Slavia – Vítkovice 6:3 (kon.) | Kladno – Jihlava 7:4 (kon.) | HC Litvínov – Olomouc 3:1 (kon.)
Chomutov – Zlín 5:0 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 2:6 (kon.) | HC Plzeň – Pardubice 3:4 (po pr.)
Č. Budějovice – Mountfield HK 6:7 (0:1 po s.n.) | Sparta – Třinec 5:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:3 (1:1, 0:1, 4:1)
HC Oceláři Třinec
Sobota 27.01.2018, 13:00 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • DHL Extraliga juniorů • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí mužstvo rychle ukončuje třineckou hru bez brankáře gólem do prázdné branky. Chlouba vybojoval kotouč ve vlastním pásmu, posunul na zcela osamoceného TOMÁŠE SCHWAMBERGERA, který od obranném modré čáry udělal pár kroků a ze středního pásma zacílil přesně do opuštěné branky Třince! Asistence: Jaroslav Chlouba, Tomáš Jandus.
     
    57:26
    Paradoxně v největší tutovce se ocitli hostující hráči! Adam Flok si potáhl puk po pravé straně mantinelu, natlačil se před Karocha, ale svůj forhendový blafák nedotáhl do konce!
     
    55:49
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Irgl – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sparťanská radost ale netrvala moc dlouho. Marguš vyslal od modré čáry dobrou ránu, kterou ještě dokázal tečovat útočník ADAM FLOK, od jehož hokejky puk zaplachtil až za brankáře Wolfa. Asistence: Timotej Marguš, Adam Raška.
     
    50:50
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Simotics – 2 min., podražení).
     
    50:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí tým se dostává do dvoubrankového vedení! TOMÁŠ SCHWAMBERGER vyslal ze své hole tvrdou ránu a puk zapadl až do sítě Loubalovy branky. Asistence: Jaroslav Chlouba a Martin Dubský.
     
    47:50
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Schwamberger – 2 min., podražení).
     
    47:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí borci se poprvé v tomto utkání ujímají vedení! Chlouba vyslal střelu a TOMÁŠ SCHWAMBERGER se před Loubalem postaral o vedoucí gól Sparty. Asistence: Jaroslav Chlouba, Tomáš Jandus.
     
    46:11
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Hrachovský – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    44:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí sparťané se na začátku třetí třetiny prosazují a vyrovnávají! Pejchal vybruslil s pukem do útočného pásma, podařilo se mu najít Janduse, který ale puk nezasáhl. K osamocenému puku před Loubalem se však dostal úplně osamocený JAKUB WOJNAR a se štěstím zakončil střelou mezi betony. Asistence: Tomáš Jandus, Tadeáš Pejchal.
     
    37:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    A třinecký útočník to udělal náramně. ADAM RAŠKA zkusil klasický forhendový blafák a puk skončil v brance Wolfa. Už to chvíli vypadalo, že sparťanský brankář má puk ve svém moci, ale nebylo tomu tak. Bez asistence.
     
    37:06
    Jan Hanuš udělal chybu na obranné modré čáře a vyslal Adama Rašku k samostatnému nájezdu. Třinecký útočník byl navíc faulován a svůj nájezd si zopakuje.
     
    36:02
    Na druhé straně mohl skórovat Kropáček. Jeho spoluhráč mu předložil touš přímo před Loubala, třinecký gólman neměl puk pod kontrolou a jen se štěstím pro Třinec, že Kropáček nedorazil puk do branky.
     
    35:27
    Domácí špatně střídali, ale Třinečtí toho využít nedokázali. Flok jako středový hráč posunul puk za sebe na Lukáše Kaukiče, který ale nemířil přesně!
     
    32:10
    A teď stálo při brankáři Wolfovi pořádné štěstí! Kaukič si udělal pár kroků od mantinelu, našel u druhé tyče připraveného Peterka, od jehož hole se puk kutálel snad nejprve do tyče a poté proskotačil brankovištěm pryč!
     
    31:13
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Karoch – 2 min., faul kolenem).
     
    27:29
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Plitko – 2 min., podražení).
     
    27:23
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Irgl – 2 min., sekání).
     
    24:59
    Tomáš Schwamberger se skvěle protáhl kolem bránícího Krzaka, na brankáře Loubala si ale svou střelou nepřišel.
     
    24:11
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Strakoš – 2 min., podražení).
     
    19:35
    Hosté se ihned zabydleli v útočném pásmu, Marguš poslal tvrdou ránu na Wolfa, před nímž ještě tečoval dobře postavený Flok. Sparťanský brankář musel znovu předvést své kvality!
     
    19:28
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Karoch.
     
    17:41
    Zcela osamocen se před Wolfem zjevil útočník Lukáš Kaukič! Třinecký útočník okamžitě dorážel na Wolfovy betony, ale domácí muž s maskou si dokázal poradit!
     
    12:36
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Mrkvička – 2 min., hákování).
     
    12:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jen dočkali vyrovnávací branky! Chlouba si vyjel na modrou čáru, odkud jemnou přihrávku poslal na MARKA KAROCHA, který ukrytou střelou trefil přesně vzdálenější růžek hostující svatyně! Asistence: Jaroslav Chlouba, Jakub Wojnar.
     
    10:55
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Najsar – 2 min., podražení).
     
    08:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    A hostující hokejisté jsou odměněni za svou mírnou převahu. JONÁŠ PETEREK se prohnal útočným pásmem a svou individuální akci zakončil přesnou střelou do sparťanské sítě. Bez asistence.
     
    01:37
    Oceláři jsou na začátku zápasu ve velkém tlaku! Sparťané se prakticky nedostali z obranné třetiny a Molin byl úplně sám před Wolfem. Jeho střelu sparťanský brankář zlikvidoval!
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 13. Karoch (Chlouba, Wojnar), 45. Wojnar (T. Jandus, Pejchal), 48. Schwamberger (Chlouba, T. Jandus), 51. Schwamberger (Chlouba, Dubský), 60. Schwamberger (Chlouba, T. Jandus) – 9. Peterek, 38. Raška (TS), 52. Flok (Marguš, Raška)


    HC Sparta Praha: Wolf (Černý) – Janda, Simotics, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Karoch, Hanuš – T. Jandus, Schwamberger, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Eg Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Dubský, Wojnar.
    Trenér: Pavel Geffert.

    HC Oceláři Třinec: Loubal (Štěpánek) – Hrachovský, Krzak, Rufer, Marguš, J. Adámek – Strakoš, Kaukič, Plitko, Irgl, J. Peterek, Raška, Flok, Najsar, Molin.
    Trenér: Vlastimil Wojnar.

    Rozhodčí: Lacina – Krátký, Špůr
    thejrc.org