan Ferri (LYO) si obranným skluzem vykoledoval první žlutou kartu zápasu.
     
    11
    Lyon má zatím trochu více ze hy a častěji se dostává na soupeřovu polovinu hřiště. Další postup však nyní pouze za cenu faulu zastavil Kamil Glik.
     
    10
    Hostujícímu celku se povedl přesun na útočnou polovinu. Jenže Ferriho přihrávka šla pouze mezi dva domácí obránce, kteří si v pohodě pohlídali Traorého.
     
    9
    Monako se prezentovalo velmi dobrým napadáním, po kterém Jovetić postupoval do rozevřenější obrany Lyonu. Souhra s Falcaem však zaskřípala.
     
    7
    Domácí nakonec rozehrávali dva rohy v krátkém časovém úseku. Ani jeden nepřinesl přímé ohrožení Lopesovy brány a míč poté doputoval až k polovině hřiště.
     
    6
    Jedovatý centr z levé strany vyslal Sidibé. Míč letěl někam k brankáři Lopesovi, ale ten přihrávku podběhl a musel děkovat defenzívě. Ta míč posunula na roh.
     
    6
    Diakhaby byl trochu důraznější v souboji s Jovetićem. Ten byl záhy k dotírajícímu soupeři a nakonec byl povalen na trávník.
     
    5
    Standardní situace Lyonu již nepřinesla nebezpečí. Hosté se však stále drží u míče a znovu se pokoušejí o rychlý přechod k pokutovému území.
     
    4
    Velmi dobře se poprvé předvedl Bertrand Traoré. Hostující forvard se na hranici šestnáctky uvolnil v souboji s Raggim a následnou střelou získal rohový kop.
     
    3
    Raggi hledal dlouhým nákopem rozběhnutého Ronyho Lopese. Domácí záložník se však vůbec nedostal k míči a spoluhráči tak mohl maximálně na dálku poděkovat.
     
    2
    Memphis Depay se na levé straně rychle prohnal až do pokutového území. Z velkého úhlu následně zakončoval, avšak míč letěl výrazně za bránu Diega Benaglia.
     
    2
    Traoré trochu zariskoval přihrávkou na jednoho z hostujících stoperů. Dvojice napadajících hráčů Monaka se pokusila o zisk míče, nicméně Lyon situaci dokázal zachránit.
     
    1
    Domácí obstarali úvodní výkop zápasu. Rozvážnou kombinací se sice pokusili o přechod na útočnou polovinu, avšak Glikův nákop se stal kořistí hráčů Lyonu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Benaglio – Touré, Glik, Raggi, Sidibé – N'Doram, Fabinho, Lopes, Baldé – Jovetić, Falcao
    Náhradníci: Sy – Boschilia, Moutinho, Mboula, Sylla, Ghezzal, Tielemans

    Olympique Lyon: Lopes – Tete, Marcelo, Diakhaby, Marcal – Ferri, Tousart, N'Dombele – Traoré, Mariano, Depay
    Náhradníci: Gorgelin – Gouiri, Aouar, Morel, Cornet, Fekir, Rafael

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Cano.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    13.10.2017 Lyon – Monaco 3:2
    23.4.2017 Lyon – Monaco 1:2
    18.12.2016 Monaco – Lyon 1:3
    7.5.2016 Lyon – Monaco 6:1
    16.10.2015 Monaco – Lyon 1:1
     
    OLYMPIQUE LYON

    Také hosté jsou na tom velmi dobře a v Ligue 1 jsou dokonce druzí. Navíc v posledním utkání Lyon dokázal porazit suverénní PSG a neprohrálo šest zápasů v řadě. Na rozdíl od Monaca už se sice Olympique neúčastní druhého poháru Coupe de la Ligue, nicméně v Coupe de France v posledním utkání zvládl těžký souboj v Nancy, když skóre otočilo v 87. a 95. minutě.

    Posledních pět utkání

    21.1.2018 Lyon – PSG 2:1
    17.1.2018 Guingamp – Lyon 0:2
    14.1.2018 Lyon – Angers 1:1
    6.1.2018 Nancy – Lyon 2:3
    20.12.2017 Toulouse – Lyon 1:2
     
    AS MONACO FC

    Domácí fotbalisté mají výbornou formu, avšak v tabulce nejvyšší francouzské ligy se musejí spokojit se čtvrtou pozicí. Na druhé místo ale Monaco ztrácí jen dva body a velmi dobře si vede i v pohárových zápasech. Celkově pak Monaco neprohrálo devětkrát v řadě, přičemž v této sérii zaznamenalo jen dvě remízy. Poslední prohru na domácím hřišti pak Monaco datuje k 26. listopadu minulého roku, kdy podlehlo PSG.

    Posledních pět utkání

    21.1.2018 Monaco – Méty 3:1
    16.1.2018 Monaco – Nice 2:2
    13.1.2018 Montpellier – Monaco 0:0
    9.1.2018 Nice – Monaco 1:2
    6.1.2018 Moulins-Yzeure – Monaco 2:5
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 13. Jovetić, 71. R. Lopes – 21. Traoré, 25. Sidibé (vla.), 55. Mariano

    Karty:   74. Tielemans (ASM) – 12. Ferri (LYO), 73. Tete (LYO)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:11.
    AS Monaco: Benaglio (46. Sy) – Touré, Glik, Raggi (63. Tielemans), Sidibé – N'Doram, Fabinho, R. Lopes, Baldé – Jovetić, Falcao (70. Ghezzal)
    Náhradníci: Sy – Boschilia, Moutinho, Mboula, Sylla, Ghezzal, Tielemans

    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, Marcelo, Diakhaby, Marcal – Ferri, Tousart, N'Dombele – Traoré (76. Cornet), Mariano (86. Aouar), Depay
    Náhradníci: Gorgelin – Gouiri, Aouar, Morel, Cornet, Fekir, Rafael

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Cano
    ocianews.com