Mladá Boleslav – Olomouc 8:2 (kon.) | Havířov – Letňany 8:3 (kon.) | Warriors Brno – Havlíčkův Brod 1:5 (kon.)
Kladno – Jihlava 5:3 (kon.) | Chomutov – Vsetín 2:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
VHK ROBE Vsetín
Neděle 28.01.2018, 15:00 • ZS Chomutov • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásnou poslední lednovou neděli přeji všem fanouškům mládežnického hokeje. Starší dorostenci Chomutova vyzvou na domácím ledě Vsetín a půjde o velice důležité utkání. Vsetín se může přiblížit play-off, domácí se tam bez výhry nejspíše nepodívají. Začíná se v 15:00.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Chomutovští starší dorostenci stále bojují o play-off, na svého dnešního soupeře ztrácejí šest bodů, čeká je vzájemné klání a mají o jedno utkání méně. Šance tak o příčky zajišťující souboj o mistrovský pohár stále žijí. Družina trenérů Kočího a Šípa naposledy padla na půdě prvního celku skupiny, v Olomouci dala dvě branky a hned pět inkasovala.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Kryštof Ouřada – 22 zápasů, 30 bodů (15+15)
    Michal Gut – 24 zápasů, 29 bodů (14+15)
    Erik Mežnar – 29 zápasů, 22 bodů (6+16)
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši se mohou dočkat skvělého úspěchu v mládežnické kategorii. Jejich starší dorost je blízko k postupu do play-off, velkým krokem by byla výhra nad Piráty. Vsetín vyhrál pět utkání v řadě, naposledy ale padl na domácím ledě s Havířovem. Na severu Čech by žlutozelení rádi načali novou vítěznou sérii.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Roman Půček – 32 zápasů, 60 bodů (21+39)
    Michal Matiaško – 32 zápasů, 53 bodů (24+29)
    Daniel Klímek – 32 zápasů, 40 bodů (20+20)
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Ferbas, Zeman, Matějka, Váchal, Procházka, Štochl – Černý, Baier, Vjačka, Hofrichter, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.

    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Mikulenčák, Lašák, Fojtášek, Ondračka, Vávra, Lukačka, Jenáček, Kožený – Klímek, Matiaško, Krupa, Petriska, Baďura, Vašenka, Půček, Pernický.

    Rozhodčí: Hlinka – Kopáč, Tichý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    03:00
    Omlouváme se za technické potíže při startu utkání. Oba celky vlétly do zápasu aktivně a vidíme akce na obou stranách. Oba brankáři měli již nějaké zákroky.
     
    04:07
    Štochl nahazoval od pravého mantinelu na branku Vsetína, prostor tří tyčí se mu sice trefit nepovedlo, ale Piráti i tak nadále aktivně kombinují.
     
    05:21
    Po dobré akci dostával kotouč před branku Michal Matiaško, zblízka se mu ovšem nepovedlo překvapit dobře postaveného Běhulu v brance.
     
    05:52
    Na druhé straně se po přejetí útočné modré dostával ke střelbě Michal Gut, zpoza obránce ovšem zakončoval jen do rukavice Chrásteckého.
     
    06:41
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Denis Zeman – 2 min., držení).
     
    07:25
    Po kombinační hře zakončoval z pravého kruhu Roman Půček, jeho zakončení do vzdálenější šibenice ovšem skončilo jen na rameni brankáře.
     
    08:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přesilová hra znamená první branku klání, JÁN PETRISKA dostal přihrávku na levý kruh, odkud přesným zakončením do vzdálenější šibenice otevřel skóre důležité utkání! Asistence: Jan Vašenka a Martin Baďura.
     
    08:43
    Piráti se pokoušeli po inkasované brance prodrat do zakončení, místo toho se ale píská icing a hra se vrací před Richarda Běhulu.
     
    10:05
    Do další dobré akce hostujícího celku, jenž je nyní aktivnější, se dostal Marco Lukačka. Bekhend v brankovišti ovšem skončil na betonech připraveného Běhuly.
     
    11:50
    Přes obránce se pokoušel prosadit bek Kožený, ten svým pokusem ovšem napálil jen domácí hráče. Vsetínští ovšem v kombinaci i tak pokračují.
     
    12:15
    Po odpískání ofsajdu se hra přesunula před Chrásteckého, nahození od modré čáry tečoval Josef Koláček. K jeho smůle ovšem skončil kotouč jen těsně vedle branky.
     
    13:35
    Aktivně se hraje na obě strany, šance ovšem moc nepřicházejí. Oba celky se pokoušejí útočit.
     
    13:46
    Delší hra bez přerušení byla ukončena až nyní, Richard Běhula musel být pozorný proti střeleckému pokusu z pravého kruhu.
     
    14:23
    Nadvakrát zakončoval od modré čáry Denis Zeman. Jeho první pokus nevyšel, druhá rána už letěla na Chrásteckého. Ten ovšem předvedl pohotový zákrok.
     
    14:38
    Po nahození od modré čáry se k dorážce z otočky dostával Josef Koláček. Jeho pokus ale skončil jen na betonech připraveného Chrásteckého, hosté následně vyhodili na icing.
     
    15:33
    Produktivní Roman Půček následně postupoval po pravé straně až do zakončení, jeho střela se ovšem od Radka Procházka odrazila do ochranné sítě. Pokračuje se vhazováním po levici Běhuly.
     
    15:40
    Které se bude opakovat po druhé ruce chomutovského brankáře, jeho spoluhráči totiž vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    15:57
    Další střelecký pokus Valachů od pravého mantinelu mířil nad branku, Běhula si i tak připsal zákrok. Nechtěl nic riskovat.
     
    16:15
    Peter Lobodowski posílal kotouč bekhendem do brankoviště, tam se ale nikdo z domácích neprosadil. Vsetínští vyhodili kotouč až k Běhulovi.
     
    17:01
    Do útoku se po pravé straně dostával Jakub Baier, jenž za obráncem hledal najíždějícího spoluhráče. Druhý bránící hráč Vsetína ovšem nápad odhalil a puk zachytil.
     
    17:25
    Následně se pokoušel střelou z mezikruží překvapit brankáře David Černý, jeho slabší pokus zápěstím ovšem skončil na vestě připraveného Chrásteckého.
     
    17:45
    Následovala velká šance domácích. Kryštof Ouřada zakončoval k levé tyčce, od které se puk odrazil mimo branku! To byla první velká šance domácích.
     
    18:33
    V dalším snažení se píská domácímu celku ofsajd a pokračovat se bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    19:06
    V obranné třetině domácího celku byla přerušena hra poté, co byl zalehnut puk hostujícím hráčem. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    19:24
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Černý – 2 min., vražení na hrazení).
     
    19:45
    Peter Lobodowski srazil střelecký pokus od modré čáry a následně se vydal do útoku. Tam se mu ale nepovedlo vyhrát sprinterský souboj, bránícímu hráči navíc pomohl brankář.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi vyrovnaná první třetina, která nabídla jedinou branku. Zatím rozhodujícím faktorem utkání byla přesilová hra žlutozelených, kterou přesnou ranou využil Ján Petriska. Po této brance byly k vidění šance na obou stranách, sledujeme opravdu aktivní utkání.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Hosté vstoupili do druhé části s přesilovou hrou. Zatím se jim ovšem nic vymyslet nepovedlo a Piráti dokázali vyhodit kotouč až ke Chrásteckému.
     
    21:24
    Domácí v plném počtu.
     
    22:02
    Lobodowski zablokoval střelecký pokus Vašenky a mohl postupovat do útoku. Hostující bek ale svou chybičku vzápětí napravil.
     
    22:52
    Následně Ouřada zablokoval střelu Matěje Vávry od modré čáry, kotouč se zastavil až o stropní konstrukci chomutovské haly. Pokračuje se před Běhulou.
     
    23:29
    V solidní kombinaci Pirátů našel Gut před brankou volného Mežnara. Ten šel do kličky, ale díky obrannému zákroku na poslední chvíli nezakončil.
     
    24:10
    Hosté se drali do protiakce, která byla ukončena odpískáním ofsajdu. Martin Kožený kotouč před modrou čárou neudržel.
     
    25:02
    Nejdříve zakončoval po přejetí modré čáry nad branku Pech, následně kličkoval Ouřada sám před Chrásteckým, kterému zůstal kotouč pod výstrojí a s trochou štěstí se nedostal do branky!
     
    25:42
    Snažení Valachů bylo nyní ukončeno střeleckým pokusem od modré čáry, který skončil hned na prvním bránícím hráči, byl jím David Černý.
     
    26:46
    Vojtěch Pernický měl na hokejce druhou branku svého celku. Dostal se k němu totiž kotouč zpoza branky, zblízka ale chomutovského brankáře trestuhodně nepřekonal!
     
    27:11
    Po nepodařené akci chomutovského celku přišlo vyhození na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před branku valašského celku.
     
    27:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Martin Kožený – 2 min., hrubost).
     
    27:58
    Hosté zatím hrají v oslabení dobře, Michal Matiaško dokonce zakončoval, ale kotouč branku netrefil. Cenné sekundy byly ale ušetřeny.
     
    28:43
    Z levého kruhu nebezpečně zakončoval Jakub Štochl, ale jeho dělovka skončila jen těsně nad břevnem branky!
     
    28:46
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Šimon Jenáček – 2 min., krosček).
     
    29:20
    Hostující trojka ovšem nic nepřipustila a hned vyhodila kotouč. Brzy budou žlutozelení ve čtyřech.
     
    29:58
    V oslabení mohli skórovat hosté! Matiaško v úniku přihrával na zadní tyčku Půčkovi, kterému se ovšem nepovedlo dát kotouč za beton Běhuly!
     
    30:46
    Hosté v plném počtu.
     
    31:53
    Po zásahu Daniela Klímka se dostal kotouč ven z ledové plochy a pokračovat se bude ve střední třetině. Stále čekáme na druhá zásah utkání.
     
    32:21
    Piráti právě vstřelili branku!
    A ten přichází právě nyní! MICHAL GUT se dostal s kotoučem mezi kruhy a svižnou střelou propálil Viktora Chrásteckého. Ten aktuálně čisté svědomí nejspíše nemá. Asistence: Josef Koláček a Erik Mežnar.
     
    33:15
    V akci hostů zakončoval po ledě Martin Kožený, jeho pokus ale skončil jen na betonech připraveného Běhuly. Určitě ale nešlo o nejlehčí zákrok, ačkoli to tak mohlo vypadat.
     
    33:50
    Domácímu celku se následně nepovedlo dostat se do útoku a píská se icing, Vhazovat se tak bude opět před Běhulou.
     
    34:04
    Po tvrdém zákroku u hostující střídačky zůstal bezvládně ležet chomutovský Jan Matějka. Pohled na jeho ošetřování není vůbec hezké, snad bude domácí bek v pořádku.
     
    34:46
    Na poslední chvíli se dostal odražený kotouč na hůl Romana Půčka, jenž mohl zakončovat. Bekhendem ovšem trefil jen beton ležícího brankáře Pirátů.
     
    36:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    KRYŠTOF OUŘADA se dostal do rychlého útoku, který se mu povedlo zakončit vstřelení druhé branky Chomutova. Následně narazil do zadního mantinelu a poranil se. Snad bude nejproduktivnější Pirát v pořádku. Asistence: David Černý.
     
    36:32
    Piráti jsou aktivní a dostali se do další šance. Erik Mežnar si najel mezi kruhy a zakončoval bekhendem. Zakončení do středu branky ovšem Chrástecký pokryl!
     
    36:48
    Po najetí do brankáře Běhuly se za domácí brankou strhla menší strkanice, kterou rozhodčí hned ukončili. Vypadá to, že se vylučovat nebude a hra se přesune do střední třetiny.
     
    38:01
    Snažení hostujícího celku bylo zakončeno pokusem od modré čáry, Šimon Jenáček ale díky bloku domácího hráče trefil jen ochrannou síť.
     
    38:19
    Rychlý útok hostů zakončoval bekhendem z levého kruhu Ján Petriška. Běhula tento kotouč pokryl a následně byl opět dojet. Strhla se další strkanice. Není se co divit, souboj o play-off vrcholí.
     
    38:52
    Josef Koláček dostal přihrávku od Michala Guta a dostal se do pásma. Přes bránícího hráče u levé tyčky se ovšem díky dobrému zákroku nedokázal dostat.
     
    39:10
    Na druhé straně dostával přihrávku před branku Michal Matiaško, který byl bráněn, ale i tak vystřelil. Richard Běhula se ale nenechal překonat ani nyní,
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla opět vyrovnaný boj, branky nyní stříleli Piráti. Vyrovnával Michal Gut, jenž prostřelil z mezikruží Chrásteckého poprvé, druhý zásah přidal Kryštof Ouřada, jenž v rychlém útoku otočil stav utkání na 2:1 pro domácí celek.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Hosté se hned dostávali do akce, finální přihrávka na Michala Matiaška před branku ovšem nevyšla a do útoku se žene domácí celek.
     
    41:17
    Martin Lašák se dostal do pásma a s hvizdem rozhodčího zakončoval nad branku. Pískal se ofsajd a vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    42:05
    Richard Běhula zachytil nahození ze středního pásma a pokoušel se rozehrát. Puk ovšem nenašel, a tak se rozhodčí rozhodl hru přerušit.
     
    42:26
    Následoval útok Davida Černého, který se hnal sám na brankáře Chrásteckého. Bránící hráč Vsetína zakročil na poslední chvíli a obral domácího forvarda.
     
    43:11
    Hostům se následně nepovedlo založit akci a pískal se icing. Ten byl hned přehodnocen sudím a vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    43:33
    Individuálně se do zakončení dostal Jakub Štochl, jehož nepříjemné zakončení zápěstím vyrazil brankář Chrástecký vedle branky.
     
    44:33
    Roman Půček zachytil špatnou rozehru domácího mužstva a hnal se do pásma. Přes obránce zakončoval nad rameno Běhuly, ale ten si celou situaci pohlídal a zakročil.
     
    45:37
    Dobrou přihrávku před branku následně dostal hostující Michal Matiaško. Ten před brankou nastavil hokejku na bekhend, ale opět trefil jen skvěle chytajícího Běhulu!
     
    46:12
    Podobná akce na druhé straně. Koláček našel před brankou Guta, jenž jeho přihrávku pouze prodloužil. Kotouč ale skončil jen těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    47:27
    David Černý dostal zpoza vlastní branky přihrávku až na útočnou modrou, kde si ale touš nezpracoval a nemohl tak postupovat sám na brankáře.
     
    48:05
    Následovalo se rychlou akcí Romana Půčka, jenž z levého kruhu střílel do připraveného Běhuly. Domácí následně pronikli do úmyslného ofsajdu.
     
    48:51
    Do dobré šance se dostal na levém kruhu Tomáš Ondračka. Hostující kapitán po ledě střílel na zadní tyčku, ale trefil jen beton Richarda Běhuly.
     
    49:59
    Po rychlém přejetí útočné modré zakončoval akci Michal Matiaško. Jeho svižná rána byla ovšem ztečována do ochranné sítě, vhazovat se bude před domácí brankou.
     
    51:25
    Domácí nyní delší dobu operovali v útočné třetině, kde ale nic nevymysleli. Vsetínští hodně aktivně napadali a postupně se dostali i ke kotouči.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Štochl – 2 min., vražení na hrazení).
     
    52:05
    Hned na startu přesilovky se Valaši dostali do ofsajdu, který byl posouzen jako úmyslný. Pokračovat se tak bude vhazováním před Chrásteckým.
     
    52:28
    Domácí jsou zatím v oslabení aktivní. Michal Gut se dostal do pásma a po zaseknutí zakončoval. Svým pokusem ale napálil pouze dobře postaveného obránce.
     
    53:17
    Kombinace Vsetína měla být zakončena pokusem z pravého kruhu. Michal Matiaško ovšem kotouč v dobré pozici trestuhodně netrefil a Piráti prošli do útoku.
     
    53:56
    Domácí v plném počtu.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Martin Lašák – 2 min., pád pod nohy).
     
    54:11
    Hned po vhazování posílal do brankoviště kotouč Jakub Váchal. Stínícím hráčům se ale nepovedlo tečovat, a tak z toho nic pro domácí nebylo.
     
    55:21
    V dalším snažení se domácím nic vymyslet nepovedlo a Tomáš Ondračka vyvezl kotouč až do střední třetiny. Následně se mu povedlo vyhodit.
     
    55:41
    Individuální akce Michala Guta byla zakončena pokusem z mezikruží. Domácímu kapitánovi ale zakončení nesedlo a puk skončilo v rukavici Chrásteckého.
     
    56:05
    Při návratu vyloučeného Lašáka zakončoval od modré čáry Radek Procházka. I nyní ovšem našel Chrástecký kotouč a betonem jej zastavil.
     
    56:35
    Dobrá akce pro aktivního Půčka. Ten dostal puk mezi kruhy a svižně zakončoval k pravé tyčce, branku se mu ale trestuhodně trefit nepovedlo.
     
    57:45
    Hosté soustředí všechny své síly do útoku, ale domácí obrana je v posledních minutách hodně dobře postavená a nepřipouští žádné střely.
     
    58:10
    Erik Mežnar se pokoušel vysunout spoluhráče, ale je z toho jen icing. Hosté hrají v šesti a Viktor Chrástecký již sedí na střídačce!
     
    58:33
    Tvrdou ránu od modré čáry zblokoval Michal Gut do ochranné sítě. Josef Turek tak sahá k poslední možnosti co má a bere si timeout.
     
    58:58
    Domácí zblokovali pokus od modré čáry a Erik Mežnar se pokoušel trefit odkrytou branku. Jeho zakončení ovšem skončilo jen na bránícím hráči.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí to nakonec ubránili a po bezbrankové třetí třetině si připisují důležité tři body do ligové tabulky. Za Piráty se gólově prosadili Michal Gut a Kryštof Ouřada, zásah hostů obstaral Ján Petriska.

    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje na počtěnou. (17:06:43)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 33. Gut (Koláček, Mežnar), 36. Ouřada (Černý) – 9. Petriska (Vašenka, Baďura)


    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Ferbas, Zeman, Matějka, Váchal, Procházka, Štochl – Černý, Baier, Vjačka, Hofrichter, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.
    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Mikulenčák, Lašák, Fojtášek, Ondračka, Vávra, Lukačka, Jenáček, Kožený – Klímek, Matiaško, Krupa, Petriska, Baďura, Vašenka, Půček, Pernický.

    Rozhodčí: Hlinka – Kopáč, Tichý
    thejrc.org