Šumperk – Opava 4:3 (1:0 po s.n.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 2:3 (kon.) | Kopřivnice – Nový Jičín 3:2 (kon.)
Mor. Budějovice – Havlíčkův Brod 4:3 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Děčín 4:7 (kon.) | Kolín – David Servis 7:2 (kon.)
Žďár n/S – Nymburk 5:3 (kon.) | Klatovy – Pelhřimov 6:5 (kon.) | Most – Kobra 0:5 (kont.)
Sokolov – Trutnov 8:5 (kon.) | Bílina – Řisuty 5:1 (kon.) | Tábor – Písek 3:1 (kon.)
Letňany – Vrchlabí 5:4 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
4:3 (0:1, 2:2, 1:0 - 0:0)
HK Opava
Sobota 27.01.2018, 17:00 • Zimní stadion, Šumperk • 2. liga skupina Východ • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Všechny fanoušky dobrého ledního hokeje, vítám u 40. kola české druhé hokejové ligy. Mimo jiné, se utkají celky z rozdílných konců tabulky. Šumperští Draci přivítají na svém nedobytném ledě opavský Slezan!
     
    Šumperk se nyní nachází na 3. pozici skupiny Východ a se ziskem jednaašedesáti bodů ztrácí na lídra tabulky z Poruby už 7 bodů. Ostravský celek má dokonce ještě dvě utkání k dobru, tudíž Drakům zbývá už zřejmě pouze boj o druhé místo. I to ale zaručuje přímý postup do semifinále play off východní skupiny, což má za následek větší volno po základní části a čas na přípravu, především po taktické stránce.

    Po odvolání trenéra Hulvy, se na dvě utkání postavil na lavičku asistent a hráč v jedné osobě, Zděněk Novosad. Po dvou domácích vítězstvích a osmibrankového rozdílu ve skóre, se vrátil po dlouhých letech slovenský kouč Jozef Zavadil a jeho premiéra v šumperském týmu, v letošní sezóně, byla nadmíru úspěšná.

    Disciplinovaná hra Draků, měla za následek jednoznačné vítězství nad celkem z Hodonína poměrem 4:0! Brankář Vlastimil Lakosil, který prožívá opravdu povedenou sezónu v šumperském dresu, si tak připsal po vynikajícím výkonu už druhou nulu v prvním měsíci roku 2018. Hodonín sice nebyl horším týmem, na branky Fischera, Králíka a Lehečky, však nedokázal odpovědět ani jednou úspěšnou střelou, kterou by gólman, s titulem ze slovenské nejvyšší hokejové ligy, pustil za svá záda.

    Opavský celek ale není pro Draky příliš oblíbeným soupeřem, ve dvou zápasech s nimi totiž prohráli, nutno dodat, že vždy v roli velkého favorita. Domácí prostředí však mění situaci o 110%, vždyť naposled si ze šumperského zimního stadionu, odvezl tým ze Slezska nášup 5:13!

    Šumperk je mimo jiné nejlepším celkem východní skupiny druhé hokejové ligy, co se týče zápasů na vlastním ledě. z dosavadních šestnácti odehraných střetnutí, si Draci připsali 14 výher v základní hrací době! Vyhrát v podhůří Jeseníků, dokázala pouze jednou Poruba a překvapivě Kopřivnice. Pohled na skóre z domácích utkání také potvrzuje fakt obrovské převahy Draků na svém ledě, v průměru si celky odtud odváží nášup čítající rozdíl čtyř branek!
     
    Opava se nachází na beznadějně poslední pozici, i když je nutno dodat, že v poslední době se slezský celek herně obrovsky zvedl. Postup do play off je ale pro opavské už zřejmě bohužel pouze teoretickou nadějí, vždyť na předposlední místo, zaručující boje i po základní části, ztráci propastných 16 bodů.

    Pro nelibost šumperského celku také nutno zmínit poslední dvě venkovní utkání Opavy, ve kterých postupně dokázala porazit dvoubrankovým rozdílem Valašské Meziříčí a Kopřivnici. I tak se ale řadí ve statistikách venkovních utkání na poslední pozici, se ziskem pouhých 10-ti bodů.

    Poslední zápas odehráli opavští ve středu, kdy v rámci 39. kola přivítali na svém ledě lídra tabulky z Poruby. O osudu utkání rozhodla, pro domácí velmi nepovedená, první třetina. V té totiž slezský celek inkasoval 3x a na zvrat skóre nestačilo ani snížení Sedilera ve 24. minutě, také proto, že půl minuty před ním navýšil Kaluža náskok ostravského celku už na čtyřbrankový. V polovině poslední periody ještě stihl snížit Vaněk z přesilové hry, 40 sekund před koncem ale trefil prázdnou bránu Zdeněk.
     
    Vzájemných utkání odehráli tyto dva celky v letošní sezóně již 5, z toho se třikrát radovali šumperští, dvakrát hokejisté Opavy. Draci se s opavskými setkávali pravidělně do roku 2002, po sestupu slezského celku, se ale 14 let neviděli. Od sestupu Šumperka z ligy WSM a nové éry střetnutí těchto dvou celků, se spolu utkali celkem 10x. Až na dvě výjimky, kdy si Draci odvezli více bodů z ledu soupeře, vždy zvítězil domácí celek.

    Fanoušci nyní domácího celku, by si dodržení této statistiky rozhodně přáli, stejně jako jejich hráči z role favorita, uvidíme ale, zda opavský Slezan dokáže Drakům vzdorovat natolik, aby si odvezli z "horkého" ledu nějaké body.

    K tomu jim rozhodně může pomoct Dominik Rudl, který vévodí statistikám slezského celku v počtu kanadských bodů. V tomto utkání bude ale pouze stínem šumperského Jirky Půhoného, který ovládá tuto statistiku celé východní skupiny a to se ziskem 48 bodů, za dvacet vstřelených branek a osmadvacet asistencí. Dále je třeba zmínit také Daniela Vachutku, nebo Michala Vymazala, kteří nastřádali za dosavadní odehrané utkání shodně 38 kanadských bodů.
     
    Úvodní buly je na programu od klasických 17:00 a jelikož je rozhodně příjemný víkendový den, přijďte podpořit hráče svého celku přímo na šumperský stadion. Pokud to nebude ve Vašich možnostech, rád Vás přivítám u tohoto online přenosu, přímo z podhůří Jeseníků!
     
    Úvodní sestavy:

    Draci Šumperk: Lakosil (Svoboda) – Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Bažant, Gewiese, Řezáč, Sedlák (C) – Skopal, Kovařík, Lehečka, Vachutka, Muller, Králík, Půhoný, Fischer, Vymazal (A), Cink (A), Ostřanský.

    HK Opava: Plánovský (Wanecki) – Fišera, Kiss, Šindelář, Šendera, Rudl, Slavík – Cihlář, Herman, Vítek, Horváth, Štindl, Vaněk, Chalupa (A), Maxner, Wolf (A), Hartmann, Seidler, Černý (C), Malina.

    Rozhodčí: Cabák – Bubela, Zedník..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Prvním nahozením ohrozil hostujícího brankáře domácí Tomáš Sedlák, puk se ale odrazil od výstroje Plánovského mimo.
     
    01:13
    Při přechodu do útočného pásma, se hostující hráči dopustili ofsajdového postavení. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    Oprava, v brance Opavy dnes od úvodních minut nastoupil Michal Wanecki!
     
    02:25
    Opavským se nepodařila další útočná akce a po zisku puku se dostal do obrovské šance domácí Milan Ostřanský. V čele s brankářem slezského celku ale neuspěl!
     
    03:08
    Ofsajd byl nyní zapískán také hokejistům ve žlutých dresech, vhazování ve středním pásmu se bude opakovat.
     
    03:35
    Ani šumperským se nedaří vyvinout nějaký souvislý tlak v útočném pásmu, opavští se tak mohou vrhnout ven z obrany.
     
    04:02
    Trio šumperských hráčů mělo na hokejkách úvodní branku, riskantní kombinace před brankářem Waneckim se jim ale nevyplatila. Puk skončil jen mimo opavskou svatyni.
     
    04:39
    Po zakázaném uvolnění Šumperka, se hra přestěhuje před brankáře Lakosila. Vhazovat se bude v obranném pásmu Draků.
     
    05:10
    Draci ale mají herní převahu už od prvních minut, stále se jim nedaří pouze překombinovat trpělivé hostující obránce, bruslící kolem vlastního brankoviště.
     
    06:10
    Dlouhý souboj u mantinelu, v obranném pásmu Šumperka, nakonec vyhráli opavští, kteří se následně zmocnili puku. Práci měl poté také Lakosil, který ale udržel puk ve své lapačce.
     
    06:35
    Výborná obranná práce Cinka a následné proniknutí Sedláka do útočného pásma, měla za následek krátkou kombinaci. Ani po té ale střela nepřišla.
     
    07:20
    Opava se snaží proniknout do útočného pásma především dlouhými nahozeními, ty ale následně spíše získává domácí obrana.
     
    07:59
    Bažant nyní udržel puk na své holi v obranném pásmu a následně uklidnil hru. Šumperk se tak může hrnout do dalšího útoku.
     
    08:36
    Hráči slezské Opavy ale koušou a to především v útočném pásmu, kde jsou velmi aktivní. Chybí jim ale k úspěšnému zásahu to nejdůležitější – střela!
     
    08:55
    Jeden z hráčů Šumperka se nyní dostal výbornou hrou tělem, až před brankáře Waneckiho, puk mezi betony mu ale dostat nedokázal.
     
    09:49
    Po dalším neúspěšném vniknutí Opavy do útočného pásma, se bude vhazovat ve středu kluziště.
     
    10:06
    Vyloučení v týmu HK Opava (Slavík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:13
    Draci mají první příležitost přesilové hry v dnešním utkání. Nyní proběhne vhazování v útočném pásmu Šumperka.
     
    10:30
    Hosté ale vyhazují puk až na druhou stranu kluziště a hokejisté Šumperka tak budou muset založit další akci až od své brány.
     
    11:14
    První část oslabení přežili hostující hokejisté bez větší úhony, jejich brankář byl nucen připsat si pouze jediný zákrok.
     
    11:46
    Tentokrát to bylo ale o mnoho nebezpečnější, Petr Gewiese si výborně najel před brankáře Waneckiho, ke střele se ale nedostal.
     
    12:14
    Opavští jsou kompletní, už před skončením hostujícího trestu ale sudí signalizoval další vyloučení Slezanu!
     
    12:49
    Šumperk si při hře 6 na 5 vynutil další faul a zahraje si zřejmě dokonce dvě minuty v přesile 5 na 3!
     
    12:49
    Vyloučení v týmu HK Opava (Štindl – 2 min., napadení).
    Vyloučení v týmu HK Opava (Rudl – 2 min., krosček).
     
    12:58
    Draci vyhráli úvodní vhazování po trestech Opavy a mohou se vložit do další kombinace v útočném pásmu.
     
    13:25
    Po utišené ráně Tomáše Sedláka, se musel svými betony vyznamenat také brankář Wanecki, který puk odrazil dostatečně daleko od své svatyně!
     
    14:03
    Hosté se ale opět vysvobozují dlouhým vyhozením a Draci musí do útočného pásma opět od své vlastní branky.
     
    14:46
    Obrovskou šanci na vstřelení úvodní branky, měl domácí Fischer. Po vynikající přihrávce před poloprázdnou bránu ale minul puk. Poté ještě střílel jeden z domácích hokejistů od modré čáry, ránu mu ale pokryl Wanecki ve výstroji!
     
    15:03
    Hosté jsou už v plném počtu a Draci tak nezažívají úplně povedený vstup do utkání s posledním týmem tabulky.
     
    15:43
    Opava právě vstřelila branku!
    A náhle se opavští dostávají do jednobrankového vedení! Povedený únik zakončil neméně povedenou střelou zápěstím hostující ONDŘEJ HARTMANN! Asistence: Lukáš Horváth
    15:43 HARTMANN - 0:1
     
    16:26
    Vlastimil Lakosil se nyní v domácí brance musí obracet! Další ránu pokryl mezi svými betony, ani on si ale svým zákrokem příliš jistý nebyl!
     
    16:41
    Draci se dostali do přečíslení 3 na 1, Milan Ostřanský ale snad na třikrát nedokázal prostřelit hostujícího brankáře! Ten pokryl puk v lapačce. Sudí měl ale už předtím zdviženou ruku, bude se vylučovat.
     
    16:42
    Vyloučení v týmu HK Opava (Herman – 2 min., hákování).
     
    17:05
    Střelu od modré čáry brankář Wanecki pouze vyrazil před sebe, kde stál osamocený Petr Gewiese a dorazil jej do odkryté svatyně. Branka být ale uznána nemůže, šumperský obránce se provinil vysokou holí!
     
    17:30
    Stále tak pokračuje přesilová hra Draků a Jiří Půhoný se pokoušel o střelu z hranice modré čáry. Jeho tvrdá rána se ale do hostující brány nevešla.
     
    18:23
    Draci to zkouší i z dálky, jelikož vidí, jak je opavská obrana silná před brankovištěm. Lukáš Králík ale také hostujícího brankáře pod betony nepřekonal.
     
    18:45
    Sudí píská opavským zakázané uvolnění po vyhození, které už bylo poté, co hráč v červeném dresu opustil trestnou lavici. Následovat bude vhazování před Waneckim.
     
    19:02
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Bažant – 2 min., hrubost).
     
    19:05
    Necelou minutu před koncem úvodní části utkání, si hosté zahrají první přesilovou hru. Po vyhraném úvodním buly kombinují v útočném pásmu.
     
    19:40
    Draci ale dokázali vyhodit puk do bezpečné vzdálenosti od své branky, vypadá to tak, že opavští už druhou branku v první periodě přidat nestihnou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část dnešního střetnutí, mezi šumperskými Draky a opavským Slezanem, je minulostí. Do kabin půjdou rozhodně s úsměvy na tváři hosté, kteří se po ubráněném dvojnásobném oslabení, dokázali prosadit. V 16. minutě překonal Lakosila z brejku Ondřej Hartmann. I přes velké množství přesilových her domácího celku, se Drakům nepodařilo vstřelit branku, do kabin se tak jde za stavu 0:1!

    Druhá perioda začne přibližně v 17:46, zůstaňte u toho s námi!
     
    Hosté začnou druhou periodu v 5 proti 4, její úvodní buly proběhne už cca za dvě minuty!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Hostujícímu celku trvalo, než se dostal do útočného pásma, čemuž napomohlo také vyhrané buly šumperského celku. Následovat bude vhazování v obranné části Draků.
     
    20:50
    Hokejisté ve žlutých dresech pracují výborně ve svém obranném pásmu a vyhazují jeden kotouč za druhým. Opavským naopak nedělá velké potíže dostat se do útočného pásma.
     
    21:35
    Daniel Vachutka vymyslel vynikající předání puku na Lukáše Králíka, který se následně dostal do samostatného úniku na Waneckiho. Ten jeho bekendovou střelu ale pohotově vyrazil mimo svoji svatyni!
     
    22:10
    Vyloučení v týmu HK Opava (Štindl – 2 min., držení).
     
    22:34
    I přes vlastní oslabení se dostal hostující Jakub Vítek do samostatného úniku po levém křídle, následnou střelou ale pouze oprášil Lakosilovy betony.
     
    22:51
    Drakům se nyní nepovedl přechod do útoku a vinou ofsajdu bude následovat buly ve středním pásmu.
     
    23:31
    Šumperským hráčům se dnes přesilové hry nedaří a i nyní se dokázali hosté v pohodě osvobodit. Vaněk dokonce s pukem přejel do útočného pásma, kde chvíli kotouč přidržel.
     
    24:10
    Hosté jsou už nyní v plném počtu a i další oslabení tak přežili bez větší úhony. Následně dokonce musel zakročit Vlastimil Lakosil, který puk ukryl. Vhazovat se bude v obranném pásmu Šumperka.
     
    24:44
    Opavští jsou aktivní v útočném pásmu, často ale ztrácí puk ze svých hokeje, což je připravuje o vyložené šance.
     
    24:55
    Jiří Půhoný se dostal ke střele z mezikruží, to vše po vynikající přihrávce jednoho ze spoluhráčů. Brankář Wanecki ale ukryl puk ve výstroji!
     
    25:13
    Vyloučení v týmu HK Opava (Slavík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:13
    Draci sehrají další přesilovou hru. Ty dosavadní nebyli úspěšné, dokonce si v nich šumperský celek nedokázal vytvořit ani nějakou vyloženou šanci na vyrovnání.
     
    25:32
    Úvodní vteřiny oslabení hostujícího celku jen potvrzují mé předchozí mínění, i nyní se dokázali osvobodit dlouhým výhozem až k šumperské bráně.
     
    26:01
    Tentokrát už přišel střelecký pokus domácího celku, brankář Wanecki byl ale včas na správném místě a puk dokázal dokonce udržet ve své lapačce.
     
    26:19
    Draci měli obrovskou šanci a snad na třikrát se snažili dostat puk do hostující svatyně. V cestě jim ale stál stále úspěšný brankář Wanecki.
     
    27:02
    Draci právě vstřelili branku!
    Tento tlak v přesilové hře, se Drakům vyplatil na plno! Vachutka předal puk žabičkou na zcela volného JIŘÍHO PŮHONÉHO, který tvrdou ránou ze střední vzdálenosti trefil přímo odkrytý horní roh Waneckiho svatyně! Asistence: Daniel Vachutka a Tomáš Sedlák
    27:02 PŮHONÝ - 1:1
     
    27:44
    Draci právě vstřelili branku!
    Opavský celek se zalekl vyrovnání a vzápětí dostává další branku! Fischer poslal do úniku JAKUBA LEHEČKU, který dokázal po blafáku prostřelit přízemní střelou brankáře hostí! Asistence: Radek Fischer
    27:44 LEHEČKA - 2:1
     
    28:15
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Vachutka – 2 min., sekání).
     
    28:21
    Šumperk si ale komplikuje rychlý obrat v utkání a dostává se do náhlého oslabení. Opavští budou muset začít útočnou akci ze svého obranného pásma.
     
    29:08
    Opava nyní dokonce dostala puk do Lakosilovy svatyně, to vše ale za dopomoci volejbalového úderu jednoho z jejich borců.
     
    29:54
    Dvacet sekund do konce oslabení domácího celku to vypadá, že opavští další branku, alespoň nyní nepřidají. Práci měl dokonce i brankář Wanecki, který podržel puk a vhazovat se bude v obranném pásmu Slezanu.
     
    30:17
    Draci jsou na ledě již v plném počtu, další útočné akci Opavy se ale přesto vyvarovat nedokázali. Brankář Lakosil podržel puk a vhazovat se bude právě před jeho svatyní.
     
    30:42
    Vymazalovi se nepodařil průnik podél levého mantinelu a po ztrátě puku se mohli do útoku vrhnout hosté. Těm ale jakoukoli možnost na vstřelení vyrovnávající branky sebral vynikajícím obranným zákrokem jeden z protihráčů.
     
    31:20
    Šumperk opět úspěšný na vhazování, přesto se hosté dokázali na malou chvíli usadit v útočném pásmu.
     
    31:48
    Draci se nyní provinili zakázaným uvolněním, následovat bude vhazování v obranném pásmu Šumperka.
     
    31:54
    Opava právě vstřelila branku!
    Hosté se dokázali prosadit přímo po vhazování a stav je tak vyrovnaný! Lakosila překonal PETR WOLF střelou k bližší tyči a Draci tak musí opět zrychlit hru. Asistence: Jan Štindl
    31:54 ČERNÝ - 2:2
     
    33:34
    Hosty rozhodně vyrovnávající branka nakopla k ještě lepšímu výkonu, kterému nejvíce čelí domácí brankář Vlastimil Lakosil. Ten nyní lapí jednu střelu za druhou!
     
    34:04
    I nyní se šumperský gólman předvedl ve své formě. Betony vyrazil v leže další dorážku hostujícího celku, poté dokonce udržel puk pod sebou.
     
    34:50
    Draci nyní nestíhají hře hostujícího celku a sudí bude dokonce jednoho z domácích borců vylučovat. Nyní Opava v šesti.
     
    35:20
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Vachutka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:50
    Jiří Šindelář dostal vynikající pas a následnou střelou pořádně provětral Lakosilovy betony. Šumperský brankář si připisuje další důležitý zákrok.
     
    36:16
    Opava právě vstřelila branku!
    Šumperským se nevyplácí příliš nevýrazná hra a hosté se záhy dostávají opět do vedení! Na konci další přesilovkové akce stál JAN FIŠERA, kterému nedělalo potíže dostat puk za záda Lakosila. Asistence: Lukáš Černý a Jan Štindl
    36:40 SEIDLER - 2:3
     
    37:28
    Šance na obou stranách a hra se nám přelévá podobně, jako dosavadní skóre utkání. Šumperk nyní v útočném pásmu.
     
    38:10
    Daniel Vachutka se pokoušel o střelu z pravého křídla, tvrdou ránou ale hostujícího brankáře mezi betony nepřekonal!
     
    38:50
    Drakům se nyní nedaří ani přechod do útočného pásma a jejich akce tak končí ještě ve středu kluziště. Opavští drží puk před bránou Lakosila.
     
    39:26
    Opava nyní drží puk na svých holích, zřejmě nechtějí připustit nějaké drama na závěr druhé periody.
     
    39:55
    I přesto se Draci dostali do další útočné akce, přihrávku před brankáře Waneckiho ale nedokázal nikdo dostat do sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi i druhá třetina utkání a oproti první periodě se tedy děly věci! Nejprve Šumperk zásluhou Půhoného a Lehečky a jejich brankami ze 28. minuty, dostal k obratu skóre. Následně se ale ve 32. minutě prosadil Lukáš Černý, kterého ještě o pět minut později napodobil Petr Seidler. Opava si tak přinese do poslední třetiny jednobrankový náskok.

    Poslední třetina začne přibližně v 18:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Nyní je to na hráčích Šumperka, aby se posnažili vymyslet něco směrem dopředu. Ani trenér Zavadil by zřejmě nechtěl, ve svém druhém utkání na šumperské střídačce, prohrát s posledním celkem tabulky.
     
    41:35
    První střela Draků ale také úspěšná nebyla, brankář Wanecki byl správně na svém místě a puk dokonce udržel ve výstroji.
     
    42:20
    Domácí hráči se nyní dopustili dalšího zakázaného uvolnění, následovat tak bude vhazování v obranném pásmu Šumperka.
     
    42:55
    Tomáš Sedlák pálil nebezpečně od modré čáry, puk se ale do hostující svatyně nevešel.
     
    43:50
    Lukáš Králík se dostal do úniku, v cestě mu sice stál jeden z obránců, za kterým se mu ale podařilo schovat střelu. Nebezpečná rána z jeho hole se ale do branky také nevlezla.
     
    44:22
    Další vhazování v útočném pásmu Draků vyznělo lépe pro šumperský celek, následně se ale dalším zákrokem blýskl hostující gólman. Situace se tak bude opakovat.
     
    44:50
    Vyloučení v týmu HK Opava (Kiss – 2 min., podražení).
     
    45:10
    Drakům se v nejlepší možnou chvíli naskýtá jedinečná možnost na vyrovnání stavu. V úvodu přesilové hry kombinují kolem zpevněné opavské obrany.
     
    45:56
    Draci právě vstřelili branku!
    A tlak na obranu Slezanu se šumperským hokejistům opět vyplatil! Michal Vymazal předal puk JIŘÍMU PŮHONÉMU a ten podobně jako při předchozím gólu, vymetl horní roh Waneckiho svatyně! Asistence: Michal Vymazal
    45:56 PŮHONÝ - 3:3
     
    46:40
    Zatím utkání čítá dva obraty ve skóre, uvidíme, zda tento trend udrží i domácí celek podruhé a přidá vedoucí branku. Následovat bude vhazování právě v jejich útočném pásmu.
     
    47:30
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Bažant – 2 min., držení).
     
    47:40
    Místo vstřelení vedoucí branky se ale budou muset Draci nyní bránit oslabení. Opavští budou muset opět ze svého obranného pásma.
     
    48:25
    Hokejisté ve žlutých dresech se dokázali osvobodit dlouhým vyhozením puku až k hostující bráně a mohou vystřídat.
     
    48:59
    Vyloučení v týmu HK Opava (Šindelář – 2 min., hrubost).
     
    49:11
    Počet hráčů na ledě se nám ale nyní vyrovnala a Petr Gewiese se chvíli po vyhraném buly pokusil o tvrdou ránu na soupeřovu svatyni. Tu ale stále výborně brání Wanecki, který si připsal další vynikající zákrok!
     
    49:38
    Šumperk je nyní už v plném počtu a má tak skoro minutu a půl možnost hry 5 na 4. Schejbal se pokoušel prostřelit Waneckiho od modré čáry, hostující brankář si ale připisuje další skalp šumperského obránce!
     
    50:32
    Domácí hráči krouží okolo opavské brány, chybí jim ale nějaký střelecký pokus, bez kterého se do vedení dostanou jen těžko.
     
    51:00
    Nyní to chtěl přerušit Tomáš Sedlák, kterému ale ránu od modré dokázal vyrazit Wanecki. Následně se hosté osvobodili vyhozením puku.
     
    51:38
    Hosté už jsou v plném počtu, Draci se ale stále drží ve svém útočném pásmu, kde vyvíjejí souvislý tlak na bránu soupeře.
     
    52:15
    opět to spíše vypadá jako přesilová hra Šumperka, stažená obrana hostí se nepouští do žádných útočných akcí, čímž způsobují spoluhráčům potíže s přechodem do útočného pásma.
     
    52:56
    7 minut před koncem základní hrací doby, má šumperský celek na ledě jasnou převahu. Uvidíme, zda opavští vydrží bránit tlak Draků.
     
    53:47
    Jiří Půhoný se dostal až k levé tyči Waneckiho svatyně, následně ale hostujícího brankáře střelou pod horní tyč překonat nedokázal! Gólman s dvojkou na drese dnes opravdu čaruje!
     
    54:18
    Lehké nahození Petra Gewieseho skončilo pouze na hokejce jednoho z obránců, přesto se šumperští hráči drží v útočném pásmu.
     
    54:48
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Vymazal – 2 min., držení).
     
    54:50
    I přes vyvinutý tlak, se Šumperk dostává do oslabení. Sudí vyloučili Michala Vymazala za držení protihráče a hosté se tak mohou dostat do opětovného vedení.
     
    55:26
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Sedlák – 2 min., podražení).
     
    55:26
    Po vyloučení Tomáše Sedláka následovat oddechový čas. Což o to, ale hostům se naskýtá obrovská příležitost na vstřelení vedoucí branky! Skoro minutu a půl sehrají dvojnásobnou přesilovku!
     
    56:16
    Hosté se ale zatím nedostali ke střele, hra se dokonce přesune do středního pásma poté, co se jeden z hráčů Opavy příliš dlouho zdržel v brankovišti Lakosila.
     
    56:39
    A šumperský brankář si připisuje další vynikající zákrok po střele Lukáše Černého. I přes to, že v dnešním utkání zatím padlo už 6 branek, brankáři určují tempo hry.
     
    57:05
    Domácí jsou už nyní ve čtyrech a necelých 20 sekund do vypršení druhého trestu to vypadá, že tohle důležité oslabení přežijí bez větší úhony.
     
    57:43
    Draci jsou v plném počtu, nyní se ale provinili zakázaným uvolněním a hra se opět nastěhuje před brankáře Lakosila.
     
    58:10
    Do konce základní hrací doby zbývají necelé dvě minuty a šumperští hokejisté přecházejí do útočného pásma. Na vedoucí branku je ještě dostatek času.
     
    58:41
    Další zákrok si připsal brankář Wanecki, dokonce dokázal puk udržet v lapačce a následovat bude vhazování v útočném pásmu Šumperka.
     
    59:05
    A po dalším zakázaném uvolnění Opavy, se bude situace opakovat. Necelou minutu před koncem základní hrací doby, tak mají šumperští zřejmě poslední možnost na 3 body z dnešního utkání.
     
    59:34
    Jeden z hráčů se provinil přihrávkou rukou a následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba je minulostí a 60 minut hry nenašlo vítěze. Po vyrovnávací brance Jiřího Půhoného, se půjde do prodloužení. Pro domácí celek je ale dnešní utkání ztrátou, jelikož v boji o druhou příčku, se prostě s posledním celkem tabulky vyhrávat musí. Uvidíme, zda trenér Jozef Zavadil přinese do nadstavbové části utkání nějakou změnu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Na ledě pouze 6 hráčů a hra 3 na 3! Takto bude pokračovat buď dalších 5 minuty hry, případně do přerušení po vstřelené brance.
     
    60:24
    O první střelu se pokusil jeden z domácích hokejistů a Wanecki si připisuje další důležitý zákrok.
     
    60:55
    Seidler se pokoušel o střelu z první, puk z jeho hole ale mířil pouze na Lakosilovu svatyni.
     
    61:23
    Puk je v obranném pásmu Opavy a oba celky tak mohou v klidu vystřídat. Postupně se hra přesunuje na druhou stranu.
     
    61:55
    Téměř z ničeho nic se dostal ke střele domácí Jakub Schejbal a hostující brankář musel opět zasahovat!
     
    62:11
    hostující Vaněk se prodral do útočného pásma, následnou ztrátou puku ale založil rychlý brejk soupeře, který pro domácí neskončil dobře.
     
    62:45
    Jiřímu Půhonému nechybělo příliš k dovršení hattricku, na bekendové zakončení ale přišel Wanecki!
     
    63:35
    Tohle prodloužení je čistě v domácí režii, nyní měl obdobnou šanci útočník Šumperka Milan Ostřanský, nedokázal ale brankáři soupeře prodrat puk mezi betony!
     
    64:20
    Hosté se snaží udržet puk ve vlastním obranném pásmu a do samostatných nájezdů zřejmě nechtějí připustit žádné drama.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani dalších 5 minuty hry, nyní dokonce 3 na 3, nenašlo vítěze a následovat musí logicky samostatné nájezdy! Velkou hvězdou prodloužení je rozhodně hostující brankář Wanecki, který pokryl dva úniky šumperských hokejistů. Tyto dva důležité zákroky jej rozhodně povzbudí do nájezdů.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Petr Wolf zkusil na domácího brankáře bekendový blafák, Lakosil byl ale se svým betonem včas na správném místě.
     
    1. série
    1:0
    Daniel Vachutka je ale mistrem bekendu a tímto blafákem překonal Waneckiho!
    VACHUTKA
     
    2. série
    1:0
    Petr Seidler nedokázal překonat Lakosila!
     
    2. série
    1:0
    Jiří Půhoný naopak dlouho čekal se svým zakončením a brankáře Waneckiho nepřekonal.
     
    3. série
    1:0
    Lukáš Černý dokonce ani nedokázal trefit bránu.
     
    3. série
    1:0
    Ani Tomáš Sedlák nevylepšil skóre svého celku blafákem.
     
    4. série
    1:0
    Rostislav Vaněk ztroskotal na Lakosilovi.
     
    4. série
    1:0
    Radek Fischer zkusil blafák na forhend, neúspěšně.
     
    5. série
    1:0
    A Vlastimil Malina také nevyzrál na svého jmenovce a domácí si nechávají doma dva body!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Draci Šumperk.
    Autorem vítězné branky je DANIEL VACHUTKA.
     
    Konec zápasu.
     
    Dovedností činnost ovládli šumperští zásluhou jediné trefy Daniela Vachutky a z toho utkání si doma ponechávají dva body!

    Tohle je ode mně ze šumperského stadionu vše, díky za pozornost a u dalších přenosů, na viděnou. (19:28:43)
    Branky a nahrávky: 28. Půhoný (Vachutka, Sedlák), 28. Lehečka (Fischer), 46. Půhoný (Vymazal), rozh. náj. Vachutka – 16. Hartmann (Horváth), 32. Wolf (Štindl), 37. Fišera (Černý, Štindl)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Wolf (OPA)
    1:0   Vachutka (SUM)
    2. série:
    1:0   Seidler (OPA)
    1:0   Půhoný (SUM)
    3. série:
    1:0   Černý (OPA)
    1:0   Sedlák (SUM)
    4. série:
    1:0   Vaněk (OPA)
    1:0   Fischer (SUM)
    5. série:
    1:0   Malina (OPA)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Lakosil (Svoboda) – Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Bažant, Gewiese, Řezáč, Sedlák (C) – Skopal, Kovařík, Lehečka, Vachutka, Muller, Králík, Půhoný, Fischer, Vymazal (A), Cink (A), Ostřanský.
    HK Opava: Wanecki (Plánovský) – Fišera, Kiss, Šindelář, Šendera, Rudl, Slavík – Cihlář, Herman, Vítek, Horváth, Štindl, Vaněk, Chalupa (A), Maxner, Wolf (A), Hartmann, Seidler, Černý (C), Malina.

    Rozhodčí: Cabák – Bubela, Zedník.
    thejrc.org