Přerov – Havířov 2:6 (kon.) | Kometa Brno – Letňany 5:2 (kon.) | Jihlava – Žďár n/S 2:4 (kon.)
Technika Brno – Warriors Brno 3:1 (kon.) | Chomutov – Sparta 1:7 (kon.) | Havlíčkův Brod – Pardubice 1:3 (kon.)
HK MD Šumperk – Vsetín 4:2 (kon.) | Třinec – Poruba 3:0 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 6:4 (kon.)
HC Litvínov – Liberec 3:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:7 (0:3, 1:2, 0:2)
HC Sparta Praha
Sobota 27.01.2018, 12:00 • ZS Chomutov • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Stuchlík (Šatný) – Němec, Petrásek, Holec, Pöschl, Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Urych, Príhoda, Jiří Kulich, Prokeš, Döring, Štefančík, Holka, Vrhel

    HC Sparta Praha: Krbeček (Potapov) – Zemčenkov, Hamara, Ducháč, Gurjevskij, Adam – Kubánek, Adamec, Krupička, Broš, Slavíček, Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina

    Rozhodčí: Folk – Kurtin, Beneš.
     
    Oba týmy, které čeká přímý souboj o čtvrté místo v tabulce nadstavbové skupiny A a tím pádem i možnost začínat play-off doma, už jsou na ledě. Probíhá rozbruslení, ze kterého zbývá ještě pět minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Jako první měl práci Krbeček, na něhož u levé tyčky doráželi domácí útočníci. Brankář Sparty však udržel puk před brankovou čárou a pod lapačkou. Vhazuje se po jeho levici.
     
    00:38
    Také na druhé straně operovali útočníci v těsné blízkosti Stuchlíka, ale stav zůstává neměnný, přestože domácí brankář chvilku ztratil puk z dohledu. Kotouč naštěstí pro něj zůstal v brankovišti, odkud ho obránci poslal do bezpečí.
     
    01:37
    Hostující Tomek vjel s pukem na holi po levé straně do útočného pásma, jeho střela však byla sražena obráncem do rohu.
     
    02:13
    Krbeček raději ukryl puk pod lapačku, neboť dlouhé vyhození směřoval na něj a dojížděl ho jeden z domcích útočníků.
     
    02:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení poté, co Stuchlík neudržel střelu Adamce a před chomutovskou brankou vznikla skrumáž. V té posunul Kubánek puk ANDREJI ADAMCOVI (14), který přehodil ležícího brankáře Pirátů. Asistence: Maxim Kubánek (16) a Josef Slavíček (20).
     
    04:02
    Ofsajd Sparty.
     
    04:21
    Hamara dostal puk do pravého kruhu, kde měl dostatek času na zakončení. Mířil mezi betony, které Stuchlík včas srazil k sobě a poslal puk do rohu.
     
    04:44
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Kuracina – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:01
    Přihrávka zpoza branky prošla až mezi kruhy k Petráskovi, který minul prostor mezi třemi tyčemi. Sparta sebrala puk a vyhodila.
     
    05:29
    Pirátům se přesilovka nedaří. Teď se Kubánek proháčkoval až před Stuchlíka, jemuž mířil mírně zprava mezi ruku a tělo na „vzdálenější“ tyči, ale neuspěl.
     
    06:30
    Stále sledujeme marnou snahu Pirátů usadit se v útočném pásmu. Sparta zachytává akce domácích na vlastní modré, případně hned vyhazuje, pokud puk projde až za Krbečka.
     
    06:44
    Hosté v plném počtu.
     
    07:16
    Piráti přenechali iniciativu Spartě a teď vyhodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    07:40
    Sparta po buly držela pásmo, ale až nyní vystřelil Theimer z pravého kruhu. Stuchlíkova lapačka byla pozorná a pohotová. Vhazuje se po levici domácího brankáře.
     
    07:52
    Znovu byla v permanenci Stuchlíkova lapačka, tentokrát zasáhla proti střele Gurjevského od modré čáry. Vhazuje se po pravici domácího brankáře.
     
    08:31
    Vrhel sice zachytil na vlastní modré puk, jenže jeho přihrávka Štefančíkovi mířila na paty, takže si puk sebral Zemčenkov, který po přejetí modré vystřelil. Stuchlík zasáhl vyrážečkou, následně puk sebrali obránci a uklidnili situaci.
     
    09:34
    Slavíček se pokusil zaskočit Stuchlíka výpadem zpoza branky, ale domácí brankář si prostor u své pravé tyče pohlídal.
     
    10:11
    Po dlouhé době se puk dostal do obranného pásma Sparty. Krbeček raději přikryl puk před dojíždějícím Urychem. Vhazuje se po levici hostujícího brankáře.
     
    10:41
    Sparta nezvládla přechod útočné modré a je jí odpískáno postavení mimo hru.
     
    11:07
    Vrhel znovu přihrával. Tentokrát ze středního pásma na útočnou modrou, kde puk přijímal Holka zády ke hře, takže ho nezpracoval dobře a kotouč se stal kořistí sparťanů.
     
    11:47
    Další sparťanské postavení mimo hru.
     
    12:39
    Kubánek se na pravé straně natlačil do zakončení, ale bekhendem trefil jen vyjetého a dobře postaveného Stuchlíka, který poslal kotouč do protějšího rohu.
     
    13:27
    Theimer byl sám před Stuchlíkem, ale skákavý kotouč netrefil a neuspěl ani s následnou dorážkou. O chvilku později zůstal puk po nahození od modré vedle Stuchlíkova betonu, kde ho domácí brankář přikryl lapačkou a přerušil hru.
     
    13:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vrhel – 2 min., podražení).
     
    13:53
    Sparta sice vyhrála buly a měla kotouč pod kontrolou, ale Piráti její rozehrávku narušili a vyhodili.
     
    14:15
    Sparta znovu musí začínat akci až od Krbečka.
     
    14:55
    Po dlouhých vteřinách za brankou Sparty, kde dobře napadal Urych, vyrazil kupředu Kubánek. Po jeho bekhendovém nahození zůstal puk před Stuchlíkem, jenže hostující útočník doklouzal až do brankoviště, takže sudí přerušili hru a vykazují hosty do středního pásma.
     
    15:37
    Domácí v plném počtu.
     
    16:40
    Střely Zemčenkova a Gurjevského nadělaly Stuchlíkovi spoustu starostí. Ani jeden pokus domácí brankář neudržel, ale dorážky sparťanů zůstaly před čárou, přestože domácímu brankáři bylo pořádně horko.
     
    16:45
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Príhoda – 2 min., krosček).
     
    17:20
    Piráti přerušili kombinaci Sparty a vyhazují přes všechny čáry.
     
    18:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Stuchlík nejprve zneškodnil tvrdou ránu Žemčenkova od modré, ale sparťané si sebrali vyražený puk. Slavíček s Adamcem si za brankou vyměnili puk a druhý jmenovaný ho poslal před brankoviště na volného JOSEFA BROŠE (7), který se nemýlil. Asistence: Andrej Adamec (14) a Josef Slavíček (21).
     
    18:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    JAN KRUPIČKA (7) proměnil druhou šanci, kterou měl v krátkém sledu. Nejprve vystihl domácí rozehrávku, ale skulinu mezi betony Stuchlíka nenašel. Následně dostal puk za branku, odkud vyjel a překvapil domácího gólmana u jeho levé tyče, kde byla mezírka, jíž prošel puk do branky. Asistence: Tomáš Tomek (5).
     
    19:17
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Kubánek – 2 min., hákování).
     
    19:42
    Piráti doteď drželi pásmo, ale Petráskovi utekl puk na modré do středního pásma, takže Sparta už si konec třetině nejspíš pohlídá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sparta byla v úvodní třetině aktivnější, i proto šla do vedení, které v závěru ještě navýšila dvěma slepenými góly. Prostřední dějství začne přibližně ve 12:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu Piráti Chomutov: ze hřiště odchází Stuchlík, přichází Šatný.
     
    20:13
    Piráti dohrávají minutu a 17 vteřin přesilové hry, ale Sparta brzypo úvodním vhazování třetiny vyhodila přes všechny čáry.
     
    20:55
    Piráti se usadili v pásmu, ale nahození Petráska od modré nikdo netečoval, takže jen zadunělo o betony Krbečka.
     
    21:17
    Hosté v plném počtu.
     
    21:25
    Piráti právě vstřelili branku!
    Holka posunul puk do ohně, kde vznikla velká skrumáž, v níž se nejlépe zorinetoval možná nejmenší hráč na ledě JIŘÍ KULICH (2) a snížil. Asistence: Tobiáš Holka (15) a Marcel Štefančík (19).
     
    21:44
    Zakázané uvolnění Pirátů.
     
    21:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je pro Piráty studená sprcha, protože Pražané rychle odskakují znovu na rozdíl tří gólů. NIKITA GURJEVSKIJ (7) dostal po přejetí útočné modré puk, popojel si o kousek blíž brance a tvrdou ranou poslal puk do odkryté horní poloviny branky, neboť Šatný toho moc neviděl a šel do rozkleku. Asistence: Tomáš Tomek (11) a Semjon Zemčenkov (5).
     
    23:07
    Zakázané uvolnění Pirátů.
     
    24:21
    Spudich na pravé straně zpracoval poskakující kotouč, ale dostal se příliš blízko Krbečkovi, takže trefil jen hostujícího brankáře.
     
    25:16
    Postavení mimo hru v podání Sparty.
     
    25:41
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Adam – 2 min., hákování).
     
    25:48
    Sparťané krátce po buly hned vyhazují přes všechny čáry.
     
    26:25
    Po souboji u levého mantinelu Sparta vyhazovala, ale Holec puk zachytil na modré, odkud však trefil jen spodní oblouk hostující branky, od něhož se puk odrazil na zadní mantinel.
     
    27:19
    Teď možná ani sami sparťané nechápou, že neskórovali. Ve vlastním oslabení ujeli Theimer a Kuracina sami na brankáře. První jmenovaný měl puk na holi a šel do zakončení, při němž mu kotouč sjel z čepele, takže ani vystřelil a nechal kousek černé pryže za sebou. Kuracina dorážel sice v tísni, ale měl před sebou odkrytou branku. Domácí obránce ho však dojel a zablokoval mu hl natolik, aby hostující útočník pořádně nevystřelil. Následně další vracející se hráči odpálili puk do bezpečí.
     
    27:41
    Hosté v plném počtu.
     
    28:17
    V závaru před Krbečkem doráželi Vrhel a Štefančík. Po jednom z pokusů už domácí hráči zvedali ruce nad hlavu, ale Krbeček se otočil a skokem zachytil puk ještě před čárou. Hlavní rozhodčí stál za brankou a hodně blízko, takže hned rozpažil.
     
    28:59
    Postavení mimo hru Sparty.
     
    30:27
    Krbeček přikryl pomalý kotouč a následně čelil sprše dojíždějícího Štefančíka.Hlavní sudí zůstává klidný, z hostující střídačky se ozvalo marné volání po dvouminutovém trestu pro domácí. Asi se mohlo vylučovat.
     
    30:51
    Další postavení mimo hru Sparty.
     
    31:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Gurjevskij vypíchl na obranné modré puk, jehož se ve středním pásmu zmocnil MATĚJ KURACINA (4), po levé straně vlétl do pásma, čímž přebruslil domácí obránce a sám před Šatným poslal mezi jeho betony kotouč do sítě. Asistence: Nikita Gurjevskij (6).
     
    31:58
    Postavení mimo hru Pirátů
     
    32:43
    Zemčenkov se na útočné modré natáhl po kotouči, který směřoval do středního pásma a poslal ho na branku, kde byla připravena lapačka Šatného..
     
    33:38
    Sparťané uháněli ve dvou na jediného obránce. Tomek vzal odpovědnost na sebe a z levého kruhu vystřelil na bližší tyč, kde pohotově vystřelila vyrážečka Šatného.
     
    35:33
    Vrhel dojel vyhozený kotouč za brankou ho udržel proti dvěma sparťanům a přihrál na modrou, podél níž šel puk na Kovára, jehož rána minula jen pleskla o zadní mantinel.
     
    36:06
    Pirátům nevyšla přihrávka a puk skončil ze středního pásma mimo mantinely. Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    36:17
    Dlouhé vyhození Piráti doklouzalo až k Krbečkovi, který kotouč schoval pod lapačku a přerušil hru. Vhazuje se po pravici hostujícího brankáře.
     
    36:56
    Rána Hamaryz pravé strany modré čáry se z chumlu hráčů před Šatným odrazil na druhou stranu modré k Adamovi, jehož nekompromisní projektil ukryl Šatný ve výstroji.
     
    37:57
    Ducháčův švih zápěstím šel přesně doprostřed branky, takže trefil jen plastron Šatného, který udržel kotouč na hrudi a přerušil hru.
     
    38:26
    Vitouch se po pravé straně dostal ke střele, kterou Šatný vyrazil před sebe, kde stál Theimer, jenž však z dobré pozice přestřelil.
     
    38:59
    Nejprve hostující obrana zablokovala hůl Prokešovi, jenž stál sám před brankou, na druhé straně si Šatný poradil s rychlým protiútokem Pražanů.
     
    39:12
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Holka – 2 min., hrubost).
     
    39:19
    Hned po buly posunuli Piráti puk do středního pásma.
     
    39:27
    Teď už puk míří přes všechny čáry až ke Krbečkovi.
     
    39:48
    Slavíček se ve středním pásmu rozjel, jenže z pravého kruhu mířil jen do hrudníku Šatného.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Piráti začali prostřední dějství s druhým brankářem a snížením, jenže brzy znovu inkasovali a Sparta přidala i další gól, takže ve druhé přestávce má už čtyřgólový náskok- Třetí dvacetiminutovka začne přibližně ve 13:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Podobně jako ve druhém dějství začali Pražané třetí část dohrávanou přesilovkou a také brzy skórují. JOSEF SLAVÍČEK (16) sice bekhendem z pravé strany na Šatného nevyzrál, jenže na druhé tyči se puk nešťastně odrazil od obránce Vaňka za čáru a hosté tak využívají přesilovku. Asistence: Andrej Adamec (15) a Josef Broš (5).
     
    42:26
    Vrhel projel až před Krbečka, kde i zakončil, ale v tísni mířil jen do brankáře Sparty.
     
    42:59
    Dvakrát to teď od modré zkoušel Holec. Poprvé se puk zastavil o chumel hráčů před Krbečkem, podruhé jen těsně minul pravou tyč hostující branky.
     
    43:26
    A do třetice pálil chomutovský obránce Holec. Tentokrát z mezikruží přestřelil.
     
    44:29
    Pirátům nevyšlo vyhození, které zachytil Slavíček, jenž posunul do levého kruhu Adamcovi. Tomu střela nesedla a puk skončil na zadním mantinelu, ovšem u levé tyče Šatného branky to ještě neúspěšně zkoušel Broš.
     
    45:35
    Piráti mají chviličku klidu na rozehrávku, protože hostům je signalizován ofsajd.
     
    45:53
    Nebylo to ale moc platné. Sparta se brzy dobrým napadání zmocnila puku a ohrožovala Šatného. Theimerovi nedovolil obránce, aby se před brankou otočil do lepší střelecké pozice, neuspěly ani pokusy Vitoucha s Kubánkem.
     
    46:10
    Postavení mimo hru Pirátů.
     
    47:44
    Príhoda zavezl puk do pásma, podél levého mantinelu vrátil puk na modrou, kde pálil Holec. Ke smůle Pirátů trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    48:19
    Z pravého kruhu střílel na vzdálenější tyč Kubánek, jenže byl už v trochu větším úhlu, což pomohlo Šatnému k zákroku ramenem.
     
    49:22
    Šatný neudržel střelu z levého kruhu, což dalo vzniknout velkému závaru před jeho brankou, který ukončil až Vrhel, jenž sebral volný puk v brankovišti a odjel s ním k zadnímu mantinelu.
     
    49:46
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Kubánek – 2 min., hrubost).
     
    49:52
    Piráti budou muset začít až u Šatného, kam Sparta hned po buly vyhodila.
     
    50:24
    Sparta velmi dobře brání střední pásmo a nedovoluje Pirátům založit souvislejší akci.
     
    51:11
    Kuracina dostal ve středním pásmu do jízdy od Vitoucha, ale Petrásek s ním stihl bruslit, takže zamezil zadovce, která by znamenala, že Vitouch by byl sám před Šatným.
     
    51:35
    Také na druhé straně jsme viděli dobrý obranný zákrok. Vrhel přihrával volnému spoluhráči u levé tyče hostující branky, ale hokejka obránce akci zhatila.
     
    51:46
    Hosté v plném počtu.
     
    52:41
    Holec dostal přihrávku na vrchol levého kruhu, ovšem dnes nemá dobře seřízená mířidla. Znovu vypálil jen na zadní mantinel.
     
    53:45
    Teď byli dvakrát v akci hostující Adam a domácí Prokeš. Nejprve Pirát zblokoval střelu Sparťana, aby následně Prokeš využil zakopnutí obránce Adama ve středním pásmu a uháněl sám na branku. Puk mezi Krbečkovy betony však nevměstnal.
     
    54:29
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Broš – 2 min., podražení).
     
    54:38
    Kubánek se hnal za vyhozením, ve středním pásmu přebruslil obránce a sám před Šatným šel do bekhendového blafáku. V rozhodující fázi mu však kotouč sjel z hole, takže nezasunul puk mezi brusli levou tyč Šatného branky.
     
    54:56
    Petrásek zůstal po souboji ve středním pásmu ležet na ledě, ze kterého se však nakonec zvedl sám a odjel na střídačku. Vhazuje se před Krbečkem a pokračuje přesilovka domácích.
     
    55:23
    Slavíček dobře operoval na obranné modré, takže vytlačil Piráty do středního pásma. Domácí ale brzy získali území zpět a donutili Krbečka přerušit hru po ztečované střele od levého mantinelu.
     
    55:55
    Netrvalo dlouho a puk je znovu za Šatným.
     
    56:07
    Vrhel přihrával od zadního mantinelu mezi kruhy Prokešovi, jenž z jízdy minul puk, který vyjel z útočného pásma Pirátů.
     
    56:24
    Puk vyletěl ze středního pásma mimo led, vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    56:29
    Hosté v plném počtu.
     
    58:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nepřesná přihrávka Pirátů v útočném pásmu od zadního mantinelu poslala do úniku JOSEFA SLAVÍČKA (17), který ujel obránci a sám před Šatným potvrdil pozici nejlepšího střelce Pražanů povedeným forhendovým blafákem. Bez asistence.
     
    58:36
    Postavení mimo hru Pirátů.
     
    59:04
    Spudich inkasoval u střídačky Sparty tvrdý a čistý hit, následně skončil kotouč na hostující střídačce. Poslali ho tam Piráti, takže se vhazuje ve středním pásmu.
     
    59:52
    Tomek se z pravé strany tlačil ještě do poslední šance, ale k zakončení se nedostal. Domácí obrana byla tentokrát pozorná.
     
    Konec zápasu.
     
    Sparta v závěrečném dějství ještě navýšila rozdíl ve skóre a po jasné výhře si odváží z Chomutova tři body, které znamenají posun Pražanů před Piráty na čtvrté místo tabulky. (14:07:01)

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 22. Kulich (Holka, Štefančík) – 3. Adamec (Kubánek, Slavíček), 19. Broš (Adamec, Slavíček), 19. Krupička (Tomek, Adam), 22. Gurjevskij (Tomek, Zemčenkov), 32. Kuracina (Gurjevskij), 41. Slavíček (Adamec, Broš), 59. Slavíček


    Piráti Chomutov: Stuchlík (21. Šatný) – Němec, Petrásek, Holec, Pöschl, Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Urych, Príhoda, Jiří Kulich, Prokeš, Döring, Štefančík, Holka, Vrhel
    HC Sparta Praha: Krbeček (Potapov) – Zemčenkov, Hamara, Ducháč, Gurjevskij, Adam – Kubánek, Adamec, Krupička, Broš, Slavíček, Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina

    Rozhodčí: Folk – Kurtin, Beneš
    ocianews.com