Peterborough – Leicester 1:5 (kon.) | Huddersfield Town – Birmingham 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Brighton 0:1 (kon.)
Notts County – Swansea 1:1 (kon.) | Southampton – Watford 1:0 (kon.) | Wigan – West Ham 2:0 (kon.)
Newport County AFC – Tottenham 1:1 (kon.) | Liverpool – West Brom 2:3 (kon.)
konec
Notts County
1:1 (0:1)
Swansea City
Sobota 27.01.2018, 16:00 • Meadow Lane, Nottingham • FA Cup • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (17:57:06)
     
    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:11.
     
    Notts County se po změně stran herně zvedlo a několikrát zatlačilo Swansea, což vedlo k vyrovnávajícímu gólu Steada. V poslední půlhodině už byla k vidění jediná šance na rozhodnutí, kterou hlavičkující Bony nevyužil, a tak se o postupujícím do osmifinále FA cupu bude muset rozhodnout až v odvetě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jordan Ayew se trochu unáhlil a ukončil hostující útok po pravé straně hodně nepřesnou střelou z kraje pokutového území. V tomto duelu už se pravděpodobně nic nestane.
     
    90+3
    Hewitt měl možnost potřetí vhodit míč až do šestnáctky, ale tentokrát zvolil konstruktivnější řešení, aby Notts Couty mohlo pošetřit několik dalších vteřin.
     
    90+2
    Elliott Hewitt si dvakrát usušil míč, aby měl dobré podmínky pro vhození dlouhatánského autu. Ten druhý už byl poměrně zdařilý, ovšem hlava jeho spoluhráče prodloužila vhazování do rukavic Nordfeldta.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty nastavení!
     
    90
    Střídání v týmu Notts County: ze hřiště odchází Jorge Grant, přichází Alan Smith.
     
    90
    Kombinující hráči Swansea pomalinku uspávali obranu domácího týmu. Ta nakonec nezachytila Carrolův vynikající centr na hlavu Bonyho, kterému nechybělo moc, aby v devadesáté minutě rozhodl o postupu svého týmu!
     
    89
    Dnešní utkání sleduje 9 802 diváků.
     
    88
    Také domácí akce měla pouze jepičí život. Znovu to zapříčinil ofsajd na hranici pokutového území.
     
    87
    Bony ještě udržel míč na pravé autové čáře, po zablokovaném centru Kiho ovšem přišel faul Bartleyho na Alessadru a hrát mohou muži v černobílých dresech.
     
    86
    Utkání se v posledním období začalo hodně kouskovat. To platí i po ofsajdu Ayewa, jenž ukončil akci Swansea hned v samotném zárodku.
     
    85
    Střídání v týmu Notts County: ze hřiště odchází Shola Ameobi, přichází Lewis Alessandra.
     
    84
    Jorge Grant přispěchal na půlící čáru k van der Hoornovi a neohrabaným zákrokem si řekl o udělení žluté karty.
     
    82
    Až po ukončení akce rozhodčí přerušil hru, aby mohl být nepříjemně trefený domácí kapitán ošetřen. Mezitím se připravuje první změna na straně Notts County.
    81.
     
    81
    Luciano Narsingh tvrdou střelou z hranice šestnáctky bolestivě napálil hlavu Duffyho. Od něj šel míč na Kiho, který z druhého doteku ihned střílel a Collin musel rychle skákat k zemi u své pravé tyče.
     
    80
    Clucas krátkou přihrávkou na osu hřiště přihrál Jordanu Ayewovi, který sice pohotově vypálil z nějakých dvaadvaceti metrů, ale Collin se znovu nemusel ani hnout, aby si připsal úspěšný zákrok.
     
    79
    O jeho exekuci se postaral Sung-Yueng Ki a zleva poslal balón do náruče Collina, který se dokázal v zahuštěném prostoru výborně zorientovat.
     
    78
    Ki odmítl možnost vystřelit z delší vzdálenosti a roztáhl hru doleva na Toma Carrolla, jehož centr byl sražen na rohový kop.
     
    77
    Statistika držení míče hraje jednoznačně do karet Swansea, které jej má v moci po sedmdesát procent času.
     
    76
    Tempo hry v těchto chvílích trochu opadlo. Swansea kontroluje míč uprostřed hřiště, přičemž je domácí nepouští do blízkosti pokutového území.
     
    75
    Alfie Mawson se čtvrt hodiny před koncem vydal podpořit útok, ale nepříliš razantní střelou z dálky neměl šanci Collina překvapit.
     
    73
    Hawkridge nepustil Kiho centr k Robertsovi a poslal míč na další z řady rohových kopů, ze kterých Swansea ani teď nic nevytěžilo.
     
    72
    Jordan Ayew si počínal mimo rámec pravidel v souboji s Dickinsonem a balón se minimálně na pár sekund stěhuje na domácí kopačky.
     
    71
    Žádný tlak Notts County se po vyrovnání nekoná, naopak jsou to hosté, kteří znovu začínají ovládat hru a určitě se pokusí rozhodnout o postupu už dnes.
     
    70
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Tammy Abraham, přichází Jordan Ayew.
     
    69
    Connor Roberts nezpracoval dlouhý pas k pravému konci pokutového území a hostům znovu utekl balón mimo hrací plochu.
     
    68
    Sung-Yueng Ki si vůbec neporozuměl se svými spoluhráči a nasměroval svou přihrávku do zámezí. Na řadu přichází odkop od branky Adama Collina.
     
    67
    Bonyho zradil první dotek a k míči se dostali domácí. Jejich nákop z vlastní půlky eliminoval výrazně vyhěhnutý Nordfeldt.
     
    66
    Robertsův centr z pravého kraje hřiště neměl šanci na úspěch, až k číhajícímu Abrahamovi balón neprošel.
     
    65
    Bony se stahuje pro míče až na hranici třiceti metrů od domácí branky. Tam se nyní odehrává poklidná kombinace Swansea.
     
    63
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Leroy Fer, přichází Sam Clucas.
     
    62
    Notts County právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou za svou aktivitu z druhé půle odměněni vyrovnávajícím gólem! Ameobi si tělem dobře pokryl míč v pokutovém území, Grant pak zprava prudce přihrál na vzdálenější tyč a tam už to měl JON STEAD hodně jednoduché. Všichni čekali, zda pomezní sudí nezvedne praporek, ovšem nakonec se tak nestalo.
     
    61
    Kiho centr z levé strany se obešel bez zakončení i přesto, že balón letěl do skrumáže těl v pokutovém území.
     
    60
    Po delší době se také Swansea nastěhovalo na útočnou polovinu a k dispozici má svůj čtvrtý rohový kop.
     
    59
    Notts County se centrem z hloubi pole rychle vrátilo do pokutového území. Jeden z hráčů sklepával míč před Hawkridgea s Ameobim, kteří se jen o kousek nedostali do zakončení z bezprostřední blízkosti.
     
    58
    Faulovaný Grant umožnil rozehrávat Carlu Dickinsonovi, který odcentroval jen do rukavic Nordfelta, jenž vyboxoval míč do bezpečí.
     
    56
    Napadající Abraham dostal pod tlak Collina, jenž zakopl míč do autu. Chvíli po něm však zachyboval Fer a vhazovat může Dickinson.
     
    55
    Kristoffer Nordfeldt podle názoru hlavního rozhodčích až moc dlouho otálel s odkopem od své branky a vysloužil si žlutou kartu.
     
    54
    Domácí se kvůli Huntově nepřesně přihrávce sami vyhnali ze hřiště. I tak si od fanoušků vysloužili potlesk za velmi dobrý výkon z posledních minut.
    53.
     
    53
    Jenom to zahučelo! Opět u toho byl Jorge Grant, který hlavičkoval po centru z levého křídla a těsně přestřelil Nordfeltovu bránu!
     
    52
    Na druhé straně rozehrál standardní situaci Sung-Yueng Ki, ovšem balón propadl až do rukavic nikým neobtěžovaného brankáře Collina.
     
    51
    Dickinson po rozehrávce na krátko přenechal míč Grantovi, jenž zprava mířil k vzdálenější tyč a minul ji o necelý půlmetr. Nordfeldt tak nemusel ani teď zasahovat.
     
    50
    Alfie Mawson zasáhl proti domácímu centru z levé strany a kousek před vlastním gólmanem hlavou odehrál míč na rohový kop.
     
    49
    Ve zdi pravděpodobně došlo k lehké teči, a tak následoval rohový kop, s jehož bráněním nemělo Swansea byť sebemenší problém.
    48.
     
    48
    Nechybělo moc a bylo vyrovnáno! Jorge Grant o pár centimetrů překopl zeď a kopem pravou nohou jen o pár centimetrů netrefil ze svého pohledu levou tyč!
     
    47
    Z autu domácí nezahrozili, nicméně další šanci dostanou díky faulu van der Hoorna na Sholu Ameobiho.
     
    46
    Kyle Bartley nevymýšlel nic složitého a odhlavičkoval míč do autu. Hewitt dostane možnost vhodit míč až do ohně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní poločas souboje mezi Notts County a Swansea nabídl očekávaný průběh hry. Účastník Premier League byl od první minuty výrazně aktivnější a to přineslo ovoce v pětačtyřicáté minutě, kdy favorita dostala do vedení přesná střela Luciana Narsingha. Domácí tým se naopak nedostal vůbec k ničemu, brankář Nordfeldt se do utkání dosud nemusel prakticky vůbec zapojit.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Jorge Grant centroval na urostlého Ameobiho. Míč ale dopadl za jeho záda a navíc mu byl odmáván několikadecimetrový ofsajd.
     
    45+2
    Terry Hawkridge dostal ránu do zubů, což rozhodčím neuniklo. Domácí budou kopat standardní situaci z levé strany.
     
    45+1
    Nastavují se 3 minuty.
    45. Luciano NARSINGH - 0:1
     
    45
    Swansea právě vstřelila branku!
    Další možnost favorita už ale končí gólem do šatny! Sung-Yueng Ki si zpracoval odvrácený pas a udělal několik kroků směrem zpět do šestnáctky. Přihrávkou doprava dostal do šance LUCIANA NARSINGHA, jenž zpoza rohu malého vápna vystřelil přesnou střelu k vzdálenější tyči.
     
    44
    Velezkušený útočník Notts County Shola Ameobi byl přichycen v ofsajdu a balón se opět vrací do držení hostů.
    43.
     
    43
    Jednoznačně největší gólová příležitost na straně Swansea! Volný Narsingh si dal záležet na centru z pravé strany a posadil míč na hlavu Bonyho. Ten zamířil přesně doprostřed branky, kde Collin s přehledem zasáhl.
     
    42
    Jorge Grant ulehl na trávník po nějakém úderu do oblasti hlavy. Krátké ošetření ale vyloučilo nějaké zranění a domácí záložník se bude moci vrátit na hřiště.
     
    41
    Mike van der Hoorn si všiml nabíhajícího Bonyho, nicméně balón předním proletěl až do náruče Adama Collina.
     
    40
    Fer s Bonym zkoušeli prorazit krátkým nákopem do nitra pokutového území, jenže tam byli znovu pouze obránci domácího mužstva.
     
    39
    Sung-Yueng Ki tohle obléhání ukončil střelou z třiadvaceti metrů. Pokus z osy hřiště ovšem proletěl minimálně metr nad břevnem Collinovy brány.
     
    38
    Swansea dlouhé desítky vteřin obléhá pokutové území, ale přes precizně fungující obranu Notts County se marně dostává byť do náznaků šancí.
     
    37
    Centrovaný míč od Toma Carrolla byl o pár metrů delší, než bylo potřeba. Mezitím ve vápně skončil na zemi Mawson, ovšem pokutový kop se nepíská.
     
    36
    Hawkridge dobře vystínoval Narsingha a jeho centr ihned srazil na rohový kop. Probíhá tedy tradiční stěhování před domácí branku.
     
    34
    Tammy Abraham pravděpodobně bude moci pokračovat a Swansea tak nemusí chystat druhou vynucenou změnu v rozmezí několika málo desítek sekund.
     
    33
    A hned vzápětí další zdravotní problém pro hosty. Abraham se sápal po centru Narsingha a rovněž skončil na trávníku. Vypadá to na problém s ramenem.
     
    32
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Renato Sanches, přichází Sung-Yueng Ki.
     
    31
    Nepříjemnost pro tým Swansea. Renato Sanches se zničehonic svalil na trávník a bez cizího zavinění utrpěl nějaké zranění, kvůli kterému s největší pravděpodobností bude muset střídat.
     
    30
    Dickinson dlouhým centrem našel pouze hlavu van der Hoorna. O pár chvil později ještě zaútočil Ameobi, ovšem pomalá přihrávka dovnitř šestnáctky byly překažená.
     
    28
    Bony nechtěl připustit ztrátu míče a při napadání fauloval Nickyho Hunta. Kopat se tak bude proti brance dosud nezaměstnaného Nordfeldta.
     
    27
    Nacvičený signál mezi Carrollem a Sanchesem skončil centrem druhého jmenovaného k vzdálenější tyči. Tam se nadvakrát dostal k hlavičce van der Hoorn, ale Collin nic složitého řešit nemusel.
     
    25
    Z rychlé souhry hostů resultoval Robertsův centr z pravé strany, jenomže Bony při pokusu o složitou střelu z patnácti metrů promáchl.
     
    24
    Stead byl na ose rychle dostoupen a nemohl zakončovat. Místo toho přenechal míč spoluhráči a ten marně hledal Ameobiho.
     
    23
    Domácím se rozehrávka standardní situace vůbec nepovedla a museli se rychle vracet. Bony však Robertsův centr hrudníkem nezkrotil a Abrahamův pokus o střelu byl zablokován.
     
    22
    Sanches byl pozdě v souboji s Grantem a ve skluzu jej nedovoleně dohrál. Dokonce za to uviděl i premiérovou žlutou katu.
     
    21
    Abraham měl zavřené dveře do šestnáctky a po otočce taktéž zkusil střelu. Ta ale byla hodně pomalá a navíc směřovala k čekajícímu Collinovi.
     
    20
    A ještě jednou v úvodu utkání hodně aktivní Renato Sanches, který natáhl pravačkou z delší vzdálenosti a o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    19
    Sanches roztáhl hru doleva na Carrolla, jehož centr z kraje velkého vápna stopeři domácího týmu odhlavičkovali ven z pokutového území.
     
    17
    Zdvojeného Ameobiho přišel podpořit Grant a přepadl přes nohu jednoho ze soupeřů. Následuje standardní situace pro Notts County.
     
    15
    Notts Couty bránění rohového kopu zvládlo a definitivní uklidnění nastalo po odmávaném ofsajdu Luciana Narsingha.
     
    14
    Robertsův centr letěl na Bonyho, před kterým zakročil Richard Duffy a pokračovat se bude rohovým kopem účastníka Premier League.
     
    13
    Bartleyho nepřesnost při přenesení hry doleva ukončila postupnou akci Swansea a poslala míč do zámezí.
     
    12
    Connor Roberts uprostřed hřiště inkasoval nepříjemnou ránu kopačkou do temene hlavy, rozhodčí byl pozorný a odpískal faul na jeho osobu.
     
    11
    Evidentní útočný faul na Richarda Duffyho zabránil jakémukoliv ohrožení domácí svatyně.
     
    10
    Z nedorozumění mezi obráncem Dickinsonem a gólmanem Collinem resultuje rohový kop pro Swansea.
     
    9
    Sanchesem rozehraná standardní situace z hloubi pole opět skončila v autu. Wilfried Bony neměl šanci nepřesný pas dostihnout.
     
    8
    Účastník čtvrté ligy zaútočil po pravém křídle, jenomže na krátký centr nabíhající útočník o jeden krůček nedosáhl.
     
    6
    Ani další pas Sanchese nenašel žádného jeho spoluhráče a míč bez kontaktu s kterýmkoliv fotbalistou prošel až za koncovou čáru.
     
    5
    Dloubáček Renata Sanchese byl směřován do velkého vápna, kde si pro míč znovu pohodlně doskočil Adam Collin.
     
    4
    Dlouhé vhazování do šestnáctky Swansea bez problémů ubránilo a rychle přešlo do ofenzivy, ovšem dalekonosná střela z dobrých třiceti metrů letěla z kopačky van der Hoorna přímo na brankáře Collina.
     
    3
    Terry Hawkridge potáhl míč po domácí levé straně a vybojoval autové vhazování pro Elliotta Hewitta.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v černobílých, zatímco hosté v kompletně červených barvách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Notts County: Collin – Dickinson, Brisley, Duffy, Hunt – Grant, Husin, Hewitt, Hawkridge – Stead, Ameobi.
    Náhradníci: Pindroch – Jones, Walker, Noble, Smith, Alessandra, Forte.

    Swansea City: Nordfeldt – Bartley, Mawson, van der Hoorn, Roberts – Carroll, Sanches, Fer, Narsingh – Bony, Abraham.
    Náhradníci: Mulder – Rangel, Clucas, Ki, Routledge, Ayew, McBurnie.

    Rozhodčí: Jones – Holmes, Robathan.
     
    Swansea City

    Waleskému klubu se podzimní část sezóny hrubě nevyvedla a dlouhé měsíce se krčí v sestupovém pásmu, nicméně posledních pár týdnů jeho naděje na záchranu výrazně navýšilo. Labutě na konci předchozího kalendářního roku porazily Watford a před pár dny si na domácím hřišti senzačně vyšláply na favorizovaný Liverpool. V tabulce je Swansea stále na posledním dvacátém místě, ovšem na záchranu ztrácí už jen tři body. V rámci FA Cupu svěřenci Carlose Carvalhala museli hned dvakrát bojovat s Wolverhamptonem, aby v odvetě urvali výhru 2:1.
     
    Notts County

    Papírový outsider tohoto zápasu ještě před dvěma týdny bojoval o první místo ve čtvrté nejvyšší soutěži pojmenované League Two. Z předchozích tří kol ale Notts County získalo jediný bod a nechalo si utéct vedoucí Luton na rozdíl šesti bodů. K tomu všemu disponuje už jenom čtyřbodovým náskokem na sedmý Mansfield, tudíž o jistotě postupu do vyšší soutěže ještě nemůže být řeč. V FA Cupu odehrálo Notts County už tři zápasy a postupně vyřadilo Bristol Rovers, Oxford City a naposledy dokonce druholigový Brentford.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 62. Stead – 45. Narsingh

    Karty:   22. Sanches (NTS), 84. Grant (NTS) – 55. Nordfeldt (SWN)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:11.
    Notts County: Collin – Dickinson, Brisley, Duffy (C), Hunt – Grant, Husin, Hewitt, Hawkridge – Stead, Ameobi (85. Alessandra).
    Náhradníci: Pindroch – Jones, Walker, Noble, Smith, Alessandra, Forte.

    Swansea City: Nordfeldt – Bartley (C), Mawson, van der Hoorn, Roberts – Carroll, Sanches (32. Ki), Fer (63. Clucas), Narsingh – Bony, Abraham (70. Ayew).
    Náhradníci: Mulder – Rangel, Clucas, Ki, Routledge, Ayew, McBurnie.

    Rozhodčí: Jones – Holmes, Robathan

    Diváci: 9 802
    thejrc.org