Vsetín – Litoměřice 2:1 (kon.) | Benátky n/J – K. Vary 2:0 (kon.) | Třebíč – Přerov 3:2 (kon.)
Frýdek-M. – Slavia 1:3 (kon.) | Kadaň – Havířov 2:4 (kon.) | Prostějov – Motor ČB 7:2 (kon.)
Ústí n/L – Kladno 6:0 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
7:2 (1:0, 4:1, 2:1)
Banes Motor České Budějovice
Pondělí 29.01.2018, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:15:16)
     
    Je konec! Lídr z Českých Budějovic dnes vůbec nezvládl utkání na ledě Prostějova a domů si odváží debakl 7:2! Ve třetí části domácí celek nikterak nepolevil. Divíšek se Švarcem dokonce přidali další dvě branky. Poslední slovo si však vzal hostující Lukáš Květoň, který snížil na konečnách 7:2. Domácí fanoušci už pět minut před sirénou tleskali ve stoje. V Prostějově se bude slavit ještě dlouho!
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Radek Prokeš – 2 min., sekání).
     
    59:26
    Hostující brankář musel vytáhnout ještě jeden zákrok. Tentokrát si bez větších problémů poradil s nahozením od modré čáry.
     
    58:17
    Jakub Neužil si všiml dojíždějícího Václava Nedorosta a před aktivním hokejistou Českých Budějovic puk raději schoval do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:15
    Michal Bárta dostal přihrávku na modrou čáru a pohotově nahodil puk do útočného pásma. Nikdo v modrém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    56:40
    Jan Rudovský střilel z levé strany útočného pásma, jenže při zakončení zlomil hokejku a jeho dělovka prolétla daleko od branky.
     
    56:10
    Daniel Kolář si sjel na nahození za vlastní branku a bekhendem vyhodil puk do středního pásma. Prostějov si už nechce komplikovat pozici.
     
    55:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    České Budějovice nakonec dokázaly využít přesilovou hru a snižují na 7:2! Přesnou přesilovkovou střelou se prezentoval LUKÁŠ KVĚTOŇ! Asistence: Peter Galamboš.
     
    55:00
    Hostující brankář tentokrát vyjel za svou branku, aby hráčům Motoru pomohl se založením další přesilovkové kombinace.
     
    54:26
    I napodruhé se hokejistům Prostějova podařilo vyhodit puk přes všechny čáry. Utkání se pouze dohrává. O vítězi je jasno.
     
    54:10
    Motoru se úvod přesilovky vůbec nepovedl. Jestřábi totiž uspěli na vhazování a po krátké kombinaci vyhodili puk do bezpečí.
     
    53:44
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ondřej Mikliš – 2 min., držení).
     
    53:00
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Další branka! Tak tohle už je debakl! V přesilové hře nahodil puk od modré čáry MILAN ŠVARC a jeho pokus se zastavil až v síti! Asistence: David Dvořáček.
     
    52:23
    Znovu se hráčům Motoru podařilo vyhodit puk až za branku Jakuba Neužila. Hokejisté Prostějova musí začít od své klece.
     
    52:00
    Domácím se během této přesilovky moc nedaří. Václav Nedorost se dostal k odraženému kotouči a poslal jej do bezpečí.
     
    51:05
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Richard Nejezchleb – 2 min., hákování).
     
    51:03
    Matouš Venkrbec spěchal za nahozením na modrou čáru. Domácí útočník na puk nedosáhl a kotouč prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    50:22
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jestřábi přidávají šestou branku! Za vyhozeným kotoučem dojel TOMÁŠ DIVÍŠEK, který se krásnou kličkou natlačil před branku a střelou pod břevno nedal gólmanovi šanci! Asistence: Tomáš Nouza.
     
    49:26
    Michal Bárta se z levého křídla natlačil před branku Prostějova. Jakub Neužil si pokryl mezírku u pravé tyče a propagační střelu vyrazil.
     
    49:03
    V Prostějově se diváci nesmírně baví! Domácí celek totiž vede nad lídrem WSM ligy velmi výrazný způsobem.
     
    48:36
    Jan Rudovský neustál souboj v rohu útočného pásma. Domácí fanoušci se sice dožadovali přerušení hry a vyloučení. Rozhodčí nechal hru plynout.
     
    48:15
    Motoru se nedaří ani ve třetí třetině! České Budějovice mají obrovské problémy s přechodem do útočného pásma.
     
    47:36
    Jan Rudovský spěchal za přihrávkou mezi kruhy. Domácí hokejista se dostal před Filmana, jenže skákavý kotouč neusměrnil mezi tři tyče.
     
    47:00
    Lukáš Květoň projel s pukem na modrou čáru, odkud jej nahodil na branku Prostějova. Jakub Neužil si pohlídal mezírku u tyče a puk vyrazil.
     
    46:13
    Petr Vampola se krásnou kličkou uvolnil do střelecké pozice. Jeho střelu zápěstím Jakub Neužil dobře viděl a puk vyrazil do rohu obranného pásma.
     
    45:35
    Další akci Motoru zastavuje sražená střela do ochranné sítě. Domácí hokejista Václav Meidl se skvěle vrhl po puku a od jeho hole puk opustil hrací plochu.
     
    45:13
    Ondřej Kachyňa se z mezikruží opřel do odraženého kotouče. Jeho pokus mířil pod břevno, ale Jakub Neužil se roztáhl a parádním zákrokem zachránil Prostějov!
     
    44:26
    Jakub Neužil si povyjel proti dělovce od modré čáry a pravým betonem vykopl puk do rohu obranného pásma. Motor přesto drží útočné pásmo.
     
    44:10
    Vít Jonák vystihl prudkou přihrávku před branku Motoru. Hostující obránce měl čas, rozhlédl se a dokázal konstruktivně rozehrát.
     
    43:28
    Tomáš Divíšek zpoza branky Motoru přihrál mezi kruhy, kde byli jen připravení zadáci Českých Budějovic. Hosté mohou uklidnit hru.
     
    43:08
    Lukáš Květoň projel s pukem do útočného pásma, ale akce Motoru nemohla pokračovat. Václav Nedorost byl totiž netrpělivý. Ofsajd.
     
    42:26
    Radek Prokeš střílel od modré čáry, jenže okamžitě proti němu vystartoval obránce, který střelu zápěstím zablokoval.
     
    42:10
    Richard Nejezchleb se s pukem otočil v mezikruží a bekhendem hledal mezírku u levé tyče. Brankář Jakub Neužil však dával pozor a střelu vykopl.
     
    41:29
    Hosté v plném počtu.
     
    41:10
    Tomáš Divíšek si sjel na prudkou přihrávku do útočného pásma, ale puk si zpracoval do ostrého úhlu, odkud gólmanovi daroval snadný zákrok.
     
    40:35
    Tomáš Nouza diriguje rozehrávku domácího celku na modré čáře. Prostějov nyní sevřel Motor před jeho brankou a nepůjčuje soupeři kotouč.
     
    40:10
    Domácí hokejisté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Marek Drtina nahodil puk do útočného pásma, kde jej domácí udrželi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 25 – 18
     
    Druhá třetina je u konce! Po čtyřiceti minutách mohou být mnohem spokojenější hokejisté Prostějova! Jestřábi totiž ve druhé části odskočili do vedení 3:0. Poté sice Fillman snížil na 3:1, jenže domácím se začalo dařit v přesilovkách. Jednu z nich nejprve využil Tomáš Nouza. Právě tento hráč se pět vteřin před sirénou ocitl v roli asistenta a vytvořil gólovou přihrávku Rudovskému.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Tak ještě jedna branka před závěrečnou přestávkou! Po přihrávce Tomáše Nouzy využil další přesilovou hru Prostějova JAN RUDOVSKÝ! Asistence: Tomáš Nouza.
     
    39:24
    Matouš Venkrbec si nabruslil na pěknou přihrávku do středního pásma, jenže kolem obránce si puk nedokázal prohodit před branku Motoru.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:05
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Nedorost – 2 min., podražení).
     
    37:36
    Václav Meidl si sjel na přihrávku do útočného pásma, natlačil se před obránce, jenže na poslední chvíli mu puk utekl od hokejky.
     
    37:06
    Václav Nedorost bojoval o puk v rohu útočného pásma, nicméně důrazný Daniel Kolář jej poslal na mantinel a získal puk pro Prostějov.
     
    36:24
    Jan Ščotka nahodil puk na branku Motoru. Pozorný Kváča tentokrát vyjel proti kotouči a hokejkou jej poslal k mantinelu.
     
    35:06
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    A další branka domácího celku! Prostějov nepouští soupeře do závěsu a naopak sám odskakuje na rozdíl tří branek! TOMÁŠ NOUZA přeci jen využil přesilovou hru! Asistence: Marek Drtina.
     
    35:02
    Znovu se hokejistům Českých Budějovic podařilo vyhodit puk ven z obranného pásma. Prostějovu se v této přesilovce vůbec nedaří.
     
    34:27
    Prostějovu se v přesilové hře zrovna nedaří. Prudké nahození dojel jen obránce Motoru, který puk bez váhání poslal přes všechny čáry.
     
    33:37
    Václav Nedorost dostal přihrávku do volného prostoru v útočném pásmu. Hostující útočník ihned střílel, jenže rozvlnil pouze boční síť.
     
    33:25
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Michal Bárta – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se konečně dočkali! Motor bleskově snižuje na rozdíl dvou branek! Jako první našel recept na Neužila MITCHELL FILLMAN! Asistence: Peter Galamboš, Martin Novák.
     
    31:35
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    A pozor! Nadvláda domácího celku pokračuje! Prostějov totiž přidává třetí branku a s Motorem už to nevypadá vůbec dobře! Další akci Jestřábů přesně zakončil DUŠAN ŽOVINEC! Asistence: Matouš Venkrbec.
     
    31:19
    Lukáš Květoň objel branku domácího celku a snažil se zakončit mezi nohy brankáře Neužila. Domácí gólman si tento prostor pohlídal hokejkou.
     
    30:46
    Dušan Žovinec rozjel akci domácího celku z obranného pásma. Matouš Venkrbec ale nedosáhl na jeho pobídku a puk mu ujel k zadákům Motoru.
     
    30:10
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Daniel Kolář – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Heřman – 2 min., hrubost).
     
    29:06
    Jan Starý si sjel na prudkou přihrávku na útočnou modrou, jenže jeden z domácích hráčů byl rychlejší a projel do ofsajdu. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    28:41
    Jakub Neužil vyjel ven z branky, aby svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Neužil se musel potýkat s dotírajícím Nedorostem, před kterým stihl rozehrát.
     
    27:23
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Marek Drtina – 2 min., hákování).
     
    27:00
    Zasahovat musel rovněž Jakub Neužil. Václav Nedorost si mohl zlepšit své statistiky, nicméně domácí brankář se rozchytal ke skvělému výkonu.
     
    26:22
    Ondřej Fiala táhl akci Prostějova po levém křídle. Domácí hokejista prověřil Kváčovu pozornost střelou z ostrého úhlu, ale hostující brankář byl pozorný.
     
    25:36
    Martin Novák nahodil puk do útočného pásma, nicméně nikdo z hráčů Motoru se k odraženému puku nedostal před obráncem Kolářem.
     
    25:12
    Hostující trenér nyní začal rychleji střídat své svěřence. Motor zatím nehraje s Prostějovem rovnocenou partii.
     
    24:13
    Marek Švec zavezl puk za branku hostujícího celku a snažil se Kváču překvapit zakončení k tyči. Hostující brankář se ale stačil přesunout.
     
    23:47
    Po delší době se v útoku usadil také Motor. Václav Nedorost dostal přihrávku mezi kruhy, jenže takřka s kolenem na ledě netrefil branku.
     
    22:27
    Matouš Venkrbec projel s pukem do útočného pásma a vystřelil příklepem. Jeho pokus vyrazil brankář Kváča ramenem,
     
    22:12
    Zimní stadion v Prostějově se skvěle baví! Domácí příznivci si užívají vedení svého oblíbeného celku a ženou Jestřáby do útoku.
     
    21:15
    Poprvé po přestávce musel zasahovat domácí brankář. Neužilova lapačka zastavila zakončení od modré čáry.
     
    21:03
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov v úvodu druhé třetiny přidává další branku a odskakuje do vedení 2:0! Po Drtinově přihrávce se prosadil JAN STARÝ! Asistence: Marek Drtina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování prostřední části hry. Motor se vydal do útoku, ale nikdo z hostů domácí branku neohrozil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 12 – 14
     
    První třetina končí! Po úvodní části hry mohou být spokojenější domácí Jestřábi. Prostějov totiž sehrál s vedoucím celkem WSM ligy vyrovnanou partii a v závěru třetiny dokonce udeřil! Jedinou branku úvodní dvacetiminutovky totiž vsítil Matouš Venkrbec!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuty první třetiny!
     
    18:40
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov se přeci jen ještě během první třetiny dostává do vedení! Motor sice přestál přesilovou hru, jenže Jestřábi se znovu dostali před Kváču a MATOUŠ VENKRBEC poslal puk do sítě! Asistence: David Dvořáček.
     
    18:09
    Hosté v plném počtu.
     
    17:45
    Hosté se nyní zmocnili kotouče a Roman Vráblík jej vyvezl do středního pásma. Motor úvodní oslabení zvládá bez větších problémů.
     
    17:06
    Také Prostějov se nyní nastěhoval před Kváčovu branku. Venkrbec poslal přihrávku na modrou čáru, jenže Daniel Kolář bez přípravy minul branku.
     
    16:09
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Filip Novák – 2 min., hákování).
     
    15:46
    Radek Prokeš si nabruslil mezi kruhy, kam dostal prudkou přihrávku od mantinelu. Domácí hráč mířil pod břevno, jenže připravený Kváča stačil zasáhnout.
     
    15:10
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Hraje se převážně ve středním pásmu a bojuje se o územní převahu.
     
    14:39
    Na druhé straně hrozil po zadovce Ondřej Fiala, nicméně střela mu zrovna nesedla a gólman Kváča kotouč pouze kontroloval pohledem.
     
    14:07
    Richard Nejezchleb nahodil puk ze středního pásma. Neužil s jeho střelou neměl problém a pohotově puk vyklepal na obránce.
     
    13:30
    Motor se znovu usadil před brankou Prostějova, jenže přihrávku mezi kruhy parádní rybičkou vypíchl obránce Daniel Kolář.
     
    12:41
    Dušan Žovinec poslal přihrávku na útočnou modrou čáru, kde si puk vzal Rudovský, jenže jeho pokus zápěstím srazil obránce k mantinelu.
     
    12:06
    V hale panuje parádní atmosféra. Zvučný soupeř přilákal na hokej takřka vyprodaný stadion. Domácí Prostějov zatím statečně bojuje.
     
    11:09
    Domácí v plném počtu.
     
    10:36
    Až nyní musel Neužil znovu zasahovat. Domácí brankář vytasil lapačku proti dělovce od modré čáry. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    10:14
    Domácí zadáci se v rohu kluziště dostali k odraženému kotouči a bez váhání jej poslali ven z obraného pásma. Motor musí začít znovu.
     
    09:34
    České Budějovice se na chvíli usadily v útočném pásmu, jenže obrana domácího celku se zatím skvěle pohybuje a nepouští Motor do šancí.
     
    09:09
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Marek Drtina – 2 min., faul kolenem).
     
    09:06
    Pavel Pýcha poslal Nedorostovi prudkou přihrávku do jízdy, přehodil si puk na forhend, jenže zápěstím poslal puk mimo tři tyče.
     
    08:03
    Kváča musel po dlouhé době zasahovat. Hostující brankář si dal pozor na dělovku od modré čáry a schoval puk do lapačky.
     
    07:16
    Hosté se zatím trápí na vhazování. Hráči Českých Budějovic dosud neuspěli na ani jednom buly. I proto se Motor zatím trápí.
     
    06:46
    Po šermované ve středním pásmu se kotouč odrazil na střídačku domácího celku. Rozhodčí proto přerušil hru a nařídil vhazování ve středovém kruhu.
     
    06:13
    Mitchell Fillman se od modré čáry opřel do povedené přihrávky, jenže při zakončení zlomil hokejku a jeho pokus Neužila vůbec neohrozil.
     
    05:07
    Dušan Žovinec vyvezl puk do středního pásma, kde pěknou kličkou obešel obránce, jenže jeho slabé nahození Kváča bez problémů zneškodnil.
     
    04:26
    Václav Nedorost dojel prudké nahození do útočného pásma, ale ihned se k němu sjeli dva zadáci Jestřábů, kteří mu nedovolili přihrát mezi kruhy.
     
    03:27
    Až nyní se po dlouhé době do útoku podíval také Prostějov. Starý si sjel na zadovku, jenže jeho střelu zápěstím přizvedl obránce nad branku.
     
    03:13
    Filip Novák poslal prudké nahození po mantinelu do útočného pásma. Nikdo z hostujících hráčů jeho pobídku nedostihl před obráncem.
     
    02:26
    Marek Drtina zastavil nahození do obranného pásma Jestřábů. Domácí obránce sklidil za obětavý zákrok potlesk tribun.
     
    01:45
    Až nyní musel rozhodčí přerušit hru. Domácí brankář totiž před dotírajícím soupeřem raději přikryl puk lapačkou.
     
    01:12
    Zatím se hraje ve velkém tempu. Nedorost projel s pukem do útočného pásma, jenže z ostrého úhlu Neužila nedokázal ohrozit.
     
    00:10
    Utkání právě odstartovalo. Domácí hokejisté uspěli na úvodním vhazování, ale obrana Motoru byla na úvod pozorná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Ščotka, Havlík, Žovinec, Mikliš – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, Venkrbec (C), Rudovský – Nestrašil, Prokeš, Švarc – Fiala, V. Meidl, Švec.

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Čáp, Kučný, F. Novák (A), Pýcha, Vráblík, Fillman, Kachyňa – L. Květoň, Pajič, Nedorost (A) – Nejezchleb, Vampola, J. Mikyska – Heřman, Vlček, Jonák – M. Bárta, Galamboš, Martin Novák (C).

    Rozhodčí: Dědek, Koziol – Bryška, Novák.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně

    České Budějovice – Prostějov1:4
    Prostějov – České Budějovice2:3 v prodloužení
    České Budějovice- Prostějov 5:3
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Domácí Prostějov také zažívá povedenou sezónu. Jestřábům totiž patří šestá pozice. Prostějov stále bojuje o nejlepší možnou pozici pro play-off. Ve svém kádru má navíc nesmírně produktivní hráče. Vždyť Divíšek a Nouza kralují kanadskému bodování celé WSM ligy. Doma navíc Prostějov patří mezi ty lepší celky v soutěži. V posledním kole ale prohrál 3:0 v Havířově.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Do Prostějova dnes přijíždí lídr WSM ligy! Motor totiž ve čtyřiceti třech duelech posbíral devadesát dva bodů a na druhé Karlovy Vary už má čtyřbodový náskok. Motor se navíc pyšní nejlepší obranou v celé WSM lize. Dosud inkasoval pouze sedmdesát branek. Nejproduktivnějším hráčem Českých Budějovic je Nedorost, který nasbíral třicet devět kanadských bodů. V sobotu doma Motor rozstřílel Benátky vysoko 8:1.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z WSM ligy. Společně se podíváme na duel mezi Jestřáby Prostějov a Motorem České Budějovice. Zápas startuje v 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 19. Venkrbec (Dvořáček), 22. Starý (M. Drtina), 32. Žovinec (Venkrbec), 36. Nouza (M. Drtina), 40. Rudovský (Nouza), 51. Divíšek (Nouza), 53. Švarc (Dvořáček) – 33. Fillman (Galamboš, Martin Novák), 56. L. Květoň (Galamboš)


    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Ščotka, Havlík, Žovinec, Mikliš – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, Venkrbec (C), Rudovský – Nestrašil, Prokeš, Švarc – Fiala, V. Meidl, Švec.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Čáp, Kučný, F. Novák (A), Pýcha, Vráblík, Fillman, Kachyňa – L. Květoň, Pajič, Nedorost (A) – Nejezchleb, Vampola, J. Mikyska – Heřman, Vlček, Jonák – M. Bárta, Galamboš, Martin Novák (C).

    Rozhodčí: Dědek, Koziol – Bryška, Novák
    thejrc.org