Salzburg – Č. Budějovice 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 1:3 (kon.) | Liberec – Vítkovice 9:2 (kon.)
Sparta – Zlín 3:2 (po pr.) | Pardubice – Jihlava 8:0 (kon.) | HC Plzeň – Kladno 3:0 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
9:2 (2:0, 3:1, 4:1)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 27.01.2018, 12:30 • Svijanská Aréna • Extraliga staršího dorostu • 18. kolo
Partner:
     
    54:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Polský obránce SZYMON BIENIEK dnes úřaduje. Právě přidává svůj pátý bod v utkání, když se nejlépe zorientoval v předbrankové skrumáži a neomylně nasměroval kotouč za záda bezmocného Micky. Asistence: Liška, Šuráň.
     
    51:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec přidává další a další góly, zatímco Vítkovice už by se zajisté nejraději vyhřívaly v autobuse. Šelmy podnikly rychlý brejk, ne jehož konci stál Bieniek. Proti jeho střele se Micka ještě stihl přemístit, ale na snadnou dorážku ADAMA LIŠKY už neměl nárok. Asistence: Bieniek, Charvát.
     
    45:20
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    V posledních chvílích hosté podstatně zvýšili obrátky a mírně ztenčují liberecký náskok. Lednický nejprve dostal nabito na levý kruh, ale přestřelil. Akce však pokračovala dál, před Paříkem stanul Bernovský a po zákroku betonem se puku chopil VOJTĚCH LEDNICKÝ, jenž jej z otočky poslal mezi tyče. Asistence: Bernovský, Kadula.
     
    42:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Dvě střely na Micku, dva góly. Bezprostředně po vyhraném vhazování se chytře rozhodl překvapit Micku BENJAMIN VOMÁČKA, jehož okamžitá střela zapadla za záda brankáře! Asistence: Bieniek.
     
    41:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Brankář Micka se z osobního čistého konta moc dlouho těšit nemohl. Nenápadnou střelu od modré čáry vyslal DOMINIK ŠELIGA. Gólman vyrážečkou odrazil puk nad sebe a nakonec mu zapadl přímo za záda. Nutno říct, že v tomto případě nemůže mít Micka čisté svědomí. Asistence: Drábek, Šafařovský.
     
    38:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Pro Vítkovice to už pomalu začíná zavánět debaklem! Tygři využívají přesilovku a vedou 5:1. Szymon Bieniek si podržel na modré čáře puk, až se jej rozhodl nahodit na branku. Tam hlídkoval MICHAEL DRÁBEK a Piták se musel sklonit před další povedenou tečí. Asistence: Bieniek, Šafařovský.
     
    36:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři vedou již o tři trefy! Po vytvoření zajímavého tlaku vystřelil zápěstím Ira. Kotouč povedeně tečoval BENJAMIN VOMÁČKA a na změnu směru neměl Piták šanci zareagovat. Asistence: Ira, Bieniek.
     
    23:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už se ale domácí dostávají znovu do vedení o dvě branky! Rychlovský se dobře zorientoval v mezikruží a posunul puk na JANA CIKHARTA. Ten si povyjel do co možná nejideálnější pozice a z pravého kruhu se trefil krásně pod víko. Asistence: Rychlovský.
     
    20:19
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Nádherná akce Ridery znamená kontaktní branku. Bernovský krásnou žabičkou našel hůl před branku sjíždějícího Kylnara. Ten už byl sám před Paříkem, místo střely ovšem ještě zvolil exkluzivní přihrávku zpět, po které dostupující JAN BERNOVSKÝ zametl puk do prázdné svatyně! Asistence: Kylnar.
     
    19:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Z pořádné "trmy vrmy" těží Tygři gól na 2:0. Charvát vypálil od modré, načež Pitákovi puk propadl za betony. Tam jej našel Hájek, jehož dorážka putovala souběžně s úrovní brankové čáry. Bloudící kotouč jako první zachytil MARTIN MAŤÁTKO a pohotově jej zavěsil pod břevno. Asistence: Hájek, Charvát.
     
    05:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Parádní rána posílá Tygry do vedení! Kus práce odvedl v předbrankovém prostoru Hájek, jenž nakonec poslal puk mezi kruhy. Tam jej nikdo nezasáhl, avšak černá guma projela až k JAKUBU ŽŮRKOVI, jehož rána z první skončila až v síti. Asistence: Hájek, Maťátko.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 6. Žůrek (Hájek, Maťátko), 20. Maťátko (Hájek, Charvát), 24. Cikhart (Rychlovslý), 37. Vomáčka (Ira, Bieniek), 39. Drábek (Bieniek, Šafařovský), 42. Šeliga (Drábek, Šafařovský), 43. Vomáčka (Bieniek), 52. Liška (Bieniek, Charvát), 55. Bieniek (Liška, Šuráň) – 21. Bernovský (Kylnar), 46. Lednický (Bernovský, Kadula)


    Bílí Tygři Liberec: Pařík (Zajíček) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Hampl, Charvát, Bieniek, Žůrek, Ira – Rychlovský, Maťátko, Liška, Drábek, Cikhart, Vomáčka, Bitman, Hájek, Žemba, Šafařovský, Šeliga.
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Micka) – Zapletal, Raška, Takáč, Plánka, Smička, Vacula – Lednický, Ivan, Tvrdý, Pastor, Kadula, Bernovský, Kylnar, Věntus, Potočný.

    Rozhodčí: Bernat – Serbus, Kajínek.
    thejrc.org