Kunlun – Barys 0:4 (kon.) | Riga – Jokerit 1:2 (kon.)
konec
Red Star Kunlun
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Barys Nur-Sultan
Neděle 28.01.2018, 12:30 • LeSports Center • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:14 Dmitrij GURKOV - 0:4
     
    54:14
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak nyní už je definitivně rozhodnuto! Kunlun ve snaze vstřelit alespoň čestný gól naprosto rezignoval na bránění a po přečíslení tří na jednoho naservíroval Markelov puk za ležícím obráncem před bránu DMITRIJ GURKOVOVI, jenž z bezprostřední blízkosti překonává Hellberga počtvrté. Asistence: Vladimir Markelov.
    51:07 Roman SAVČENKO - 0:3
     
    51:07
    Astana právě vstřelila branku!
    Hosté sice přesilovku nevyužili, ale i tak se poté dočkali třetího gólu! Po pravé straně vnikl do útočného pásma Markelov, načež puk předal ROMANE SAVČENKOVI, jenž se šikovným přibržděním zbavil soupeře a následně z mezikruží zamířil do horního rohu domácí brány.
    29:43 Dmitrij ŠEVČENKO - 0:2
     
    29:43
    Astana právě vstřelila branku!
    Barys před polovinou utkání přidává druhý gól a zvyšuje tak svůj náskok na 2:0! Hellberg se nyní vyznamenal proti bekhendovému pokusu DMITRIJE ŠEVČENKA z mezikruží a ještě lepší zákrok si připsal při vyjetí hráče Astany zpoza brány. To totiž tygřím skokem zabránil jistému gólu, když touš nepustil do odkryté klece. Následně si myslel, že zalehl kotouč u své pravé tyče, ale Ševčenko jej zahlédl volně ležet vedle domácího brankáře a dotlačil jej za brankovou čáru. Asistence: Nigel Dawes, Roman Starčenko.
    26:28 Nigel DAWES - 0:1
     
    26:28
    Astana právě vstřelila branku!
    Jako by mě teď hostující hráči vyslyšeli, protože se po chvíli dostávají do vedení! Z pravé strany přihrával Kevin Dallman ideálně do jízdy NIGELU DAWESOVI, jenž měl na vrcholu pravého kruhu dostatek času zamířit a střelou o zadní tyč rozvlnil síť za Hellebergem. Asistence: Kevin Dallman.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 27. Dawes (Dallman), 30. Ševčenko (Dawes, R. Starčenko), 52. Savčenko (Markelov, Žajlauov), 55. Gurkov (Markelov)


    Red Star Kunlun: Hellberg (Skrynik) – Järvinen, Graborenko, A. Kulda, Blacker, Schaus, N. Chlystov – Beck, DeFazio, Brulé – Kane (A), Lessio, Yip (A) – Rissanen, Chipchura, Ponikarovskij (C) – Squires, Lockhart, O'Donnell.
    Barys Nur-Sultan: Malgin (Kudrjavcev) – M. Semjonov (A), Dallman (A), Dietz, Makljukov, Lipin, Orechov, Savčenko, Polochov – Kučin, Dawes (C), R. Starčenko – Sagadejev, Michajlis, Jevdokimov – Gurkov, Žajlauov, Markelov – Ševčenko, Belgibajev, Grenc.

    Rozhodčí: Gusev, Kulakov – Šalagin, Šišlo
    thejrc.org