Litoměřice – Frýdek-M. 3:6 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
3:6 (1:3, 2:1, 0:2)
HC Frýdek-Místek
Neděle 21.01.2018, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím Vás u předehrávky 43. kola hokejové WSM ligy. V něm se utkají celky HC Stadion Litoměřice a HC Frýdek-Místek. Díky výsledku z předchozího dne jsou mírným favoritem domácí hokejisté. Ovšem obě předchozí utkání ovládli frýdecko-místečtí. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    HC Stadion Litoměřice

    Litoměřičtí se do obou zápasů představí s dvěma velkými posilami. Obě dvě přišly z extraligových týmů a obě byly součástí výpravy českého týmu na juniorské mistrovství světa v Buffalu. Z Jihlavy přišel gólman Jakub Škarek, který už za Stadion odehrál utkání v Českých Budějovicích. Navíc z Pardubic přišel útočník Martin Kaut. Oba dva na střídavé starty do konce sezóny. Zároveň do Pardubic, a následně na Kladno odešel další mladý gólman Milan Klouček. Předchozí dvě utkání přinesly velmi těsné prohry Litoměřic. Přestřelku v Havířově nakonec AZet ovládl výsledkem 5:4. Utkání proti Motoru bylo trochu specifické. Litoměřičtí v něm byli prokazatelně lepším týmem, naráželi však na bezchybného Davida Gábu. Zejména díky němu Motor nakonec zvítězil 1:0. Zrovna tak dramatické a závislé na gólmanech bylo poslední utkání Stadionu doma proti Prostějovu. Jak Jakub Škarek, tak Jakub Neužil podali fantastické výkony. Přesto mohl být šťastnější litoměřický gólman, neboť propustil jen jednu trefu, zatímco jeho Jestřábí kolega tři. Všechny góly padly v třetí třetině.
     
    HC Frýdek-Místek

    Frýdek-Místek je přímým konkurentem Litoměřic v boji o play-off. Přestože se Stadionu povedlo Rysům částečně odskočit. Frýdecko-místečtí také mají dvojici zápasů za sebou. Včera se utkali s Kladnem V současné době se Rysi nenacházejí ve šťastném období. Z posledních čtyřech utkání získali jediný bod, a to právě z posledního zápasu proti Rytířům, kterým podlehli až v prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Král (Škarek) – Pavlas, D. Málek, Smetana, Gaspar, L. Chalupa, M. Jandus, Jeřábek – Kusý, J. Veselý, Bílek – M. Kadlec, Řehoř, J. Šimeček – Stříbrný, Hanták, Machala – Václavek, R. Pilař, Toman.

    HC Frýdek-Místek: Strmeň (L. Daneček) – Zahradníček, Bartko, Pastor, Matyáš, Piegl, D. Stránský – J. Kalus, Bajtek, Štumpf – Kvasnica, Mikulík, Martynek – Kofroň, Kuťák, Klimša – Kafka, Przybyla, Franek.

    Rozhodčí: Wagner, Barek – Hejl, Podrazil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    S první akcí se přiřítili ke Králově brance frýdecko-místečtí. Gólman litoměřického celku ale tuto šanci velmi rychle zastavil.
     
    01:06
    Rysi byli vytlačeni až do vlastního obranného pásma. Z čehož se vymanili dlouhým nahozením puku. To zastavil až o svou hokejku Tomáš Král.
     
    01:47
    Radim Toman obral o puk Filipa Kuťáka a udržel svůj tým v útočném pásmu. Zde se ale Rysům podařilo kališníky ubránit a hru opět přesunout na dostřel Tomáše Krále.
     
    04:07
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté se velmi rychle ujímají vedení. Po střele DANIELA ŠTUMPFA se odrazil puk o Královu lapačku a našel si cestu za jeho záda. Asistence: Jan Kalus, Filip Bajtek.
     
    05:02
    Vstřelený gól frýdecko-místecké ještě více nabudil v útočné aktivitě. Tomáš Král nyní musí čelit jedné střele za druhou. Ty zatím zvládá pokrývat bez větších problémů.
     
    05:53
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Jandus – 2 min., sekání).
     
    06:19
    Rysi se dostali v přesilovce do přesunu od své branky. Jejich přechod byl zprvu zbrzděn díky ofsajdovému postavení. Přesto se nakonec Frýdek-Místek do pásma dostal.
     
    07:40
    Tlak Frýdku-Místku pokračuje i nadále. Rysům se daří kombinace v útočné třetině, kterou občas přetaví ve střelecké zakončení.
     
    07:53
    Domácí v plném počtu.
     
    07:56
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Daniel Štumpf – 2 min., podražení).
     
    08:05
    Úvodní kališnická přesilovka přinesla po delší době návrat před branku Strmeně.
     
    08:21
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí využívají přesilovku! JAN VESELÝ dorazil z první puk, který se odrazil od betonu frýdecko-místeckého gólmana. Asistence: Denis Kusý, Aleš Pavlas.
     
    08:21
    Hosté v plném počtu.
     
    09:42
    Litoměřickým se daří držet se v útočném pásmu. Zároveň však Rysi zvládají blokovat jejich útočné příležitosti.
     
    10:49
    Aleš Pavlas se s pukem vrátil za vlastní branku, odkud se dostal k rozehrávce. Ten dovedl pouze do středního pásma, kde se jej opět zmocnili hosté.
     
    11:59
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Od modré čáry vypálil JAN ZAHRADNÍČEK. Jeho střela proletěla skrz skupinku hráčů obou týmů až za Krále, který proti ní ani nestačil zareagovat. Asistence: Jan Bartko.
     
    13:02
    Po vstřelení gólu pokračuje hra v obvyklém tempu. Převážně se odehrává před Janem Strmeněm, odkud se hosté dostávají k občasným výpadům na Královu branku.
     
    13:43
    Denis Kusý zavezl puk do bezpečí. Od Krále pak zahájil další rozehrávku litoměřického celku. Její závěr se odehrál na hranici přechodu do útočného pásma, odkud Dominik Málek prudce, byť neúspěšně vypálil na Strmeně.
     
    15:11
    Hostům se nedaří vymanit se z obranného pásma. Proto alespoň lehce zmrazili kališnický nápor před vlastní brankou vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    16:03
    Litoměřicím se daří blokovat frýdecko-místecký útok před vlastní brankou. Přesto nedokáží rysi z pásma vytlačit ven.
     
    17:13
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Lukáš Chalupa – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    18:29
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Frýdku-Místku se podařilo využít přesilovku. Odražený puk od Krále převzal DANIEL ŠTUMPF, který z první poslal puk za litoměřického gólmana. Asistence: Filip Bajtek, Jan Zahradníček.
     
    18:29
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Trochu paradoxní první třetina. Více ze hry měli domácí hokejisté, ovšem hosté vyšší produktivitu. Díky čemuž mají dvougólovou převahu nad litoměřickým týmem.

    Statistické okénko

    Střely na branku: 9:12
    Zblokované střely: 2:6
    Vhazování: 9:13
    Trestné minuty: 4:2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Ihned po vhazování se do útočné příležitosti dostali domácí hokejisté. Jejich snažení bylo přerušeno díky ofsajdovému postavení.
     
    20:58
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    IVEN ŘEHOŘ využil křižné nahrávky od Vítězslava Bílka z pravého kruhu, kterou okamžitě tečoval za záda Jana Strmeně. Tím snížil na 2:3. Asistence: Vítězslav Bílek.
     
    21:21
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí bleskurychle vyrovnali. Do samostatného průniku se utrhl ONDŘEJ MACHALA, který využil zmatenosti hostujícího gólmana, záhy jej překonal. Asistence: Filip Hanták, Ondřej Smetana.
     
    22:30
    Kališníci se nadále tlačí do útočných příležitostí. Z levé strany vypálil na Strmeně Denis Kusý. Jeho střelu dokázal frýdecko-místecký gólman chytit do lapačky.
     
    23:14
    Martin Kadlec drží puk u mantinelu nedaleko branky Jana Strmeně. Jeho rozehrávku ale narušili frýdecko-místečtí, kteří se zároveň dostali ke Královi.
     
    26:19
    Domácí hokejisté rozehrávají od vlastní branky, čehož dokázali frýdecko-místečtí zblokovat a přetavit v několik střel na Tomáše Krále.
     
    27:14
    Litoměřický gólman se nadále musí držet ve střehu. Blokovat střely frýdecko-místeckých se mu ale daří. Navíc se hráči Stadionu přesunuli na druhou stranu ledové plochy.
     
    27:59
    Filip Kuťák narušil rozehrávku mezi Janem Václavkem a Lukášem Chalupou. Díky tomu se Rysi opět dostali do útočného pásma. Několik nadějných střel však hosté nedokázali využít zcela dle jejich představ.
     
    29:15
    Kadlecovo nahození na branku z prostoru za ní našlo pouze frýdecko-místecké hráče. Ti své šance využili k dalšímu výpadu na domácí branku. I tuto střelu dokázal Král pokrýt.
     
    30:06
    Do vyložené šance se dostal Ondřej Machala! Z velmi těsné hranice brankového půlkruhu se pokusil o protlačení kotouče mezi nohama Jana Strmeně. Gólman Frýdku-Místku však včas sevřel betony a puk podržel.
     
    31:01
    Hosté rozehrávají od své branky. Kombinaci se snažil narušit Ivan Řehoř, rychlost puku však nevystihl. Rysi se ale nedostali dále než do středního pásma.
     
    31:48
    Jan Václavek vyslal bombovou střelu ze vzdálenější části levého kruhu. Strmeň se ale tentokrát prostřelit nenechal.
     
    32:12
    Další vydařený pokus měl na své holi Ondřej Machala. V poslední chvíli mu ale Jan Zahradníček vyšťouchl puk svou hokejkou. Frýdecko-místečtí se pak dostali opět před Tomáše Krále.
     
    33:12
    Aleš Pavlas zblokoval průnik Davida Klimšy. Z čehož vyplynula krásná šance Jana Veselého. Ani s ní ale na Strmeně nevyzrál.
     
    33:27
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Vítězslav Bílek – 2 min., napadení).
     
    33:37
    Další přesilovku začal Frýdek-Místek nahozením puku přes celou délku ledové plochy. Ovšem v opačném směru než by se očekávalo. Jan Zahradníček se pak pro kotouč vrátil a zahájil rysí přesun zpět.
     
    34:46
    Hostům se daří držet v útočném pásmu, nikoli však již vystřelit. Všechny jejich střely jsou blokovány litoměřickou obrannou čtveřicí.
     
    35:10
    Ihned po vhazování před Strmeněm se gólmana hostů snažil prověřit Martin Kadlec. Jeho prudké střela však pouze prolétla před zrakem gólmana slezského týmu.
     
    35:27
    Domácí v plném počtu.
     
    35:30
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Tomáš Franek – 2 min., krosček).
     
    35:54
    Stadion zahájil svou další přesilovku velmi aktivním způsobem. V útočné třetině vysílá na Strmeně jednu střelu za druhou. Gólman Frýdku-Místku si s nimi i též dokázal poradit.
     
    36:38
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Rysům se podařilo vstřelit gól v oslabení. Od upadnuvšího Aleše Pavlase převzal puk Kuťák, který jej poslal před branku na DAVIDA KLIMŠU. Útočník Frýdku-Místku jej pak už jen nasměroval za domácího gólmana. Asistence: Filip Kuťák.
     
    37:30
    Hosté v plném počtu.
     
    38:04
    Obrovský závar se vytvořil před brankou Jana Strmeně. Jednu z nejvýraznějších postav byl kromě frýdecko-místeckého gólmana litoměřický útočník Martin Kadlec. Ani ten ale na brankáře hostí recept nenašel.
     
    38:53
    Jednu z mnoha svých šancí se pokusil zakončit Ondřej Machala. Jeho šance však nenašla na hokejce ideální místo, načež vysoce přelétla frýdecko-místeckou svatyni.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Tomáš Pastor – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I v druhé periodě byli spíše aktivnější domácí hokejisté, kterým se hned z jejího kraje povedlo vyrovnat. Následně se do hry dostali i hosté, kteří se v samém závěru třetiny opět dostali do vedení.


    Statistické okénko

    Střely na branku: 12:11
    Zblokované střely: 3:6
    Vhazování: 24:22
    Trestné minuty: 2:4
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Litoměřičtí se po vyhraném buly přesunuli ihned do útoku. Jan Strmeň tedy musí čelit mnoha střelám, které se ale daří jemu i rysí obraně blokovat.
     
    41:35
    Milanu Mikulíkovi se podařilo na závěr přesilovky prověřit Tomáše Krále. Ten proti němu vykouzlil famózní zákrok, díky čemuž drží svůj tým stále na rozdíl jediné branky.
     
    41:50
    Domácí v plném počtu.
     
    43:00
    Dnešní utkání sleduje 970 diváků.
     
    43:08
    Vhazování po icingu využil Radim Toman, který se vydal do samostatného výpadu. Jeho nahození dále do útočného pásma ale srazil svou hokejkou obránce Frýdku-Místku, který zároveň nasměroval svůj tým na opačný konec hrací plochy.
     
    44:01
    O podobné nahození se pokusil i Ivan Řehoř. Tentokrát jej Strmeň srazil lapačkou k zemi, kde už stál připravený jeho spoluhráč.
     
    45:25
    Domácí hokejisté se stále drží v útočném pásmu. Své puky v nich ale velmi rychle předávají soupeři, pro něhož je to šance na přechod směrem ke Královi.
     
    46:00
    Jakub Matyáš pokračuje v sérii zakázaných uvolnění. Ovšem zatímco většina předchozích padla od litoměřické branky, nyní od branky frýdecko-místecké.
     
    46:33
    Martin Kadlec se dostal do kombinace s Vítězslavem Bílkem. Bílkova střela však byla spíše náhodným pokusem o překonání dvojice protihráčů před ním stojících, což se zákonitě nevydařilo.
     
    47:00
    Těsně před Strmeněm se vytvořila shrumáž hráčů obou barev. Z vítězně vyjeli oba týmy. Stadion udržel svého soupeře v jeho obranném pásmu, zároveň ale Frýdek-Místek udržel puk na svých hokejkách.
     
    48:33
    Rysům se několikrát po sobě zadařil útočný výpad směrem ke Královi. Několikrát po sobě ale ztroskotal v útočném pásmu, kde jej dokázali zablokovat litoměřičtí obránci.
     
    49:42
    Další z rysích šancí pro změnu zastavil Tomáš Král.
     
    49:46
    Hra je často přerušována. Hosté se odhodlají ke střele, které ale chybí razance. Tu následně Král přikryje lapačkou, čímž dochází ke vhazování před jeho brankou.
     
    50:15
    Aleš Pavlas zahajuje od vlastní branky rozehrávku svého týmu. Ta neměla dlouhého trvání, neboť prakticky ihned se do pásma přiřítili Rysi. Obrana Stadionu pak pouze vyhodila kotouč na icing.
     
    51:45
    Nahození na bránu v podání Lukáše Chalupy vystihl Vítězslav Bílek, který jej ihned nasměroval podél mantinelu dále. Místo hráče Litoměřic se puku v tomto momentu chopil jeden z rysů, od něhož kotouč prolétl na zakázané uvolnění.
     
    52:01
    Pokud není hra přerušena díky zakázanému uvolnění, je přerušena díky ofsajdovému postavení. Obou provinění se nyní dopouštějí spíše hráči Frýdku-Místku.
     
    52:50
    Tomáš Král zabrzdil kotouč pro Dominika Málka za svou brankou, přestože se k němu řítil taktéž Filip Kuťák. Jeho obrannou příležitost pak stejně musel v brance zastavit, neboť kotouč se záhy dostal k hostům.
     
    53:51
    Zahradníčkovo troufalé nahození na branku našlo pouze ochrannou síť nad brankou Krále. Hra je tedy opětovně přerušena.
     
    54:30
    Ivan Řehoř našel ideálně postaveného Josefa Stříbrného, od něhož letěl puk na branku. Ten Strmeň dokázal vyrazit přímo do hloučku hráčů před ním stojících. Z této pozice padlo i několik dorážek, všechny ale frýdecko-místecký gólman zastavit dokázal.
     
    55:09
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Filip Bajtek – 2 min., vražení na hrazení).
     
    55:34
    Kališníci začali svou přesilovku náporem v útočném pásmu. Jan Strmeň tedy musí čelit mnoha střelám z různé vzdálenosti. Těm zatím čelit zvládá, čímž drží svůj tým ve vedení.
     
    56:25
    Dobývání Strmeňovy branky pokračuje i nadále. Jeho marnost však neustává, litoměřičtí na frýdecko-místeckého gólmana recept stále nenachází.
     
    57:09
    Hosté v plném počtu.
     
    57:27
    Chybu Lukáše Chalupy, po které se dostal puk k Milanu Mikulíkovi, musel hasit sám Tomáš Král. Ten pohotově puk vyrazil betony, načež se litoměřický tým dostal opětovně do střelecké příležitosti.
     
    58:15
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:15
    Tomáš Král zůstal na střídačce!
     
    58:26
    Litoměřičtí se dostávají do kombinace v útočném pásmu.
     
    58:37
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Tu ale narušil DAVID KLIMŠA, který se dostal do ideálního postavení před branku Litoměřic a z levého kruhu její osamocený prostor vymetl pukem, čímž pravděpodobně pojistil výhru svého celku. Asistence: Filip Bajtek
     
    58:37
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Filip Hanták – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    58:56
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Definitivní hřebík do rakve litoměřických hokejistů zasadil ROSTISLAV MARTYNEK. Asistence: Milan Mikulík, Filip Kuťák.
     
    Konec zápasu.
     
    Hostující tým se po úspěšně zvládnuté třetí periodě ujal vedení a zcela zaslouženě vyhrál. Zároveň předskočil svého dnešního soupeře v tabulce.
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Těším se na vás u dalších online přenosů na počtenou! (19:22:40)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 9. J. Veselý (Kusý, Pavlas), 21. Řehoř (Bílek), 22. Machala (Hanták, Smetana) – 5. Štumpf (J. Kalus, Bajtek), 12. Zahradníček (Bartko), 19. Štumpf (Bajtek, Zahradníček), 37. Klimša (Kuťák), 59. Klimša (Bajtek), 59. Martynek (Mikulík, Kuťák)


    HC Stadion Litoměřice: Král (Škarek) – Pavlas, D. Málek, Smetana, Gaspar, L. Chalupa, M. Jandus, Jeřábek – Kusý, J. Veselý, Bílek – M. Kadlec, Řehoř, J. Šimeček – Stříbrný, Hanták, Machala – Václavek, R. Pilař, Toman.
    HC Frýdek-Místek: Strmeň (L. Daneček) – Zahradníček, Bartko, Pastor, Matyáš, Piegl, D. Stránský – J. Kalus, Bajtek, Štumpf – Kvasnica, Mikulík, Martynek – Kofroň, Kuťák, Klimša – Kafka, Przybyla, Franek.

    Rozhodčí: Wagner, Barek – Hejl, Podrazil

    Diváci: 970
    thejrc.org