Slavia – Vítkovice 6:3 (kon.) | Kladno – Jihlava 7:4 (kon.) | HC Litvínov – Olomouc 3:1 (kon.)
Chomutov – Zlín 5:0 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 2:6 (kon.) | HC Plzeň – Pardubice 3:4 (po pr.)
Č. Budějovice – Mountfield HK 6:7 (0:1 po s.n.) | Sparta – Třinec 5:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:3 (1:1, 0:1, 4:1)
HC Oceláři Třinec
Sobota 27.01.2018, 13:00 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • DHL Extraliga juniorů • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    HC SPARTA PRAHA (8.místo, 53 bodů)

    Sparťanští hokejisté prožívají o něco lepší sezonu, než tomu bylo minulý ročník. Tým z hlavního města v posledních zápasech značně zabral a doslova si vynutil účast ve vyřazovacích bojích z trochu výhodnějších pozic. Navíc se jim daří držet kladnou bilanci ve skóre, která činí 113 vstřelených branek ku 100 obdržených.

    Svěřenci trenéra Pavla Gefferta dokázali bodovat ve třech posledních duelech, a zapsali tak důležité body. Poprvé si odvezli bod za prohru v nájezdech s Libercem a poté po sympatickém výkonu zdolali Mladou Boleslav na jejím ledě 4:2. Svůj výkon korunovali ve 35. kole, když přetlačili Vítkovice 3:2 v prodloužení.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Jandus (19+19)
    Tomáš Pšenička (18+20)
    Lukáš Rousek (9+15)

    Gólmani
    Adam Wolf – 1218 min. 2,36 průměr; 93,62%
    Antonín Hofmann – 637 min. 3,58 průměr; 91,48%
    Jan Škorpík – 144 min. 3,33 průměr; 90,00%
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC (15. místo, 39 bodů)

    Třinečtí Oceláři si tuto sezonu představovali určitě jinak. Po skvělých výsledcích v minulých letech se Slezané potácejí ve spodních patrech extraligové tabulky a marně dobývají postupující komando. S 97 vstřelenými brankami se řadí mezi týmy, které ještě nepřeskočily stobodovou hranici. Na kontě inkasovaných gólů se třinecké konto zatím zastavilo na čísle 116.

    Hráči s drakem na hrudi se stále nemohou dlouhodobě naladit na tu správnou frekvenci. Nicméně na konci prvního měsíce nového roku se Třinečtí hodně zvedli a alespoň střídají výhry s prohrami. Vše začalo zápasem proti Karlovým Varům, proti kterým zvítězili 3:2. Následovala porážka s Chomutovem 3:4, ale poté dvě vítězství za sebou! První přišlo doma nad Litvínovem 3:2 a v posledním utkání Slezané zejména po vydařené třetí třetině triumfovali na ledě pražské Slavie 5:3!

    Nejproduktivnější hráči:
    Jan Poruba (15+12)
    Adam Raška (12+12)
    Lukáš Kaukič (4+10)

    Gólmani:
    Oliver Štěpánek – 724 min. 3,23 průměr; 90,97%
    Matěj Loubal – 1263 min. 3,33 průměr; 90,85%
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZONĚ 2017/2018

    18. kolo Třinec – Sparta 4:3

    Oba celky se v probíhajícím ročníku potkaly pouze jednou. Stalo se tak v 18. kole na půdě Ocelářů, kteří potřebovali dobový zisk. Domácí hráči od začátku zápasu šli vítězství naproti, když v 51. minutě zvýšil vedení třinecký Jan Poruba. Za Pražany o minut později živil naději na body v tomto utkání Tomáš Pšenička, ale více už toho sparťané nestihli a prohráli 3:4.
     
    OHLASY PŘED ZÁPASEM Z OBOU KABIN

    Tomáš Fabiánek (útočník HC Sparta Praha): "Na zápas se opravdu těším. Doufám, že se nám zápas vydaří a vyhrajeme. Jestliže chceme vyhrát, musí přijít vyrovnaný výkon od nás všech a hlavně proměňování veškerých šancí, do kterých se dostaneme. Myslím si, že jejich největší síla je v tom, že ani my přesně netušíme, co od nich máme čekat. Je to nevyzpytatelný soupeř, proti kterému se hraje těžko. Můžou překvapit vším."

    Jonáš Peterek (útočník HC Oceláři Třinec): "Na tento zápas se těším jako na každý jiný. Určitě to bude vyrovnaný hokej, který se bude hrát nahoru dolů a věřím, že můžeme vyhrát. Proti Spartě jsem ještě tuto sezonu nehrál, takže nemůžu posoudit, jak budou hrát, ale podle toho, jak je znám, budou určitě šikovní do útoku a budou hrát nepříjemný hokej. My si musíme pohlídat začátek utkání, protože se nám poslední dobou hodně stávalo, že jsme dostali zbytečné góly hned na začátku. Když budeme hrát stejně dobře jako proti Slavii, myslím si, že máme šanci vyhrát."
     
    Krásné hokejové odpoledne. Základní část DHL Extraligy juniorů pomalu finišuje a oba celky v ní čeká poslední zápas. Pražská Sparta bude v rámci 36. kola před svým publikem hostit tým HC Oceláři Třinec. Utkání startuje v 13:00 a pokud zrovna nemáte čas být přímo v hale, sledujte náš online přenos!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Wolf (Černý) – Janda, Simotics, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Karoch, Hanuš – T. Jandus, Schwamberger, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Eg Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Dubský, Wojnar.
    Trenér: Pavel Geffert.

    HC Oceláři Třinec: Loubal (Štěpánek) – Hrachovský, Krzak, Rufer, Marguš, J. Adámek – Strakoš, Kaukič, Plitko, Irgl, J. Peterek, Raška, Flok, Najsar, Molin. Trenér: Vlastimil Wojnar.

    Rozhodčí: Lacina – Krátký, Špůr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Filip Eliáš po vyhraném vhazování nahrál do středního pásma na Tomáše Janduse, který po přejetí útočné modré nahazoval na Kropáčka. Kotouč ale prolétl mimo.
     
    00:44
    Také hosté se poprvé dostali do útočného pásma, Jonáš Peterek vybojoval kotouč v rohu kluziště a poté dorážel u levé tyče Wolfa, neúspěšně.
     
    01:37
    Oceláři jsou na začátku zápasu ve velkém tlaku! Sparťané se prakticky nedostali z obranné třetiny a Molin byl úplně sám před Wolfem. Jeho střelu sparťanský brankář zlikvidoval!
     
    02:15
    Domácí opět stáhnuti před svou svatyní. Po střele jednoho z třineckých útočníků se puku ujal Larsen a vyvezl ho mimo nebezpečí.
     
    02:47
    Daniel Plitko se protáhl přes střední pásmo skrz tři hráče Sparty, nakonec se v situaci jeden na jednoho ke střele. Tvrdá rána šla kolem bruslí Sedliského, avšak Wolf byl na svém místě.
     
    03:25
    Sparťané rychle přesunuli hru do útočného pásma, Schwamberger střílel, Kropáček byl zaparkovaný před Loubalem, ale třinecký brankář puk ukryl do lapačky včas.
     
    04:13
    Pražané si trochu zkomplikovali situaci ve vlastním obranném pásmu, čehož chtěli Třinečtí využít. Hrachovský však nezachytil puk na modré a hosté museli útočné pásmo vyklidit.
     
    04:57
    Ondřej Hrachovský nyní dobře zastavil unikajícího Fabiánka a odpálil kotouč až do útočného pásma.
     
    05:09
    Domácí se dostali do dobrého brejku, Vojtěch Kropáček střílel a touš se od Loubala ještě odrážel na hůl Tomáše Janduse. Druhý jmenovaný ale puk nezachytil.
     
    06:38
    Pražané srovnali hru a byli to oni, kteří se mohli ujmout vedení. Jeden z domácích borců pronikl až před Loubala a dorážet se ještě snažil Janda. Nicméně kotouč skončil až v rohu kluziště.
     
    07:33
    Jan Hanuš skvěle odzbrojil třineckého útočníka, ale poté se mu puk trochu zamotal pod bruslemi. Kotouč vzápětí skončil až v ochranné síti za brankou Wolfa.
     
    08:04
    Pejchal ještě stihl zachytit kotouč na modré čáře a poslal ho na hůl Kropáčka. Tomu kotouč utekl z čepele a z dobře rodící akce sešlo.
     
    08:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    A hostující hokejisté jsou odměněni za svou mírnou převahu. JONÁŠ PETEREK se prohnal útočným pásmem a svou individuální akci zakončil přesnou střelou do sparťanské sítě. Bez asistence.
     
    09:16
    Pražané se snaží zahrozit, Schwamberger ještě chtěl přihrát na najetého Janduse, ale ten puk nezpracoval.
     
    10:05
    Tomáš Schwamberger byl znovu v dobré šanci, když inkasoval dobrou přihrávku do jízdy. V rozhodujícím momentu mu ale vystavil stopku Krzak.
     
    10:39
    Vojtěch Kropáček si vzal kotouč od mantinelu, v situaci dva na dva ale vyslal nepřesnou přihrávku na svého spoluhráče. Následně se pískáno zakázané uvolnění na straně domácích.
     
    10:55
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Najsar – 2 min., podražení).
     
    10:59
    Pražané vyhráli vhazování v útočném pásmu, nicméně se do pořádné kombinace nedostali. Až Eliáš dostal dobrou přihrávku na modrou, jeho pokus byl ale zablokovaný.
     
    11:39
    A znovu Filip Eliáš. Jeho dělovka od modré čáry zřejmě ještě mířila na teč připravenému Pejchalovi, ale gólman Třince našel puk ve své výstroji.
     
    12:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jen dočkali vyrovnávací branky! Chlouba si vyjel na modrou čáru, odkud jemnou přihrávku poslal na MARKA KAROCHA, který ukrytou střelou trefil přesně vzdálenější růžek hostující svatyně! Asistence: Jaroslav Chlouba, Jakub Wojnar.
     
    12:36
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Mrkvička – 2 min., hákování).
     
    13:01
    Třinečtí zavezli kotouč do útočného pásma, Hrachovský na modré čáře udělal kličku navíc a to vystihl Schwamberger. Sparťané se osvobozují a mohou vystřídat.
     
    13:40
    Jakub Wojnar výborně napadal v útočném pásmu, velkou práci s ním měl obránce Marguš, ale vše za pomoci spoluhráče zvládl.
     
    14:26
    Nyní už se Oceláři pořádně zabydleli před brankářem Wolfem, Timotej Marguš dostal nabito na modrou čáru. Třinecký zadák měl dostatek prostoru na střelu, při nápřahu ale zlomil hůl.
     
    14:36
    Domácí v plném počtu.
     
    15:07
    Tomáš Nacházel bojoval o puk ve středním pásmu s René Najsarem, černou gumu nakonec vydolovali domácí borci. Při jejich přechodu útočné modré čáry ale skončil puk až na tribuně. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    15:37
    Mrkvička se prohnal po levé straně kolem posledního bránícího protihráče, nahrnul puk do brankoviště Loubala, který v leže dokázal přikrýt puk pod svoji rukavici.
     
    16:14
    Sudí nyní hodně upozorňovali třinecké hráče na signalizovaný ofsajd, ale hosté si toho zřejmě nevšimli a hráli dál. Bude se tedy vhazovat v pásmu Třince.
     
    16:53
    Tomáš Schwamberger rozjel další útočný výpad Sparty, za jeho nabídkou spěchal útočník Chlouba. Výrazně k puku měli blíže třinečtí hráči a puk odpálili do středního pásma.
     
    17:41
    Zcela osamocen se před Wolfem zjevil útočník Lukáš Kaukič! Třinecký útočník okamžitě dorážel na Wolfovy betony, ale domácí muž s maskou si dokázal poradit!
     
    18:02
    Na druhé straně zkoušel štěstí Jakub Wojnar, jenž mezi čtveřicí bránících protihráčů vyslal tvrdou ránu na Loubala. Třinecký gólman opět musel zasahovat.
     
    19:06
    Domácí Wojnar se snažil kličkovat na útočné modré čáry, do svých kliček se ale až moc umotal, a obránci mu tak lehko odebrali kotouč.
     
    19:28
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Karoch.
     
    19:35
    Hosté se ihned zabydleli v útočném pásmu, Marguš poslal tvrdou ránu na Wolfa, před nímž ještě tečoval dobře postavený Flok. Sparťanský brankář musel znovu předvést své kvality!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je minulostí. Zpočátku měli slušný tlak hostující hráči, kteří také šli zásluhou Jonáše Petereka do vedení. Pražané poté srovnali hru a ve své první početní převaze dokázali vyrovnat. Marek Karoch přesně vymetl růžek Loubalovy branky a vyrovnal na 1:1. Tento stav také platí na začátku druhé třetiny.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:48 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Jonáš Peterek ve spolupráci se svým spoluhráčem na pravém křídle zavezl kotouč do útočného pásma, dlouho se však Třinečtí v pásmu neohřáli.
     
    20:46
    Jan Hanuš se zmocnil puku ve středním pásmu a bez váhání ho poslal až za brankáře Loubala. Oceláři musejí začít znovu od vlastní branky.
     
    21:28
    Domácí v plném počtu.
     
    21:58
    Nyní probíhal souboj o puk v rohu kluziště. Vojtěch Kropáček s Jaroslavem Chloubou ale o puk přišli.
     
    22:33
    Třinečtí se po delší době opět podívali do útočného pásma, Dominik Molin dojížděl puk u Wolfa, který raději přerušil hru.
     
    22:56
    Pražané si nerozuměli u své obranné modré, Kropáček vysílal pas do tandemu, ale tam byli připraveni vracející se Třinečtí hráči. Následně zůstal ležet jeden z hostujících borců na ledě a sudí přerušil hru.
     
    23:53
    Mrkvička si najížděl do útočného pásma, ale puku se od svého kolegy nedočkal, Na druhou stranu míří Oceláři.
     
    24:11
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Strakoš – 2 min., podražení).
     
    24:28
    Tomáš Jandus trochu zazmatkoval na modré čáře v útočném pásmu a sparťané ho museli vyklidit.
     
    24:59
    Tomáš Schwamberger se skvěle protáhl kolem bránícího Krzaka, na brankáře Loubala si ale svou střelou nepřišel.
     
    25:36
    Pražané už jsou opět rozestaveni v útočném pásmu, kombinace Jaroslava Chlouby společně s obránci Sparty nikam nevedla.
     
    26:11
    Hosté v plném počtu.
     
    26:24
    Domácí borci opět útočili. Kropáček zasekl hru ihned po přejetí útočné modré čáry, svou následnou přihrávkou ale našel pouze třinecké hokejky.
     
    27:23
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Irgl – 2 min., sekání).
     
    27:29
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Plitko – 2 min., podražení).
     
    27:35
    Domácí borci čeká dvojnásobná přesilová hra. Na jejím začátku však Třinečtí dokázali vyhodit a našetřit cenné vteřinky.
     
    28:08
    Karoch dostal dobrou přihrávku Bílka, vzápětí vypálil a Schwamberger se pokusil o jemnou teč. Střela nakonec skončila na Loubalových betonech.
     
    28:40
    Tomáš Schwamberger se řítil skrz středním pásmem a dobrou střelou z mezikruží otestoval pozornost brankáře Loubala.
     
    29:29
    Hosté ustáli oslabení téměř bez úhony a už hrají s pěti hráči v poli. U puku jsou domácí hokejisté.
     
    30:16
    Ne nadlouho. Třinečtí se po krátkém časovém úseku vracejí zpět na kotouč a na chvíli posunuli kotouč k Wolfovi.
     
    30:48
    Schwamberger posunul puk ze středního pásma na Tomáše Janduse, ale třinečtí hokejisté se na pravé straně mantinelu včas zformovali.
     
    31:13
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Karoch – 2 min., faul kolenem).
     
    31:27
    Pražané se v úvodu svého oslabení brání výtečně. Dopředu se dokonce hnal Vojtěch Kropáček, ale k puku měl příliš daleko.
     
    32:10
    A teď stálo při brankáři Wolfovi pořádné štěstí! Kaukič si udělal pár kroků od mantinelu, našel u druhé tyče připraveného Peterka, od jehož hole se puk kutálel snad nejprve do tyče a poté proskotačil brankovištěm pryč!
     
    33:06
    Oceláři jeli dva na jednoho, jeden z nich zakončil přesně do Wolfových betonů a puk se ještě odrážel na hůl Marguše. Ten ale byl odrazem kotouče spíše překvapen a puk nezachytil.
     
    33:13
    Domácí v plném počtu.
     
    34:06
    Schwamberger nasadil jednomu třineckému útočníkovi jesličky a tím připravil dobrou pozici pro Karocha. Sparťanský obránce v situaci dva na jednoho hledal na druhé straně Wojnara, ale přihrávku dobře zablokoval Krzak.
     
    35:27
    Domácí špatně střídali, ale Třinečtí toho využít nedokázali. Flok jako středový hráč posunul puk za sebe na Lukáše Kaukiče, který ale nemířil přesně!
     
    36:02
    Na druhé straně mohl skórovat Kropáček. Jeho spoluhráč mu předložil touš přímo před Loubala, třinecký gólman neměl puk pod kontrolou a jen se štěstím pro Třinec, že Kropáček nedorazil puk do branky.
     
    37:06
    Jan Hanuš udělal chybu na obranné modré čáře a vyslal Adama Rašku k samostatnému nájezdu. Třinecký útočník byl navíc faulován a svůj nájezd si zopakuje.
     
    37:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    A třinecký útočník to udělal náramně. ADAM RAŠKA zkusil klasický forhendový blafák a puk skončil v brance Wolfa. Už to chvíli vypadalo, že sparťanský brankář má puk ve svém moci, ale nebylo tomu tak. Bez asistence.
     
    38:57
    Sparťané se snaží okamžitě vyrovnat. Nejprve se řítil dopředu Wojnar a krátce po něm také obránce Eliáš. V obou dvou případech skončily střely zablokované.
     
    39:39
    V poslední minutě prostřední třetiny se ještě dostal do dobré střelecké pozice Daniel Plitko, ale svou ranou mířil o dobrý metr nad.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda právě doznala svého konce. Hra byla oproti první třetině trochu klidnější a oba týmy se začaly dostávat do šancí až v závěru. Lépe z toho vzešli hostující Oceláři, když za sekání obránce Hanuše nařídil hlavní sudí trestné střílení. Adam Raška se rozjel pomalu a přesně zakončil.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:29 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Pražané vysunuli svoje napadání a dělají hostující obraně problémy. Kaukič ale celou situaci u mantinelu zvládl a vyvezl kotouč do středního pásma.
     
    40:59
    Chlouba obdržel dobrou přihrávku do jízdy od Karocha, nabral rychlost ve středním pásmu a dobrou střelou provětral Loubalovu lapačku.
     
    41:14
    Další zákrok třineckého brankáře. Loubal musel být na pozoru, protože před ním se utvořila početná skrumáž.
     
    41:37
    Pražané opět vyhráli vhazování v útočném pásmu, puk se dostal až na modrou čáru k Bílkovi. Sparťanský útočník v pozici falešného obránce trefil pouze náruč třineckého brankáře.
     
    41:53
    Poprvé se do útočného pásma dostali také Oceláři. Gólman Wolf musel včas zasáhnout, a to se mu také povedlo.
     
    42:26
    V souboji o kotouč ve sparťanském obranném pásmu se bojovalo snad minutu. Vzešli z něho vítězně domácí, ale Tomáš Jandus se při pokusu vyjetí do středního pásma srazil s třineckým obráncem.
     
    44:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí sparťané se na začátku třetí třetiny prosazují a vyrovnávají! Pejchal vybruslil s pukem do útočného pásma, podařilo se mu najít Janduse, který ale puk nezasáhl. K osamocenému puku před Loubalem se však dostal úplně osamocený JAKUB WOJNAR a se štěstím zakončil střelou mezi betony. Asistence: Tomáš Jandus, Tadeáš Pejchal.
     
    45:17
    Domácí se srazili ve středním pásmu a Oceláři z toho mohli těžit. Peterek si ale nerozuměl se svými spoluhráči na útočné modré.
     
    46:06
    Oceláři nyní vyhodili jen za cenu zakázaného uvolnění. Sudí signalizuje trest hostujícího celku a bude se poprvé ve třetí třetině vylučovat.
     
    46:11
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Hrachovský – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    46:57
    Pražané se v první polovině své početní výhody k ničemu nebezpečnému nepropracovali. Jen střela Karocha mířila na Loubala, který puk zasáhl.
     
    47:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí borci se poprvé v tomto utkání ujímají vedení! Chlouba vyslal střelu a TOMÁŠ SCHWAMBERGER se před Loubalem postaral o vedoucí gól Sparty. Asistence: Jaroslav Chlouba, Tomáš Jandus.
     
    47:50
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Schwamberger – 2 min., podražení).
     
    48:13
    Lukáš Kaukič se dostal na modré čáře do potíží a Tadeáš Pejchal výborně pracoval svou hokejkou. Díky němu se puk dostal až na hůl Karocha, který poslal pozdrav až na druhou stranu Loubalovi.
     
    49:19
    Nyní se hosté rychle přesunuli do útočného pásma, Lukáš Irgl měl na levé straně čas na střelu, ale jeho projektil neměl gólové parametry.
     
    49:39
    Nejprve se ve vlastním oslabení dostal do úniku Jakub Wojnar a poté sám sparťanský útočník hledal Tomáše Janduse. Druhý jmenovaný měl ale těžkou pozici, protože puk hodně poskakoval a jen těžko šel zasáhnout.
     
    49:50
    Hosté v plném počtu.
     
    50:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí tým se dostává do dvoubrankového vedení! TOMÁŠ SCHWAMBERGER vyslal ze své hole tvrdou ránu a puk zapadl až do sítě Loubalovy branky. Asistence: Jaroslav Chlouba a Martin Dubský.
     
    50:50
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Simotics – 2 min., podražení).
     
    51:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sparťanská radost ale netrvala moc dlouho. Marguš vyslal od modré čáry dobrou ránu, kterou ještě dokázal tečovat útočník ADAM FLOK, od jehož hokejky puk zaplachtil až za brankáře Wolfa. Asistence: Timotej Marguš, Adam Raška.
     
    52:35
    Jonáš Peterek mohl opět vyrovnat. Třinecký útočník udělal před Wolfem dvě kličky a najednou byl sám před sparťanským brankářem. Ten ale jeho šanci zlikvidoval.
     
    53:23
    Marguš střílel od modré čáry do chlumu hráčů před Wolfem, svou střelou ale napálil pouze prvního clonícího hráče, kterým byl Larsen.
     
    53:39
    Domácí se zabydleli v útočném pásmu a na chvilku mohli zahrozit. Wojnarovi ale kotouč na holi hodně poskakoval a posléze je také domácím odpískán ofsajd.
     
    54:39
    Vojtěch Kropáček se zjevil v situaci dva na jednoho, ještě před Loubalem přihrával na druhou stranu Tomáši Jandusovi, který byl ale už mimo střeleckou pozici a musel se otáčet. Navíc jeho střelu zablokoval vracející se Raška.
     
    55:25
    Tomáš Fabiánek se dostal ke střele z pravé strany, ale svým pokusem otestoval jen tvrdost zadního mantinelu.
     
    55:49
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Irgl – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:06
    Domácí hokejisté mají dobrou šanci na odskočení ve skóre. Eliáš střílel od modré čáry, před brankou byl připravený Pejchal, který z dorážky trefil jen betony Loubala.
     
    56:31
    Třinečtí se ihned po vyhraném vhazování dostali k puku a vyhodili ho až k Wolfovi. O další zavezení se pokusil Dubský, který za pomoci Pejchala dostal puk do útočného pásma.
     
    57:26
    Paradoxně v největší tutovce se ocitli hostující hráči! Adam Flok si potáhl puk po pravé straně mantinelu, natlačil se před Karocha, ale svůj forhendový blafák nedotáhl do konce!
     
    57:43
    Na opačné straně kluziště dostal příliš mnoho prostoru obránce Eliáš, který si sjel na přihrávku od svého spoluhráče. Střela nebyla vůbec špatná, ale přesto minula horní patra Loubalovy klece.
     
    57:49
    Hosté v plném počtu.
     
    58:40
    Domácí hokejisté jsou v závěru utkání v tlaku a nepouští hosty do tlaku. Sparťané několikrát vypálili na Loubala, ale třinecký brankář ještě živí naději hostujícího celku na zisk bodu.
     
    59:28
    A Třinečtí to zkouší bez brankáře!
     
    59:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí mužstvo rychle ukončuje třineckou hru bez brankáře gólem do prázdné branky. Chlouba vybojoval kotouč ve vlastním pásmu, posunul na zcela osamoceného TOMÁŠE SCHWAMBERGERA, který od obranném modré čáry udělal pár kroků a ze středního pásma zacílil přesně do opuštěné branky Třince! Asistence: Jaroslav Chlouba, Tomáš Jandus.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání dovršilo svého konce! Sparťané ve třetím dějství nastříleli svému soupeři hned čtyři branky a rozhodli o zisku tří bodů. Třinečtí už dokázali pouze snížit zásluhou dvougólového Rašky a výhru pečetil do prázdné klece útočník Tomáš Schwamberger.
     
    Já se s Vámi loučím, to je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit. Na počtenou! (15:03:31)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 13. Karoch (Chlouba, Wojnar), 45. Wojnar (T. Jandus, Pejchal), 48. Schwamberger (Chlouba, T. Jandus), 51. Schwamberger (Chlouba, Dubský), 60. Schwamberger (Chlouba, T. Jandus) – 9. Peterek, 38. Raška (TS), 52. Flok (Marguš, Raška)


    HC Sparta Praha: Wolf (Černý) – Janda, Simotics, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Karoch, Hanuš – T. Jandus, Schwamberger, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Eg Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Dubský, Wojnar.
    Trenér: Pavel Geffert.

    HC Oceláři Třinec: Loubal (Štěpánek) – Hrachovský, Krzak, Rufer, Marguš, J. Adámek – Strakoš, Kaukič, Plitko, Irgl, J. Peterek, Raška, Flok, Najsar, Molin.
    Trenér: Vlastimil Wojnar.

    Rozhodčí: Lacina – Krátký, Špůr
    ocianews.com