Trenčín – Nitra 1:3 (kon.) | Nové Zámky – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Košice – Žilina 6:3 (kon.)
Zvolen – Poprad 5:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 6:3 (kon.)
konec
HK Detva
6:3 (1:1, 1:1, 4:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 28.01.2018, 17:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:24
    Liptáci dostávajú k dispozícii ďalšiu presilovku. Miroslav Macejko nedovolene držal protihráča a dostal dve trestné minúty.
     
    57:57
    Detva dala gól! Hokejisti Liptovského Mikuláša boli v presilovke aktívni, často strieľali, ale nedokázali prekonať pozorného Hacketta. Naopak, po naskočení z trestnej lavice získal puk LADISLAV ŠČURKO a zasunul ho do odkrytej siete. Asistencia: Martin Šimon.
     
    56:50
    Pavol Paukovček si zobral oddychový čas a potom odvolal brankára Hollého. Liptovský Mikuláš hrá v šestici proti štyrom hokejistom Detvy.
     
    56:19
    Matthew Hackett odolal tlaku hostí a potom sa strhla pred jeho bránou strkanica. Rozhodcovia opäť udeľovali tresty. Dve trestné minúty dostali Milý a Rapáč, takže je to klasická presilovka Liptákov.
     
    55:47
    Liptovský Mikuláš dostáva výhodu presilovky piatich proti trom. Dve trestné minúty dostal Ladislav Ščurko, ktorý hral so zdvihnutou hokejkou.
     
    54:13
    Presilovka domácich sa skončila. Filip Surovka vyprodukoval ofenzívny faul a dostal dve trestné minúty za seknutie.
     
    52:53
    Hostia si ešte viac skomplikovali situáciu. Po zlom striedaní hrali v pätici, takže si odpykajú dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    52:10
    Detva bude hrať presilovku. Rudolf Huna urobil zbytočný útočný faul a inkasoval dve trestné minúty za hákovanie.
     
    50:20
    Veľká šanca domáceho tímu. Martinovi Bellušovi vyšla individuálna akcia, po pravom krídle sa dostal až do tesnej blízkosti brány, no jeho strelu zastavil Juraj Hollý.
     
    48:55
    Mohlo byť znížené. Nenápadné nahodenie Baču od modrej čiary sa zastavilo až na konštrukcii domácej brány.
     
    48:09
    Detva dala gól! Nováčik skóroval druhýkrát v priebehu niekoľkých sekúnd a vytvoril si komfortné vedenie. Martin Chovan našiel presnou prihrávkou voľného MICHALA MURČEKA, ktorý poslal puk strelou švihom do odkrytej siete. Asistencie: Martin Chovan, David Videlka.
     
    47:56
    Detva dala gól! Radosť hostí z vyrovnania trvala veľmi krátko. Nahodenie Miroslava Macejka síce neprešlo až na Hollého, ale puk zostal tesne pred bránkoviskom a RASTISLAV GAŠPAR ho dopravil do siete. Asistencia: Miroslav Macejko.
     
    47:06
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hosťom vyšiel rýchly brejk a je zase vyrovnané. Patrik Koyš našiel v prečíslení dvoch proti jednému MATÚŠA SUKEĽA a ten jednoduchou kľučkou prekonal Hacketta. Asistencie: Patrik Koyš, Martin Kriška.
     
    42:09
    Detva dala gól! Domáci idú prvýkrát v dnešnom stretnutí do vedenia. FREDERIK FEKIAČ si počkal, kedy bude mať Hollý zakrytý výhľad a presnou strelou príklepom od modrej čiary napol sieť. Asistencie: Martin Belluš, Vitalij Sitnikov.
     
    41:16
    Aktivita sa domácim vyplatila. Unavený Patrik Števuliak bol na ľade od úvodného buly v tretej tretine a podrazil prenikajúceho súpera.
     
    39:24
    Detva dala gól! Hostí teraz môže mrzieť, že nedokázali dostať puk do útočného pásma v súlade s pravidlami. Po zakázanom uvoľnení nasledovalo vhadzovanie pred Hollým a domáci to využili. MICHAL MURČEK dobre sledoval odrazený puk, ktorý dopravil do siete. Asistencie: Miroslav Macejko, David Videlka.
     
    36:39
    Rozhodcovia museli od seba oddeľovať viacero hráčov, ktorí si menili názory za bránou hosti. Napokon vylúčili iba Jakuba Langhammera za držanie.
     
    35:27
    Veľká šanca Detvy. Martin Belluš sa ocitol v samostatnom nájazde, zvolil kľučku do bekhendu, ale nedokázal zdvihnúť puk pod hornú žŕdku.
     
    33:40
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hostia využili presilovku a dostávajú sa opäť do najtesnejšieho vedenia. Nahodenie Martina Krišku z pravej strany nasmeroval jemným tečom do siete MATÚŠ SUKEĽ. Asistencie: Martin Kriška, Patrik Koyš.
     
    32:24
    Michail Kuklev putuje na trestnú lavicu. Ruský obranca v domácom drese narazil na mantinel Jakuba Sukeľa, ktorý sa ťažko zdvíhal na nohy. K dvom trestným minútam inkasoval aj desiatku.
     
    26:15
    Po dlhšej debate hlavného rozhodcu s arbitrom obsluhujúcim video je jasné, že to gól nebol. Hollému určite odľahlo.
     
    26:15
    Juraj Hollý predviedol úspešný zákrok lapačkou po strele Belluša z ľavého kruhu, ale puk mu napokon vypadol a musel zo zase stiahnuť zo vzduchu. Je však možné, že prešiel cez bránkovú čiaru. To posúdi videorozhodca.
     
    25:57
    Detva bude hrať presilovku. Dve trestné minúty za podrazenie si odsedí Branislav Rapáč. Vzájomné tresty za hrubosť dostali Moravčík a Surový.
     
    18:41
    Detva dala gól! Domáci hokejisti zaslúžene vyrovnali stav stretnutia. V presilovke o dvoch hráčov si vytvorili obrovský tlak, ktorý vyvrcholil presným zásahom VITALIJA SITNIKOVA. Ruský útočník zužitkoval Ščurkovu prihrávku pred odkrytú bránu. Asistencie: Ladislav Ščurko, Martin Chovan.
     
    17:41
    Murček síce neskóroval, ale vypýtal si aspoň presilovku, ktorá bude napokon dvojnásobná. Rozhodcovia potrestali Moravčíka a Richarda Rapáča dvoma minútami za podrazenie.
     
    17:07
    Obrovská šanca Detvy. Michal Murček sa dostal do tesnej blízkosti brány, položil si Juraja Hollého, ale ten na viackrát dokázal zabrániť puku v ceste do siete.
     
    13:20
    Na opačnom konci klziska pohrozil Videlka, ktorý zblízka trafil iba žŕdku. Následne prihrával pred odkrytú bránu Ščurkovi, ale ten nemohol zakončovať.
     
    10:42
    Liptovský Mikuláš dal gól! Rudolf Huna sa skúšal natlačiť spoza brány pred Hacketta, ale domáci mu v tom zabránili. Puk sa však odrazil na hokejku PATRIKA ŠTEVULIAKA, ktorý namieril švihom nechytateľne do ľavého horného rohu. Asistencia: Rudolf Huna.
     
    08:15
    Tutovka hostí. Jakub Langammer zostal zabudnutý pred domácou bránou, vypýtal si prihrávku presne na hokejku, ale zblízka nečakane prestrelil.
     
    07:15
    Ladislav Ščurko v brejku neskóroval a pri návrate do defenzívy fauloval. Dostal dve trestné minúty za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    07:00
    Gólové príležitosti na oboch stranách. Najskôr zblízka nebezpečne dorážal Langhammer po Tabačkovej strele a hneď z protiútoku zakončoval v brejku dvoch proti jednému Ščurko.
     
    05:49
    Prvé vylúčenie dnešného zápasu. Domáci obranca Martin Chovan dostal dve trestné minúty za držanie.
     
    01:42
    Veľká šanca Detvy. Po vhadzovaní sa dostal odrazený puk presne na hokejku voľného Murčeka, no ten namieril iba do hrude Juraja Hollého.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 19. Sitnikov (Ščurko, Chovan), 40. Murček (Macejko, Videlka), 43. Fekiač (Belluš, Sitnikov), 48. Gašpar (Macejko), 49. Murček (Chovan, Videlka), 58. Ščurko (Šimon) – 11. Števuliak (Huna), 34. Sukeľ (Kriška, Koyš), 48. Sukeľ (Koyš, Kriška)


    HK Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Gachulinec, Šimon, Macejko, D. Jendroľ, Vyskoč – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Gašpar, Žilka – Videlka, Murček, Ščurko – Surový, Jakubík, Piačka.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – Nemec, Tabaček, Moravčík, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Bača, Nitriansky – Rud. Huna, Langhammer, Števuliak – B. Rapáč, Paukovček, R. Rapáč – Kriška, M. Sukeľ, Koyš – Laco, Uhrík, J. Sukeľ.

    Rozhodčí: Fridrich, Siegel – M. Korba, Kaspar
    thejrc.org