Zlín – Jihlava 2:1 (kon.) | Chomutov – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Sparta – Plzeň 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 0:3 (kon.) | Olomouc – Litvínov 4:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 2:1 (3:2 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 28.01.2018, 15:30 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:11
    Přes celé kluziště netrefil opuštěnou bránu Ronald Knot!
     
    57:55
    Marek Čiliak míří na střídačku a hráčů Komety je šest proti čtyřem domácím!
     
    57:45
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:45
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Smejkal – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:31
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:31
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Hynek Zohorna – 2 min., podražení).
     
    54:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Smejkal – 2 min., držení).
     
    54:01
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Alexandre Mallet – 2 min., podražení).
     
    53:29
    Kometa nepřesně rozehrála a mezi kruhy se puku zmocnil Martin Šťovíček. Chomutovský mladík bez přípravy zakončil, ale trefil jen lapačku Marka Čiliaka.
     
    52:11
    Sražená střela Brna se odrazila mezi kruhy k Leoši Čermákovi. Ten už byl sám před chomutovským brankářem, ale trefil ho někam do oblasti ramen. I díky tomuto zákroku Chomutov ještě stále vede!
     
    46:42
    Roman Chlouba nahodil černou gumu před branku, kde byl puk sražen. Jako první u něj byl Dávid Skokan, jenž mohl vrátit domácímu celku dvoubrankové vedení, ale minul. Následně puk do lapačky schoval slovenský maskovaný muž v barvách Brna.
     
    44:13
    Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy Marcel Haščák, který hraje výborné utkání. Ovšem jeho teč zamířila pouze do betonu Štěpána Lukeše. Chomutovský brankář se musel zorientovat na hranici brankoviště, kde bylo hned několik hráčů, kteří mohli dorážet.
     
    41:59
    Dělovku od modré čáry vyslal Tomáš Slovák, jehož rána zamířila jen těsně nad horní tyčku. Brněnský gólman se pouze přikrčil a měl obrovskou porci štěstí!
     
    40:23
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ondřej Němec – 2 min., podražení).
     
    Dnešní utkání sleduje 4562 diváků.
    38:01 Tomáš VINCOUR - 2:1
     
    38:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Místní hlasatel oznámil, že Chomutov hraje v plném počtu a ve stejném momentu se podařilo snížit TOMÁŠI VINCOUROVI. K hostujícímu hráči se odrazila černá guma mezi kruhy a bývalý hráč z KHL zakončil přesně do horního rohu branky. V tuto chvíli byl Štěpán Lukeš bez šance. Asistence: Marcel Haščák a Alexandre Mallet.
     
    35:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dávid Skokan – 2 min., hákování).
     
    33:51
    Od modré čáry vypálil tvrdou ránu Tomáš Malec a od Jakuba Lauko mířil do protipohybu brankáře. Jenže Štěpán Lukeš natáhl lapačku a schovala jej do ní. To byl další parádní zákrok!
     
    29:41
    Na konci početní výhody se Brno mohlo radovat! Marcel Haščák našel na zadní tyči najetého Jana Hrušku. Ovšem jeho obtěžoval Ronald Knot, a tak hostující hráč zamířil jen vedle brány!
     
    27:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Slovák – 2 min., držení).
    25:32 Michal VONDRKA - 2:0
     
    25:32
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jenže po přesilové hře si na obranné modré čáře obhodil obránce MICHAL VONDRKA, který upaloval sám na Marka Čiliaka. Chomutovský kapitán předvedl dlouhou kličku do forhendu, čímž si položil brankáře a zakončil do horní poloviny branky. Bez asistence.
     
    23:04
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Lukáš Vágner – 2 min., držení).
    20:40 Jiří SMEJKAL - 1:0
     
    20:40
    Piráti právě vstřelili branku!
    Po začátku třetiny je tu velice rychlá branka! Kometa šla střídat, čehož využil Jakub Sklenář, která zatáhl podél mantinelu a následně přihrál před branku, kde byl již osamocený JIŘÍ SMEJKAL. Chomutovský útočník měl před sebou snadnou úlohu a to tu, aby trefil prázdnou bránu. Asistence: Jakub Sklenář a Stanislav Dietz.
     
    16:51
    Z levého kruhu vypálil až příliš přesně Marcel Haščák, který poslal černou gumu do spojnice tyčí! Domácí brankář se za jeho pokusem pouze stačil ohlédnout.
     
    15:29
    Nepovedená střela zůstala ležet před Štěpánem Lukešem, jenž neviděl, kde kotouč je. O několik dorážek se postaral Martin Zaťovič, který puk za brankovou čáru ze správné strany nedostal.
     
    15:04
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:42
    Obrovská příležitost Jiřího Smejkala! Domácí útočník se dostal do samostatného úniku a snažil se zamířil mezi Čiliakovy betony. Ovšem jeho hostující gólman vytáhl další famózní zákrok!
     
    09:54
    Michal Vondrka na sebe stáhl dva hráče a přesnou přihrávkou našel Jiřího Smejkala. Ten se otočil a hned pálil k tyči, ale hostující gólman vytáhl výborný zákrok!
     
    08:54
    Chomutov bude hrát přesilovou hru čtyř proti třem, když v útočném pásmu si držením hole pomohl Martin Zaťovič.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Brett Flemming – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Leoš Čermák – 2 min., krosček).
     
    04:32
    Sedmnáctiletý talent Jakub Lauko měl také dvě velké příležitosti! Nejprve jel s Michalem Poletím na jediného obránce, ale trefil brankářův beton. A napodruhé využil odrazu od zadního mantinelu, ale z hranice brankoviště nepřekonal Marka Čiliaka.
     
    03:29
    Michal Vondrka našel přesnou přihrávkou najíždějícího Petra Koblasu, který z voleje mířil mezi Čiliakovy betony. Ovšem hostující brankář mezeru rychle zaklapl a nebezpečnou situaci zažehnal.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 21. Smejkal (Sklenář, Dietz), 26. Vondrka – 39. Vincour (Haščák, Mallet)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Valach, Grman, Flemming, Dietz, Slovák, Knot, Tomáš Dvořák – Vondrka, Smejkal, Sklenář – Skokan, Chlouba, Koblasa – Lauko, Huml, Poletín – J. Havel, Šťovíček, A. Dlouhý.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Dostál) – O. Němec, J. Krejčík, Štencel, L. Vágner, Bartejs, Malec, D. Mikyska – M. Erat, Hruška, Zaťovič – Haščák, V. Němec, Vincour – H. Zohorna, Nahodil, Mallet – Vondráček, L. Čermák, Dočekal.

    Rozhodčí: Hodek, Pražák – Gerát, Hynek

    Diváci: 4562
    thejrc.org