Peterborough – Leicester 1:5 (kon.) | Huddersfield Town – Birmingham 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Brighton 0:1 (kon.)
Notts County – Swansea 1:1 (kon.) | Southampton – Watford 1:0 (kon.) | Wigan – West Ham 2:0 (kon.)
Newport County AFC – Tottenham 1:1 (kon.) | Liverpool – West Brom 2:3 (kon.)
konec
Liverpool FC
2:3 (1:3)
West Bromwich Albion
Sobota 27.01.2018, 20:45 • Anfield Road, Liverpool • FA Cup • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:44:57)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:9.
     
    Je dobojováno. Hosté své těsné vedení dokázali ubránit a po výhře 3:2 slaví postup do dalšího kola FA Cupu. Domácí Liverpool naopak svou pouť tímto pohárem končí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ben Foster tak odkopne balón daleko od branky a bude to zřejmě poslední dotek balónu v tomto zápasu. Hosté tak překvapivě postupují v tomto poháru dále.
     
    90+4
    Firminův centr odhlavičkoval Jonny Evans. Míč ale doletěl k van Dijkovi, kterýpoté hlavičkou poslal míč ke vzdálenější tyči, kterou si pokryl Ben Foster.
     
    90+3
    Domácí se hned vrátili na polovinu West Bromwiche. Henderson se snažil najít Salaha, ale do jejich souhry vložil svoji nohou jeden z hostujících obránců a poslal míč zase do bezpečí.
     
    90+3
    Hosté pokrývají celou svou část před brankou a brání své těsné vedení. K tomu jim pomohl také další zákrok Fostera, jenž nyní odkopne balón daleko o své branky.
     
    90+2
    Obrana West Bromwiche nyní zastavila další náznak akce domácích, kteří jen marně dobývají hostující branku.
     
    90+1
    Henderson centroval míč na nabíhajícího Alberta Morenu, ale druhý jmenovaný střelu uspěchal a ta skončila nad brankou Bena Fostera.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase budou nastaveny čtyři minuty navíc.
     
    89
    Další centr, který přilétl před branku hostů, odhlavičkoval jeden z hostů do bezpečí a udržel tak stále vedení svého týmu, který je už blízko postupu do dalšího kola FA Cupu.
     
    88
    Roberto Firmino si naběhl dovnitř pokutového území, svou střelu ale přetáhl a ta skončila jen nad hostující brankou.
     
    88
    Alberto Moreno poslal z hranice velkého vápna vzdušný míč, který ale zaplul jen do rukavic Bena Fostera.
     
    87
    Domácí vrhají své poslední síly do útoku a snaží se o srovnání stavu skóre, aby si vynutili alespoň opakovaný zápas. Pokud výsledek takto skončí, dále postupují hosté.
     
    85
    Ahmed Hegazy něco ostrého řekl směrem k hlavnímu rozhodčímu a dostává za to žlutou kartu.
     
    85
    Alberto Moreno byl v šanci v pokutovém území. Hosté tak zakopli balón za zadní čáru a Liverpool bude zahrávat rohový kop.
     
    84
    Yacob poté odhlavičkoval míč do bezpečí po tom, co letěl těsně před hostující branku. Nyní má balón ve svých rukou Ben Foster a odkopne ho daleko od svého zařízení.
     
    83
    Craig Dawson nečistě zajel do soupeře a dostává žlutou kartu. Následuje volný přímý kop z levé strany velkého vápna.
     
    82
    Henderson přetáhl centr na nabíhajícího Firmina a míč skončil za zadní čárou. Odkop od své branky nyní provede Ben Foster.
     
    81
    Firmino nacentroval míč Morenovi, druhý jmenovaný svou střelu poslal vysoko nad.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu a hosté vedou už jenom o jednu branku. Rozhodně nás ještě čeká zajímavý závěr utkání.
     
    79
    Na druhé straně si museli dát pozor domácí, na které se řítil další osamocený hráč. Nicméně Simon Mignolet si připsal další přesný zákrok a znovu podržel svůj tým.
    78. Mohamed SALAH - 2:3
     
    78
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Domácí snižují na rozdíl jediné branky. MOHAMED SALAH se dostal k odraženému balónu v pokutovém území a poté ho svou střelou poslal za záda Bena Fostera – 2:3. I tuto situaci musel posvětit videorozhodčí.
     
    76
    Ings se natlačil před branku hostů, poté po střetu upadl v pokutovém území Salah. Hlavní sudí ale rezolutně ukazuje, že vše bylo v pořádku a hra pokračuje dále.
     
    75
    A Ben Foster čelil dalším střelám domácích a na své konto si připsal další zákrok. Následně se ale ukázalo, že šance domácích byla ofsajdová a nakonec by zasahovat nemusel. Foster je ale zatím hráčem, který drží svůj tým a jeho dvougólové vedení.
     
    73
    Milner napálil míč z hranice velkého vápna a Ben Foster si připsal další přesný zákrok, když do svých rukavic jeho střelu pohotově chytil.
     
    72
    Yacob hned zastavil další akci domácích. Míč se ale dostal k Mohamedu Salahovi, který pak svou dělovkou poslal míč vedle pravé tyče z pohledu Bena Fostera.
     
    71
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Gareth Barry, přichází Cladio Yacob.
     
    70
    Salah s Milnerem si vyměnili několikrát míč, ale přes zhuštěnou obranu hostů znovu neprošli. Hosté zatím hrají s přehledem a stíhají také bránit svůj nadějný výsledek.
     
    69
    Hegazy se třikrát dostal k odraženému balónu před domácí brankou, ale ani v jednom případě nebyl úspěšný.
     
    68
    A na druhé straně se nepovedla střela hostům. Rodriguez střílel z levé strany jen do připravené obrany Liverpoolu.
     
    67
    Ings dostal přihrávku do běhu, bylo to ale na paty a do zakončení se tak tento novic na hřišti vůbec nedostal.
     
    66
    Domácí se dostali do výraznější šance, ale nakonec jejich střela skončila mimo tři tyče. Po trojitém vystřídání na hřiště ale přišla také aktivita Liverpoolu.
     
    65
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Jordan Henderson.
     
    65
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází Danny Ings.
     
    65
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Emre Can, přichází James Milner.
     
    64
    Phillips utekl sám před branku domácích, ale byl stíhán Matipem. Nakonec pak jeho střela končí vedle pravé tyče domácí branky.
     
    63
    Phillips hledal přihrávkou Rodrigueze, ale centr byl příliš dlouhý a druhý jmenovaný na něho nedosáhl. Míč tak střídá svého majitele a jsou u něho zase hráči domácího celku.
     
    62
    Domácím to prostě dnes nejde. Nyní založili další akci, ale opět se horko těžko dostávali ke střele, která by mohla znamenat kontaktní branku.
     
    61
    Emre Can poslal k zemi soupeře, když ho přišlápl zezadu a dostává za to žlutou kartu.
     
    61
    Ne, ani z této standardní situace se branka nekonala.
     
    60
    Trent Alexander-Arnold to vzal na sebe a poté míč napálil jen do připravené hostující zdi. Následně pak ale skončil míč za zadní čárou a je tu rohový kop pro domácí.
     
    59
    Mané byl faulován a následovat bude velmi zajímavá standardní situace v podobě volného přímého kopu kousek za velkým vápnem.
     
    57
    Po krátkém pobytu domácích na polovině West Bromwich se hosté dostali zase na druhou stranu, kde se málem do šance dostal Krychowiak. Nakonec ho zastavila pozorná obrana.
     
    56
    Liverpoolští si vypracovali náznak akce na polovině soupeře, ale znovu to bylo málo. Domácí dělají množství chyb a naopak hosté hrají jednoduše.
     
    55
    Alexander-Arnold nepřesně centroval do pokutového území a míč poslal jen vysoko nad branku hostů.
     
    54
    Brunt vybojoval míč na levé straně velkého vápna. Jeho centr ale nevyšel a domácí tak mohou projít do bleskového protiútoku. Firmino ale přes obranu hostů zase neprošel.
     
    52
    Hráči Liverpoolu stále hledají recept na obranu hostů, která je ve velkém případě nepropustná. Alexander-Arnold střílel znovu do plných a zatím je to tedy ze strany domácího celku marnost nad marnost.
     
    50
    Alberto Moreno střílel z kraje velkého vápna, ale míč mezi tři tyče neposlal. Hosté tak stále drží svůj dvoubrankový náskok a snaží se držet balón co nejdále od vlastní branky.
     
    49
    Fanouškům Liverpoolu nyní zatrnulo. Hosté totiž dali další branku, ta ovšem pro ofsajd není uznána. A znovu krátce tuto situaci konzultoval hlavní sudí s videem.
     
    48
    Virgil van Dijk zažehnal další nebezpečí po další šanci hostů a zakopl míč za zadní čáru. Hosté tak mají k dispozici rohový kop.
     
    47
    Domácí na druhé straně vybojovali rohový kop, po něm se ale prosadit nedokázali. Nicméně stále drží míč na polovině soupeře.
     
    46
    Velkou šanci měli hosté na začátku druhého poločasu. Krychowiak střílel na branku domácích a Simon Mignolet musel jít znovu do zákroku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 3 – 2
     
    Bláznivý první poločas je za námi. Ten snad nabídl vše, co mohl. Čtyři góly, jeden neuznaný. Na řadu také třikrát přišel videorozhodčí a dvakrát museli hosté sáhnout k nucenému střídání kvůli zranění. Domácí tak mají ve druhém poločase co dohánět. V závěru první půle si dali vlastní gól a mají tak před sebou nelehký úkol. Uvidíme, co nám přinese další poločas, který začne ve 21:55.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Po debatě na videu nakonec branka byla uznána a hraje se dále. Probíhá už nastavená čtvrtá minuta prvního poločasu.
    45+2. Joël MATIP - 1:3
     
    45+2
    West Brom právě vstřelil branku!
    Hosté zvyšují své vedení. Po zahrání volného přímého kopu se do pokutového území natlačili hosté a střelu Rodrigueze si do vlastní branky nešťastně srazil JOËL MATIP – 1:3. Situaci znovu zkoumali videorozhodčí, který řešil, zda nešlo o ofsajd. Video pak potvrdilo vlastní branku domácích.
     
    45+1
    Barry byl faulována za polovinou Liverpoolu a hosté tak mají k dispozici volný přímý kop.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase hlavní sudí nastaví ještě čtyři minuty navíc.
     
    45
    A další náběh Mohameda Salaha. Na pravé straně unikl až před branku hostů, jeho střela byla hodně slušná. Nicméně skončila pouze na boční síti hostující brány.
     
    43
    Další centr Sadia Maného do šestnáctky, nyní ale nikdo z jeho spoluhráčů na míč nedosáhl. Hosté se tak znovu dostávají na polovinu Liverpoolu.
     
    42
    Sadio Mané centroval míč do pokutového území znovu na Mohameda Salaha. Ten ale svou střelu znovu neposlal za záda hostujícího brankáře. Hosté tak stále drží svůj těsný náskok i v závěru prvního poločasu.
     
    41
    Hosté se ale bleskově stihli vrátit zpět po zisku míče a už znovu operují na polovině Liverpoolu.
     
    40
    Na malou domů musel znovu zahrát míč jeden z domácích obránců. Hosté zle dotírali před brankou Liverpoolu a toto bylo jediné řešení, jak celou situaci zachránit.
     
    39
    Po delší době zase pokračuje hra dále a u míče jsou domácí hráči, kteří se budou snažit o vyrovnání ještě v této části hry.
     
    39
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Hal Robson-Kanu, přichází Matt Phillips.
     
    38
    No a patálie hostů pokračuje nadále. Nyní se zranil Hal Robson-Kanu a také on zřejmě bude muset vystřídat.
     
    37
    Tak nakonec Kieran Gibbs musel nuceně opustit hřiště kvůli zranění a na jeho místo tak nastupuje Ahmed Hegazy.
     
    36
    Alexander-Arnold vypálil z hranice velkého vápna. Vzdušný balón ale zamířil pouze do rukavic brankáře Bena Fostera.
     
    35
    Hra pokračuje dále. Uvidíme, zda bude moci hostující hráč pokračovat ve hře nebo ne.
     
    33
    Sadio Mané centroval míč na spoluhráče, ten ale zachytila zase obrana hostů, která tak zastavila další akci Liverpoolu. Následně zůstal po střetu na zemi ležet Kieran Gibbs. Vypadá to na křeč do lýtka. Chvilku se tak hrát nebude.
     
    32
    Hráči Liverpoolu vybojovali alespoň rohový kop. Jenže ani z této standardní situace nezapršelo a u míče budou pro tyto chvíle zase hráči West Bromwich.
     
    31
    Další šance pro Mohameda Salaha, ten se dostal do těsné blízkosti hostující branky, tu ale netrefil. Vzápětí mohl napravit zaváhání po neproměněné penaltě Firmino, ale také on se v šanci netrefil.
     
    30
    Zápas zatím rozhodně nenudí. Byly k vidění už tři branky, jedna neuznaná, neproměněná penalta a dvě žádosti hlavního sudího o video.
     
    29
    Na druhé straně se do další akce dostali hosté, kteří se ale nakonec přes obranu Liverpoolu do zakončení nedostali. Nicméně u míče zůstanou, neboť ho domácí poslali za po stranní čáru. Následuje autové vhazování pro West Bromwich.
     
    28
    Alberto Moreno dostal míč na levé straně a střílel hned na branku hostů. Jenže brankář Ben Foster byl na svém místě a míč chytil do svých rukavic.
    27. Firminův neproměněný pokutový kop.
     
    27
    Na značku pokutového kopu si míč postavil ROBERTO FIRMINO. Pokutový kop ale neproměnil, když míč napálil pouze do břevna hostující branky!
     
    26
    Žlutou kartu dostává Gareth Barry (West Bromwich Albion).
     
    25
    Potvrzeno. Penalta pro Liverpool.
     
    23
    Na řadě je znovu video. Mohamed Salah upadl v pokutovém území a nyní se diskutuje, zda nařídit pokutový kop.
     
    22
    Mohamed Salah, který je dnes hodně aktivní, byl znovu u další střely. Znovu to bylo ovšem jenom do pokryté obrany hostů.
     
    20
    Na druhé straně dostal další přihrávku Mohamed Salah, ale v další šanci branku hostů netrefil.
    19. Neuznaná branka Brunta.
     
    19
    Hosté se radovali ze třetí branky. Zahrávali rohový kop, kde ho hlavou z výskoku usměrnil mezi tři tyče Chris Brunt. Jenže sudí si vyžádal videorozhodčího, který doporučil branku neuznat. Brunt se totiž dopustil faulu a gól neplatí! Místo toho přichází volný přímý kop pro domácí.
     
    18
    Hosté hrají velmi dobře v obraně a nyní nepustili domácí hráče do další akce. Po tom, co jsme viděli tři branky v rozmezí necelých pěti minut, se hra trochu uklidnila.
     
    17
    Chamberlainův centr na nabíhajícího Salaha nevyšel. Druhý jmenovaný letící balón jen těsně minul a ten skončil za zadní čárou.
     
    16
    Odkop od své branky provedl Simon Mignolet, a to znamená, že posílá domácí hráče do dalšího útoku. Podaří se Liverpoolu srovnat?
     
    15
    A znovu se domácí hráči dostávali postupným útokem před hostující branku. Jejich další střela ale srovnání stavu skóre neznamenala.
     
    14
    Oxlade-Chamberlain zahrál rohový kop, míč se snesl do pokutového území, tam ho ale převzali hosté, kteří tak znovu otáčejí hru na druhou stranu.
     
    13
    Střela Salaha znovu nenašla cestu do hostující branky. Domácí hráči se tak nyní marně snažili dobývat brankáře hostů.
     
    12
    No tak domácí o své vedení velmi rychle přišli a najednou jsou to oni, kdo musí dohánět jednobrankové manko.
    11. Jay RODRIGUEZ - 1:2
     
    11
    West Brom právě vstřelil branku!
    Tak to je start do zápasu jako z partesu. Krychowiak potáhl míč před velké vápno, poté ho poslal dál na Gibbse. Druhý jmenovaný pak míč nacentroval nabíhajícímu JAYI RODRIGUEZOVI, jenž svým druhým přesným zásahem překonává domácího brankáře a hosté tak otáčejí stav utkání na svou stranu.
     
    10
    Akce střídá akci, úvod zápasu zatím přináší velmi ofenzivní podívanou. Hosté nyní jdou do další útočné akce, když sebrali domácím míč na jejich polovině.
     
    8
    Utkání tak nabralo velmi rychlý spád a do další akce se dostali domácí, ale Salah svou střelou z pravé strany mezi tři tyče neposlal.
    7. Jay RODRIGUEZ - 1:1
     
    7
    West Brom právě vstřelil branku!
    Hráči Liverpoolu se ale příliš dlouho neradovali. Hned na to totiž utekli hosté a založili další akci, po které se ke střele dostal JAY RODRIGUEZ a střelou uvnitř pokutového území srovnává sta utkání – 1:1.
    6. Roberto FIRMINO - 1:0
     
    6
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Domácí jdou velmi rychle do vedení. Salah pálil z pravé strany, jeho ránu ale vyrazil hostující brankář pouze před sebe. Na dorážku ROBERTA FIRMINA už byl ale krátký. Ten krásným lobem překonal Fostera a ten tak musí jako první lovit míč ze své sítě – 1:0.
     
    4
    Alberto Moreno zastavil na druhé straně akci hostů, kteří se znovu dostali před branku Liverpoolu. Míč si pak převzali jeho spoluhráči a znovu s ním zamířili na opačný konec hřiště.
     
    4
    Na malou domů musel před dotírajícími hráči hostů zahrát Joël Matip a brankář Liverpoolu tak míč odkopl od své branky směrem dopředu.
     
    3
    Zatím sledujeme spíše opatrný vstup do utkání, a to z obou stran. Oba celky se tak teprve dostávají do správného tempa.
     
    2
    Jenže míč neudrželi a do další akce se přiřítili zase hráči Liverpoolu. Moreno dostal zblokovanou přihrávku a také on se nakonec k žádné střele nedostal.
     
    2
    Domácí zakopli míč za levou postranní čáru a autové vhazování budou mít k dispozici hráči West Bromwiche.
     
    1
    Liverpoolští se hned po úvodním výkopu pokusili založit útočnou akci. Sadio Mané nacentroval míč Salahovi, ale ten na míč nedosáhl Rázem tak akce na straně domácích skončila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků nastupují na hrací plochu a utkání tak za malou chvilku bude moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Moreno (C) – Oxlade-Chamberlain, Can, Wijnaldum – Mané, Firmino, Salah
    Náhradníci: Ward – Gomez, Lovren, Milner, Henderson, Solanke, Ings

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, Evans (C), Gibbs – Nyom, Livermore, Krychowiak, Barry, Brunt – Robson-Kanu, Rodriguez
    Náhradníci: Myhill – Hegazy, Phillips, Yacob, McClean, Rondón, Burke

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Nunn.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Systém pohárového utkání

    Pokud jeden z týmů dnes zvítězí, postupuje do dalšího kola FA Cupu. Pokud by utkání skončili nerozhodně, na řadu by tak přišlo další opakované utkání.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v prosinci loňského roku v rámci PL a zrodila se bezbranková remíza. Je tu ale nový zápas o postup do dalšího kola FA Cupu a Liverpool dnes bude chtít zvítězit a potvrdit tak roli silnějšího týmu. Uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    West Bromwich Albion

    Stejně jako Liverpool, také West Bromwich Albion vstoupil do FA Cupu od 1/32 finále, kde dnes hostující tým porazil 2:0 Exeter. Dnes narazí na velmi silného soupeře a rozhodně v utkání nebudou jeho fotbalisté favority. West Bromwich je v tabulce anglické ligy až předposlední, tedy na devatenácté pozici a na hřišti Liverpoolu mohou pouze překvapit. Uvidíme, co nám tento pohárový duel přinese. Zda domácí celek naplní roli favorita, nebo zda si hosté přichystají senzaci.
     
    Liverpool FC

    Fotbalisté Liverpoolu vstoupili do FA Cupu až od 1/32 finále a porazili 2:1 Everton. O své výhře rozhodli až ve čtyřiaosmdesáté minutě, když se trefil Virgil Van Dijk a poslal tak svůj celek v tomto poháru dále. Co se týče Premier League, je Liverpool na čtvrtém místě a má nakročeno do fotbalové Evropy. Naposledy ale prohrál se Swansea těsně 0:1 a spravit chuť si tak budou chtít liverpoolští fotbalisté v dalším kole poháru. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. V Anglii je dnes na programu prestižní FA Cup a my prostřednictvím tohoto online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Liverpool FC a West Bromwich Albion. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 6. Firmino, 78. Salah – 7. Rodriguez, 11. Rodriguez, 45+2. Matip (vla.)

    Karty:   61. Can (LIV) – 26. Barry (WBA), 83. Dawson (WBA), 85. Hegazy (WBA)

    Neproměněná penalta: 27. Firmino (LIV), mimo


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:9.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Moreno (C) – Oxlade-Chamberlain (65. Ings), Can (65. Milner), Wijnaldum – Mané (65. Henderson), Firmino, Salah
    Náhradníci: Ward – Gomez, Lovren, Milner, Henderson, Solanke, Ings

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, Evans (C), Gibbs (37. Hegazy) – Nyom, Livermore, Krychowiak, Barry (71. Yacob), Brunt – Robson-Kanu (39. Phillips), Rodriguez
    Náhradníci: Myhill – Hegazy, Phillips, Yacob, McClean, Rondón, Burke

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Nunn

    Diváci: 53 342
    thejrc.org