Liberecký kraj – Jihomoravský kraj 1:4 (kon.) | Plzeňský kraj – Karlovarský kraj 5:3 (kon.) | Královéhradecký kraj – Jihočeský kraj 2:1 (kon.)
Středočeský kraj – Kraj Vysočina 1:2 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Pardubický kraj 6:0 (kon.) | Zlínský kraj – Praha 1:3 (kon.)
Jihomoravský kraj – Olomoucký kraj 2:6 (kon.) | Karlovarský kraj – Ústecký kraj 3:4 (kon.) | Jihočeský kraj – Liberecký kraj 5:1 (kon.)
Kraj Vysočina – Plzeňský kraj 4:2 (kon.) | Královéhradecký kraj – Moravskoslezský kraj 0:3 (kon.) | Středočeský kraj – Zlínský kraj 4:0 (kon.)
Olomoucký kraj – Pardubický kraj 8:3 (kon.) | Ústecký kraj – Praha 0:0 (kon.)
konec
Plzeňský kraj
5:3 (1:2, 2:1, 2:0)
Karlovarský kraj
Středa 31.01.2018, 08:00 • Zimní stadion Choceň • Olympiáda dětí a mládeže • Skupina B
Partner:
     
    Je hotovo, Plzeňský kraj slaví čtvrté vítězství na Zimním stadionu v Chocni a jako první tým si zaručuje účast v zítřejším semifinále! Karlovarský kraj bude o účast v závěrečném dni bojovat v posledním zápase proti Ústeckému kraji. (09:30:29)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Plzeňský kraj – David Jiříček
    Karlovarský kraj – Jan Botoš
     
    Konec zápasu.
     
    44:01
    Tak to je definitivní konec nadějí Karlovarského kraje, ve středním pásmu se totiž podražením provinil Jakub Vogel (KVK).
     
    43:16
    Vedoucí tým oslabení zvládl a do závěrečných okamžiků utkání tak stále vstupuje s dvoubrankovým náskokem.
     
    42:48
    Plzeňskému kraji se podařilo vyhodit, soupeř se následně dostává do útočné třetiny velmi stěží.
     
    42:16
    Tak přece jen je tu ještě šance pro Karlovarský kraj, který bude hrát přesilovou hru. Podražením se provinil Marcel Marcel (PLK).
     
    42:04
    Čas do konce zápasu se výrazně krátí, zatím to na nějaký zběsilý tlak Karlovarského kraje ani za mák nevypadá.
     
    41:08
    Kaiser měl na hokejce šestý plzeňský gól, jeho bekhendový pokus mu ale brankáře Kubát vleže sebral skvělým zákrokem!
     
    39:30
    Plzeňský kraj dokázal minutu v oslabení zvládnout a hraje v pěti.
     
    39:08
    Samuel Šmajda chtěl dokonat hattrick a vrátit tím hostující tým do hry, jeho střela od modré čáry ale zaplula přímo do náruče Prchlíka.
     
    38:30
    Šance pro Karlovarský kraj přichází po faulu kolenem v podání Aleše Matouška (PLK).
     
    37:02
    V brance Karlovarského kraje dochází k výměně, Matyáše Bajgara po pátém gólu vyměnil Matěj Kubát.
     
    37:02
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Tak to je zřejmě definitivní tečka za velkolepým plzeňským obratem! Plzeňský kraj se každou minutou přibližuje jisté účasti v semifinále, pátou trefu přidává pohotovou ranou z mezikruží JIŘÍ BERÁNEK – 5:3! Asistence: Matěj Korčák.
     
    36:54
    Vzápětí projel až do střeleckého prostor Daniel Kaiser, který následně poslal svůj pokus do hrudi Bajgara. Vhazovat se bude po pravé ruce karlovarského brankáře.
     
    36:05
    Pěknou samostatnou akcí se prezentoval Dominik Soukup, který vyvezl kotouč z vlastního obranného pásma až před branku. Z ostrého úhlu ale nasměroval kotouč pouze do boční sítě Bajrarovy klece.
     
    35:14
    Hosté v plném počtu.
     
    34:51
    Přesilová hra nabídla zajímavý závar před Bajgarem, který ale pátý kotouč za svá záda nepustil.
     
    34:14
    Další komplikace pro Karlovarský kraj, Jakub Vogel (KVK) je poslán za katr za držení protihráče.
     
    32:55
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Tak to bylo mnohem rychlejší, než jsem čekal! Lídr skupiny B otáčí skóre střetnutí definitivně ve svůj prospěch a to poté, co se přesným zakončením z hranice brankoviště prosadil PETR HAUSER – 4:3! Asistence: Daniel Kaiser.
     
    32:30
    Karlovarský kraj je stále pod silným tlakem a zmůže se pouze na vyhození přes všechny čáry. Uvidíme, jak dlouho mu tato taktika vydrží.
     
    31:06
    Aktivní Dominik Soukup přivítal brankáře Bajgara ve třetí části ostrou ranou od modré, lapačka zapracovala na výbornou.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla nejprve třetí radost Karlovarského kraje, následně ale tým psaný jako hostující totálně odpadl a lídr tabulky dokázal srovnat. Máme postaráno o velmi zajímavou závěrečnou periodu, která odstartuje již v 9:04.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:32
    Zdá se, že silnou převahu soupeře již Karlovarští přežijí. Nyní se jim dokonce povedlo ohrozit po dlouhé době Prchlíka, nahození Zolnaje od modré čáry ale zapadlo přímo do náruče plzeňského brankáře.
     
    28:41
    Marcel Marcel se opřel příklepem do kotouč z mezikruží a jen o chlup přestřelil břevno branky Karlovarského kraje!
     
    27:40
    Střela Korčáka se mezi tři tyče nevešla, lídr tabulky ale zůstává nastěhován před Bajgarem. Závěr druhé části přináší pro změnu soustavný tlak Plzeňského kraje.
     
    26:45
    Rázem se situace mění, Karlovarští prohospodařili dvoubrankové vedení a navíc jsou nadále pod silnou převahou soupeře. Jak úvodní zápas třetího hracího dne dopadne?
     
    26:05
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Chvíli před koncem druhé třetiny začínáme od nuly! Tlak Plzeňského kraje vyústil ve třetí trefu, puk si na pravém kruhu vzal do své moci JAKUB ŠILER, který rychlou střelou pod břevno srovnal stav důležitého střetnutí – 3:3! Asistence: David Jiříček.
     
    24:38
    Ostré nahození Soukupa dorážel těsně před brankářem Bajgarem Hauser, i přes značné šance se ale Plzeňskému kraji druhou početní výhodu zužitkovat nepodařilo.
     
    23:41
    Vzestup Plzeňského kraje je umocněn další přesilovou hrou. Menší trest za podražení totiž dostal karlovarský Josef Blecha (KVK).
     
    22:57
    Poslední přesilová hra Karlovarskému kraji hrubě nevyšla, díky ní však máme o zápletku postaráno.
     
    22:07
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Místo čtvrtého gólu Karlovarského kraje přichází kontaktní trefa v oslabení! Jiříček vyslal do přečíslení ve dvou proti jednomu své spoluhráče, vše na sebe vzal kapitán DOMINIK SOUKUP, který ranou pod víko snížil na rozdíl jediného gólu – 2:3! Asistence: David Jiříček.
     
    21:57
    Předchozí tvrzení již neplatí, Jiří Beránek (PLK) je poslán na trestnou lavici za hákování. Plzeňští se budou znovu bránit.
     
    21:40
    Přesilová hra nabídla řadu šancí, ale branku nikoliv. Plzeňský kraj hraje v plném počtu.
     
    20:40
    Krátce před polovinou utkání dostanou Karlovarští šanci navýšit své vedení. Nesportovním chováním se provinil plzeňský David Špaček (PLK).
     
    20:28
    Lídr tabulky si koleduje o další potíže, z levé strany najížděl do dobré pozice Josef Blecha, ranou zápěstím následně nastřelil Prchlíka do masky.
     
    19:04
    Na druhé straně lapil Prchlík zakončení Sapouška do lapačky.
     
    18:08
    Karlovarský kraj přesilovou hru nezužitkoval, vzápětí však mohl inkasovat. Gólman Bajgar vyšvihl kvalitní zákrok proti Jiřímu Beránkovi, jehož střela vypadala velmi nebezpečně!
     
    16:54
    Plzeňští vyhazují kotouč až za brankáře Bajgara a posílají na led čerstvou čtveřici.
     
    16:18
    Situace Plzeňského kraje se nezlepšuje, právě naopak. Za faul kolenem je na trestnou lavici odeslán Aleš Matoušek (PLK).
     
    15:48
    Karlovarský kraj právě vstřelil branku!
    Silná převaha je po zásluze odměněna! Hráči Plzeňského kraje úvod druhé třetiny vůbec nezvládli, za brankářem Prchlíkem nejprve zazvonila tyčka, o několik sekund později již přispěchal s velmi rychlou dorážkou z bezprostřední blízkosti SAMUEL ŠMAJDA – 1:3! Asistence: Petr Zolnaj.
     
    15:14
    Hrubá chyba v obraně Plzeňského kraje přinesla velkou šanci pro Jana Botoše, který byl úplně sám před brankářem. Nakonec byl ale sám překvapen a s vynikající pozicí nedokázal dobře naložit.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dějství je za námi a přineslo nám na úvod hracího dne hned tři gólové momenty. Karlovarský kraj je zatím aktivnějším týmem a jeho vedení je zcela zasloužené. Druhá patnáctiminutovka odstartuje asi v 8:36.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:51
    Závěr první třetiny přeruší ještě jedno zakázané uvolnění Karlovarského kraje, vhazovat se bude po pravici Bajgara.
     
    14:08
    Špačkova střela od modré čáry se k brance nedostala přes pozorně blokující hráče soupeře.
     
    13:13
    Tým Plzeňského kraje zatím nepoznáváme, jeho hráči se zřejmě špatně vyspali. Karlovarští jsou nadále nastěhováni v útočné třetině a snaží se o navýšení svého vedení.
     
    12:06
    Samuel Šmajda se mohl také zapsat do střelecké listiny, jeho střela z mezikruží byla tečovaná a brankář Prchlík jí musel na poslední chvíli vykopnout betonem do rohu.
     
    11:07
    Převaha Karlovarského kraje neupadá, tým psaný jako hostující je nadále nastěhován před brankářem Prchlíkem.
     
    10:17
    Karlovarský kraj právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé, Karlovarští si berou ztracené vedení zpět na svoji stranu! Signalizované vyloučení se nakonec ukládat nebude, protože se z předbrankového prostoru prosadil SAMUEL ŠMAJDA – 1:2! Asistence: Dominik Rymon a Robin Sapoušek.
     
    10:02
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a přesilová hra je využita! Plzeňský kraj se dokázal usadit v útočné třetině, Šiler připravil zakončení pro JAKUBA ALTRICHTERA, který hbitě prostřelil gólmana Bajgara – 1:1! Asistence:
     
    09:09
    Vedoucímu týmu tabulky skupiny B je přichystána šance na srovnání nepříznivého stavu. Za katr je totiž poslán Jakub Vogel (KVK) za sekání.
     
    08:42
    Při přechodu do útočného pásma Karlovarští chybovali, píská se tak postavení mimo hru.
     
    07:53
    Zmatky Karlovarského kraje v rozehrávce Plzeňští nepotrestali, na druhé straně lapil Prchlík do lapačky zakončení Dominika Rymona.
     
    07:01
    Po dalším icingu se hra vrací před brankáře Bajgara.
     
    06:25
    Brankář Bajgar nyní výrazně zariskoval při rozehrávce, štěstí však přeje odvážným, a tak jeho počínání si nepřineslo Karlovarskému kraji výraznější problémy.
     
    05:45
    Tým, který se již ve třetí minutě ujal vedení, stále působí mírně aktivnějším dojmem, lídr průběžné tabulky je zatím vývojem zápasu výrazně zaskočen.
     
    04:24
    Při minutové přesilové hře si Karlovarský kraj žádnou zajímavou příležitost nevypracoval, Plzeňští jsou v plném počtu.
     
    03:24
    Vstřelená branka vlila Karlovarskému kraji krev do žil, navíc se chystá úvodní přesilová hra. Na trestnou lavici je vykázán Petr Hauser (PLK) za držení protihráče.
     
    02:39
    Karlovarský kraj právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic zde máme úvodní branku v síti Plzeňského kraje! Prudké nahození zpoza modré čáry z čepele DAVIDA PROŠKA zapadlo přímo do šibenice branky gólmana Prchlíka, který zřejmě nemá u prvního inkasovaného gólu zcela čisté svědomí – 0:1! Bez asistence.
     
    01:46
    Následně přichází po nepřesné rozehrávce zakázané uvolnění Karlovarského kraje.
     
    01:22
    Úvodní minuta hry patřila Karlovarskému kraji, který dokázal vytvořit závar před plzeňskou brankou. Nástřel z ostrého úhlu ale pouze proklouzal brankovištěm.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Plzeňský kraj: Prchlík (Bočan) – Šiler, Matoušek, Steinbrücker (A), Marcel, Kaiser, Korčák, Kozlík, Holý, Beránek, Hauser, Altrichter, Jánský, Špaček (A), Jiříček, Hodinář, Plecitý, Bulka, Soukup (C), Poch, Páník

    Karlovarský kraj: Bajgar (Kubát) – Vogel, Bubanec, März, Rymon, Zolnaj, Skuhravý, Botoš (A), Sapoušek, Blecha, Hohl, Pišna, Kukačka, Remeš (A), Šmajda, Houdek (C), Hrůša, Fuksa, Prošek

    Rozhodčí: Ondráček – Brzobohatý, Kotrba.
     
    Příjemné středeční ráno z Chocně! Třetí hrací den hned na úvod přinese velkolepou bitvu o postup. Utká se totiž doposud neporažený Plzeňský kraj, který vyzve v tabulce třetí Karlovarský kraj! Kdo vstoupí do závěrečného dne základních skupin lépe?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 11. Altrichter (Šiler, Hauser), 23. Soukup (Jiříček), 27. Šiler (Jiříček), 33. Hauser (Kaiser), 38. Beránek (Korčák) – 3. Prošek, 11. Šmajda (Rymon, Sapoušek), 16. Šmajda (Zolnaj)


    Plzeňský kraj: Prchlík (Bočan) – Šiler, Matoušek, Steinbrücker (A), Marcel, Kaiser, Korčák, Kozlík, Holý, Beránek, Hauser, Altrichter, Jánský, Špaček (A), Jiříček, Hodinář, Plecitý, Bulka, Soukup (C), Poch, Páník
    Karlovarský kraj: Bajgar (38. Kubát) – Vogel, Bubanec, März, Rymon, Zolnaj, Skuhravý, Botoš (A), Sapoušek, Blecha, Hohl, Pišna, Kukačka, Remeš (A), Šmajda, Houdek (C), Hrůša, Fuksa, Prošek

    Rozhodčí: Ondráček – Brzobohatý, Kotrba
    thejrc.org