Vítkovice – Třinec 1:4 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Litvínov – Sparta 1:4 (kon.)
Jihlava – Chomutov 3:2 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 3:1 (kon.)
Liberec – Olomouc 3:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Piráti Chomutov
Pátek 26.01.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré odpoledne z Jihlavy. Událost tohoto víkendu, tedy 2. kolo prezidentské volby, upozaďuje boj na poli sportovním, přesněji hokejovém. V rámci 43. kola Tipsport Extraligy se na Horáckém zimním stadionu utká domácí Jihlava proti Chomutovu. Začínáme v 17:30.
     
    Piráti Chomutov
    12. příčka, skóre 107:125, 56 bodů, bilance 11-8-7-17
    Pro Chomutov se jedná o sezonu jako na houpačce. Loňský ročník byl velice úspěšný, tým okolo trenéra Růžičky se dostal až do semifinále, kde mu vystavil stopku Liberec. I tato sezona vypadala zpočátku velice dobře, z úvodních deseti zápasů urvali Piráti 22 bodů a nacházeli se na špičce samotné tabulky. Pak ale přišla těžká krize, z 19 zápasů okusili výhru za tři body pouze jednou, dvakrát brali dva body za výhru v prodloužení. Tým se tak z výsluní propadl až na předposlední místo, nastartovala ho však výhra doma právě nad Duklou 4:2 a Severočeši se dostávají z nejhoršího. Momentálně mají 13 bodů náskoku před dvojicí Jihlava – Litvínov a jsou dvanáctí.
     
    HC Dukla Jihlava
    13. příčka, skóre 87:116, 43 bodů, bilance 8-6-7-21
    Jihlava byla od začátku brána jako hráč na spodku tabulky. Prognózy se potvrzují, ač Dukla dokáže hrát s mnohými vyrovnané partie, obvykle odchází z kolbiště poražena. První čtvrtina soutěže byla od Dukly slušná, se čtyřmi výhrami + body z proher nad rámec základní hrací doby udržovala kontakt s desítkou. Pak ale přišlo několik čtyř, pětizápasových sérií, kde nedokázala Jihlava vyhrát a i když si třeba tyto nezdary spravila třemi výhrami v řadě, spadla až na poslední, čtrnácté místo. Asi největší krizi prožíval tým mezi 30. a 35. kolem, šestkrát nedokázal vyhrát a měl propastnou ztrátu devět bodu na Litvínov. Tu však dokázal obdivuhodně stáhnout, v obou vzájemných utkáních Litvínov přehrát a nyní jsou oba celky bodově nastejno, oba mají svorně 13 bodů ztráty na soupeře před sebou.
     
    Změny v Jihlavě
    Jihlava hlásí novou posilu. Provedla trejd s Plzní, na západ Čech odešel Tomáš Kubalík (32 zápasů, 5+7), opačným směrem přišel Petr Straka (43 zápasů, 8+4). Oba hráči mají společný draft do Columbusu. V Jihlavě byl také ukončen kontrakt obránci Petru Ulrychovi vzhledem k jeho malému hernímu vytížení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa, Stříteský, Půža – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Straka, Skořepa (A), Hamill – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, F. Seman.

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák – Sklenář, V. Růžička (A), Vondrka (C) – Koblasa, Huml (A), Skokan – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – A. Dlouhý, Šťovíček, J. Havel – Lauko.

    Rozhodčí: Pešina, Lacina – Gebauer, Jindra.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    První formace domácích vstoupila do utkání útočně, zejména Dostálek s Čachotským drží hosty pod zámkem a nikam je nepouští. První přerušení přišlo ale záhy, Zeman se nacházel v brankovišti.
     
    00:56
    Ofsajd na hostující straně, obě strany střídají.
     
    01:19
    Domácí obrana se nepohodla, ke kotouči se dostal Tomeček a klouzající se Střiteský ho tělem podsekl.
     
    01:36
    Knot si najel na hranici kruhů a vypálil, mířil těsně vedle. Domácí jsou stále v defenzivě, nemohou se osvobodit. Nakonec rozehrál nepřesně Růžička a domácí mohou střídat.
     
    02:28
    Slovák přišel o puk a Čachotský spolu se Semanem zkušeně šetří čas v oslabení. Zeman byl při průniku poslán k zemi, nevylučuje se a přesilovka se blíží ke konci.
     
    03:21
    Domácí v plném počtu.
     
    03:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    Ač Hamill zakládal útok a vypadalo to slibně, domácí přesto inkasují. A byla to opravdu krásná souhra Pirátů. Tomeček si zpracoval puk a hostům se naskytlo přečíslení 3 na 2, Tomeček nahrál na Poletína, který křižně přihrál Smejkalovi. Jenže Smejkal nestřílel, nahrál zpět MICHALOVI POLETÍNOVI, Kořenář mu mezitím odklouzal a hostující forvard se trefil do prázdné. Asistence: Jiří Smejkal, Vojtěch Tomeček.
    03:49 Michal POLETÍN - 0:1
     
    04:46
    Jihlava opět zakládá útok, jenže se nedaří přihrát dobře a Chomutov těchto chybek využívá. Jedno takové potrestání mohl vykonat Růžička, ve vzduchu puk k brance nesklepl.
     
    05:50
    Velice tiché přerušení hry, Huml střílel o něco později, než jeho kolegové vjeli do pásma a signalizován je ofsajd. Následné ticho během přerušení nebylo k slyšení na jihlavském zimáku velmi dlouho, atmosféra značně upadla.
     
    06:36
    Dietz byl uzavřen dvěma hráči Dukly z obou stran a kotouč tak odevzdal na hůl Čachotskému, toho ale držení puku zbavil Poletín, takže to dopadlo fifty-fifty a hra pokračuje dále.
     
    07:15
    Skořepa byl velice horlivý při nájezdu do útočného pásma a je pískán ofsajd. Následuje komerční brejk.
     
    07:24
    Váňa sice vyhazovaný kotouč hosty v útoku udržel, ale byl vytlačen, tím pádem musela celá pětka vyklidit útočné pásmo. Na tahu je tak Chomutov, Žálčíkovo vyhození dobruslil Anděl a pokusil se dostat blíže k bráně, vše mu znemožňuje Valach. Puk o pár sekund později vlétl na střídačky, bude se vhazovat ve středovém kruhu s logem Generali.
     
    08:34
    Kořenář si víceméně poprvé sáhnul na puk. Ano, skoro po devíti minutách hry. To svědčí i o vzrušujících momentech tohoto duelu, kterých, nepočítám-li gól hostí, je přesně nula.
     
    09:35
    Jakoby teď Jihlava obživla a tlačí v útočném pásmu. Celý pokus ale skončil v levém rohu u mantinelu, kde se několik hráčů rvalo o puk.
     
    10:18
    Váňa zůstal po tvrdém hitu od Valacha ležet na zemi a ztratil opravdu hodně krve.
     
    10:18
    Tak Valach si opravdu dnes moc dlouho nezahrál. Za tento tvrdý zákrok, jenž způsobí ledařům a doktorovi Dukly dost práce, je vyloučen na pět minut a do konce utkání.
     
    10:18
    Stále se nehraje, led se upravuje. Jihlava má každopádně velkou šanci na návrat do utkání. S Váňou to nevypadá vůbec dobře, do útrob haly míří další zdravotníci.
     
    10:25
    Hamill nahrál nešťastně na hůl Sklenářovi, který tak vyhazuje kotouč ven. Dukla následně vjela do ofsajdu a první půlminuta přesilovky tak spíše není, než je.
     
    10:58
    Čachotský ztratil při útočném tažení kotouč a Flemming vyhazuje ven z pásma. Až nyní se Jihlava usazuje v útoku a drží kotouč.
     
    11:39
    Puku se snad teprve podruhé dotkl Lukeš, do lapačky chytil střelu Stříteského od modré. de la Rose následně vymyslel dobrou kombinaci, nahrával křižně na modrou čáru Strakovi, tomu střela nesedla. Jihlava ale pokračuje v tlaku.
     
    12:46
    Hamill zase špatně přihrál a opět musela Dukla jet za vlastní branku. Kotouč opět drží Lukeš a domácí měli během držení kotouče hostujícím týmem štěstí, vracející se Skořepa podsekl Poletína, tady klidně trest mohl přijít.
     
    13:41
    De La Rose po přihrávce od Stříteského napálil puk z první, Lukeš neudržel puk ve výstroji a nechybělo mnoho k dorážce jedním z hráčů v červeném!
     
    13:59
    80 sekund zbývá do konce přesilovky, kterou rozhodně nehraje Jihlava zle, jenže nedokáže kotouč dotlačit do sítě.
     
    14:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Srovnáno jest! 51 sekund před koncem výhody se puk zpoza brány dostal od Čachotského rychlým pasem k MATĚJI STŘÍTESKÉMU a ten propálil vše před sebou, i Lukeše. Asistence: Tomáš Čachotský, Vlastimil Dostálek.
    14:27 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:1
     
    15:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Poslední minuta přesilovky = 2 góly Dukly. Gól to byl podobný, jako ten první. Sice první šance, a to dorážka z hranice brankoviště gólová nebyla, ale následná bomba JAKUBA SUCHÁNKA z mezikruží již síť za Lukešem rozvlnila. Asistence: Richard Diviš, Filip Seman
    15:13 Jakub SUCHÁNEK - 2:1
     
    16:31
    Kajínek se hotovil na další pumelici z modré, puk mu přes hůl přeskočil a to znamenalo odjezd domácích z pásma. Čachotský opět během mlácení do vrat Chomutova vymyslel další akci, jeho pas skrz brankoviště proletěl celkem bez povšimnutí všemi hráči na ledě.
     
    17:48
    Hosty opravdu ta pětiminutovka ve čtyřech nalomila, od vyrovnávacího gólu převzala Dukla aktivitu a absolutně kraluje na ledě.
     
    18:48
    Diviš to s pasem na Semana do brejku nemyslel vůbec špatně, zradilo ho ale namíření, kam by ta přihrávka měla směřovat. Dukla hraje přesto momentálně skvěle.
     
    19:58
    Čachotský ještě dostal kotouč mezi dva obránce, chyběla mu však rychlost. Zároveň i tak ukončil tímto první třetinu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Za námi je první třetina, která nabídla posledních deset minut celkem solidní hokej. Opět Jihlava inkasovala jako první, z hole Poletína po výborné kombinaci do prázdné branky. Utkání však zlomil pětiminutový trest Valacha a Dukla během necelé minuty dala dva góly. Další třetina začne cca v 18:24.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    I začátek druhé třetiny začal na levé půlce z našeho pohledu, nyní je to polovina, kde útočí Piráti. Ti tam však dlouho nevydrželi a hra se otáčí na druhou stranu.
     
    21:20
    Piráti právě vstřelili branku!
    Oba týmy si připisují momentálně po dvou gólech na každé straně. Opět to byla pěkná akce z dílny hostujících hráčů. Knot nahrál do jízdy na levém křídle PETRU KOBLASOVI, který si stáhl kotouč na střed a z mezikruží se trefil přesně do pravého vinglu. Domácí trenér ještě reklamuje domnělý faul v obranném pásmu Chomutova, nicméně nic se měnit nebude. Asistence: Ronald Knot
    21:20 Petr KOBLASA - 2:2
     
    22:13
    Mohlo to být lepší opět pro Jihlavu! Anděl dostal přesný pas na svůj křídelní post a z levého kruhu vypálil, Lukeš vytěsnil ramenem.
     
    22:33
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Havel – 2 min., podražení).
     
    22:51
    Další povedená akce na straně Jihlavy. Opět vše vzešlo od kapitána Čachotského, jehož lehkou střelu vykopl Lukeš betonem a Dostálek byl centimetry od dorážky do prázdné!
     
    23:54
    Dostálek potvrzuje, že se mu v Jihlavě daří. Nyní si obhodil obránce a nahrál de la Rosemu, který vypálil, hostující gólman si připsal další zákrok. Po buly šel znovu do akce, od modré pálil Kajínek a i tato střela nadělala mírné problémy muži v masce s logem Pirátů.
     
    24:33
    Suchánkovu střelu v poslední sekundě přesilovky zblokoval Koblasa a hosté jsou v plném počtu. Hned se vydali do útoku, z levého křídla vypálil Sklenář, Kořenář vyrazil betonem.
     
    26:57
    Ze hry má v posledních minutách rozhodně více Chomutov, tvoří si pozice pro střely, kombinuje, ale zatím gól nedal. Jihlava vyhodila na icing, to znamená, že si pětice hráčů v bordo-žlutém pobude o chvílí déle na ledě.
     
    27:53
    Po chvíli tlaku Chomutova zase přichází tlak Dukly. Jenže chybu v rozehře chtělo potrestat duo Poletín – Růžička, první jmenovaný poslal kotouč těsně vedle pravé tyče!
     
    28:49
    A další akce hostí! Opět přečíslení 3 na 2, na jehož konci se nacházel Poletín, z mezikruží však pálil doprostřed brány na Kořenáře. Komerční pauza.
     
    29:08
    Dietzovu střelu za pomocí hole zblokoval Hamill, své náčiní zlomil a fakticky tak hrají domácí ve čtyřech. Celou pasáž hry ukončoval Koblasa z mezikruží, Kořenář vytasil svoji lapačku a fanoušci ho za to náležitě odměňují.
     
    29:38
    Téměř po buly vhazovaném po pravé ruce Kořenáře následuje další icing domácích, kteří tahají v druhé části za kratší konec provazu.
     
    29:54
    Žálčík prostrčil kotouč na Anděla, toho si však obrana dokázala pokrýt. Přesto domácí hráli dále, až zpoza brány Seman nabil na modrou Suchánkovi, Lukeš měl to pověstné štěstíčko, puk se mu zasekl kdesi pod betony a nešel dále, což určitě sám gólman kvitoval.
     
    30:55
    Havel nejprve začal celou „válku“ držením Semanovy hole. Ten se však nedal a vrátil mu to i s úroky. Havel odpověděl taktéž a to už sudímu Pešinovi došla trpělivost, oba vypral na trestnou. Hraje se 4 na 4.
     
    31:41
    Straka předvedl individuální akci, kličkovanou ukončil střelou na branku z ostrého úhlu, stadionem to jen zahučelo.
     
    32:03
    Pěkný hit předvedl Sklenář na Anděla, zavěsil ho na mantinel za vlastní brankou. Čisté, oceněné i některými domácími fanoušky.
     
    32:43
    Anděl byl o pár chvil později ústřední postavou, dostal se ke střele, která přelétla lapačku Lukeše a mnoho nechybělo ke gólu. Během doplnění hráčů na plný počet vyjel Seman z trestné, na druhé straně měl Hlinku, Seman volil střelu, která cíl netrefila. Komerční pauza.
     
    33:45
    Jihlava je na puku poslední dobou o něco častěji, než soupeř, ale nemůže se kloudně dostat do útočného pásma.
     
    34:13
    Odražený kotouč se dostal k Dostálkovi, který zahájil samostatný únik, na levém kruhu zakončený střelou, ta mířila mimo.
     
    34:37
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Josef Skořepa – 2 min., hákování).
     
    34:49
    Knotovi střela vůbec nesedla, trefil se více do ledu, než do puku a Jihlava vyhazuje kotouč ven z pásma.
     
    35:27
    Nemálo fanoušků mířilo svoji zlobu na Hubáčka, jenž mohl vyslat Semana do parádního úniku, Hubáček byl ale ve složité situaci a puk k Semanovi nedošel. O pár sekund později se zlobilo zase, po zákroku na Zdráhala tentokrát mířil hněv na sudí, ti zůstavají klidní.
     
    37:10
    Střela Stříteského od modré mířila dobrým směrem, ten vylepšil těsně před Lukešem Skořepa a když už to vypadalo, že se stadion bude radovat ze třetího gólu, kotouč těsně přeletěl břevno a následně v závaru odpálila obrana hostí puk pryč!
     
    39:13
    Smejkal se dostal ke střele z poměrně ostrého úhlu, pokus vystrašil Kořenáře, neboť kotouč skočil před jeho osobou, nakonec si poradil a zase se šlo na druhou stranu, Zeman neměl rychlost, a byl zastaven Dietzem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut hry za námi. Druhá třetina nabídla rychlé srovnání z hole Koblasy a perioda se následně nesla v duchu vyrovnané hry, Dukla měla více ze hry, úniky, či střely od modré gólem neskončily. S konstatováním, že vyhrát může dnes jak domácí, tak i hostující tým se vrátíme za 15 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Třetí část začali Piráti v útočném pásmu, zatím Dukle nepůjčili kotouč.
     
    40:50
    A aktivní vstup hostí do třetiny nese ovoce. Vyloučen je Kajínek za podražení Vondrky za domácí brankou.
     
    41:11
    Straka vyhazuje kotouč z pásma ven a Dukla může střídat. Záhy přichází další vyhození a Chomutov musí znovu zakládat útok.
     
    42:06
    Smejkalovu střelu zadržel Hubáček pod sebou a trochu veslařským pohybem odpálil puk do bezpečí. Puk navíc zůstal v ochranné síti a hra je tak přerušena.
     
    42:53
    Současně s nástupem trestance Kajínka vystřelil Sklenář, brankář, jehož příjmení končí na stejnou koncovku, chytá a přerušuje hru.
     
    43:30
    Knot si několika drobnými háčky pomohl přizastavit Čachotského a je vyloučen. Nutno říci, že to bylo odpískáno s větší prodlevou, což se nelíbí ani jedné straně.
     
    43:48
    de la Rose opět vypálil ze svého místa od modré a donutil hostujícího gólmana jít do zákroku. Od jeho betonu se kotouč odrazil a potrápil hostující obranu. Dukla pokračuje v kombinaci, která však nevyšla a hraje dále. Stříteský opět pálil od modré, brusle jednoho z obránců soupeře zastavily tuto střelu.
     
    44:53
    Chomutov vyhazoval ven z pásma, došlo k zajímavé situaci, kdy se kotouč dotkl výstelky u střídačky hostí a hra byla přerušena. Po krátké poradě zůstane Dukla v útočném pásmu.
     
    45:26
    Není přáno Jihlavě, aby třetí gól do brány dotlačila. Nejblíže tomu byl Diviš, Lukeš však svoji bránu stráží slušně, bez kiksů.
     
    45:30
    Hosté v plném počtu.
     
    46:03
    Sudí Pešina si chtěl zahrát tak moc, až mu kotouč uvízl pod bruslí a odjel s ním o pár metrů.
     
    46:14
    Smejkal následně puk zpod rozhodčího vydoloval a odpálil ven. Na tom by mnoho nebylo, jenže ho odpálil čistě mimo led na tribunu C a dvě minuty ho neminou. Následuje komerční pauza a po ní přesilovka domácích.
     
    46:19
    Početní výhodu zahájil Zdráhal střelou, kterou Lukeš podržel ve výstroji a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    46:37
    Skořepa si zahrál s osudem, když jako poslední hráč držel puk na hraně modré a jen se vyhýbal hokejkám protihráčů. Pokud by propadl, k vidění by bylo přečíslení Severočechů 2 na nikoho.
     
    47:29
    Žádná sláva to od Dukly v přesilovce není, je to bez střel a trochu i bez pohybu.
     
    48:14
    Hosté v plném počtu.
     
    48:26
    Stříteský to vzal na sebe dvakrát za sebou, první střela cíl nenašla, druhá už pořádně Lukeše protáhla, levý beton spolu s lapačkou pokryly tento kotouč.
     
    48:37
    Kořenář nechtěl čekat, až k němu dojede zásilka v podobě dvou hráčů, každého v jiném dresu, vyjel a kotouč rozehrál sám za ovací publika.
     
    50:17
    Souboj ze zvířecí říše, Straka během honby za pukem brnkl o Skokana a letěl nerušeně dál, k puku se přesto nedostal. Mrzet ho to ale nemuselo, Piráti vyrobili ofsajd a hra je zase přerušena.
     
    50:51
    Po souboji u trestných lavic zůstal na zemi ležet Smejkal a nezvedá se. Na pomoc je přivolán lékař, Smejkal se nakonec sám zvedá a s ručníkem na obličeji odjíždí střídat. Led se uklidí, dnes již podruhé. Někteří fanoušci by si mohli odpustit alespoň pokřikování na Smejkala, opravdu to byl nepříjemný střet. Vypadá to, že to bude bez trestu.
     
    50:51
    Dnešní utkání sleduje 4 002 diváků.
     
    51:10
    Grman nezachytil kotouč a k brejku Dukly chybělo opravdu málo. Naštěstí pro Piráty hostující bek puk na holi udržel a hra pokračuje dále v útočném pásmu hostí.
     
    53:12
    Trojice hráčů na každé straně bojuje na podélné straně kluziště o puk, sudí nepřerušuje. A tím si to celé značně ztížil. Jednak vzrostly emoce, Dukla jde do oslabení a Čachotský reklamuje hůl v obličeji.
     
    53:12
    Během komerční pauzy se skanduje obvyklé slovní spojení začínající jednou barvou, pokračující jedním ze zvířat. Zpět k utkání, na trestné se zabouchly dveře, vyloučen je Čachotský, jenže ten je zraněn a na střídačce je zašíván, místo něj trest odsedí Žálčík..
     
    53:46
    Dietz na modré nahrával na pravý kruh, Knot z protější pozice trefil boční síť. Celkem to hosté šťaví v útoku. Hra se nyní přeruší, kotouč skončil v ochranné síti.
     
    54:26
    Vyhození puku z útočného pásma hostí obstaral Kajínek, zbývá zhruba půlminuta z přesilovky.
     
    55:00
    Další vyhození, v pořadí zhruba třetí, publikum to náležitě oceňuje.
     
    55:56
    Vhazování se bude opakovat, Zeman si pomohl nohou a to čárový sudí nepřijme.
     
    56:49
    Dukla právě vstřelila branku!
    191 sekund před koncem jde Dukla do vedení o gól! Od pravého mantinelu nahrál Zeman Kajínkovi na modrou, Kajínek vystřelil, jeho střelu tečoval před Lukešem VLASTIMIL DOSTÁLEK a stadion explodoval radostí. Asistence: David Kajínek, Adam Zeman.
    56:49 Vlastimil DOSTÁLEK - 3:2
     
    57:45
    Chomutov nyní všechno vsadil na jednu kartu, signalizující útok. Místy to jsou dramatické situace, Kořenář si připsal důležitý zákrok.
     
    58:05
    Kořenář nikam nespěchá a drží puk v lapačce. Chomutov jde do šesti!
     
    58:35
    Je to dramatické, Chomutov buší do vrat, Dukla rozhodně nechce otevírat vrátka. Nyní vyhodil Stříteský přes Straku, kterému nechybělo mnoho ke gólu. Pískán icing, stadion bouří. Oddechový čas pro hosty.
     
    59:07
    Nic nového, Chomutov stále bez brankáře!
     
    59:31
    Straka nedotloukl puk až do prázdné branky! Opravdu dramatické sekundy, Dukla nedokázala vyhodit ven z pásma, Kořenář drží puk v náručí!
     
    59:51
    Devět sekund do konce, bude se vhazovat po pravici Kořenáře.
     
    59:59
    1,6 sekundy do konce, Kořenář opět drží puk v lapačce! Opět se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    Konec zápasu.
     
    Vhazování již žádnou gólovku nepřineslo. Byl to dnes opravdu vyrovnaný a nakonec i celkem pohledný souboj tabulkových sousedů. Co k tomu napsat? Utkání hodně ovlivnilo vyloučení Valacha do konce utkání v 10. minutě, Jihlava během této pětiminutové přesilovky vstřelila dva góly. Chomutov na začátku druhé třetiny srovnal na 2:2. Když už to pomalu vypadalo na prodloužení, v 57. minutě tečoval střelu Kajínka od modré Dostálek a rozhodl o výhře Jihlavy 3:2. Ta se tak mírně dotáhla na Chomutov, ztráta činí 10 bodů. Z HZS je to dnes opravdu vše, přeji vám příjemný víkend a u extraligy někdy napočtenou. (20:07:22)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. Stříteský (Čachotský, Dostálek), 16. Suchánek (Diviš, F. Seman), 57. Dostálek (Kajínek, Zeman) – 4. Poletín (Smejkal, V. Tomeček), 22. Koblasa (Knot)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa, Stříteský, Půža – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Straka, Skořepa (A), Hamill – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, F. Seman.
    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák – Sklenář, V. Růžička (A), Vondrka (C) – Koblasa, Huml (A), Skokan – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – A. Dlouhý, Šťovíček, J. Havel – Lauko.

    Rozhodčí: Pešina, Lacina – Gebauer, Jindra

    Diváci: 4 002
    thejrc.org