Zlín – Jihlava 2:1 (kon.) | Chomutov – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Sparta – Plzeň 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 0:3 (kon.) | Olomouc – Litvínov 4:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 2:1 (3:2 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 28.01.2018, 15:30 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítám všechny fanoušky hokeje u čtyřiačtyřicátého kola Tipsport extraligy, v němž se představí Piráti Chomutov a HC Kometa Brno. Souboj je velmi důležitý pro oba celky. Zatímco Severočeši bojují o postup do předkola play-off, Jihočeši se jistě chtějí udržet v první čtveřici.
     
    HC Kometa Brno

    Jihomoravané v průběhu sezóny nasbírali osmasedmdesát bodů, což zatím stačí na čtvrtou pozici. Ovšem kolem té je hodně těsno. Vždyť má Kometa náskok jediného bodu na Vítkovice, naopak jediný také ztrácí na Třinec. V posledním kole uťalo Brno sérii tří porážek, když zvítězilo proti Zlínu. Hostujícímu celku na kluzištích soupeřů patří skvělá třetí pozice, ovšem v posledních dvou duelech poznal hořkost porážky.

    Poslední zápasy:

    Brno – Zlín 3:1
    Liberec – Brno 6:2
    Mladá Boleslav – Brno 5:2
     
    Piráti Chomutov

    Severočechům se pomalu vzdaluje vidina předkola jelikož v posledních pěti duelech hned čtyřikrát prohráli a zejména poslední prohra v Jihlavě svěřence Vladimíra Růžičky musí hodně mrzet. Chomutovu aktuálně patří dvanáctá pozice, když získali šestapadesát bodů. Piráti ovšem ztrácejí na desátý Zlín čtyři body, a tak potřebují ve zbývajících duelech zabrat. Domácí celek ale musí zlepšit především hru do obrany, vždyť inkasoval již 128 gólů, což je po posledním Litvínovu druhý nejvyšší počet.

    Poslední zápasy:

    Jihlava – Chomutov 3:2
    Hradec Králové – Chomutov 1:0
    Chomutov – Pardubice 4:2
     
    Na koho si dát pozor ...

    Piráti Chomutov:

    Michal Vondrka – 37 bodů (17+20)
    Ivan Huml – 24 bodů (10+14)
    Vladimír Růžička – 23 bodů (14+9)

    HC Kometa Brno:

    Martin Erat – 43 bodů (11+32)
    Jakub Krejčík – 31 bodů (5+26)
    Martin Zaťovič – 27 bodů (13+14)
     
    Vzájemná střetnutí

    V letošní sezóně se více daří souboru Vladimíra Růžičky, který proti Brnu v letošní sezóně nepoznal hořkost porážky. Ovšem pouze jednou vyhráli Piráti za tři body. Kometa bude chtít dnes tuto nelichotivou bilanci utnout. Jenže si bude muset dát obrovský pozor na Jakuba Sklenáře, který se prosadil v každém vzájemném letošním duelu.

    Brno – Chomutov 2:3
    Chomutov - Brno 3:2 prodl.
    Brno – Chomutov 2:3 sn.
     
    Ještě jednou vás vítám hokejové nadšence, nyní už z pirátské arény. Do úvodního vhazování zbývá spousta času, ale už nyní jsou známy sestavy, které se představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Valach, Grman, Flemming, Dietz, Slovák, Knot, Dvořák – Vondrka, Smejkal, Sklenář – Skokan, Chlouba, Koblasa – Lauko, Huml, Poletín – J. Havel, Šťovíček, A. Dlouhý.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Dostál) – O. Němec, J. Krejčík, Štencel, L. Vágner, Bartejs, Malec, D. Mikyska – M. Erat, Hruška, Zaťovič – Haščák, V. Němec, Vincour – H. Zohorna, Nahodil, Mallet – Vondráček, L. Čermák, Dočekal.

    Rozhodčí: Hodek, Pražák – Gerát, Hynek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Do pirátské arény právě přijíždí hostující Kometa a diváci již vyčkávají na to, až místní hlasatel přivítá na ledové ploše domácí bojovníky. Poté se oba celky pozdraví na modrý čarách a už vše bude směřovat k úvodnímu vhazování.
     
    Na sever Čech také zavítala početná výprava fanoušků z Brna, atmosféra by dnes mohla být úžasná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhrál hostující centr, a tak se do prvního útoku ženou hosté. Ovšem Martin Zaťovič byl v rohu kluziště později.
     
    00:38
    Ani útok domácího mužstva úspěch neslavil, a tak Brno poslalo hru do středního pásma. Oba celky jdou ovšem jen střídat.
     
    01:23
    Kometa se usadila v útočném pásmu a zejména Jakub Sklenář toho má očividně plné zuby, jelikož nestihl vystřídat.
     
    02:08
    Tomáš Slovák se vydal podpořit útočníky a cestou čistým hitem poslal k ledu soupeře. Ovšem hra se otáčí před branku Štěpána Lukeše.
     
    02:50
    Brett Flemming dvakrát nepřesně rozehrál, ale svou chybu dokázal ve spolupráci se spoluhráčem zažehnat.
     
    03:29
    Michal Vondrka našel přesnou přihrávkou najíždějícího Petra Koblasu, který z voleje mířil mezi Čiliakovy betony. Ovšem hostující brankář mezeru rychle zaklapl a nebezpečnou situaci zažehnal.
     
    03:54
    Od modré dvakrát střílel Juraj Valach, jehož první pokus mířil těsně vedle a druhý trefil jen obránce na brankovišti.
     
    04:32
    Sedmnáctiletý talent Jakub Lauko měl také dvě velké příležitosti! Nejprve jel s Michalem Poletím na jediného obránce, ale trefil brankářův beton. A napodruhé využil odrazu od zadního mantinelu, ale z hranice brankoviště nepřekonal Marka Čiliaka.
     
    05:02
    Jihomoravané se hnali do protiútoku, ale zastavil je ofsajd. Pojďme se podívat také do ochozů, kde panuje skutečně výborná kulisa.
     
    05:42
    Adam Dlouhý dlouhý se probojoval podél mantinelu až do útočné třetiny, kde mu kotouč sebral Tomáš Bartejs.
     
    06:02
    Další ránu od modré čáry vypálil Lukáš Vágner, jehož tvrdou ránu vyrazila chomutovská jednička. Hra se přelévá ze strany na stranu, a tak sledujeme zajímavou podívanou.
     
    07:12
    Dávid Skokan hledal křižnou přihrávkou přes celé pásmo Romana Chloubu, jenž v dobré pozici černou gumu nezpracoval. Na druhé straně musel po střele z pravé části kluziště zasahovat Štěpán Lukeš.
     
    08:13
    Ronald Knot se vydal na útočný výlet, kde puk odevzdal. Jenže Kometa se také daleko nedostala a navíc poslal hru na zakázané uvolnění.
     
    08:32
    Další ofsajd Brna přerušuje hru. Leoš Čermák udělal na útočné modré čáře kličku, po které mu do pásma přejel Martin Dočekal. Bude se vhazovat ve střední třetině, ale až po komerční přestávce.
     
    08:35
    V hledišti kralují hostující fanoušci, kteří vytáhli zajímavé choreo. Ovšem opět se hraje a zasahovat musel chomutovský gólman.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Brett Flemming – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Leoš Čermák – 2 min., krosček).
     
    08:54
    Chomutov bude hrát přesilovou hru čtyř proti třem, když v útočném pásmu si držením hole pomohl Martin Zaťovič.
     
    09:21
    Slovenský obr Juraj Valach se napřáhl z vrcholu kruhu a mířil pod horní tyč. Jenže puk cestou trefil rameno Marka Čiliaka. Následně Chomutov přichází o pásmu.
     
    09:54
    Michal Vondrka na sebe stáhl dva hráče a přesnou přihrávkou našel Jiřího Smejkala. Ten se otočil a hned pálil k tyči, ale hostující gólman vytáhl výborný zákrok!
     
    11:08
    Oba celky jsou v plném počtu a puk se nachází za hostující brankou, kde obránce čeká na vystřídání spoluhráčů.
     
    12:42
    Obrovská příležitost Jiřího Smejkala! Domácí útočník se dostal do samostatného úniku a snažil se zamířil mezi Čiliakovy betony. Ovšem jeho hostující gólman vytáhl další famózní zákrok!
     
    12:47
    Od modré čáry vypálil nepřesně Tomáš Slovák, následně je domácímu celku odpískané postavení hráče v brankovišti. Hra se vrací do středního pásma.
     
    13:12
    Zleva vypálil Ondřej Němec, jehož pokus domácí gólman vyrazil před sebe. K puku se probojoval Leoš Čermák, ale ani on nebude prvním střelcem zápasu.
     
    13:43
    Martin Dočekal vypálil zpoza beka, ale Štěpán Lukeš si do statistik připisuje další zákrok. Na druhé straně proskočil mezi mantinelem a bekem Jakub Lauko, ale jeho přihrávku na Michala Poletína zastavil druhý obránce.
     
    14:54
    Z pravého kruhu zakončoval Marcel Haščák, který mířil k zadní tyči. Chomutovský brankář vyrazil puk hranou betonu.
     
    15:04
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:29
    Nepovedená střela zůstala ležet před Štěpánem Lukešem, jenž neviděl, kde kotouč je. O několik dorážek se postaral Martin Zaťovič, který puk za brankovou čáru ze správné strany nedostal.
     
    16:28
    Ivan Huml získal černou gumu a vyhazuje ji přímo na Marka Čiliaka. Domácí mohou poslat do hry novou čtveřici.
     
    16:51
    Z levého kruhu vypálil až příliš přesně Marcel Haščák, který poslal černou gumu do spojnice tyčí! Domácí brankář se za jeho pokusem pouze stačil ohlédnout.
     
    17:53
    Už to vypadalo, že se Adam Dlouhý dostane přes obránce. Ovšem ex-chomutovský Tomáš Bartejs si počínal s přehledem a kotouč získal.
     
    18:40
    Jakub Sklenář využil zaváhání obránců a jel sám mezi kruhy. Ovšem jeho pokus hostující gólman vyrazil. Domácí útočník tak bilanci ze vzájemných zápasů zatím nepotvrdil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka za pískotu domácích fanoušků končí. Ti viděli několik zákroků na hranici pravidel, ale rozhodčí vylučovat nebudou. V první části jsme sledovali výborný hokej, hlavně ze strany domácího celku. Piráti si vypracovali hned několik příležitostí, ale vylámali si zuby na skvěle chytajícím Marku Čiliakovi. Naopak Kometa do přesilové hry téměř nic neměla, ovšem v ní si vypracovala hned dvě velké šance. Hlavně při střele Marcela Haščáka měl Štěpán Lukeš obrovskou porci štěstí. Uvidíme, co nám hráči nabídnou v následujícím dějství.

    Střely na branku: 9:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Úvodní vhazování druhé periody vyhrál Jiří Smejkal, ale Chomutov se do útoku nehnal a puk pouze odevzdal.
     
    20:40
    Piráti právě vstřelili branku!
    Po začátku třetiny je tu velice rychlá branka! Kometa šla střídat, čehož využil Jakub Sklenář, která zatáhl podél mantinelu a následně přihrál před branku, kde byl již osamocený JIŘÍ SMEJKAL. Chomutovský útočník měl před sebou snadnou úlohu a to tu, aby trefil prázdnou bránu. Asistence: Jakub Sklenář a Stanislav Dietz.
    20:40 Jiří SMEJKAL - 1:0
     
    21:23
    Domácí celek potřebuje vystřídat, a tak posílá černou gumu do bezpečné vzdálenosti.
     
    22:45
    Jenže Kometa se před branku Pirátů rychle vrátila, ale kombinovala pouze kolem hrazení a střela na Štěpána Lukeše nepřišla.
     
    23:04
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Lukáš Vágner – 2 min., držení).
     
    23:25
    Piráti vyhráli vhazování a dlouho kombinovali, až z pravého kruhu vypálil jen do obránce Michal Vondrka. Následně se Brnu podařilo vyhodit a vystřídat.
     
    24:09
    Domácímu týmu se hra v početní výhodě vůbec nedaří a černá guma putuje opět jen za branku Štěpána Lukeše.
     
    24:56
    Brno vyhazuje a toto oslabení přežije bez ztráty kytičky.
     
    25:32
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jenže po přesilové hře si na obranné modré čáře obhodil obránce MICHAL VONDRKA, který upaloval sám na Marka Čiliaka. Chomutovský kapitán předvedl dlouhou kličku do forhendu, čímž si položil brankáře a zakončil do horní poloviny branky. Bez asistence.
    25:32 Michal VONDRKA - 2:0
     
    26:14
    Roman Chlouba chtěl přihrát na spoluhráče, ale našel pouze soupeře, jenž vyhazuje na zakázané uvolnění. Hráči Komety se domnívají, že Piráti hráli v šesti, ale sudí o tom nechtějí ani slyšet.
     
    26:55
    Jakub Krejčík se vydal za branku Chomutova, kde došlo k souboji s Jurajem Valacha. V tuto chvíli byl domácí zadák šikovnější a černou gumu získal.
     
    27:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Slovák – 2 min., držení).
     
    27:56
    Mozek přesilovky Brna Martin Erat dvakrát zakončoval z pravého kuru. Ovšem nejprve zamířil do Michala Poletína a poté netrefil prostor tří tyčí.
     
    28:50
    Tlak Komety trvá, ale další střelecký pokus nepřichází. Ovšem na domácích je vidět, že toho mají už plné zuby a chtěli by jít střídat.
     
    28:59
    Od modré čáry vyslal tvrdou ránu Jakub Krejčík, jehož pokus poslal do ochranné sítě obětavý Michal Poletín. Následuje vhazování před chomutovskou jedničkou.
     
    29:41
    Na konci početní výhody se Brno mohlo radovat! Marcel Haščák našel na zadní tyči najetého Jana Hrušku. Ovšem jeho obtěžoval Ronald Knot, a tak hostující hráč zamířil jen vedle brány!
     
    30:22
    Mário Grman nenápadnou střelou zaměstnal hostující gólmana. Ten měl s jeho pokusem více starostí, než by se dalo čekat.
     
    32:00
    Jihomoravané se snažili vyhodit po prknech, ale puk zachytil Tomáš Slovák. Jeho tvrdá rána zamířila do prvního bránícího hráče. Hra se otočila před branku Chomutova, kde hru přerušil po nahození Štěpán Lukeš.
     
    32:21
    Brett Flemming nemohl najet do útočného pásma, jelikož by se úmyslně dostal do ofsajdu, a tak zvolil bekhendové nahození, které skončilo v ochranné síti.
     
    32:27
    Icing Komety.
     
    32:59
    Tomáš Vondráček vyslal nepovedený pokus, který se odrazil k druhé tyčce od zadního mantinelu. Zde se nacházel Leoš Čermák, jehož bekhend ale Štěpána Lukeše nepřekvapil.
     
    33:51
    Od modré čáry vypálil tvrdou ránu Tomáš Malec a od Jakuba Lauko mířil do protipohybu brankáře. Jenže Štěpán Lukeš natáhl lapačku a schovala jej do ní. To byl další parádní zákrok!
     
    34:23
    Další pokus od modré čáry tentokrát na straně Chomutova! Střílel Juraj Valach, který trefil Adama Dlouhého, od něho zamířila černá guma do rohu hrací plochy.
     
    34:43
    Další zakázané uvolnění Komety vrací hru před Marka Čiliaka.
     
    35:12
    Brňané se dostali pod obrovský tlak a raději posílají černou gumu na další icing!
     
    35:32
    Hostujícímu celku se nedaří přechod přes střední pásmo, ale nyní mu je ponechaná výhoda.
     
    35:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dávid Skokan – 2 min., hákování).
     
    36:20
    Jakub Sklenář se snažil posunout kotouč na spoluhráče, ale nepřesně. Ovšem se štěstím poslal černou gumu alespoň do středního pásma.
     
    36:45
    Další zakončení Brna skončilo na bránícím hráči a Chomutov vyhazuje.
     
    37:22
    Od modré čáry vystřelil Jakub Krejčík, jehož pokus byl několikrát tečován, ale puk skončil na Štěpánu Lukešovi! Následně Chomutov vyhodil kotouč k Marku Čiliakovi, jenž rychle rozehrál. Ovšem Martin Erat si nevšiml, že jeho spoluhráči střídají ještě v útočném pásmu.
     
    38:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Místní hlasatel oznámil, že Chomutov hraje v plném počtu a ve stejném momentu se podařilo snížit TOMÁŠI VINCOUROVI. K hostujícímu hráči se odrazila černá guma mezi kruhy a bývalý hráč z KHL zakončil přesně do horního rohu branky. V tuto chvíli byl Štěpán Lukeš bez šance. Asistence: Marcel Haščák a Alexandre Mallet.
    38:01 Tomáš VINCOUR - 2:1
     
    39:34
    Roman Chlouba posunul hru za branku Brna a jde společně se spoluhráči střídat. Zdá se, že ve zbytku třetiny se nic většího již nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé periodě jsme byli svědky tří branek a spokojenější jdou do kabin domácí hráči. Ti se dostali zásluhou Jiřího Smejkala a Michala Vondrky do dvoubrankového vedení. Ovšem dvě minuty před sirénou se ještě prosadil Tomáš Vincour, a tak je stav zápasu 2:1. V této části hry byla mírně aktivnější Kometa, ale Chomutov ji udělil lekci z produktivity. Uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet v poslední dvacetiminutovce.

    Střely na branku: 15:15.
     
    Dnešní utkání sleduje 4562 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Úvodní vhazování poslední dvacetiminutovky vyhrál Jiří Smejkal. Chomutov se vydal do útoku, kde mu rozhodčí ponechali výhodu.
     
    40:23
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ondřej Němec – 2 min., podražení).
     
    40:25
    Jenže Brno vyhrálo vhazování a okamžitě vyhazuje. Chomutov bude muset začít další útok za vlastní brankou.
     
    41:15
    Z pravé strany vystřelil po ledě na bližší tyč Petr Koblasa, jeho pokus Marek Čiliak vyrazil k zadnímu mantinelu. Od něho ale zamířil zpátky před branku, kde dorážel Roman Chlouba, ale ani on hostujícího gólmana nepřekonal.
     
    41:59
    Dělovku od modré čáry vyslal Tomáš Slovák, jehož rána zamířila jen těsně nad horní tyčku. Brněnský gólman se pouze přikrčil a měl obrovskou porci štěstí!
     
    43:08
    Rozehrávku Komety zachytil mezi kruhy Martin Šťovíček, který bekhendem hledal hole dvou spoluhráčů. Jenže ani jeden z nich kotouč v dobré pozici netrefil.
     
    43:37
    Opět dvakrát v krátkém sledu vypálil Juraj Valach! První pokus srazil vedle branky hostující obránce a ten druhý zamířil jen těsně vedle Čiliakovy branky.
     
    44:13
    Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy Marcel Haščák, který hraje výborné utkání. Ovšem jeho teč zamířila pouze do betonu Štěpána Lukeše. Chomutovský brankář se musel zorientovat na hranici brankoviště, kde bylo hned několik hráčů, kteří mohli dorážet.
     
    45:00
    Brett Flemming už měl napřaženo, ale Michal Vondrka neudržel brusle na modré čáře, a tak je odpískán ofsajd.
     
    45:39
    Kometa se usadila v útočném pásmu, kde kombinuje jakoby hrála v početní výhodě. Ovšem hraje se v plném počtu na obou stranách.
     
    46:08
    Až nyní Chomutov poslal hru do bezpečné vzdálenosti a hráči okamžitě míří na střídačku.
     
    46:42
    Roman Chlouba nahodil černou gumu před branku, kde byl puk sražen. Jako první u něj byl Dávid Skokan, jenž mohl vrátit domácímu celku dvoubrankové vedení, ale minul. Následně puk do lapačky schoval slovenský maskovaný muž v barvách Brna.
     
    46:53
    Další dva pokusy Chomutova vyslal Brett Flemming! Kanadský obránce nejprve trefil hostujícího brankáře do ramene a následně druhou ránu srazil vedle brány obránce.
     
    47:54
    Od červené čáry vypálil Tomáš Slovák, ale jeho pokus byl nepřesný. Za brankou se ho zmocnilo Brno, které na nic nečeká a žene se do dalšího útoku.
     
    48:47
    Roman Chlouba mohl v klidu posunout hru do středního pásma, ale kotouči dal velkou razanci a je tu zakázané uvolnění Chomutova.
     
    49:04
    Nahození Komety mířilo na Štěpána Lukeše, jenž chtěl rozehrát, ale raději si celou situaci rozmyslel a hru přerušil.
     
    49:19
    Další nahození od modré čáry tečoval mimo branku Tomáš Vondráček. Hostující útočník skvěle operoval na hranici brankoviště, ale nyní měl i trochu smůlu.
     
    51:05
    Po zisku kotouče ve středním pásmu se do útoku vydal Martin Erat, který modrou čáru sice přešel, ale černou gumu za sebou zapomněl a vystavil se tak sám do ofsajdu.
     
    51:40
    Kometa je v poslední dvacetiminutovce jasně aktivnější a zákroky na straně Štěpána Lukeše narůstají. Chomutovský brankář schoval do lapačky slabou střelu Martina Zaťoviče od mantinelu.
     
    52:02
    Zpoza branky se na hranici brankoviště snažil protlačit skvěle hrající Marcel Haščák. Ovšem cestu mu zastavil širokou holí Štěpán Lukeš, jenž hru přerušil.
     
    52:11
    Sražená střela Brna se odrazila mezi kruhy k Leoši Čermákovi. Ten už byl sám před chomutovským brankářem, ale trefil ho někam do oblasti ramen. I díky tomuto zákroku Chomutov ještě stále vede!
     
    53:08
    Po souboji u domácí střídačky se černá guma odrazila mimo hrací plochu.
     
    53:29
    Kometa nepřesně rozehrála a mezi kruhy se puku zmocnil Martin Šťovíček. Chomutovský mladík bez přípravy zakončil, ale trefil jen lapačku Marka Čiliaka.
     
    54:01
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Alexandre Mallet – 2 min., podražení).
     
    54:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Smejkal – 2 min., držení).
     
    55:02
    Martin Erat odvedl černou práci v útočném pásmu a předal puk Janu Hruškovi. Ten z otočky málem překvapil Štěpána Lukeše, jenž očividně se zakončením nepočítal.
     
    55:31
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Hynek Zohorna – 2 min., podražení).
     
    55:31
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:50
    Ronald Knot vystřelil z levého kruhu a jeho pokus vyrazil hostující brankář před sebe, kde byl osamocený Ivan Huml. Tomu moc času nezbývalo a poslal černou gumu těsně vedle.
     
    57:27
    Na konci přesilové hry se napřáhl od modré čáry Juraj Valach, jenž před brankou trefil soupeře. Ten se nezvedla, a tak hlavní sudí hru přerušil. Ovšem zdá se, že hráč Brna bude v pořádku.
     
    57:45
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Smejkal – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:45
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:55
    Marek Čiliak míří na střídačku a hráčů Komety je šest proti čtyřem domácím!
     
    58:50
    Mezi kruhy se ocitl zcela sám Tomáš Vincour, jenž v obrovské šanci přestřelil!
     
    59:11
    Přes celé kluziště netrefil opuštěnou bránu Ronald Knot!
     
    Konec zápasu.
     
    Po infarktovém závěru i počtvrté v sezóně vítězí ve vzájemných zápasech Chomutovští! Hrálo se výborné utkání, které se muselo divákům líbit, ovšem oba brankáři podali výborné výkony.

    Tečku za zápasem předvádí hostující fanoušci, kteří zapálili přímo na stadionu pyrotechniku, a tak Brnu i Chomutovu hrozí další tučná pokuta!

    Nejlepší hráči zápasu: Michal Vondrka a Marcel Haščák.
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších utkání Chomutova v Tipsport extralize. (17:54:13)
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 21. Smejkal (Sklenář, Dietz), 26. Vondrka – 39. Vincour (Haščák, Mallet)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Valach, Grman, Flemming, Dietz, Slovák, Knot, Tomáš Dvořák – Vondrka, Smejkal, Sklenář – Skokan, Chlouba, Koblasa – Lauko, Huml, Poletín – J. Havel, Šťovíček, A. Dlouhý.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Dostál) – O. Němec, J. Krejčík, Štencel, L. Vágner, Bartejs, Malec, D. Mikyska – M. Erat, Hruška, Zaťovič – Haščák, V. Němec, Vincour – H. Zohorna, Nahodil, Mallet – Vondráček, L. Čermák, Dočekal.

    Rozhodčí: Hodek, Pražák – Gerát, Hynek

    Diváci: 4562
    thejrc.org