Jihlava – Pardubice 3:2 (po pr.) | Litvínov – Zlín 3:4 (po pr.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
Vítkovice – Chomutov 7:3 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 3:0 (kon.) | Liberec – Třinec 0:4 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
konec
Mountfield HK
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Olomouc
Úterý 30.01.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:38
    Bedřich Köhler byl úplně sám před Falterem, ale jeho bekhendový blafák si olomoucký brankář pohlídal!
     
    58:01
    David Škůrek je necelé dvě minuty před koncem vyloučen za hrubost.
    54:54 Jan BERGER - 3:0
     
    54:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    A třetí rychlý protiútok v krátkém časovém sledu končí třetí brankou Hradce Králové. Tomáš Zigo vysunul JANA BERGERA a ten nekompromisní bombou do bližšího horního růžku nedal Falterovi šanci zasáhnout. Asistence: Tomáš Zigo, Blaž Gregorc.
     
    53:09
    Velké zmatky v rozehrávce udělal Gregorc, ale spoluhráči mu vypomohli a i za cenu vysoké hole hru přerušili.
     
    47:26
    Dnešní utkání sleduje 3883 diváků.
     
    45:27
    A olomoucký útočník bohužel musel opustit ledovou plochu v doprovodu doktorů. Momentálně se čeká na úpravu ledu.
     
    45:27
    Hradec už je nějakou dobu kompletní. Tentokrát na ledové ploše zůstal Aleš Jergl, který pravděpodobně dostal bruslí do obličeje od Lukáše Vopelky. Na ledě je bohužel dost krve.
     
    42:23
    Dnes už potřetí se stává, že během přesilovky jeden z týmů fauluje a vyrovná síly. Tentokrát je to Andris Džerinš, který držel soupeře. 22 vteřin se bude hrát ve čtyřech, pak následuje přesilovka Kohoutů.
     
    40:45
    František Skladaný je hned zkraje třetí části vyloučen za podražení.
    39:35 Jiří ŠIMÁNEK - 2:0
     
    39:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Šimi, Šimi sem, Šimi, Šimi tam zní celou ČPP Arénou, protože sympatický forvard Mountfieldu HK dává druhou branku zápasu. Roman Kukumberg totiž nahodil kotouč šikovně do betonu Faltera a ten tak musel pouze vyrazit puk přímo před JIŘÍHO ŠIMÁNKA, který pohodlně zavěsil do prázdné brány. Asistence: Roman Kukumberg, Martin Látal.
     
    39:19
    Rudolf Červený velmi tvrdě trefil Jiřího Ondruška a díky tomu se dostal do skvělé šance Roman Kukumberg, který ale místo střely zkoušel zadovkou někoho najít, s čímž nikdo nepočítal.
     
    38:12
    Mislav Rosandič se nacpal do brankoviště a Faltera hodně rozhodil. Kotouč nakonec proklouzal těsně vedle pravé tyče jeho brány. Olomoucký gólman se následně těžce zvedal z ledu, ale vypadá to, že je v pořádku.
     
    37:40
    Jaroslav Bednář se rozhodl vzít na sebe akci dvou proti jednomu a povedenou střelou nadělal velké starosti Martinu Falterovi!
     
    30:11
    Jenže Jaroslav Bednář vzápětí oslabuje svůj tým, protože podrazil soupeře, který unikal z pásma.
     
    29:43
    Marek Laš je druhým potrestaným hráčem Olomouce. V útočném pásmu se provinil nedovoleným bráněním. Hradec první přesilovku využil, tak uvidíme, jak si povede v této.
     
    29:10
    První vážnější šance druhé třetiny. Rychlík s názvem Martin Látal nabral svoje klasické pracovní tempo, frnkl všem přihlížejícím, ale z úhlu Faltera neprostřelil. I když se olomoucký brankář musel ohlížet, kde vůbec má puk.
     
    16:33
    Dobrá šance Kohoutů a v ní Aleš Jergl! Jeho švihovka z mezikruží ale končí těsně vedle pravé tyče. S tím by měl Pavelka asi velké starosti.
     
    13:10
    Miroslav Holec prověřil z pravého kruhu Jaroslava Pavelku, který puk vyrazil tak šikovně, že do brejku se okamžitě vydal Lukáš Vopelka. Jeho pumelice ale pro změnu netrefila zařízení.
     
    11:16
    Jaroslav Bednář právě podruhé v zápase odmítl šanci na svůj 300. gól v extralize. Tentokrát se kvůli chybě obrany řítil sám na Faltera, ale jeho zakončení mezi betony nevyšlo.
     
    07:03
    Rudolf Červený skvěle našel Dominika Graňáka, kterého skvěle vychytal olomoucký brankář. Pak následovala obrovská mela a velmi blízko k tomu, aby dopravil puk do prázdné brány byl Rudolf Červený, který ale pravděpodobně trefil jednoho z ležících obránců.
    04:41 Roman KUKUMBERG - 1:0
     
    04:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    První gól je na světě! Hradec využívá přesilovou hru. Lukáš Cingel měl velkou rychlost, kterou využil a naprosto luxusním křižným pasem oslovil ROMANA KUKUMBERGA, jenž z první neměl problém dostat puk do sítě. Asistence: Lukáš Cingel, Dominik Graňák.
     
    03:27
    Jaroslav Bednář se úplně osamocen dostal k puku a bekhendovou kličkou si ještě udělal prostor, ale puk za Faltera nedostal!
     
    03:03
    Síly na ledě se ale na 16 vteřin vyrovnají. Jan Eberle se totiž v útočném pásmu provinil podražením.
     
    02:31
    Dva skvělé zákroky Jaroslava Pavelky v řadě!
     
    02:10
    První šance zápasu. Puk před bránu dostal Jakub Herman, ale jeho střela byla sražena.
     
    01:20
    Hradec třetí zápas v řadě vyloučen za příliš mnoho hráčů na ledě. Tentokrát chybu udělal některý z obránců. Trest odpyká Martin Látal.
    Marken.cz

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 5. Kukumberg (Cingel, Graňák), 40. Šimánek (Kukumberg, Látal), 55. Berger (Zigo, Gregorc)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Dvořák) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Rosandić, Pláněk – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Červený (A) – Látal, Kukumberg, Šimánek – Zigo, Berger, Vopelka – R. Pavlík.
    HC Olomouc: Falter (Matoušek) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Skladaný, Strapáč, Burian – Jergl, Herman, Holec – Podlaha, Mráz, Ostřížek.

    Rozhodčí: Bejček, Hodek – Jindra (41. Lučan), Zíka

    Diváci: 3883
    thejrc.org