Moravskoslezský kraj – Plzeňský kraj 2:1 (kon.) | Kraj Vysočina – Královéhradecký kraj 2:1 (1:0 po s.n.) | Olomoucký kraj – Praha 3:1 (kon.)
Královéhradecký kraj – Plzeňský kraj 3:1 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Kraj Vysočina 4:5 (po pr.)
konec
Olomoucký kraj
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Hlavní město Praha
Čtvrtek 01.02.2018, 09:50 • Zimní stadion Choceň • Olympiáda dětí a mládeže • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:50.
     
    Program na Zimním stadionu v Chocni po semifinálovém klání pokračuje duelem o konečné 5.-6. místo. V něm se představí třetí týmy obou skupin a to konkrétně Olomoucký kraj a Hlavní město Praha.
     
    Úvodní sestavy:

    Olomoucký kraj: Suchánek (Zlatnický) – Šilhavý, Fibigr, Minařík, Zembol, Hrůzek, Kuncek, Kunst, Vyroubal, Přibyl, Ryšavý, Přecechtěl, Kubíček, Svozil (C), Havel, Štíbr, Kučera, Křivohlávek.

    Hlavní město Praha: Krbeček (Liemann) – Straka, Václavík, Rulc, Hamara, Čech, Brummel, Š. Němec, R. Němec, Slavíček, Krupička, Šesták, Palát, M. Adam, Bucek, Broš, Daniel Král, Vitouch, Adamec (C), Ducháč

    Rozhodčí: Vrba – Hrabal, Kalina.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Hned na úvod se parádní kličkovanou v útočném pásmu ukázal Martin Ryšavý. Olomoucký útočník si dokázal obhodit tři protihráče, čtvrtého již nikoliv.
     
    01:32
    Dnes poprvé musel zasahovat brankář Krbeček, který si na úvod připsal snadný zákrok lapačkou.
     
    02:28
    Pražské útoky zatím pravidelně končí pouhým nahozením do útočného pásma, kde kotouče v poklidu sbírají zadáci Olomouckého kraje.
     
    03:14
    Viděli jsme první velkou brankovou příležitost a to v podání Martina Ryšavého, který se v individuální akci šikovně uvolnil a dostal se až před Krbečka! Ten zatím dokázal navázat na výkon Liemanna ze včerejšího večerního utkání a skvělým zákrokem zachránil Prahu od prvního inkasovaného gólu!
     
    03:44
    Po zakázaném uvolnění Olomouckého kraje se bude vhazovat před Suchánkem.
     
    05:18
    Stanislav Svozil napřáhl na modré čáře a ostrou ranou donutil Krbečka znovu zasahovat.
     
    05:46
    Olomoucký kraj má zatím herně výrazně navrch, největší šanci jsme ale viděli na druhé straně! Do samostatného nájezdu se dostal Josef Broš, nic nevymýšlel a zvolil přímou střelou, která se zastavila až o levou tyčku Suchánkovy branky!
     
    06:34
    Icing je pískán také výběru Hlavního města Prahy.
     
    06:47
    Další technický přestupek ve hře Olomouckého kraje, který si nepohlídal bezchybný přechod přes útočnou modrou čáru – postavení mimo hru.
     
    07:46
    Pražský Jan Krupička bleskurychle obkroužil branku Suchánka a snažil se kotouč zasunout k přední tyči. Brankář Olomouckého kraje se ale včas přesunul a jeho úmysl zhatil.
     
    08:05
    Po ospalém začátku se Praha začíná probírat a poslední okamžiky tráví kombinací v útočné třetině.
     
    08:27
    Nepřesnost v rozehrávce Hlavního města Prahy přináší zakázané uvolnění.
     
    09:12
    V akci jeden na jednoho si sice Jiří Fibigr prohodil pražského obránce, následně si ale nechal kotouč utéct až pod pohotovou lapačku Krbečka.
     
    10:12
    Tomáš Hamara předvedl v útočném pásmu svoji rychlost a šikovné ruce, když se individuálně dokázal dostat až do velké šance! Vadou na kráse celé akce bylo, že v předbrankovém prostoru minul Suchánkovu klec.
     
    11:18
    Utkání má velké tempo, hraje se bez zbytečného přerušování. Převaha Olomouckého kraje z úvodu utkání se velmi rychle vytratila.
     
    12:32
    Další velkou šanci Hlavního města Prahy spálil Daniel Král, který se se štěstím dostal ke kotouči v útočném pásmu, smolně ale nastřelil Tomáše Suchánka do masky!
     
    13:15
    Za brankou Krbečka se kotouč třepotá v ochranné síti, po dlouhé době je hra přerušena.
     
    13:46
    Kapitán Stanislav Svozil měl dostatek času a prostoru na střelu, jeho ostrá rána příklepem ale branku Prahy netrefila. Pražský výběr následně poslal puk přes všechny čáry na icing.
     
    14:16
    Už to vypadalo, že bude moci Andrej Adamec postupovat do rychlého protiútoku, neměl ale rychlost, a tak byl v útočném pásmu protihráči dostižen a o puk odbaven.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu o konečné páté místo přineslo poklidný průběh bez jediné branky a vyloučení. Více ze hry měl Olomoucký kraj, z optické převahy ale mnoho vytěžit nedokázal.
     
    Druhá třetina odstartuje asi v 10:17.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    17:02
    Matěj Přibyl vyzkoušel štěstí od pravého mantinelu střelou na vzdálenější tyč, puk prolétl zhruba o půl metru vedle.
     
    17:52
    Stále se ve druhém dějství hraje bez přerušení, Olomoucký kraj je směrem do ofenzívy opět výrazně agilnější.
     
    18:35
    Kučera se od mantinelu nacpal až do brankoviště, neměl již dostatek sil na kloudnější zakončení.
     
    18:47
    Střela Přecechtěla zpoza kruhů byla odražena do ochranné sítě.
     
    20:02
    Prodloužení přihrávky přišlo ze strany pražského výběru ještě před půlící čarou, kotouč nakonec doklouzal na zakázané uvolnění.
     
    20:16
    Tomáš Vyroubal se pokusil zaskočit Krbečka bekhendovým zakončením, ani to, ani následná dorážka ale jistého gólmana v brance Prahy nepřekapila.
     
    21:32
    Na druhé straně vyrazil gólman Suchánek nahození Brummela, Olomoucký kraj následně vyhodil na icing.
     
    22:32
    Téměř v polovině dnešního utkání přichází první vyloučení. Na trestnou lavici míří za sekání David Straka (PHA).
     
    22:53
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Přesilová hra se Olomouckému kraji vůbec nevydařila, soupeř ujel v oslabení a skóruje! Do samostatného úniku se dostal JAN KRUPIČKA, který střelou mezi betony poprvé v utkání prostřelil Suchánka – 0:1! Asistence: Andrej Adamec.
     
    23:39
    Ani zbytek přesilové hry olomouckým hokejistům podle představ nevyšel, vyloučený Straka již znovu krouží po ledové ploše.
     
    24:38
    Vstřelená branka Prahu povzbudila, Rulc svojí střelou po ledě brankáře Suchánka tentokrát nenachytal.
     
    25:32
    Olomoucký kraj si nedůsledností v obraně začíná koledovat, další šanci měl David Straka, který ale z levé strany střelou pod břevno minul.
     
    26:27
    Zatímco první třetina patřila jednoznačně Olomouckému kraji, ta druhá vypadá naprosto naopak. Praha se zaslouženě dostala do vedení a kráčí za pátým místem na olympiádě.
     
    27:23
    Tak přece jen se olomoučtí hokejisté začínají v závěru probírat, gólman Krbeček je ale mezi tyčemi nesmírně jistý.
     
    27:47
    V jednu chvíli postupoval pražský výběr dokonce do přečíslení ve třech proti jednomu, nakonec to ale překombinovali a zakončení Daniela Krále z ostrého úhlu olomouckého brankáře příliš nevystrašilo.
     
    29:07
    Odstartovala poslední minuta druhé třetiny, Praha drží kotouč daleko od vlastní branky.
     
    29:49
    Tak přece jen přijde ještě jedno vhazování před Krbečkem, na vině je nepřesná rozehrávka Prahy.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:42.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:39
    První přerušení přichází poté, co gólman Suchánek přikryl volný kotouč u své branky lapačkou.
     
    31:18
    Tomáš Václavík měl na hokejce druhou branku Prahy, v přečíslení dva na jednoho dostal přesnou přihrávku a měl velkou smůlu v tom, že mu v nejdůležitější moment kotouč přeskočil hokejku.
     
    32:00
    Výběru Hlavního města Prahy závěr turnaje vychází na jedničku, dohromady neinkasoval již 100 minut!
     
    32:18
    Přerušit tuto šňůru mohl Přecechtěl, jehož zakončení z mezikruží bylo na poslední chvíli přizvednuto až do ochranné sítě.
     
    32:47
    Olomoucký kraj přece jen zabral, ve třetím dějství se zatím hraje především před brankářem Krbečkem.
     
    33:59
    Tlakem v útočném pásmu odpověděla pro změnu i Praha, její dlouhá kombinace v okolí branky ale k zakončení nevedla. Alespoň prozatím.
     
    34:59
    Jakub Zembol mohl deset minut před koncem vyrovnat stav utkání, před brankářem vyzkoušel bekhendové zakončení, jenže ležící beton brankáře Krbečka se mu přehodit nepodařilo!
     
    35:11
    Olomoucký kraj právě vstřelil branku!
    Dlouhá série Prahy bez inkasovaného gólu, která trvala více než 103 minut, končí! Na brankovišti se nejlépe zorientoval JAN KUČERA a v poklidu dorazil puk do prázdné branky Hlavního města Prahy – 1:1! Asistence: Jakub Zembol a Martin Ryšavý.
     
    36:21
    Olomoucký kraj nabitý nadšením po vyrovnávacím gólu se snaží otočit skóre zápasu, před obranou Prahy je ještě hodně práce.
     
    37:00
    Olomoucký kraj právě vstřelil branku!
    A na druhou branku nebylo potřeba dlouho čekat! Olomoučtí hokejisté otáčí skóre zápasu díky kvalitnímu tlaku do brankovišti, kotouč doslova za záda Krbečka dotlačil LUKÁŠ KUNCEK – 2:1! Asistence: Michal Šilhavý.
     
    38:02
    Stanislav Svozil předvedl skvělé čtení hry, když na útočné modré čáře zachytil rozehrávku soupeře, nakonec to ale přesným zakončením umocnit nedokázal.
     
    38:52
    Olomoucký kraj právě vstřelil branku!
    Další nepřesnost v rozehrávce Prahy již Olomoučtí trestají! Přihrávku vystihl Fibirg, přihrál na brankoviště přesně na čepel LUKÁŠE KUNCKA, který si již věděl rady – 3:1! Asistence: Jiří Fibigr.
     
    39:32
    Praha ve třetím dějství totálně odpadla a po třech brankách během třech minut, zdá se, nenajde další síly na zvrat ve skóre.
     
    40:42
    Krbeček musí znovu zasahovat proti dorážkám olomouckého týmu, hra stále zůstane v obranné třetině Prahy.
     
    41:51
    Definitivní razítko na olomoucké vítězství mohl, a dokonce si myslím, že měl, udělat Martin Ryšavý, který si najel před Krbečka, stáhl si kotouč do jeho protipohybu a následně bekhendem zakončoval do prázdné branky! Jakub Krbeček ale vytáhl skvělý zásah lapačkou, když mu kotouč doslova sebral z čepele!
     
    43:01
    Rozběhly se poslední dvě minuty, Praha se ještě snaží nadechnout.
     
    43:43
    Maxim Brummel mohl snížit na rozdíl jediného gólu, Suchánek ale vyrážečkou vytěsnil jeho nadějné zakončení do bezpečí.
     
    44:22
    Puk za brankou Suchánka, Hlavní město Praha již ani nebude zkoušet odvolávat brankáře. O vítězi je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Olomoucký kraj – Lukáš Kuncek
    Hlavní město Praha – Michal Vitouch
     
    Souboj o konečnou pátou příčku sice začali lépe hráči z Prahy, kteří se ve druhé třetině dostali do vedení, v průběhu posledního dějství ale třikrát inkasovali a tím ztratili veškeré naděje. V turnaji tak končí šestí, pátá příčka patří Olomouckému kraji! (11:06:23)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 36. Kučera (Zembol, Ryšavý), 37. Kuncek (Šilhavý), 39. Kuncek (Fibigr) – 23. Krupička (Adamec)


    Olomoucký kraj: Suchánek (Zlatnický) – Šilhavý, Fibigr, Minařík, Zembol, Hrůzek, Kuncek, Kunst, Vyroubal, Přibyl, Ryšavý, Přecechtěl, Kubíček, Svozil (C), Havel, Štíbr, Kučera, Křivohlávek.
    Hlavní město Praha: Krbeček (Liemann) – Straka, Václavík, Rulc, Hamara, Čech, Brummel, Š. Němec, R. Němec, Slavíček, Krupička, Šesták, Palát, M. Adam, Bucek, Broš, Daniel Král, Vitouch, Adamec (C), Ducháč

    Rozhodčí: Vrba – Hrabal, Kalina
    ocianews.com