Zlín – Jihlava 2:1 (kon.) | Chomutov – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Sparta – Plzeň 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 0:3 (kon.) | Olomouc – Litvínov 4:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 2:1 (3:2 po s.n.)
po s.n. (3:2)
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Mountfield HK
Neděle 28.01.2018, 17:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jakub PETRUŽÁLEK - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec.
    Vítězství Ocelářům vystřelil JAKUB PETRUŽÁLEK, který prostřelil Rybára mezi betony!
     
    63:55
    Hradečtí hráli ve čtyřech, Oceláře v závěru prodloužení čeká početní výhoda. Trest pro hráčskou lavici odpyká Michal Dragoun.
     
    53:37
    Početní výhodu se teď zahrají hosté z Hradce. Bohumil Jank u hrazení srazil jednoho z protihráčů, od rozhodčích obdržel dvě minuty za vražení na hrazení. Komerční přestávka.
     
    50:27
    Třinečtí uzavřeli hosty pod tlakem, výhodu ale nijak neproměnili. Čeká je tedy dvouminutová početní výhoda, Tomáš Zigo ve středním pásmu podrazil Daniela Rákose.
    48:10 Aron CHMIELEWSKI - 1:1
     
    48:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další akce domácích již končí v síti, Oceláři srovnávají krok! Na led se dostala elitní formace domácího celku, která pořádně rozpohybovala hostující pětici. Kotouč se nakonec od Jakuba Petružálka dostal do předbrankového prostoru, odkud nekompromisně zakončil ARON CHMIELEWSKI! Rybár byl bezmocný! Asistence: Jakub Petružálek, Milan Doudera.
     
    47:42
    Velké zmatky před Rybárem! Oceláři zvládli situaci po buly ve vlastním pásmu a Vlachova formace se dostala do velké příležitosti! Rybár vyrazil Růžičkův pokus do rohu kluziště, kde se ke kotouči dostal Dravecký. Slovenský forvard si vybruslil do kruhu pro vhazování, přízemní střelou ale hostujícího brankáře nepřekonal. Puk se však odrazil k Růžičkovi, ani on ale Rybára nepropálil! Hosté se osvobodili za cenu icingu.
     
    46:14
    Další štěstí pro domácí, kotouč se po akci Radovana Pavlíka potuloval po Hrubcově brankovišti, domácím se ale nakonec povedlo dostat puk do bezpečí!
     
    45:15
    Obrovské štěstí teď stálo při třineckém brankáři! Bedřich Köhler, který po celou dobu početní výhody operuje v předbrankovém prostoru, šikovně tečoval pobídku od modré čáry mezi Hrubcovy betony, třinecký brankář musel máchnout lapačkou za svými zády, aby zastavil kutálející se kotouč od jeho cesty do sítě!
     
    43:51
    Po Třinci si přesilovku zahrají také hosté. Vladimír Svačina chtěl obejít bránícího Zámorského, při svém postupu ale trefil hlavu hostujícího obránce.
     
    41:04
    Přesilovka pro Oceláře. Bedřich Köhler ve snaze získat kotouč svou holí trefil Linhartův obličej. Menší trest pro hostujícího útočníka.
     
    34:30
    Mountfieldu se ale třinecký tlak nepovedlo otupit na nijak dlouhou dobu, po komerční přestávce totiž bude následovat třetí přesilovka. Blaž Gregorc u hrazení podrazil Chmielewského.
    32:04 Dominik GRAŇÁK - 0:1
     
    32:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku zápasu, do vedení jde hostující Mountfield! Dobrou práci v útočné třetině odvedla čtvrtá hradecká formace. Jan Berger v rohu třineckého pásma o kotouč obral Chmielewského, Jiří Šimánek následně našel na modré čáře stojícího DOMINIKA GRAŇÁKA! Hostující bek se nijak nerozpakoval a propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jiří Šimánek, Jan Berger.
     
    24:41
    Daniel Rákos dlouho držel kotouč u hrazení, v momentě, kdy se chtěl vydat do středu kluziště, jej podrazil Bedřich Köhler. Dvě vteřiny přesilovky pěti proti třem pro Oceláře.
     
    22:43
    Oceláři nakonec vykombinovali střeleckou pozici pro Růžičku, ten ale trefil pouze připraveného Rybára. Na trestnou lavici tak může usednout Blaž Gregorc, který za vlastní brankou nedovoleně zastavil pronikajícího Svačinu.
     
    12:05
    Hosté mohli jít do vedení! Hrubec neudržel střelu Radovana Pavlíka z levé strany kluziště, kotouč poskakoval u brankové čáry! Puk do sítě mohl doklepnout Roman Kukumberg, třinecké od inkasované branky však zachránil pohotový obranný zákrok Davida Ciencialy!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 49. Chmielewski (Petružálek, M. Doudera), rozh. náj. Petružálek – 33. Graňák (Šimánek, Berger)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Roman Kukumberg (HKM)
    1:0   Jiří Polanský (TRI)
    2. série:
    1:0   Lukáš Cingel (HKM)
    2:0   Martin Růžička (TRI)
    3. série:
    2:0   Jaroslav Bednář (HKM)
    2:0   Aron Chmielewski (TRI)
    4. série:
    2:1   Rudolf Červený (HKM)
    2:1   Ondřej Kovařčík (TRI)
    5. série:
    2:2   Andris Džerinš (HKM)
    3:2   Jakub Petružálek (TRI)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil – Chmielewski, Rákos, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.
    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Cibulskis, Čáp, Graňák, F. Pavlík, Gregorc, Pláněk, Zámorský – Cingel, Džerinš, Jaroslav Bednář (C) – Červený (A), Dragoun, Köhler (A) – R. Pavlík, Kukumberg, Vopelka – Šimánek, Berger, Zigo.

    Rozhodčí: Mrkva, Bulanov (RUS) – Ondráček, Špůr
    thejrc.org