Philadelphia – Tampa 1:5 (kon.) | New Jersey – Nashville 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 6:3 (kon.)
Montreal – Carolina 5:6 (kon.) | Florida – Washington 2:4 (kon.) | Detroit – Chicago 1:5 (kon.)
Ottawa – Boston 2:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:1 (kon.) | Dallas – Toronto 1:4 (kon.)
Edmonton – Calgary 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Columbus 1:2 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – NY Islanders 1:2 (kon.) | Vancouver – Buffalo 0:4 (kon.) | San Jose – NY Rangers 5:6 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:6 (2:2, 1:3, 2:1)
New York Rangers
Pátek 26.01.2018, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:10 Tomáš HERTL - 5:6
     
    59:10
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Naděje pro kalifornský celek pořád žije. Tak dlouho domácí hokejisté tlačili kotouče na branku Ondřeje Pavelce, až ho přeci jen překonali. Byl to český útočník TOMÁŠ HERTL, kdo dorazil puk z prostoru před brankovištěm a oslavil trefu proti svému krajanovi. Do konce základní hrací doby už ale zbývá jen chvíle a Sharks se musí hodně snažit, pokud ještě chtějí vyrovnat. Asistence: Kevin Labanc, Brent Burns.
    58:10 J. T. Miller - 4:6
     
    58:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenže po závěrečném tlaku Sharks přichází pro domácí studená sprcha. Rangers totiž založili protiútok, Mats Zuccarello zavezl kotouč za branku soupeře. Tam se neukvapil, poslal přihrávku před brankoviště, kde najížděl J. T. MILLER. Ten plácl do puku a poslal jej přesně do sítě San Jose Sharks. Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny je to tedy znovu o dva zásahy pro Rangers. Domácí střídačka si ještě vyžádala kontrolu na videu, branka platí. Asistence: Mats Zuccarello, Brady Skjei.
    50:51 Marc-Édouard VLASIC - 4:5
     
    50:51
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté jsou výsledkově zpátky v zápase. Dlouho marně tlačili na branku soupeře a Ondřeje Pavelce se jim nedařilo překonat. Zhruba devět minut před koncem základní hrací doby však skórují a dostávají se Rangers na dostřel. Pohlednou střelu poslal z levé strany obránce Sharks MARC-EDOUARD VLASIC, jenž pověsil kotouč do horní poloviny zařízení. Takže nás čeká napínavý závěr střetnutí. Asistence: Justin Braun, Chris Tierney.
    37:09 Brady SKJEI - 3:5
     
    37:09
    Rangers právě vstřelili branku!
    Už jsme dnes viděli hodně, ale branku v oslabení zatím ne. Tedy až doposud. Rangers zavezli puk dopředu a zkusili rychle nahodit na branku. Dell vyrazil možnost před sebe, to se mu však stalo osudovým. Trefil totiž nohy spoluhráče Labanca, od nichž se kus černé gumy odrazil na hůl hostujícího muže. Byl jím BRADY SKJEI, který pak s klidem skóroval. Poprvé jeden z celků vede o dva zásahy. Bez asistence.
    32:16 Ryan MCDONAGH - 3:4
     
    32:16
    Rangers právě vstřelili branku!
    Když góly padají, tak prostě padají. Už poněkolikáté sledujeme obrat ve skóre a je dost možné, že to není naposledy. Rangers nesehráli přesilovku moc ukázkově, párkrát si vyměnili puk a sotva drželi útočné pásmo. Pak ale od modré čáry zkusil štěstí kapitán Newyorčanů RYAN MCDONAGH, jeho pokus doputoval až za Della. Touš nikdo netečoval, takže McDonagh dnes skóruje podruhé a podruhé během několika okamžiků. Asistence: Pavel Bučněvič.
    31:04 Ryan MCDONAGH - 3:3
     
    31:04
    Rangers právě vstřelili branku!
    Dnes je to hokejový večer plný pěkný hokejových akcí. Kevin Hayes viděl, že má na pravé straně útočného pásma volno, takže volného prostoru využil. Pak si všiml, že se mu nalevo nabízí kapitán Rangers RYAN MCDONAGH. Hayes neváhal, předložil mu přihrávku do jízdy, načež McDonagh překonal Aarona Della zakončením k levé tyči. Ať by se gólman Sharks snažil sebevíc, tady neměl šanci kotouč vyrazit či zastavit. Máme tedy znovu vyrovnáno, do poloviny zápasu padlo už šest branek. Asistence: Kevin Hayes, J. T. Miller.
    22:36 Logan COUTURE - 3:2
     
    22:36
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Útočníci Sharks jsou dnes při chuti a nejvíce tohle tvrzení platí o jednom z nich. Je to LOGAN COUTURE. Právě on si připisuje druhou branku utkání, na kterou se popravdě moc nenadřel. Kevin Labanc zavezl puk do útočného pásma, jednoduše přenechal spoluhráči mezi bruslemi protihráče. Couture na nic nečekal, v klidu zamířil a poslal zakončení nad vyrážečku Ondřeje Pavelce. Tady byl český brankář bez šance. San Jose tím pádem podruhé v zápase vede. Asistence: Kevin Labanc, Marc-Edouard Vlasic.
    17:53 Jesper FAST - 2:2
     
    17:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tentokrát už ale hosté skórují. Opět z docela nečekané situace. Grabner totiž najel za pukem do pravého rohu, kde nevypadal pro Sharks nikterak nebezpečně. Leč opak byl pravdou. Grabner poslal z toho místa překvapivou nahrávku před brankoviště, kde najížděl osamocený JESPER FAST. Posledně jmenovaný z první udeřil do kotouče, po ledě jej poslal za záda Aarona Della. Zdá se tedy, že do kabiny půjdou celky za remízového stavu. Asistence: Michael Grabner, Peter Holland.
    10:56 Logan COUTURE - 2:1
     
    10:56
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Dnes to v SAP Center vypadá na ofenzivní podívanou. San Jose po buly sehrálo rychlý přechod do útočného pásma, okamžitě z toho skóruje. LOGAN COUTURE poslal z levé strany puk na Labanca, ten si ale šikovně počkal a vrátil ho zpět kanadskému forvardovi. Couture už pak nečekal, zamířil a střelou zápěstím překvapil Ondřeje Pavelce na bližší tyči. Moc pěkně umístěné zakončení a Žraloci během pár minut otáčí výsledek střetnutí na svou stranu. Asistence: Kevin Labanc, Joakim Ryan.
    06:45 Barclay GOODROW - 1:1
     
    06:45
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže hostující vedení trvalo přesně minutu. Po tak krátké době domácí vyrovnávají skóre na kostce. Ukázali, jak může být hokej jednoduchý. Produktivní obránce San Jose Brent Burns vypálil po přejezdu do útočného pásmu kotouč na branku. Ondřej Pavelec ránu sice vyrazil před sebe, avšak před brankovištěm čekal na odražený puk forvard BARCLAY GOODROW. Ten ještě udělal kličku navíc, potom už českého gólmana překonal. Začínáme tedy výsledkově znovu. Asistence: Brent Burns.
    05:45 Kevin HAYES - 0:1
     
    05:45
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hokejisté Rangers zatím neměli od začátku první třetiny moc šancí, prakticky nevyslali jedinou lepší střelu na branku. Přesto jsou to právě oni, kdo se nyní prosazuje a otevírá skóre. Sharks nechali už ve středním pásmu úplně volného KEVINA HAYESE, který vyrazil na útočný výlet. Sotva přejel za útočnou modrou čáru, napřáhl, vypálil a z dálky prostřelil gólmana Aarona Della. Toho zakončení očividně zaskočilo. Žraloci tak musí dohánět. Asistence: J. T. Miller, Mats Zuccarello.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 7. Goodrow (Burns), 11. Couture (Labanc, J. Ryan), 23. Couture (Labanc, Vlasic), 51. Vlasic (Braun, Tierney), 60. Hertl (Labanc, Burns) – 6. K. Hayes (J. T. Miller, Zuccarello), 18. Fast (Grabner, Holland), 32. McDonagh (K. Hayes, J. T. Miller), 33. McDonagh (Bučněvič), 38. Skjei, 59. J. T. Miller (Zuccarello, Skjei)


    San Jose Sharks: Dell (Grosenick) – Burns, J. Ryan, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, Pavelski, Bødker – Hertl, Couture, Labanc – M. Karlsson, Tierney, Donskoi – Sörensen, Goodrow, J. Ward.
    New York Rangers: Pavelec (H. Lundqvist) – McDonagh, Holden, Skjei, M. Staal, Br. Smith, DeAngelo – Rick Nash, Zibanejad, Bučněvič – Vesey, J. T. Miller, Zuccarello – Carey, Desharnais, K. Hayes – Grabner, Holland, Fast.

    Rozhodčí: Schlenker, Watson – Knorr, Wheler

    Diváci: 17 477
    thejrc.org