Olomouc – Opava 3:0 (kon.) | Karviná – Frýdek-Místek 0:0 (zruš.) | Jihlava – Žižkov 3:1 (kon.)
Zlín – Zlaté Moravce 3:1 (kon.) | Vlašim – Dukla Praha 1:2 (kon.) | Plzeň – Šanghaj Šenhua 1:5 (kon.)
konec
FC Zlín
3:1 (1:1)
FC ViOn Zlaté Moravce
Středa 24.01.2018, 13:00 • Stadion Letná, Zlín • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký den a u dalších on-line přenosů na počtenou. (14:44:58)
     
    Právě skončilo přípravné utkání mezi FC Fastavem Zlín a FC ViOnem Zlaté Moravce – Vráble. Hosté se ujali vedení hned v 8. minutě, kdy se po zmatcích v domácí rozehrávce a dvou přihrávkách svých spoluhráčů prosadil Ewerton. O dvě minuty později se však začínalo znovu od začátku. To měl po přihrávce svého spoluhráče z levé strany prázdnou bránu Lukáš Železník. V první půli již další branka nepadla, a tak se do druhé pětačtyřicetiminutovky šlo za stavu 1:1.
    Ta nám, stejně jako ta první, přinesla dvě branky. Ovšem tentokrát padly obě do sítě Zlatých Moravců. V 52. minutě využil pěkné Bartošákovy nabídky střídající Jean-David Beauguel. V závěru přidali ještě domácí po rohovém kopu třetí gól zásluhou Ibrahima Traorého a mohou se tedy dnes radovat z vítězství 3:1.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Poté se odhodlali k ještě jednomu nákopu, ale po něm měl k míči blíž přeci jen hostující brankář, který jej lapil do svých rukavic.
     
    90
    Mezitím se nám rozeběhla poslední minuta, v jejímž průběhu domácí kombinují na vlastní polovině.
     
    89
    Beauguel byl v dalším protiútoku Zlína zastaven praporkem sudího, jenž postřehl ofsajd domácího útočníka.
    88. Ibrahim TRAORÉ - 3:1
     
    88
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak nakonec se domácí třetího gólu dočkali! Po rohovém kopu se míč dostal až na zadní tyč, kde jej IBRAHIM TRAORÉ uklidili do prázdné brány.
     
    87
    Fastav mohl pojistit své vítězství! Z levé strany pokutového území nebezpečně pálil jeden ze zlínských. Jeho ránu vyrazil brankář hostů a bude z toho ještě roh.
     
    86
    Po špatné rozehrávce hostujícího brankáře následovalo při šanci domácích i špatné zpracování, které tak znemožnilo Zlínu tuto akci gólově zakončit.
     
    84
    Ani po dalším centru z pravé strany se hosté nedostali k zakončení. Na pětadvaceti metrech se sice ViOn dostal k míči, ale jeho hráč po souboji s domácím fotbalistou upadl a vystřelit již nedokázal.
     
    83
    Velmi málo prostoru bylo nyní v okolí střídaček, kde se strhlo hned několik soubojů o míč. Z toho posledního vyšli jako vítězové domácí, na jehož hráče byl odpískán nedovolený zákrok.
     
    82
    Zdeněk Zlámal si nyní zakřičel na své spoluhráče, aby mu pustili dlouhou přihrávku hostů. Následně založil rychlý brejk Fastavu na pravé straně, který ovšem končí ofsajdem domácích.
     
    81
    Zlín se nyní snažil postupnou kombinací přejít vpřed, ale napadající hosté jej donutili k chybě a mohou tak vhazovat.
     
    79
    Zdeněk Zlámal následně v pohodě zachytil nadějně letící střelu k levé tyči a veškeré naděje na vyrovnávací branku ViOnu pro tuto chvíli zažehnal.
     
    79
    V souboji na vlastní polovině si Bartošák pomohl rukama až příliš okatě a bude se tedy kopat proti bráně Zlína.
     
    77
    Co se však nepodařilo mu, podařilo se jeho spoluhráči. Ten vypálil z pětadvaceti metrů, ale naštěstí pro hosty trefil z voleje jen prostor, kde se pohyboval gólman Zlatých Moravců.
     
    77
    Jean-David Beauguel sice dokázal sklepnout centr míč před pokutovým územím, ale jeho spoluhráč již poté vystřelit nedokázal.
     
    76
    Další ofsajd nedovoluje hostům pokračovat v útoku a míč si již k rozehrávce staví Zdeněk Zlámal.
     
    75
    Z dobrých třiceti metrů natáhl ke střele jeden z legionářů ve zlínském dresu. Proti jeho střele však hostující brankář nakonec zasahovat nemusel, protože střelu zlínského hráče minula levou tyč.
     
    74
    Ale po postupné kombinaci si nedokázali vytvořit kloudnou útočnou akci a poté záhy míč odevzdali na kopačky hráčů Fastavu.
     
    73
    S menším zpožděním nyní reagoval hlavní sudí na nedovolený zákrok domácích na polovině hřiště, ale nakonec se rozhodl faul Zlína odpískat. Hosté se tak mohou pokusit o srovnání.
     
    71
    Ten ovšem nedokázali přetavit ve třetí branku a posléze se neujala ani další střela z větší vzdálenosti.
    70. Dvě nebezpečné akce v krátkém časovém úseku zlikvidoval hostující brankář.
     
    70
    Následně se vyznamenal hostující brankář! Ten nejprve zlikvidoval tutovku Zlína, když jeden z domácích selhal tváří v tvář gólmanovi ViOnu. Poté se ještě Fastav neprosadil střelou zpoza šestnáctky, po které bude rozehrávat rohový kop.
     
    69
    Také domácí se při snaze získat míč v prostoru před střídačkami dopustili faulu a hosté budou mít klid na rozehrávku.
     
    68
    Hostující hráči nyní dobře zdvojili soupeře ve středu hřiště, ale míč se následně od nich odrazil do autu. U míče tedy zůstane domácí Zlín.
     
    66
    Z něj avšak zahrozit nedokázal, ale i nadále zůstane s míčem nastěhovaný na polovině soupeře.
     
    65
    Velmi nadějný brejk táhl Ekpai po pravé straně. Svou přihrávkou následně hledal před bránou Beauguela, ke kterému se už ovšem míč nedostal. Fastav však bude rozehrávat rohový kop.
     
    65
    Zdeněk Zlámal byl nyní znovu v akci, ale tentokrát si již musel uchýlit k odkopu do zámezí, po kterém budou hosté vhazovat.
     
    64
    Nyní již hosté vytáhli své napadání až k domácímu brankáři. Ten si však v této situaci počínal velmi zkušeně a po protisměrně kličce rozehrál přesně na kopačky svých kolegů.
     
    63
    Bartošák poté dokázal zatáhnout míč do šestnáctky a přihrát svému spoluhráči pod sebe. Ten se do míče opřel plnou silou, ale míč z jeho kopaček letěl vysoko nad.
     
    62
    Hosté nyní rezignují na jakékoliv napadání a nechávají svého soupeře kombinovat na jeho polovině.
     
    60
    Bartošák svou chybnou přihrávkou ztratil míč, ale celou situaci z pohledu svého celku stačil zažehnat a přerušit protiútok hostů za cenu autového vhazování.
     
    59
    Bartošákův centr ze standardní situace z pravé strany nezasáhl nikdo z hráčů ve žlutém a bude se tedy kopat od brány ViOnu.
     
    58
    Nyní se však postupnou kombinací dostal až ke střele z pětadvaceti metrů. Ke smůle domácích však letěla pouze do rukavic hostujícího brankáře.
     
    57
    Fastav se nyní snaží kontrolovat hru a kombinuje s míčem v okolí půlící čáry.
     
    55
    Následně musel zasahovat hostující brankář proti nebezpečné střele z hranice šestnáctky. Situace však zvládl a míč vyrazil na rohový kop.
     
    54
    Zlaté Moravce se poté na chvíli nastěhovaly na polovinu Zlína, ale tam se příliš neohřály a jsou to domácí, kdo znovu útočí.
    52. Jean-David BEAUGUEL - 2:1
     
    52
    Zlín právě vstřelil branku!
    Úvod druhé půle vychází lépe domácím, kteří otáčejí průběh utkání! Lukáš Bartošák našel výbornou přihrávkou na hranici penalty JEANA-DAVIDA BEAUGUELA, jenž dokázal špičkou kopačky dopravit míč za hostujícího brankáře.
     
    51
    Následný útok Zlatých Moravců zastavuje ofsajd, ve kterém byl chycen jeden z hráčů slovenského celku.
     
    50
    Fastav se následně dokázal v pohodě ubránit útočné aktivitě hostů, kteří však i poté zůstanou u míče.
     
    48
    Zlín se v úvodu poločasu snažil o ohrožení brány, ale do lepší střelecké pozice se však nedokázal dostat.
     
    47
    Sestava Zlína pro druhý poločas:

    Zlámal – Kopečný, Bačo, Bijimine, Bartošák – Ekpai, Hnaníček, Jiráček, Nečas – Mlýnek M., Beauguel
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodních 45 minut duelu a k vidění byla relativně vyrovnaná hra. Hned v osmé minutě se dostali do veden hostující hráči, kteří využili riskantní kombinace domácích v okolí své šestnáctky a po dvou přihrávkách v pokutovém území již měl Ewerton snadnou pozici ke skórování. O dvě minuty později však již bylo srovnáno. Z pravé strany našel jeden z domácích hráčů před prázdnou bránou Lukáše Železníka, který se v této pozici již nemýlil. Jelikož si ani jeden z celků další vyložené pozice již nevypracoval, tak se oba soupeři rozešli do kabin za nerozhodného stavu 1:1.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Dostál ovšem míč zachytil na přední tyči a vyslal ještě na zteč své kolegy. Po trochu šťastných odrazech se dostal k centru Vukadinović, po jehož přihrávce se jeho spoluhráči do nebezpečnějšího zakončení nedostali.
     
    45
    Další chybu v domácí obraně hosté nepotrestali. Z pravé strany sice cpali míč před bránu, avšak Fastav stačil ještě včas zakročit a dostat míč na rohový kop.
     
    44
    Nadějný útok Zlína poté končí nepřesnou přihrávkou do strany a míč se dokutálel až do zámezí. Následovat bude jen odkop od brány ViOnu.
     
    43
    Zlaté Moravce se poté samy vytlačily po rohovém kopu až na vlastní polovinu, kde si zahraje i jejich brankář.
     
    43
    Ti se v následném útoku sice dostali ke střele z pravé strany, ale ta díky teči domácí obrany, skončila nad bránou.
     
    42
    Žádné problémy si nyní nechtěl dělat domácí stoper, a tak raději míč odkopl razantně do zámezí. Bude z toho tedy aut pro hostující celek.
     
    40
    S ním si však hosté velmi dobře poradili a jejich brankář poté míč vyboxoval pryč od své brány. Do protiútoku se poté hnaly Zlaté Moravce, jenž svou aktivitu zakončili střelou vedle levé tyče.
     
    40
    Výborný centr se z pravé strany snesl na zadní tyč, kde však míč hostující obrana odvrátila na rohový kop.
     
    39
    Zlaté Moravce ovšem pod tlakem jen nakopli míč nazdařbůh a Fastav tak může znovu zaútočit.
     
    38
    Traoré nejprve podržel míč pro své barvy ve středu hřiště, ale za malou chvíli jej po narážečce zase ztratil.
     
    36
    Po nákopu do šestnáctky se k míči na pětadvaceti metrech dostali hráči domácího celku. Následná rána se však vůbec nepovedla a balon skončil vedle brány hostů.
     
    35
    Další útok ViOnu zastavuje praporek pomezního sudího, který odmával ofsajd.
     
    34
    To však zvládli úspěšně a posléze přešel Fastav do útoku. Rána z první ovšem přeletěla i ochrannou síť. Následovat bude odkop od brány Zlatých Moravců.
     
    33
    Napadající Traoré se navíc dopustil faulu na polovině hřiště a jeho tým se bude muset znovu bránit.
     
    32
    Solidní možnost nyní neproměnili domácí. Na hranici pokutového území se k míči dostal jeden z hráčů Zlína, který ovšem svou technickou ranou přestřelil bránu hostů.
     
    30
    Poté se ovšem Zlín musel znovu bránit, protože hosté zůstali nastěhovaní v okolí domácí šestnáctky.Po přenesení hry na levou stranu následoval centr z první, který se ovšem Zlatým Moravcům nepovedl a bude z toho jen odkop v podání brankáře Dostála.
     
    30
    Z následného centru však nedokázali hosté zahrozit. K míči se jako první dostal brankář Dostál, který jej dokázal vyboxovat do bezpečí.
     
    29
    Domácí zadák si nyní špatným odkopem přidělal starosti a následně musel faulovat, aby nepustil svého soupeře do pokutového území. Hosté mají zajímavou standardku z levé strany.
     
    27
    Ti však vzápětí míč zase ztratili a na tahu byl znovu Fastav. Centr z pravé strany však mířil přesně do rukavic hostujícího brankáře.
     
    26
    Další přihrávka směrem vpřed nebyla úspěšná. U míče totiž byli dříve hostující stopeři, kteří tak mohou rozvinout další útok svého celku.
     
    24
    Žlutou kartu dostává (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    23
    To však neplatilo. Možná trochu otřesený brankář Zlatých Moravců špatně rozehrál a Zlín se tak zadarmo dostal do dobré střelecké pozice. Rána však byla sražená na rohový kop, proti kterému se následně hosté v pohodě ubránili.
     
    22
    Posléze hlavní rozhodčí odpískal po střetu domácího útočník s hostujícím brankářem faul zlínského hráče a Zlín se tedy bude muset bránit.
     
    21
    Rozehrávka se však hostům příliš nepovedla, neboť její exekutor trefil jen dobře postavenou zeď.
     
    20
    Velmi zajímavá standardní situace se rýsuje na pětadvaceti metrech pro slovenské mužstvo. Uvidíme, jak s touto situací na středu hřiště hosté naloží.
     
    19
    Fastav se následně dopustil nedovoleného zákroku na polovině soupeře a bude se tedy kopat proti bráně Zlína.
     
    18
    Domácí poté zvládli další nebezpečný útok Moravců a dostali míč alespoň na chvíli ze své šestnáctky.
     
    16
    Na druhé straně musel také zasahovat brankář Zlína. Ovšem i ten situaci na přední tyči zvládl a ránu z dvaceti metrů mezi tři tyče nepustil.
     
    15
    Také domácí se vzápětí dostali ke střele. Ta však přišla z větší vzdálenosti a mířila doprostřed brány. Gólman Zlatých Moravců s ní tedy neměl sebemenší problém.
     
    13
    Menší tlak hostů vyústil ve velmi zajímavou situaci na levé straně pokutového území. Jeden z hráčů slovenského celku ovšem svou ranou minul zadní tyč zlínské brány.
     
    12
    Pěknou přihrávkou za obranu se nyní prezentovali hosté. Domácí stopeři však stačili nebezpečí zažehnat a vytlačit soupeře ze své šestnáctky.
    10. Lukáš ŽELEZNÍK - 1:1
     
    10
    Zlín právě vstřelil branku!
    Fastav ovšem okamžitě reaguje a srovnává na 1:1! Z levé strany dostal míč nebezpečného prostoru jeden z domácích a LUKÁŠ ŽELEZNÍK měl před prázdnou bránou už snadnou pozici a pohodlně ji z bezprostřední blízkosti také trefil.
    8. Ewerton- 0:1
     
    8
    Zlaté Moravce právě vstřelily branku! Těžkou malou domů dostal domácí brankář a následně se Zlín dostal pod tlak. Gólman Fastavu sice stačil míč posunout hlavou na levou stranu, odkud však po chvíli následovala prudká přihrávka pod sebe do vápna, hosté následně balon posunuli do prostoru mezi malým vápnem a penaltovým puntíkem, odkud se EWERTON trefil přesně pod břevno.
     
    6
    V prostoru u střídaček se nyní domácí dopustili faulu. Nabídnutý přímý volný kop Zlaté Moravce rozehrály nakrátko a rozvíjí postupnou kombinaci.
     
    5
    Následně se o útok pokusili i domácí, ale jejich snahy byly prakticky ihned zastaveny hostujícím mužstvem.
     
    4
    Až nyní se hosté dostali k šestnáctce Zlína a hned z toho resultoval rohový kop. Ten rozehrály Zlaté Moravce nakrátko, načež následovala střela z pravé strany pokutového území, kterou však na bližší tyči pokryl brankář Fastavu.
     
    3
    Zlaté Moravce s rozehrávkou nikterak nespěchají a raději s míčem kombinují na vlastní polovině. Zlín na svého soupeře čeká v blízkosti půlící čáry.
     
    2
    Po pěkné narážečce ve středu pole se míč dostal až na levou stranu. Centr slovenského celku ovšem domácí obrana v pohodě odvrátila.
     
    1
    Domácím se nepodařila přihrávka na polovinu soupeře a k míči se tak dostali hosté. Ti se však po dobrém napadání Zlína zmohli jen na odkop vpřed.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky právě nastupují na hrací plochu a utkání za malou chvíli začne. Zlín odehraje zápas ve žlutých dresech a Zlaté Moravce v červené kombinaci.
     
    Vzájemná utkání vyzněla v loňském roce lépe pro klub ze Slovenska. Ve dvou přátelských zápasech totiž zvítězil shodně 2:1 a Zlín má tak svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble začal svou přípravu na jarní část ligy výhrou proti druholigové Sereďi, kterou zdolal 3:1 a pozitivně se tak naladil na další průběh zimy. To ostatně potvrdil v dalším duelu, kdy si poradil s Komárnem vysoko 5:1. Poté se slovenský celek představil v utkání proti Šaĺe. Toto střetnutí skončilo ještě vyšším rozdílem než to předchozí a Zlaté Moravce se radovaly z výhry 7:1.
     
    FC Fastav Zlín nastoupil prozatím během zimní přípravy do tří přípravných duelů a ani jednou nepoznal hořkost porážky. V úvodním zápasu uhrál velmi cennou remízu 1:1 s rakouským Rapidem Vídeň. O týden později se dvakrát v jeden den utkal s Opavou. Z prvního měření sil vyšel Fastav vítězně, když nepovolil Slezanům ani jeden gól a sám navíc vstřelil hned dva. Druhé střetnutí již bylo bohatší na branky a oba celky se rozešly smírně po remíze 3:3.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Radomír Fukala

    Branky: 10. Železník, 52. Beauguel, 88. Traoré – 8. Ewerton


    FC Zlín: Dostál – Holík, Bijimine, Gajić, Matejov – Džafić, Štěpánek, Traore, Vukadinović – Slaměna, Železník
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč- Ewerton, Mateus, Chren, Jánošík, Rigo, Bartolomeu, Kotula, Cleber, Nikolič, Sasinka
    thejrc.org